Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 30 d’abril del 2008

Al•legacions presentades al Pressupost General 2008

El grup municipal socialista ha presentat, avuí dia 30 d’abril, 12 al·legacions al pressupost general de l'Ajuntament de Beniarrés per a l'any 2008 que va presentar l’equip de govern de l’Ajuntament de Beniarrés el passat dia 2 d’abril i que es va aprovar amb els vots a favor dels 5 representats del Partido Popular i els vots en contra dels 3 representants del PSPV-PSOE i el representat del BLOC.

En la nostra opinió el pressupost és millorable i les lleis s’han de fer complir, es per la qual cosa que hem presentat les següents al·legacions que esperen que siguen estimades

Con fecha 2 de abril de 2008 se celebró un Pleno Municipal Ordinario en el Ayuntamiento de Beniarrés cuyo punto 9 del Orden del Día, trataba de la “Aprovació inicial del pressupost general de 2008, bases d’execució, plantilla i resta de documentació”. El PSPV-PSOE dentro del plazo legal establecido al efecto ha interpuesto las siguientes ALEGACIONES contra el acuerdo:

-Alegación 1.- La presentación de los presupuestos de 2008 es de exclusiva responsabilidad del gobierno municipal, en concreto de su Presidente, que con su desidia o incompetencia ha hecho retrasar su aprobación, y consiguientemente su aplicación. No puede nunca achacarse a quien ejercita derechos legítimos y dentro de los plazos legales, en este caso, el derecho a formular alegaciones.

-Alegación 2.- El presupuesto está presentado fuera de plazo en demasía, se debería presentar antes del 15 de 0ctubre de 2007 (a pocos dias de los seis meses de retraso) vulnerando el procedimiento establecido por la Ley, con el agravante de que no no se han dado explicaciones del hecho que lo justifique.

-Alegación 3.- A lo largo de los meses que el Alcalde ha hecho uso de la prorroga, no ha informado en ningun momento a los órganos municipales posibles (Pleno, Junta de gobierno, Junta de Portavoces, Comisiones informativas (no las hay)) lo que supone en la práctica una actuación arbitraria del ejecutivo, y en concreto del alcalde que maneja el presupuesto en función de su particular entender partidista.

-Alegación 4.- El presupuesto ha sido presentado a los Grupos Municipales con un margen de 2 días para su conocimiento y estudio, totalmente insuficientes, lo que después del tiempo transcurrido funcionando con presupuestos prorrogados, es de una manifiesta mala fe del ejecutivo y en concreto del Alcalde, que ha coartado en grado sumo por miedo probablemente a la critica, la capacidad operativa de los Grupos Municipales que no están representados en el gobierno local.

-Alegación 5.- Se ha vulnerado el principio de equilibrio presupuestario al haber aprobado anteriormente en el Pleno de 1 de febrero de 2008 un reconocimiento extrajudicial de créditos por valor de 52.328,60 € con más de cien facturas, muchas de ellas perfectamente previsibles y con la DISCONFORMIDAD de la Intervención Municipal. Y otro reconocimiento extrajudicial de créditos, en el Pleno de 2 de abril de 2008, por valor de 17.168 € pertenecientes a gastos tan previsibles como conjuntos musicales fiestas año 2006 (sí 2006, con fecha de factura 4 de septiembre de 2006) y programas de fiestas 2007, tambien en este caso con la DISCONFORMIDAD de la Intervención Municipal

