Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 30 d’abril del 2008

Noticies silenciades

Empresonen a Franki, un jove de Terrassa, el seu delicte haver ultrajat la bandera espanyola. Les mostres de solidaritat no s'han fet esperar.

Este dilluns pel matí, els Mossos d’Esquadra han detingut en Franki, veí de Terrassa, molt conegut en la ciutat vallesana per la seva implicació en moltes lluites populars. La detenció d’en Franki s’ha produït sense haver-ho notificat als advocats i ni tan sols haver fet el tràmit ordinari de la citació prèvia. El seu delicte haver ultrajat la bandera espanyola.

Recordem que en Franki no ha deixat mai d’atendre cap requeriment judicial, ni cap citació a comissaria i és per això que cal considerar aquesta detenció i empresonament com un intent d’agafar per sorpresa l’entorn polític d’en Franki i frenar així la resposta popular de suport.

Denunciem per tant, la maniobra del Departament d’Interior que, provocant l’empresonament immediat i sens avís, pretén silenciar un cas que sens dubte acabarà trascendint a l’opinió pública i de la que hauran de donar moltes explicacions: per l’estrip a una bandera espanyola s’ha iniciat un procés que acaba amb un veí de Terrassa a la presó i ni més ni menys que amb una condemna de 2 anys i 7 mesos.

Unes cent persones, que de forma espontània s’han ajuntat davant de la presó Model de Barcelona, exigint la llibertat d’en Franki, acaben de patir una càrrega policial dels Mossos d’Esquadra.

Ahir van haver-hi concentracions a Terrassa i davant de la Model de Barcelona. Col·lectius d’arreu del país ja han mostrat interés per solidaritzar-se i participar en la campanya.

Avui, a dos quarts de vuit davant de l’Ajuntament de Terrassa tornen les mobilitzacions: CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA

Dimecres està previst rependre la mobilització a Barcelona (n’informarem properament) i durant el 1r de Maig, el crit per la llibertat d’en Franki s’escoltarà a totes les manifestacions i actes sindicals i populars.

La cita clau, segueix sent el dissabte 10 de maig. Alerta Solidària fa una crida a tot el país per assistir a aquesta manifestació central, que sortirà a les sis de la tarda, de la plaça universitat de Barcelona.

Un individu apunta amb una pistola a la manifestació del 25 d’abril a Alacant

El dissabte 26 d’abril, mentre la manifestació transcorria per davant del Mercat d’Alacant i girava cap a la plaça de Bous, en la cantonada, des d’un primer pis on onejava la bandera espanyola, un home d’uns seixanta anys apuntava amb una pistola cap als manifestants.

Davant aquests fets, des d'Alerta Solidària , l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista, volem fer arribar les següents consideracions:

- En primer lloc, denunciem l'actitud d'aquest personatge, apuntant de manera indiscriminada cap als milers de persones que es manifestaven pacíficament el passat dissabte a Alacant. Considerem aquest fet especialment greu, ja que les conseqüències haurien podut ser tràgiques. Des de la nostra organització s'estudia la possibilitat d’interposar una denúncia contra aquest individu.

- Denunciem també la passivitat policial davant d'aquest fet. Tot i la forta presència policial, tant d’agents uniformats com de paisà, durant tot el transcurs de la manifestació, i amb l’habitual actitud xulesca i prepotent especialment respecte dels blocs de l'esquerra independentista, la reacció davant l’amenaça fou: 'Iros rápido y así no estaréis en la línia de fuego'. És indignant que aquest personatge no fos immediatament identificat i detingut per la policia, més preocupada per assetjar les manifestants que per garantir la seua seguretat. Una vegada més, es demostra la impunitat amb la qual els feixistes poden actuar arreu del País Valencià i com s'amedrentra i s'intenta aturar aquelles veus dissidents, com la independentista.

- I finalment, denuncíem també la nombrosa presència policial durant tota la manifestació. Un gran dispositiu d’antiavalots, amb cascos i preparats per carregar tancava en tot moment la manifestació, i a cada cantonada dos furgons d’antiavalots vigilaven atentament les manifestants. A més de la gran quantitat de policies de paisà. Tot plegat donava una imatge de perillositat a la manifestació que pacíficament es desenvolupava pels carrers d’Alacant, en un intent de criminalitzar les que ens oposem al sistema econòmic i polític imperant, en defensa d’una societat vertaderament lliure i justa.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

És increible que el caiguen 2 anys i set mesos de preso per ultrajar una bandera, siga quina siga. Açò pareix tipic d'un país no democratic.
LLIBERTAT FRANKI!!

