Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 29 de maig del 2009

El Partido Popular novament diu no a la TV3

El PP refusa a les corts la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9

El PP ha refusat a la comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de les corts valencianes una proposició no de llei de Compromís que reclamava la 'recepció normalitzada i estable dels canals de TV3 i Canal 33' al País Valencià. La iniciativa incloïa la reclamació al govern espanyol perquè concedeixi el múltiplex necessari per a l'emissió de TV3 i Canal 33 al País Valencià. El PP no ha explicat els motius de la seva negativa.

Els parlamentaris del PP no n'han explicat els motius perquè van decidir no respondre les qüestions de Compromís durant els debats com a protesta per les declaracions de Mònica Oltra, qui va dir que els avantpassats ideològics del PP torturaven.

PSPV i Compromís han dit que la negativa del PP no tenia sentit, ja que el senat espanyol havia aprovat per unanimitat, al febrer, una iniciativa per a la reciprocitat. De fet, l'endemà que el senat aprovés la moció de CiU per garantir la reciprocitat, el congrés espanyol va aprovar-ne una altra, presentada per Esquerra, amb la mateixa finalitat.

Per garantir aquesta reciprocitat, cal que el Ministeri d'Indústria permeti la instal·lació d'un tercer múltiplex al País Valencià. Per la seva banda, però, la Generalitat valenciana opta per tancar els repetidors d'Acció Cultural.

Justament, aquesta qüestió va ser el motiu de la manifestació del 9 de maig a València, on unes trenta mil persones van protestar contra el tancament de repetidors de TVC sota el lema 'Junts Podem! Televisió sense fronteres'.

Noticia apareguda a Vilaweb
A petició d'un comentarista anònim, posaré uns videos del programa Polonia que s'emet a la TV3









5 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

No és cap sorpresa que el PP pose tots els entrebancs possibles per tal d'impedir que TV3 siga una televisió més al País Valencià. Si ens parem a pensar que amb la tesi “defensada” per ells -i ho col.loque entre cometes perquè ni ells s´ho creuen- de negar la unitat de la llengua, és lògic pensar que no els interessa que la gent escolte parlars de més enllà del riu Sènia i comproven per ells mateixos que la unitat de la llengua és un fet real. I si la gent entén perfectament els parlars de Tortosa, Lleida o Berga, veurà que el PP els enganya amb la cançoneta de la diferenciació lingüística.
Cal ser cebollí per dir que són dues llengües diferents i escriure un, per exemple DOGV, en un idioma que el podrien perfectament usar en la Generalitat de Catalunya.
Quant de poder té el vot provinent de la ignorància.

Anònim ha dit...

Fede penja el video del youtube de l'entrevista de Camps i Montilla del programa Cracovia de TV3. Crec que pot ser interesant i divertit ala visió que tenen els catalans de Camps.

Carles Tomàs ha dit...

Aquestos videos que has penjat reflecteixen de manera fidel, encara que parodiant, la realitat del que passa respecte a la llengua. En l'anterior escrit deia que eren "cebollins" els dirigents del PPCV. Em quede curt amb el qualificatiu. Realment s'haurà d'inventar la paraula exacta que els definesca perquè no en trobe cap escaient. I pensar que la ignorància els premia amb vots. País!, com diria Forges.

Beniarres al dia ha dit...

Tot ve, al meu pareixer, motivat perquè els polítics volen fer de filòlegs i no perquè els interessa la filologia, sinó, per que volen aprofitar la filologia amb fins polítics

Beniarres al dia ha dit...

Al comentari que sol·licita que posse uns videos, no si seran els que he posat. Sino son aquests m'envies l'enllaç on trobar-los i els pose

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...