-Alegación 6.- En base al artículo 170.2.a) de la Ley de Haciendas Locales. El presupuesto vulnera el texto refundido de la Ley de Haciendas Locales, Real Decreto Legislativo 2/2004, de 5 de marzo, en concreto el artículo 166.1.d referido a Anexos al Presupuesto General.Dicho precepto señala que al Presupuesto General se unirán como anexos el estado de previsión de movimientos y situación de la deuda comprensiva del detalle de operaciones de crédito o de endeudamiento pendientes de reembolso al principio del ejercicio, de las nuevas operaciones previstas a realizar a lo largo del ejercicio y del volumen de endeudamiento al cierre del ejercicio económico, con distinción de operaciones a corto plazo, operaciones a largo plazo, de recurrencia al mercado de capitales y realizadas en divisas o similares, así como de las amortizaciones que se prevén realizar durante el mismo ejercicio. . En el presente Presupuesto no están correctamente identificadas las previsiones de amortización del préstamo de 196.300 €, de hecho no aparecen en el presupuesto, adoleciendo por lo tanto de defecto formal relevante. Tampoco aparece en el informe de la Presidencia, por cierto plagado de errores, como se pudo comprobar durante el debate plenario. Y por el contrario sí aparece en el informe del técnico municipal.

Alegación 7.- En base al artículo 170.2.b) de la Ley de Haciendas Locales. Se produce la vulneración de preceptos legales, en concreto el artículo 28.2 de la Ley General Subvenciones 38/2003, que señala que los convenios serán el instrumento habitual para canalizar las subvenciones previstas nominativamente en los Presupuestos de las corporaciones locales.Existe convenio entre el Ayuntamiento y la Unió Musical de Beniarrés, que en el ejercicio 2007 cobró del capitulo 4 del Presupuesto, la cantidad de 7.777 €. Para el ejercicio presupuestario de 2008 se ha consignado en la partida 4.483 del presupuesto de gastos la cantidad de 5.104 €, lo cual es una vulneración legal más que un error procedimental, puesto que no hay dinero suficiente para cumplir una obligación firmada en convenio.

-Alegación 8.- En la partida del presupuesto de gastos 1.1 Otro personal , aparece una consignación de 74.008 € sin especificación de las plazas y puestos a cubrir y sin la preceptiva Oferta de Empleo Público. La plaza o plazas no estan referenciadas en la lista de personal. No se ha procedido a informar preceptivamente al Pleno ni de las cuantías ni de la categoría, tampoco se ha hecho la preceptiva R.P.T. ni la función de los puestos de trabajo, vulnerando lo establecido por Ley, lo que además, podría ser tuviera repercusión en la cuantificación presupuestaria, desequilibrándola y por tanto rompiendo la norma de equilibrio presupuestario, e invalidando el presupuesto.

-Alegación 9.- En el anexo de personal ha desaparecido la plaza de auxiliar administrativo, cuando de todos es conocido que hace falta personal para la atención administrativa al público. Se introduce una plaza de personal eventual “Auxiliar administrativo.Apoyo a grupos políticos” que en realidad no ha existido nunca y tampoco sabemos su forma de contratación. Tambien ha desaparecido la plaza de “Encargado de Agencia de Lectura y Centro Cultural, después de tres años y sin haber hecho la correspondiente oferta de empleo público como resulta preceptivo. Tampoco existe en la plantilla personal para atender y gestionar el Centro Cultural y el Museo.

-Alegación 10.- En la partida de gastos para compra de terrenos, no existe consignación para idemnizar a los propietarios de terrenos ocupados por el Ayuntamiento para las obras de conducción de agua del “Barranc del Nofre”. Tampoco hay consignación para la compra de los terrenos particulares de “La Pedrera” donde se ha hecho la nueva captación de agua.

-Alegación 11.- El mismo informe Económico-Financiero que figura como anexo a este presupuesto hace mención a que en el capítulo IV del presupuesto de ingresos relativo a transferencias corrientes, NO DISPONEMOS DE CONFIRMACION escrita de tales subvenciones. Siendo precisamente este capitulo el que año tras año viene descuadrando la previsión de ingresos y aumentando el endeudamiento y los reconocimientos extrajudiciales de crédito.

-Alegación 12.- Así mismo, no existe consignación presupuestaria para iniciativas del PSPV-PSOE que han sido llevadas al Pleno en forma de mociones y que han tenido el respaldo de todos los grupos políticos, como la compra de una casa de la calle Cueva Santa para dar acceso a los vecinos de la calle San Francisco y Barrio Ribera o la iniciativa de ofrecer gratuitamente los libros de texto a todos los niños de primaria del colegio público “Perputxent”. Significando que aprobar una moción y despues no poner los medios, resulta en nuestra opinión un fraude a la voluntad popular.

