Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 19 d’agost del 2008

La Cova dels Nou Forats a Beniarrés

Escarbant per la xarxa he trobat un blog força interessant anomenat “Las Cavernas” i en la seua introducció diu “Lugar de refugio y refugio de monstruos, las cavernas tienen la misma dualidad que la propia vida, de nuestras mismas mentes. Aqui escribo para mi y para que alguien lo lea, pero sin afán. Sobre los temas que me importan, pero sin agobios.”

Llegint alguns dels seus articles o posts hi ha un dedicat a la “Cova dels Nou Forats” i en la que tracta, entre altres coses, dels possibles orígens dels forats que li donen el nom.

Podeu llegir tot l’article sencer clicant ací.

Jo vos pose algunes de les fotos que té aquest blog sobre aquesta cova que tenim a Beniarrés.



Cova dels Nou Forats a Beniarrés


Altra imatge d'aquest mateix blog de la Cova dels Nou Forats



Foto de la Cova dels Nou Forats de lluny ( feta per Carles Tomàs)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa temps que vaig buscant per la red informació d'aquesta cova i mai hi trobe res. En algun lloc vaig llegir que tal vegada haguera estat habitat per eremites, es a dir, aquells antics cristians que es retiraven a viure sols i aïllats uns dels altres. Açò tan sols és una teoria que es basa en les característiques del lloc. La que fa referència en aquest blog de les cavernes, em sembla bastant més raonable.

Anònim ha dit...

Diuen que des de la cova dels nou forats es comunicaven amb el castell de Perputxent (supose que amb senyals fetes amb un espill o algo similar). M'agradaria confirmar-ho. Igual Rafa Aura sap algo.
Per cert, m´he llegit el llibre d'Aura i encara que està molt requetebé, trobe a faltar que ens parle un poc sobre la vida quotidiana de les gents a la nostra vall (tal vegada es faça al tercer llibre)

Beniarres al dia ha dit...

Desconeixc aquesta dada dels espills i que açò es fera des de la Cova dels Nous Forats. Tla vegada algú ho sabrà. Es podria pujar a la Cova i veure si es veu el castell de Perputxent. El guatelro de Beniarrés si que es veu i com be diu Rafa Aura als seus llibres possiblment hi haguera un castell al mateix Guatleró. Serà questió d'investigar-ho.

Jo també he llegit el llibre de Rafa i m'ha agradat molt. Les dades que tu dius no se si estaran documentades, crec que no. Tal vegada la tercera part de la Històriade Beniarrés ens ho aclarixca. Esperarem.

Hannibal Barca ha dit...

Sols tinc 13 anys, i m'agradaria fer un grup i d'espeologia i anar a investigar coves, com la del Parpalló (Gandia), la de les meravelles (Marchuquera)... i moltes més, del meu poble, Terrateig, en les que hi ha moltes interesants, com la del Frontó, que es molt gran, ja que ès partix en moltes sales, al interior d'una montanya, i la del Flare Pintat, que entres gitat, i hi ha una sala, després hi ha un altre camí, que també vas gitat, i hi ha moltes històries que no sabem dir si són veritat, però ja ho imvestigaré...
Bueno, el qué vuic dir, es que si en uns anys faig el grup d'espeologia,0voldria saber si en el interior dels forats hi han "caminets" que porten a algún lloc, esque estaria molt bé visitar-la.
Si teniu alguna imformació, per favor digueu-la.
Gràcies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...