Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 15 de desembre del 2010

La Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat comença amb 18 pobles


Huit mesos després del primer acte formal i amb un canvi de plantejament important, la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat es constitueix oficialment dimecres 15 de desembre. D'entrada la conformaran divuit municipis i només es centrarà en el Pacte per l'ocupació, com era la idea inicial. La gestió conjunta de serveis, queda congelada fins que passen les eleccions municipals de maig.

Els alcaldes d'Alcoi (Jordi Sedano), Cocentaina (Rafael Briet), Muro (Rafael Climent) i Banyeres de Mariola (Antonio Belda), cadascú d'un partit, han sigut els principals impulsors de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, sumant d'entrada al projecte a altres catorze pobles (en total divuit, quatre més dels inicials): Agres, Alcoleja, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Quatretondeta, Benimassot, Famorca, Millena i Tollos. A aquestos, se'ls sumaran amb total probabilitat altres pobles en breu, com ara Gaianes.

Teòricament disposats a anar més enllà de l'ocupació en la Mancomunitat, els alcaldes han decidit per unanimitat ajornar la gestió conjunta de serveis públics per a després de les eleccions municipals, encara que ho han previst en els estatuts que s'han redactat. "Mancomunar altres qüestions està previst en els estatuts i és la voluntat dels alcaldes, però és un tema que vindrà després de maig", ens ha confirmat Paco Valor, redactor, al costat de l'advocat Cebrià Molinero, dels estatuts que van a aprovar-se.

En tot cas, els dos tècnics contractats li donaran forma a la Mancomunitat en els propers mesos, dissenyant una proposta de pressupostos, organigrama i altres aspectes bàsics per al funcionament normal. En paral·lel, treballaran per captar fons europeus per al foment de l'ocupació en el marc de la Mancomunitat comarcal. Uns fons que es destinaran per a programes d'ocupació, però també per a abordar plans estratègics i estudis sobre nous sectors econòmics per a la comarca, etcètera. A més, es pretén crear un consorci en el qual s'integren sindicats i patronal, al costat dels ajuntaments de la Mancomunitat.

Quant als òrgans de Govern, tots els consistoris han acceptat unànimement que l'alcalde d'Alcoi, Jordi Sedano, siga el primer president de la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat, que establirà la seua seu en la ciutat. De fet, provisionalment aquesta quedarà establida en el mateix ajuntament alcoià.

Les comarques de l'Alcoià i el Comtat estan conformades per un total de 34 municipis. Al marge de la Foia de Castalla (a qui no s'ha convidat), s'han sumat des del primer dia tots els pobles governats pel PSOE, mentre que tots els que falten estan governats pel PP i significats dins del sector campista del partit, a excepció de Gaianes, que és un dels dos pobles governats pel BLOC.
Article escrit per Jordi Orts a ARAMULTIMEDIA.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...