Presentar un presupuesto equilibrado basado en parte en números imprecisos, pendientes de confirmación posterior al punto de su aprobación y en la presunción de que las presentes alegaciones no serán estimadas, es descalificar las funciones del Pleno reduciendo su papel a mera comparsa de las decisiones del ejecutivo municipal.

Por lo expuesto, se solicita:

1.- La apertura de los PROCEDIMIENTOS DE RESPONSABILIDAD que correspondan a los responsables políticos que han dado lugar a los incumplimientos de plazos recogidos en la Ley de Haciendas Locales en el procedimiento de tramitación de los Presupuestos Municipales; en concreto al alcalde de Beniarrés como máximo responsable de la no aprobación del Presupuesto en fecha que la Ley establece.

2.- La realización de un nuevo informe de Presidencia, sin los errores en los que se incurrió y que constan en la lectura que el Alcalde hizo durante el Pleno.

3.- La NO APROBACION DEFINITIVA del presupuesto y la elaboración de un nuevo texto presupuestario que contenga: - Anexo de inversiones en las que se refleje código de identificación, tipo de financiación y las demás prescripciones que determinan las normas legales de aplicación.- Convenios i subvenciones identificados/as y cuantificados/as nominativamente.- Nuevo anexo de personal con las debidas especificaciones, aportando las contrataciones realizadas.

En aquest mateix blog podeu veure els capítol d’ingressos i despeses en les següents adreces:

http://beniarresaldia.blogspot.com/2008/04/pressupost-dingressos-de-lajuntament-de.html

Noticies silenciades

Empresonen a Franki, un jove de Terrassa, el seu delicte haver ultrajat la bandera espanyola. Les mostres de solidaritat no s'han fet esperar.

Este dilluns pel matí, els Mossos d’Esquadra han detingut en Franki, veí de Terrassa, molt conegut en la ciutat vallesana per la seva implicació en moltes lluites populars. La detenció d’en Franki s’ha produït sense haver-ho notificat als advocats i ni tan sols haver fet el tràmit ordinari de la citació prèvia. El seu delicte haver ultrajat la bandera espanyola.

Recordem que en Franki no ha deixat mai d’atendre cap requeriment judicial, ni cap citació a comissaria i és per això que cal considerar aquesta detenció i empresonament com un intent d’agafar per sorpresa l’entorn polític d’en Franki i frenar així la resposta popular de suport.

Denunciem per tant, la maniobra del Departament d’Interior que, provocant l’empresonament immediat i sens avís, pretén silenciar un cas que sens dubte acabarà trascendint a l’opinió pública i de la que hauran de donar moltes explicacions: per l’estrip a una bandera espanyola s’ha iniciat un procés que acaba amb un veí de Terrassa a la presó i ni més ni menys que amb una condemna de 2 anys i 7 mesos.

Unes cent persones, que de forma espontània s’han ajuntat davant de la presó Model de Barcelona, exigint la llibertat d’en Franki, acaben de patir una càrrega policial dels Mossos d’Esquadra.

Ahir van haver-hi concentracions a Terrassa i davant de la Model de Barcelona. Col·lectius d’arreu del país ja han mostrat interés per solidaritzar-se i participar en la campanya.

Avui, a dos quarts de vuit davant de l’Ajuntament de Terrassa tornen les mobilitzacions: CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA

Dimecres està previst rependre la mobilització a Barcelona (n’informarem properament) i durant el 1r de Maig, el crit per la llibertat d’en Franki s’escoltarà a totes les manifestacions i actes sindicals i populars.

La cita clau, segueix sent el dissabte 10 de maig. Alerta Solidària fa una crida a tot el país per assistir a aquesta manifestació central, que sortirà a les sis de la tarda, de la plaça universitat de Barcelona.

