Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 22 de desembre del 2010

Temps de fer balanç

Una mirada enrere a les inversions de l’Ajuntament de Beniarrés al llarg de l’any 2010

S’acaba l’any i es temps de pegar una mirada enrere per a veure que s’ha fet al nostre poble i que s’ha deixat de fer. Evidentment que en un sols article no es pot fer un balanç de tot l’any, per tant, en posteriors articles aniré desglossant la meua visió d’aquest any al nostre poble, pel que respecta al nostre Ajuntament.

Aquest any podriem dir pel que respecta a les inversions, que ha sigut l’any en que s’han construït molts edificis públics que han vingut finançats de la ma dels Plans Provincials de la Diputació, del Pla Confiança de la Generalitat i del Pla E del Govern Central, es a dir, inversions al nostre poble que tant sols calia demanar-les, doncs els pertoquen a tots els pobles que les sol·licitaven.

I ací voldria explicar una cosa que sembla bastant extesa entre la població de Beniarrés i es que molta gent pensa que els diners que venen al nostre poble venen per a fer l’obra en qüestió i son els mateixos organismes superiors els qui diuen quin obra s’ha de fer al nostre poble. Mai més lluny, les subvencions sons generals i és l’equip de govern, en aquest cas el PP, el qui diu en que vol gastar-se els diners, quin edifici vol fer, quins camins es volen asfaltar, etc, per tant sempre els diners venen sobre projectes que han eixit de l’ajuntament i mai a l’enreves.

Si anem a les inversions aquest any s’ha construït:

-Una nova piscina municipal: Inclosa en els Plans Provincials de la Diputació, s’ha construït una nova piscina al centre del poble. Un lloc ideal per a no anar tant lluny a la vella piscina però sembla ser que menuda per als potencials usuaris a l’estiu una vegada estiga tancada la vella piscina municipal i una vegada es faça efectiva la reducció en més de 200 m2 de la zona per a prendre el sol que es troba dintre de la tanca de la piscina ( en breu faré un article explicant-ho). Per tant si a la piscina però no així.

- S’ha construït un nou trinquet que portarà per nom “Lluiset” dintre del pla d’instal·lacions esportives de la Generalitat 2007-2012 amb un cost de 172.000 €. La pregunta es, i una vegada acabat que? ,tindrem un gran trinquet però i pilotaris?, dos partides a la setmana?, i diners per a fer una escola de pilota i participar en campionats?, calia una reforma tant gran per al nostre trinquet?

- S’ha construït uns nous vestidors per a la piscina nova. Evidentment una piscina ha de tenir vestidors i aquests van costar més de 120.000 €. Però no s’haguera pogut fer uns vestidors conjunts per a la piscina i per al trinquet si tant sols es separen 80 metres?, No s’haguera pogut ampliar els vestidors del trinquet per un ús conjunt i haver-se estalviat aquests diners o destinar-los a altres menesters?

-S’ha construït un nou bar per a la piscina amb un cost inicial de 134.000 €, obra inclosa dintre del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana. La pregunta és: Cal construir un bar amb diners públics, quan a 150 metres a la rodona hi ha 3 bars?. De tots es conegut com han quedat les adjudicacions per a gestionar el bar de la nova piscina, les dues vegades ha quedat desert. Que falla en aquest plec de condicions que ningú es vol quedar el bar? El PP ens deuria donar una explicació de si vol donar un servei o més bé vol fer caixa a costa de la persona adjudicatària.

-S’ha construït la segona fase del Centre d’Interpretació Artístic Musical dintre del Pla E del govern central després de, sense ser inaugurat la primer fase, es desfera tota la teulada i tot el que hi havia damunt (la desfeta éstà valorada en més de 10.000 €). Aquest nou edifici vol ser “la seu de les bandes musicals de Beniarrés”- segons paraules de l’alcalde- i la seu per a diferents organitzacions i associacions existents a la població. Vaja per davant que quan van “intentar” assajar els musics en aquest nou edifici, van tindre que marxar del lloc per la nefasta acústica de l’edifici. Un edifici fet per a ser la casa de la música no aprofita per al que ha sigut concebut. Surrealisme?, no realitat. El cost final d’aquest edifici ronda els 360.000 €.

-S’ha construït un nou gimnàs dalt del nous vestidors de la piscina. Curiosament, també va un altre gimnàs al nou Centre Social que s’està construint actualment. Realment Beniarrés necessita tindré dos gimnàs quan per altra banda cada vegada som menys veïns i veïnes i més majors? Mentre l’Ajuntament vol construir dos gimnàs, la Conselleria d’Educació proposa el tancament d’una unitat del primària al col·legi “Perputxent” de Beniarrés després de que l’any passat tancara una unitat d’infantil.

-S’ha començat a construir el nou Centre Social. Un edifici valorat en més de 600.000 € i que serà la nova seu del jubilats i les mestresses de casa. Perfectament, i tot els partits i tot el poble, hagueren recolzat a l’equip de govern del PP si s’haguera optat per demanar un préstec per a comprar l’edifici de les Monges i destinar aquest 600.000 € per a rehabilitar-lo, destinant-lo a Centre de Dia per a la nostra gent gran més necessitada. Com dia Luis, l’alcalde de Beniarrés “ els jubilats i les ames de casa es mereixen un nou edifici (referint-se al que s’està construint actualment). I jo li pregunte, que es mereix la gent de Beniarrés que necessita una atenció especialitzada que no es pot valdre per ell mateix?, que es mereixen les famílies que tenen que estar les 24 hores del dia cuidant als seus familiars més necessitats?, ens ho poden dir?.

Crec que he fet un repàs a les construccions més importants que s’han realitzat al llarg de l’any, igual me’n deixe alguna, no és la meua intenció.

Però ara cal també fixar-se en el que el PP volia fer i va pressupostar als pressupostos de l’any 2010 i no han vist la llum com puga ser:

-La construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable valorat en 600.000 €
-L’asfaltat de camins per part de la Diputació o de la Conselleria valorats en 140.000 €
-La compra de terrenys per valor de 50.000 €.
-La modificació del Pla General d'ordenació Urbana valorat en 30.000 €.

I com no, encara que l’Ajuntament de Beniarrés, no era l’encarregat de posar el diners, si que era el que tenia que fer complir a l'agent urbanitzador la urbanització de carrers i el PAI del Dr.Orero per a poder construir nous habitatges.

Doncs bé, com es pot veure ha sigut un any en el que s’han construït molts edificis, però ara falta el més important, donar-los vida, calor, activitats, mantindre’ls i per desgràcia tenim molts exemples del que fa el PP una vegada s’han construït els edificis o les instal·lacions com puga ser el Museu de Beniarrés, que sent generosos, haurà obert 5 vegades les seus portes al llarg de l'any 2010 després de gastar-se més de 150.000 € en la seua construcció i ampliació, o la pràcticament nul·la l’activitat que té el centre cultural “Joan Fuster”, més en concret la seu sala d’actes, on les associacions o entitats del poble generen més activitats que el mateix ajuntament o com no la zona d’acampada al camp de futbol de “La Para” que per no tindre no té ni un cartell indicador a la carretera de l’existència d’aquesta zona d’acampada. I sols son alguns exemples.

I es que no sols es construir-ho, cal tindré un projecte darrere per a traure-li el màxim possible, la màxima rendibilitat i el màxim profit i oferir als veïns i veïnes de Beniarrés el millor possible i hi ha gent disposa a complir-ho. De veritat penses que no es pot fer res més?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...