Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 8 de juny del 2010

XV Edició de la Festa del Llibre de Muro


La XV edició de la Festa del llibre de Muro tindrà lloc entre el 7 i el 12 de juny amb una gran quantitat d'actes relacionats amb la literatura i les lletres, si bé és cert que els actes culturals comencen el 28 de maig.

Exposicions. Eixe divendres s'inaugura la desena edició d'Art d'Ací, amb l'exposició El text com a pretext, que estarà ubicada a la Sala Pintor Jover fins el 27 de juny (dimecres a diumenge, de 18.30 hores a 21.30 hores). El 28 comença també una altra exposició, en aquest cas dedicada a Enric Valor i que podrà visitar-se a la sala de conferències de la Biblioteca Pública Francesc de Paula Momblanch (de 16.30 a 20.30 hores, per un mes).

Escolars. Tal i com ha explicat el regidor de Cultura de Muro, Àlex Llopis, qui ha presentat la Festa del llibre aquest dijous, estos són els actes previs si bé el gruix de les activitats es concentren en la segon setmana del mes de juny. Els centres educatius de Muro participen en la festa amb el Passeig de lectura, a les escoles Bracal, Montcabrer i a l'IES Mariola entre els dies 4 i 13 de juny. De la mateixa forma, l'institut acollirà el 9 de juny un recital poètic a càrrec dels Vegetals Bojos, mentre els dos coles tenen programada una sessió de titelles per al 10 de juny al Centre Cultural Polivalent.

Mostra de llibres. L'11 de juny tindrà lloc la Mostra de llibres, en la que prenen part les llibreries locals Papiro, Papermania, Sanchis i Carmina. Eixe mateix dia es celebra l'acte de lliurament dels XV Premis de Literatura Infantil i Juvenil Vila de Muro. Segons ha explicat la directora de la Biblioteca, Carmina Prats, enguany s'han presentat 887 treballs al concurs, el que representa una xifra "rècord".

Conferències. Pel que fa a les conferències, la Festa del llibre de Muro torna a sorprendre per la enorme qualitat dels participants en les mateixes. Entre el 7 i l'11, cada dia se'n celebrarà una a les 20.30 hores a la Biblioteca Municipal.

L'encarregat d'iniciar el cicle és el reconegut escriptor i col·laborador periodístic tant a El País com a la Cadena SER, Juan José Millás, que parlarà a Muro sobre les paraules. Dimarts intervé Clara Sánchez, escriptora i col·laboradora d'El País que es centrarà en el seu llibre Lo que esconde tu nombre, sobre nazis refugiats al nostre país (que li ha valgut el Premi Nadal 2010). Dimecres serà el torn de l'escriptor alcoià Francesc Gisbert amb la conferència La realitat de la fantasia.

La conferència de dijous 10 de juny serà per al professor Toni Mollà, sobre la literatura del jo: dietaris, viatges i altres proses de no ficció, mentre que el cicle el tanca una altra gran professional de prestigi reconegut: Cristina Peri Rossi, escriptora i periodista d'origen uruguaià. Peri Rossi intervindrà sobre el desig de l'escriptura.

Sobre les conferències de la XV Festa del llibre, el regidor de Cultura de Muro s'ha mostrat satisfet, esperant que siguen acollides de bon grat per la població. Ha fet especial menció a Millás i Peri Rossi per acceptar participar en la festa, tot i que han deixat de participar en actes públics de forma generalitzada.

Cloenda. Amb tot la Festa no acaba divendres, sinó dissabte en la nit, amb la gala de cloenda al Centre Cultural de la Vila. La vetllada estarà presentada una vegada més per Isabel Balaguer i comptarà amb l'actuació en viu de la Nova Big Band Jazz de Xàtiva. Tanmateix, es celebrarà el segon certamen de monòlegs en valencià.

Tal i com es planteja al fulletó de la Festa del llibre, "Hi havia una vegada (el nom per a 2010) és el colofó d'un conjunt d'activitats assolides per la nostra identitat com a poble i que, enteses com un tot global, esdevé en el ja assolit Muro, pont de lletres". Com ha destacat Àlex Llopis, tot açò és possible gràcies a l'esforç de la Biblioteca i Carmina Prats, de les llibreries locals, de gent anònima i desinteressada i al treball del tècnic de la Regidoria, David Galbis.

Informació estreta de ARAMULTIMEDIA.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...