Un individu apunta amb una pistola a la manifestació del 25 d’abril a Alacant

El dissabte 26 d’abril, mentre la manifestació transcorria per davant del Mercat d’Alacant i girava cap a la plaça de Bous, en la cantonada, des d’un primer pis on onejava la bandera espanyola, un home d’uns seixanta anys apuntava amb una pistola cap als manifestants.

Davant aquests fets, des d'Alerta Solidària , l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista, volem fer arribar les següents consideracions:

- En primer lloc, denunciem l'actitud d'aquest personatge, apuntant de manera indiscriminada cap als milers de persones que es manifestaven pacíficament el passat dissabte a Alacant. Considerem aquest fet especialment greu, ja que les conseqüències haurien podut ser tràgiques. Des de la nostra organització s'estudia la possibilitat d’interposar una denúncia contra aquest individu.

- Denunciem també la passivitat policial davant d'aquest fet. Tot i la forta presència policial, tant d’agents uniformats com de paisà, durant tot el transcurs de la manifestació, i amb l’habitual actitud xulesca i prepotent especialment respecte dels blocs de l'esquerra independentista, la reacció davant l’amenaça fou: 'Iros rápido y así no estaréis en la línia de fuego'. És indignant que aquest personatge no fos immediatament identificat i detingut per la policia, més preocupada per assetjar les manifestants que per garantir la seua seguretat. Una vegada més, es demostra la impunitat amb la qual els feixistes poden actuar arreu del País Valencià i com s'amedrentra i s'intenta aturar aquelles veus dissidents, com la independentista.

- I finalment, denuncíem també la nombrosa presència policial durant tota la manifestació. Un gran dispositiu d’antiavalots, amb cascos i preparats per carregar tancava en tot moment la manifestació, i a cada cantonada dos furgons d’antiavalots vigilaven atentament les manifestants. A més de la gran quantitat de policies de paisà. Tot plegat donava una imatge de perillositat a la manifestació que pacíficament es desenvolupava pels carrers d’Alacant, en un intent de criminalitzar les que ens oposem al sistema econòmic i polític imperant, en defensa d’una societat vertaderament lliure i justa.

dimarts, 29 d’abril del 2008

El Congrés aprova el 'minitransvasament' a Barcelona sense vots en contra

Els socialistes reben el suport de tots els grups excepte CIU i ERC, que s'han abstingut. A més, Montoro s'ha estrenat com portaveu del PP en matèria econòmica i ha mantingut que "hi ha crisi econòmica"

El ple del Congrés ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, PP, PNB, Coalició Canària, ICV i UPyD i l'abstenció de ERC i CIU, la convalidació del decret llei de mesures excepcionals per a garantir el proveïment d'aigua a cinc milions de persones a partir de tardor i durant nou mesos en l'àrea metropolitana de Barcelona, fins a l'entrada en funcionament de la desaladora del Prat.

En el debat, la ministra de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha qualificat aquesta mesura com "una reassignació temporal de cabals, amb un volum limitat (fins a 4 hm3/mes) i per a un àmbit delimitat, que no permet treure una gota addicional del riu Ebre".

El PP va sol·licitar, sense aconseguir-lo, la tramitació del text com projecte de llei i ha acusat al Govern de "faltar a la veritat" al dir que la mesura no suposa variar el cabal de l'Ebre. CIU i ERC es van oposar a la disposició que preveu, en qualsevol territori, mesures similars en circumstàncies semblants.

El decret llei convalidat per la Cambra baixa regula les obres de connexió del Sistema del Consorci d'Aigües de Tarragona amb el Sistema de Proveïment del Ter-Llobregat, per les quals, de persistir la sequera, es transvasaran 3,9 hectómetros cúbics al mes fins a Barcelona per dues vies: aigua sobrant del minitrasvase de Tarragona i contractes de cessió de drets d'aigua a regantes de l'Ebre.

