Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 12 de febrer del 2009

El Comtat i l’Alcoià treballen junts

Els alcaldes de la comarca impulsen un pla per al foment de l'ocupació

Vint-i-quatre municipis acorden reivindicar la millora del tren Alcoi-Xàtiva i un accés des de l'autovia a l'Hospital

Els alcaldes de l'Alcoià i El Comtat impulsaran un pla per a fomentar l'ocupació i consolidar la indústria comarcal. Aquest va ser un dels acords arribats en la cimera celebrada en la vesprada d’ahir a l'Alqueria d'Asnar, cita aquesta en la qual també van decidir portar a terme les gestions oportunes per a reivindicar la millora de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva i la construcció d'un accés des de l'autovia a l'Hospital d'Alcoi.

L'Ajuntament de l'Alqueria d'Asnar va acollir ahir una reunió a la qual van assistir 24 alcaldes de l'Alcoià i El Comtat, encapçalats per Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres, com poblacions de major grandària. La trobada tenia com objectiu sentar les bases per a una cooperació intermunicipal en diversos temes d'interès comú.

Segons van explicar els primers edils de Beniarrés, Gaianes i l'Alqueria, que van actuar com portaveus, en la reunió es va decidir constituir diversos grups de treball per a dur avant diverses iniciatives. Entre les més urgents figura la signatura d'un pacte territorial dirigit al foment de l'ocupació i la consolidació industrial de la comarca, el contingut de la qual haurà d'estar elaborat dins d'aquest mateix mes per a poder accedir a la convocatòria publicada en aquest sentit des de la Generalitat Valenciana.

Els tècnics de l'Ajuntament d'Alcoi, per altra banda, elaboraran un avantprojecte amb diverses alternatives per a la construcció d'un accés des de l'autovia a l'Hospital Comarcal Verge dels Lliris. Una vegada consensuat es realitzaran gestions per a obtenir finançament.

També es realitzaran gestions davant el Ministeri de Foment i la Generalitat per a promoure una reunió conjunta que derive en la signatura del conveni per a la millora de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. De fet, els ajuntaments tenen previst promoure acords plenaris per a reivindicar aquesta actuació.

Els alcaldes, d'altra banda, van decidir crear altres grups de treball per a potenciar el turisme, millorar les línies d'Internet, ADSL i telefonia mòbil, i efectuar un estudi que concrete la viabilitat de crear un ens supracomarcal que aglutine les quatre entitats que actualment gestionen en la zona els serveis socials. Els assistents van mostrar la seua satisfacció pels resultats de la reunió, que obri un panorama de col·laboració comarcal després d'anys d'intents frustrats. La pròxima cita tindrà lloc dins de tres mesos a Almudaina.

Noticia apareguda la diari INFORMACION si vols llegir la resta de la noticia clica ací

2 comentaris:

Anònim ha dit...

una foto mes, mira que vos agraden les fotos. al final pasara el de sempre, no es fara res. eixos acords de treball que seran per a mes funcionaris o realmen eixira algo positiu. ale una altra mancomunitat i mes dinarets al canto a vorem qui son els primers que comencen a xuplar del pot i els cauen els carregs

Anònim ha dit...

FALTA COM SEMPRE ALGU EDIL QUE ES UN FANTASMA, PERO PER A LO LLEIG QUE ES I EL QUE FA, ES TOT EL MATEIX

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...