Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 27 de març del 2009

Mesures que pot prendre l’Ajuntament de Beniarrés contra la crisi

Els i les socialistes de Beniarrés tenim idees per ajudar a persones i empreses que estan patint la crisi econòmica

El poble de Beniarrés al igual que la resta de pobles del País Valencià i de la resta de l’estat espanyol i perquè no del mon, està patint aquesta crisi mundial que bàsicament està afectant al treball, amb molts d’acomiadaments, tancament d’empreses, destrucció de treball, pràcticament paralització de la construcció d'habitatges entre altres coses, que fan que molts veïns i veïnes del nostre poble estiguen a l’atur. Fins i tot, hi ha famílies senceres que tots els seus membres estan aturats.

Com que les administracions locals no són immunes a la crisi i el nostre Ajuntament també està patint d’una manera directa les conseqüències de l’aturada de l’activitat econòmica i atenent a la responsabilitat que tenim des de l’Ajuntament com administració més propera als nostres ciutadans, els nostres pressupostos i accions han de reflectir la situació social i econòmica del moment. Per tot això, cal emprendre mesures en diversos fronts.
Al nostre entendre, en tres principals camps que passen pel control de la despesa de l’Ajuntament, el foment de l’economia local i les mesures d’alleujament fiscal a les famílies.

L’Ajuntament de Beniarrés, no pot quedar-se amb els braços creuats i encara que les mesures que puga prendre no siguen molt espectaculars si que poden ajudar a aquestes famílies que es troben amb aquestes dificultats econòmiques.

Els socialistes de Beniarrés proposem les següents mesures per tal d’ajudar a les famílies que estiguen tots els seus membres sense treball amb les següents mesures:

- Que deixen de pagar l’impost de la recollida de la brossa.

- Que deixen de pagar l’impost de l’IBI.

- Que deixen de pagar l’impost de l’aigua potable.

- Que deixen de pagar l’impost de per circular amb els vehicles.

- Que deixen de pagar la Guarderia Municipal.

- Increment dels ajuts econòmics municipals per de beques de menjador escolar

Altra mesura que pot implantar el nostre Ajuntament per tal de revitalitzar l’activitat en les empreses locals son:

- Que les persones que realitzen obres menors no paguen el ICIO al menys durant 2 anys

- Que les empreses que realitzen obres majors paguen el 1% envers del 2 % de l’ICIO, es a dir una reducció del 50 % en l’impost al menys durant 2 anys.

- Que l’Ajuntament de Beniarrés licite obra pública i que aquesta recaiga en empreses locals.

- Implantació de la llicència exprés: revisió de les ordenances per accelerar i simplificar els procediments de tramitació de llicències i tràmits vinculats amb l’activitat econòmica (activitats, ambientals, d’obres, tramitació telemàtica, etc).

- Establir a 30 dies els terminis de pagament a proveïdors
-Acceleració de l’execució de les actuacions incloses al pressupost d’inversions municipal.

Una altra mesura molt important es la contenció i control de la despesa de l’Ajuntament de Beniarrés entre altres propostes, per això proposem:

- Que l’Ajuntament reduïsca el Capítol 2 del Pressupost Municipal destinat a despesa correnta per a l’exercici de 2009, tot comprometent-se el Govern Municipal a realitzar un reajustament pressupostari per tal que esta reducció afecte més a partides secundàries com despeses en protocol, celebracions per motius d’inauguracions, publicitat, etc .

- Optimitzar els recursos econòmics, personals i el coneixement de l’organització de l’Ajuntament.

- Eliminació dels sous dels càrrecs polítics i personal de confiança.

- Reduir la despesa de les partides de publicitat i propaganda, atencions protocol·làries, telefonia mòbil i festes ordinàries anuals, que permetia alliberar recursos ordinaris per aplicar-los en mesures socials i de suport a l’ocupació.

- Proposem la creació d'una quadrilla per un període de 4 mesos per a netejar les forests que són propietat municipal, cunetes de camins de titularitat municipal, etc i així donar treball a les persones que tenen dificultat de trobar-lo. L'estimació del cost seriosa de 15.000 € que eixirien de la partida de Festejos Populars dotada amb 60.000 €.