Fons de la Cadena SER

Adrian Rubio Moncho apunta bones maneres

Aquest jovent esportista beniarresí està apuntant alt en els esports que hi participa.

Si l’altre dia ja va ser el guanyador del Trofeu de Columbicultura organitzat pel club local d’aquest esport, guanyant contra tot pronòstic a gent molt especialitzada i veterana en aquest esport .

Aquesta setmana, sense anar més lluny, es va proclamar campió del Trofeu de Tennis celebrat el dia 26 d’abril a Beniarrés.

Adrian, a més a més, també practica la pesca i el futbet entre altres esports un vertader esportista que sembla haja heretat les habilitats del seu besavi.

Des d’aquest blog, simplement felicitar-lo i animar-lo a seguir endavant en la pràctica de l’esport però sense deixar-se de la ma els estudis.

Els embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer es troben al 24,36 % de la seva capacitat

Els embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer emmagatzemen 21,39 hectòmetres cúbics (hm3) d’aigua més que la Pantà de Beniarréssetmana anterior, ja que en total alberguen 815,22 hectòmetres cúbics dels 3.346,6 que disposen, segons les dades facilitades aquest dilluns per aquest organisme.

Per sistemes, els embassaments del Xúquer es troben al 18,39 per cent de la seva capacitat; els del Túria tenen un 40,46 per cent d'aigua embassada; a Alacant, el sistema de la Marina Baixa/Serpis disposa del 84,24 per cent d'aigua, mentre que a Castelló, el sistema Palància/Millars/Sénia es troba al 59,73 per cent de la seua capacitat.

En el sistema de la Marina Baixa, l'embassament d’Amadorio té un 81,60 per cent d'aigua emmagatzemada, mentre que el del Castell de Guadalest està al 79,62 per cent. En el Serpis, el pantà de Beniarrés té el 88,01 per cent de la seua capacitat coberta. En el sistema Xúquer-Turia, La Toba està en el 91,85 per cent, el d'Alarcón un 8,10 per cent i el de Contreras en 8,76 per cent.


Informació estreta de Panorama Actual

dilluns, 28 d’abril del 2008

Zaplana. El brazo incorrupto del PP

Un llibre sobre la vida "política" de expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana


“Estoy en política para forrarme”. Aquesta frase, atribuïda a Eduardo Zaplana, en realitat no va ser dita per ell sinó per un dels seus col·laboradors. El periodista Alfredo Grimaldos explica a ‘Zaplana. El brazo incorrupto del PP’ (Editorial Foca) la singular trajectòria d’aquest expresident de la Generalitat Valenciana, exministre de Treball amb el govern Aznar i ara també exportaveu del Partit Popular al Congrés.

Dins del Grup Parlamentari del PP a Madrid Zaplana tenia molts detractors entre els moderats del partit. Aquests anomenaven Zaplana i la seva gent “els corbates negres” amb referència al dol polític que duen des dels atemptats de l’11-M. Zaplana, que llueix al seu canell un rellotge suís de 18.000 euros i té una filla que anava a treballar de becària al diari El Mundo amb un Porsche, és vist arreu com a nou ric sense classe.

Diu Grimaldos que la carrera de Zaplana comença el 1991 amb la seva arribada al govern de l'Ajuntament de Benidorm sense guanyar unes eleccions gràcies al vot d'una regidora trànsfuga del PSOE que des d'aquest dia va començar a cobrar un sou del consistori sense treballar. A partir d'aquí se succeïx la creació d'una tupida xarxa de càrrecs i amics influents en càrrecs de rellevància, l'increment disparat dels pressupostos públics per a obres faraòniques, la contractació d'amics i familiars, el balafiament de diners públics, la compZaplana. El brazo incorrupto del PPra de complicitats….

Vegem alguns exemples il·lustratius. La regidor trànsfuga María Sánchez, de professió professora de ball, que li va donar amb el seu vot l'ajuntament de Benidorm a Zaplana, “només en sous oficials, verificats, ha percebut de les arques públiques, des de la seva deserció del PSOE, més de 100 milions de pessetes. A més “la veritat és que Sánchez apareix poc o gens pel seu suposat lloc de treball". A Benidorm María Sánchez ara és coneguda com La Bienpagà.