Per l'altra notìcia, queda clar a qui protegeis la policia. Sense comentaris l'actuació del perturbat de la pistola.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

I això que el dictador va morir fa 30 anys. Això és un no parar; si no ens movem i hi estem alerta i ens limitem a donar un xec en blanc cada 4 anys no en farem res. Per si t'interessa, jo també he escrit avui sobre la primera part del teu article.

Salutacions fraternals
Jordi

Anna ha dit...

Hola.
Ho sé si serà massa transcendental, però este individu vivia dalt de del banc de l'Esperit Sant... va haver alguns incidens però al remat, no en van ser "tants" sent a Alacant la manifestació. Un 10 per a l'afluència, un 0 per al lema i ACPV.
Salutacions.

Anònim ha dit...

fora a la dictadura espanyola llipertat per a Franki!
és de dictadura va al país on ho fem?jo meu planteje....

Anònim ha dit...

que es faja la ma el franki i el uelo de la pistola, a la presso els dos, PERO TOTA LA VIDA
FRANKI PRESSO!!!!!!

Anònim ha dit...

LLIBERTAT PER FRANKI

FORA LA BANDERA ESPANYOLA

Anònim ha dit...

* El de l'oli *
Sembla mentida que per un troç de tela li caiguen dos anys.
I que per altra banda el paio de la pistola estiga impunement mostrant una pipa en públic (que és delicte si no m'enganye).

LLIBERTAT PER A FRANKI!!!!
FEIXISTES A LA PRESÓ!!!!

Anònim ha dit...

Aquest dimarts dia 6, a les deu del matí dos militants de la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista) s'han encadenat en una de les grues de la Sagrada Família de Barcelona. Aquest acció s'està duent a terme per exigir la llibertat d'en Francesc Argemí (Franki), veí de Terrassa condemnat a dos anys i set mesos de presó per “ultratge” a Espanya, actualment a la presó de Can Brians.

Els dos joves s'han penjat amb una pancarta on es pot llegir “Llibertat Franki” i han afirmat que no tenen intenció de baixar fins el dissabte 10 de maig quan hi ha convocada una manifestació, a les 18h a la Plaça Universitat de Barcelona.

Al llarg del dia s'ha concentrat un grup de persones per donar suport a l'acció i reclamar la llibertat d'en Franki, algunes de les quals els Mossos d'esquadra han retingut i identificat. Al vespre s'hi ha fet una concentració.

Anònim ha dit...

A favor de Franki
Amb el més pur estil franquista, sense ni tan sols avisar els advocats, ha estat detingut Francesc Argemí, Franki, i portat a la presó de Can Brians 2 per complir una sentència de 2 anys i 7 mesos. Quin és el seu delicte? No ha robat a ningú, ni ha fet mal a cap persona; no ha violat una dona ni ha torturat una criatura; no ha destrossat béns comuns ni privats; ha pagat a Hisenda, és un ciutadŕ que mai ha fet cap activitat antisocial. Perň un dia, a Terrassa, d'on és fill, va despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament, i les lleis medievals espanyoles aixň ho tipifiquen com a delicte. Només l'espanyola.

La catalana la pots cremar, embrutar o rebregar; per tant, no valen els arguments que són coses que poden ferir la sensibilitat de la gent. No: ho consideren delicte perquè és un símbol d'un Estat, i un símbol, per a aquests retrògrads, és més important que les persones. I que la Constitució. Si algú despengés una bandera catalana, jo no saltaria d'alegria, però el ciutadà en qüestió té dret a una llibertat d'expressió que ens han promčs a tots. També ens han promés la igualtat per a tothom, però només unes sensibilitats valen i només uns símbols valen.

Ara hi ha moltes mobilitzacions per la llibertat de Franki, que resulta que és un catalanista expressiu i disposat sempre a defensar la nostra pàtria i la nostra cultura. Franki no va armat, no fa mal a ningú. Només expressa la seva opinió. I això a dins d'una Europa que fa molt temps que ha deixat de considerar delicte aquesta mena d'actuacions. I que consti que els ultres judicials que promouen aquesta mena de lleis obsoletes són els mateixos que s'escandalitzen perquè 'els moros' s'ofenen per les caricatures de Mahoma. Hipòcrites

Isabel-Clara Simó

Anònim ha dit...

El fet del home que agafa la pistola : Aquest fet passara al contrari , que els manifestans foren uns Espanyolistes ,el home ja aguera eixit per totes les televisions i tots els tertulians espanyolistes posarien la ma al foc perque no tornes a eixir de la presso.
Continuarem lluitan dia darrere dia ni per mols feixistes que surtin amb pistoles, ni per molts frankis que tanquen , mai deixarem de lluitar ni d'emprar la nostra llengua ni de defensar la nostra terra ,perque aquest es el nostre pais ¡la nostra patria¡ VISCA LA TERRA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...