- Proposem que es destinen 60.000 €per a la compra de terrenys per a la futura ampliació del polígon industrial “Els Pintes”. Els fons eixirien d'eliminar la retribució a alts càrrecs (regidora alliberada) i la seua corresponent seguretat social ( uns 18.000 €) i la resta de la venda de parcel·les del polígon industrial que forma el patrimoni municipal del sòl.

Aquestes son algunes mesures que els socialistes de Beniarrés proposem per reduir els efectes de la crisi, per a que l’equip de govern del Partido Popular, que és el qui te la majoria absoluta al’Ajuntament de Beniarrés, vullga posar en marxa aquestes propostes o no . Perquè cal recordar que les obres, iniciatives i projectes es porten endavant si el Partido Popular vol, doncs 5 regidors son més que 4 que formem l’oposició.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja se sap qui serà el nou regidor del PP que substituirà a Raquel?

Beniarres al dia ha dit...

El nou regidor serà Igancio Tomàs, el fill de Franciso Tomàs també regidor.

En tindre les credencials que emet el jutjat el nomenaran regidor en el proper ple que es celebre

Anònim ha dit...

Pense qu el comentari de MºAngeles sobra perqué estàn desprestigian-la y no cal parlar d'ella perqué al dia de hui no es una persona pública. Espere que el borres.

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: Tens raó, no es cap intenció el d'aquest blog desprestigiar a cap persona i més quan es fa de forma anònima, encara que si que es una persona pública a l'anar en unes llistes electorals d'un partit polític.

El comentari serà llevat

Anònim ha dit...

Crec que Mª Angels encara que no ha tingut relevància publica es mereix que ningú faça valoracions o judicis aprioristics com fa la super regidora (que fort) que pensa que el que ella diu va a misa (i sempre sola, pobreta). On está hui qe hi hn més de tres-centes persones al seu poble?

Anònim ha dit...

vaaaaaa,300 animalets! i prou cotxinets per cert.

Beniarres al dia ha dit...

Ai, l'eneveja que lleja és.

Advocats, mestres, aturats, jornalers, empresaris i molta latra gent estavem ahir a la calçotada.

Salutacions

Anònim ha dit...

L'Ajuntament=Yolanda (per cert, per què odia tan tot allò català?) no va deixar que s'utilitzaren els serveis que hi ha a l'edifici de l'antic Ajuntament.
No obstant, es van poder utilitzar els de la Unió Musical.
Quan es va arreplegar tot, els serveis de la Unió Musical estaven decents, naturalment usats, però decents. Més que en altres festes quan ve molta gent. Això vol dir que el personal que va vindre a la calçotada va demostrar tindre més civisme del que algu es podia imaginar.
Un 10 al personal (¿catalans?) i un 0 a Yolanda (¿regidora?).

Anònim ha dit...

voy a poner alos socialistas en mi vida,si con ello los parados no pagaran ningun impuesto,SOY UNA PARADA, no hay ni que pensarlo ¡VOTAR SEÑORES! ,tengo entendido que hace 10 años eran los socialistas los que estaban en el ayuntamiento,pues que putada,que marranada,me hicieron ami, VIVIR PENDIENTE DE LOS PUTOS RECIBOS DEL AGUA,porque estas personas en lugar de solucionar sus problemas me los pasaron ami,si EL CONTADOR DEL AGUA SE LO LLEBARON AL QUINTO PIJO Y ASI SE EVITABAN ELLOS LAS FUGAS Y LAS REPARACIONES y la tonta de julia a pagar, JAJJAAJ QUE FORMA DE AYUDAR AL CIUDADANO MAS RARA NO---ESTABA EN LA PUERTA DE MI CASA QUE PASA? o los socialistas de ahora no son los de antes?QUEREIS QUITAR TODOS LOS IMPUESTOS PERO NO JODAIS POR OTRA PARTE, PORQUE YO SIGO JODIDA Y ME CAGO CADA VEZ QUE ME TIENE QUE LLEGAR UN RECIBO DE AGUA HE....no entiendo nada,yo quiero pagar lo que consumo no es justo que page lo que se pierde por el camino,y sobre todo no es justo vivir pendiente de los recibos .haber quien me lo soluciona ami el pp o los socialistas para saber a quien tengo que votar yo.SOLO PIDO QUE MI CONTADOR ESTE POR LO MENOS EN MI CAMINO Y NO EN EL QUINTO PIJO.perdon por mi forma de espresarme no se hacerlo de otra forma, sencillamente clara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...