El llibre de detalla com Zaplana maniobra per controlar els mitjans de comunicació de la seva comunitat i com en altres ocasions recorre al diners públics “per a donar suport als seus mitjans de comunicació privats”. En la televisió pública Canal 9 substituïx als professionals més veterans que no li són fidels per recent llicenciats. “L'Audiència Nacional acaba dictaminant que les contractacions són irregulars, però la sentència no arribarà a executar-se mai”.

Segons un estudi del comitè de redacció de Canal 9 “el PP protagonitza quatre de cada cinc notícies de contingut polític”. El comitè va denunciar que “el president de la Generalitat ha aparegut trenta vegades en un sol dia, fent declaracions en tres espai informatius distints, mentre els criteris de l'oposició no han estat transmesos ni una sola vegada”. Per descomptat, els diners també dóna joc en el canal: “els informatius se saturen d'articulistes i opinadors que cobren 600 euros per cada minut d'intervenció”. I la cadena aconsegueix passar d'un dèficit de 200 milions de pessetes a una despesa de 18.000 milions, entre subvencions i ampliacions de capital, només el 1999. I quan els valencians, farts, emigren a la cadena pública catalana TV3 Zaplana inicia una ofensiva per clausurar tots els seus repetidors a la Comunitat Valenciana.

La seva obsessió per la imatge li va dur a ordenar a la seva arribada al Ministeri de Treball que “li muntessin, prop del seu despatx oficial, un gimnàs de primer ordre”. “A València, s'incrementa notablement el preu dels vestits que llueïx. Li pren amidades el l’afamat sastre Antonio Pobla i, a més, comença a fer escapades a Londres per a comprar roba i sabates”. Al maig de 2000, “Zaplana contracta oficialment per a la Generalitat a Miguel Maeso, preparador físic i amic seu. Fa que l'anomenin, per lliure designació, tècnic de programes d'esport d’èlit pel que rep una retribució anual pròxima als sis milions de pessetes. La seva tasca exclusiva: mantenir en forma al president de la Generalitat. L'acompanya fins i tot en els seus viatges oficials”.

Però el gran desengany de la seva presidència serà el parc temàtic Terra Mítica. Els “pelotazos” comencen amb el seu amic Eliseo Quintanilla qui compra uns terrenys a la província d'Alacant per vuit milions de pessetes, precisament els quals després són seleccionats per construir el parc i que l'empresari vendrà per 1.500 milions de pessetes. Altres dues empreses immobiliàries comencen a adquirir terrenys rústics als voltants del parc. A la primera trobem de conselleres delegades a l'esposa de Zaplana i a la sogra; la segona és propietat del germà de la sogra. La compra va ser acompanyada de la seva corresponent proposta de requalificació de terrenys rústics a urbanitzables.

I més coincidències encara. Altres terrenys de Terra Mítica s'assenten en una zona d'especial “protecció forestal” que, casualment, s'incendia sense motiu aparent en 1992, l'alcalde Eduardo Zaplana mai repoblarà ni rehabilitarà aquest pulmó verd que acabarà sent formigó per al parc temàtic. “Com en moltes altres ocasions, s'incompleix la Llei Forestal, que prohibeix edificar en espais rústics devastats pel foc, i els terrenys que posteriorment albergaran al parc temàtic obtenen totes les llicències i benediccions necessàries perquè es puguin iniciar les obres”.

El que va començar prometent-se com un pla que no anava a costar ni una pesseta als valencians, el 2003 acumulava pèrdues properes als 200 milions d'euros, i el 2004 es produïx la suspensió de pagaments. El seu cost caminava pels 60.000 milions de pessetes i ja el 1999 el tribunal de comptes valencià advertia no se sabia la destinació de 156 milions. Entre els beneficiats de l'invent trobem fins al perruquer de José María Aznar, qui, sense tenir cap experiència en hostaleria, assoleix el dret a la construcció i explotació durant 75 anys a l'entorn del parc de dos hotels de quatre i cinc estrelles i dos hotels d'apartaments, a més d'un centre de convencions i un camp de golf.

