Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 20 de desembre del 2010

La Generalitat Valenciana planeja eliminar unitats de primària al col•legi de Beniarrés

Educació planeja eliminar 128 aules de primària en zones rurals el proper curs


La Conselleria d'Educació preveu eliminar un total de 128 unitats del cicle d'Educació Primària per al proper curs, ubicades en la seua gran majoria en zones rurals de l'interior.Així es desprèn de la "proposta d'arranjament escolar" per al curs 2011-2012, tramesa recentment als agents educatius de la Comunitat Valenciana.

Les aules posades en la picota per la Generalitat pertanyen en la seua gran majoria al cicle de Primària-de sis a dotze anys-, amb un total de 63 unitats a eliminar. El segueixen els 34 grups de l'ESO-de dotze a setze anys -i els 29 d'Infantil-de tres a sis anys-. En Educació Especial només es contemplen dues unitats menys.


La majoria d'escoles afectades es troben ubicades en zones rurals de l'interior. Així a Castelló tenim els exemples dels aularis del Toro, Catí, Chóvar, Atzeneta i Geldo. A València podem apreciar aquesta constant en poblacions com Aielo de Malferit, Alborache, Atzeneta d'Albaida, Caudete de las Fuentes, Jarafuel, Llaurí, etc.Finalment, a Alacant també reben el cop des de l'esfera rural: Algorfa, Almoradí, Beniarrés, Benifato, Benijófar, Benilloba, Bigastro


El modus operandi escollit per Educació és clar: en la diana es troben petites poblacions allunyades dels nuclis industrials. Són zones on més ha baixat la immigració per la crisi i l'any que ve patiran en gran mesura les supressions de grups.


Així ho apunta el secretari de Relacions Institucionals de FETE-UGT, Francisco González Zurita, "observem que el que fan és aplicar criteris de forma automàtica i, si en grups petits es redueix el grup d'alumnes en un o dos estudiants, els concentren en un sol poble. Es tracta d'una lectura totalment economicista. Haurien de ser més flexibles i apostar per les necessitats de la gent ".


Per la seua banda, Josep Aranda, coordinador d'acció sindical de STE-PV ha recordat que "fa poc s'ha parlat molt de l'arribada de la inversió privada a la construcció d'escoles, a través de la concessió de solars. Encara que no crec que les empreses tinguin pensat anar a aquestes petits municipis. A l'interior no hi haurà el negoci ".


Pots la noticia sencera punjant damunt d’aquest enllaç.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...