Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 29 d’abril del 2008

El Congrés aprova el 'minitransvasament' a Barcelona sense vots en contra

Els socialistes reben el suport de tots els grups excepte CIU i ERC, que s'han abstingut. A més, Montoro s'ha estrenat com portaveu del PP en matèria econòmica i ha mantingut que "hi ha crisi econòmica"

El ple del Congrés ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, PP, PNB, Coalició Canària, ICV i UPyD i l'abstenció de ERC i CIU, la convalidació del decret llei de mesures excepcionals per a garantir el proveïment d'aigua a cinc milions de persones a partir de tardor i durant nou mesos en l'àrea metropolitana de Barcelona, fins a l'entrada en funcionament de la desaladora del Prat.

En el debat, la ministra de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha qualificat aquesta mesura com "una reassignació temporal de cabals, amb un volum limitat (fins a 4 hm3/mes) i per a un àmbit delimitat, que no permet treure una gota addicional del riu Ebre".

El PP va sol·licitar, sense aconseguir-lo, la tramitació del text com projecte de llei i ha acusat al Govern de "faltar a la veritat" al dir que la mesura no suposa variar el cabal de l'Ebre. CIU i ERC es van oposar a la disposició que preveu, en qualsevol territori, mesures similars en circumstàncies semblants.

El decret llei convalidat per la Cambra baixa regula les obres de connexió del Sistema del Consorci d'Aigües de Tarragona amb el Sistema de Proveïment del Ter-Llobregat, per les quals, de persistir la sequera, es transvasaran 3,9 hectómetros cúbics al mes fins a Barcelona per dues vies: aigua sobrant del minitrasvase de Tarragona i contractes de cessió de drets d'aigua a regantes de l'Ebre.

Fons de la Cadena SER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...