En conclusió, “el parc és un fracàs econòmic absolut però molt treuen profit d'ell. Acaba costant a l'erari públic més de 400 milions d'euros”. La nòmina del parc “està ben assortida de vells amics” de Zaplana i “hi ha, fins i tot, membres de la seva pròpia família. El parc arriba a tenir una enorme quantitat de càrrecs polítics multimilionaris contractats a dit per a llocs de confiança”. L'escàndol és absolut. La policia descobreix que “almenys una desena de signatures que han cobrat del parc són empreses fantasma” i el frau fiscal es comptabilitza en 1’7 milions d'euros.

Un altre dels escàndols són els contractes de Julio Iglesias, reclutat com ambaixador dels productes valencians al món. La Generalitat signa amb el cantant un contracte de 375 milions de pessetes, però també altre clandestí que puja els guanys a gairebé mil milions de pessetes. Tot això amanit de paradisos fiscals, factures falses i fins a un convit previ a un concert per valor de 87.450 dòlars pagat amb targeta American Express de la Generalitat a un hotel d'Estats Units. I molt més, com el pagament de 120.000 dòlars de l'Institut Valencià per a l'Exportació per l’aerotaxi que utilitza Julio Iglesias per anar des de Miami a Tòquio.

Quan Zaplana arriba al ministeri de Treball continua la festa, tal com segueix documentant Grimaldos al seu llibre. “Al llarg dels seus dos anys escassos de mandat en aquest departament, Zaplana gasta 150.000 euros en viatges en avions privats”. Fins a va destinar 55.000 euros per a enviar a amics, col·laboradors i parents quatre tones de torró. En menys de dos anys va gastar 183.000 euros en protocol, bona part en regals i luxosos joies que ni tan sols Hisenda sap on van anar destinades. Les seves campanyes d’autobombo van ser històriques i a preu d’or.

Copiat del blog Banc d’en Sinofós

dijous, 24 d’abril del 2008

Reivindiquem el 25 d’abril a Beniarrés

La festa reivindicativa del 25 d’abril es celebrarà el diumenge 27 d’abril amb actes organitzats per la Comissió 25 d’abril .

Contarà amb els següents actes:  Cartell Manifestació a Alacant amb motiu del 25 d'abril

12h cercavila reivindicativa pels carrers del poble amb la colla de dolçaines i tabal L' Esportí.


Tot seguit a la cercavila inauguració, presentació i xerrada de l’exposició "Joan Fuster, una biografia visual" a càrrec de Victor Labrado.

I en acabar la xerrada dinar a un bar del poble.

Aquest any es commemora els 301 anys de la desfeta d’Almansa i també a nivell local es celebrem els 733 anys de l’atorgament de la Carta de Poblament de Beniarrés, es a dir, el nostre poble compleix anys ( amb l’apatia de l’Ajuntament cap aquesta data tant important per a la història del nostre poble)

Que és recorda el 25 d’abril (segons Viquipèdia)

En la Batalla d'Almansa (25 d'abril del 1707), les tropes de Felip V (net de Luis XIV de França) derroten les de l'arxiduc Carles d'Àustria en el context de la Guerra de Successió. Això comportarà que Castella ocupi el Regne de València per dret de conquesta, perdent així el Regne de València tots els furs concedits fins a la data i essent-los imposats els Decrets de Nova Planta.

Al País Valencià, avui dia encara perdura la dita Quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança, rememorant aquesta derrota. Altres dites com ara "De ponent, ni vent ni gent, ni casament", poden estar relacionats, encara que el seu origen siga diferent a la derrota d'Almansa.

