Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 7 de juny del 2010

Beniarrés el segon poble on més puja l'atur

Que està fallant a Beniarrés que puja l'atur i baixa al conjunt comarcal?
L'atur de la comarca va baixar al maig en 296 persones, en el que suposa el primer descens després de nou mesos d'increments consecutius. Les majors baixades es van registrar a Alcoi i Ibi, amb 104 i 83 aturats menys respectivament. L'atur S'ha reduït en 219 homes i en 77 dones.

Segons la informació facilitada per UGT, després d'aquest descens, el nombre total d'aturats en la comarca s'ha situat en 16.302. El major descens es va registrar a Alcoi, amb 104, seguit d'Ibi amb 83 i Castalla amb 43. En Onil va caure en 37 persones, a Cocentaina en 27 i a Muro en 11. Per contra, la major pujada s'ha registrat en Banyeres, amb 7, i a Beniarrés, amb 6 .

L'atur ha baixat en tots els sectors econòmics. En indústria ha descendit en 88 persones, en Construcció en 84, en Serveis en 82 i en Agricultura en 31. Onze persones sense ocupació anterior van assolir trobar treball.

Durant el mes de maig es van formalitzar 1.810 contractes de treball, el que suposa 221 menys que en el mateix mes de l'any anterior. Del conjunt, el 12,70% són fixos i el 87,30% temporals. El sector Serveis, amb el 58,83% de tota la contractació, segueix sent el sector que més ocupacions formalitza, seguit de la Indústria, la Construcció i l'Agricultura.

A l'abril es van presentar 9 expedients de regulació d'ocupació que van afectar a 90 treballadors. Set van anar de suspensió temporal de les relacions laborals, un d'extinció i altre de reducció de jornada. Sis es van presentar a Ibi, dues a Cocentaina i un a Alcoi. Aquesta dada contrasta amb els 15 expedients presentats a l'abril de l'any passat, que van afectar a 168 treballadors.

El secretari comarcal d'UGT, Vicente Prieto, ha valorat de forma positiva aquestes xifres i s'ha mostrat a favor d'una reforma del mercat de treball "que acabe amb la precarietat i temporalitat". No obstant això, precisa, "açò no pot significar una rebaixa dels nivells de garantia i protecció actuals".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...