BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

dilluns, 27 de desembre de 2010

La Generalitat Valenciana, en fallida tècnica segons el Síndic de Comptes


Un informe del síndic alerta sobre la situació 'molt crítica' de les finances de la institució, que l'any 2009 va marcar un rècord històric amb un fons de maniobra negatiu de 7.906 milions d'euros

L'estat de les finances de la Generalitat Valenciana és molt crític, segons es desprèn d'un informe (pdf) del Síndic de Comptes. De fet, segons la informació compresa en aquest informe, la Generalitat es troba en fallida tècnica amb uns passius reals que superen en escreix els actius totals. Si es tractés d'una empresa privada, la Generalitat s'hauria declarat en fallida en tancar l'exercici de 2009.

L'informe va ser lliurat ahir pel síndic major, Rafael Vicente Queralt, a la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez. El síndic va explicar que 'es consolida una situació de crisi molt considerable amb la disminució generalitzada dels ingressos, que han portat a uns resultats pressupostaris i financers negatius'.

Segons l'informe, la situació de la tresoreria, que es calcula restant les despeses pendents de pagar als fons líquids i els ingressos pendents de cobrar, va passar de 1.168 milions d'euros a final de 2008 a 1.514 en tancar el 2009.
Una altra dada molt negativa és el fons de maniobra, que indica la solvència econòmica i financera, que en l'exercici del 2009 va arribar al màxim històric de la institució, uns 7.906 milions d'euros. L'endeutament financer de la Generalitat l'any auditat pel Síndic era de 9.333 milions d'euros.
Noticia apareguda a Vilaweb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...