Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 16 de setembre del 2008

Jesus Cees, exposa al Palau Comtal de Cocentaina

Exposició: Cees, al seu Jardí

Palau Comtal. Àrea d'Art. Cocentaina.

Del 19 de setembre al 5 d'octubre
. Inauguració divendres 19 de setembre, amb música en viu i copes, a partir de les 20 hores. Actuació de Raül Bonell, amb guitarra americana i ordinador.

Jesus Cees és artista afincat a Beniarrés de fa jamolt de temps i on es troba el seu estudi.

L'obra de Jesús Cees és difícilment presentable, perquè pertany al món de la innocència, que està a l’altra vora del riu, al país de la felicitat de fer pintura per a no ningú, per a no res.

Cees, igual que un xiquet anat de la mà i en contra de la llei quotidiana i consetudinària, ho pinta tot. Tota base que puga ser pintada i cau a les seues mans, se’n duu la seua pincellada; tant se val que siga un llenç, una porta, un troç de roba, un bidó metal.lic, un tros de paret. És el xiquet que “embruta” la casa. I ací apareix també l’art brut, l’art “irracional”, “immund”. Paraules que empre no en sentit figurat, sinó brutal.

El jardí pictòric de Cees, és igual que els dels terrorífics contes infantils. En la seua aparença bonica, de floretes, animalets i coloraines, s’amaguen tots els perills que la nit de l’inconscient fa que mostren el morro i la cua. És un jardí ple de paranys, diferentes als de la vida civilitzada, dominada per l’ordre de qui mana, el Súper Jo i el seu codi (penal, de circul.lació o de bones maneres de comportament, de correccions polititzades). Si entreu en aquest jardi, deixeu fora tota esperança, en diria el Dante tot referint-se a aquest Infern-Paradís pictòric.


Informació estreta en: http://artinactionalcoi.blogspot.com/


Jesus Cees, mostrant una de les seues obres



Diferents obres de Cees

Cees al seu taller a Beniarrés

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jesús és un gran artiste, un geni, al qui li desitge lo millor.
MOLTA SORT!!!

Beniarres al dia ha dit...

Aniré a Cocentaina a veue l'obra d'aquest beniarresí d'adopció encara que els qui vivim a Beniarrés tenim la possibilitat de veure'l al seu estudi.

Bona sort i que no pare ahí.

Anònim ha dit...

M'alegre, la veritat és que te uns quadres molt bonics!

Anònim ha dit...

anim que estas aconseq
guino

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...