Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 13 de desembre del 2010

Reflexions econòmiques d’un ignorant

Sempre he tingut aquesta idea al cap i he decidit exposar-la per a veure que vos sembla, sempre des de la meua ignorància en la matèria.

Tots sabem i coneixem a gent que té diners negres, “black money” com ens diu Xavi Castillo. Diners que es troben guardats a casa, diners que es troben amagats, diners que es troben en paradisos fiscals, esperant, esperant que algun dia el seu propietari els vullga de nou posar en circulació i que el moviment d’aquets diners genere consum i per tant treball.

Aquests diners, s’han obtés fora del sistema legal. Aquests diners no es troben controlats per Hisenda, per tant esperen el seu moment per a veure la llum, sempre de forma que no donen el “cante” i que no alcen sospites de l’origen d’aquests diners.

Per a mi els diners son com l’energia: Ni es crea ni es destrueix, sols es transforma. Per tant, ara existeixen els mateixos diners que abans de la crisi, el que passa que no “roden” tant per por a un futur més incert, per precaució al que pot vindré però si que es poden fer rodar si poden quedar en res, en paper banyat.

La idea que em ronda pel cap es tant simple com canviar de color els bitllets de 50 €, 100€, 200 € i 500 € el proper 31 de desembre de 2011, es a dir, en un any els bitllets abans assenyalats canviarien de color, deixant de ser vàlids aquests bitllets amb el seu color actual. D’aquesta manera el que s’aconseguiria seria que milers de milions d’euros eixiren a la llum creant consum i com a conseqüència treball i riquesa.

Els diners “blancs” a dir, els que tenim a les entitats financeres, automàticament se’ns facilitarien en el nous colors una vegada arribada la data assenyalada però els diners “negres” deurien eixir obligatòriament a la llum i a la circulació o deixarien de ser vàlids en periode d’un any.

Torne a dir, soc un ignorant en la matèria, però ahí deixe aquesta idea, simple, fàcil d’aplicar i realista per reactivar l’economia en aquests temps de crisi on els diners no circulen però si que segueixen existint.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...