Antecedents
Preveient la mort de Carles II de Castella sense descendència, les principals potències europees van proposar un príncep elector de Baviera, amb el conseqüent repartiment de possessions entre aquestes potències. Però aquest mor, i Carles II en el darrer testament abans de morir proposa Felip d'Anjou. Felip entra a Barcelona el 2 d'octubre i les Corts finalment es taquen el 14 de gener de 1702 amb el jurament de les constitucions catalanes pel Rei. Els aliats proposen l'Arxiduc Carles i comencen les hostilitats.

Pres Gibraltar pels britànics, a l'agost del 1705 l'arxiduc emba Batalla d'Almansarca a Lisboa en direcció al Mediterrani. S'atura a Altea on és proclamat Rei i la revolta valenciana dels maulets s'exté liderada per Joan Baptista Basset. Mentrestant, i esperonats constantment pel príncep Jordi de Darmstadt, escamots armats barren el pas als borbònics a la plana de Vic i en la Batalla de Montjuïc capturen la fortalesa, que seria fortificada i usada per bombardejar la ciutat de Barcelona, que envoltada de les tropes aliades de Lord Peterborough va capitular el 9 d'octubre de 1705, de manera que el 22 d'octubre entra a Barcelona l'Arxiduc Carles, que el 7 de novembre de 1705 jura les constitucions catalanes, nomenat Carles III. Lord Peterborough avança cap a València i a finals d'any, l'arxiduc ja controla la major part de Catalunya i el Regne de València

Entretant, els borbons es reorganitzen i el seu exèrcit avança des de Lleida, Girona i per el mar en direcció a Barcelona. Felip V havia perdut els territoris de les Províncies Unides, Milà i el Regne de Nàpols. Tot i això, els filipistes rebien reforços castellans i les tropes comandades pel Duc de Berwick, i forcen a l'exèrcit austriacista a abandonar Madrid i refugiar-se al País Valencià. L’exèrcit aliat es va retirant fustigat per l'exèrcit borbònic, i finalment decideixen plantar cara i formen davant d'Almansa.

La batalla
Les unitats dels combatents són els batallons d'infanteria (400 homes) i els esquadrons de cavalleria (100 cavallers), que s’agrupen en regiments i en brigades. Els dos exèrcits es despleguen cara a cara al llarg de 6,5 km, on els aliats alineen 42 batallons d'infanteria i 60 esquadrons de cavalleria, enfront dels 50 batallons i 81 esquadrons de cavalleria dels franco-espanyols, ambdós en dues línies files de profunditat.

La batalla s'inicia a les 15 hores, amb el foc de l'artilleria. Les tropes aliades, cansades, en inferioritat numèrica i mal dirigides, es trenquen entre el centre i el flanc dret amb els embats de la cavalleria francesa, mentre en el flanc esquerre la superioritat numèrica de la cavalleria francesa també determina la fugida de les tropes aliades. El flanc central durant els primers moments de la batalla infligeix moltes baixes, però acaba fugint una vegada perduts els flancs esquerre i separat del flanc dret, que es va rendir a les 17 hores.

Conseqüències
La victòria felipista a Almansa significà un gran pas en la consolidació de la dominació d'Espanya pels Borbons. Amb el principal exèrcit pro-Habsburg a la península, el duc d'Anjou va guanyar la iniciativa i va conquerir el Regne de València. A partir de llavors, només Catalunya i les Illes continuarien fidels a Arxiduc Carles, doncs el propi Arxiduc i els anglesos es van desinteressar del conflicte, firmant el Tractat d'Utrecht el 1713. La guerra s'allargaria fins el 1715 amb la rendició de les Pitiüses.

Finalitzada la guerra, el monarca va mamprendre llavors una profunda reforma administrativa de l'Estat de caràcter centralista, les línies més significatives de la qual van ser l'enfortiment del Consell de Castella i al 1716 el Decret de Nova Planta a la Corona d'Aragó, pel qual dissolia les seues principals institucions i reduïa al mínim (o més be eliminava) la seua autonomia.

La Batalla d'Almansa va suposar un punt important a l'historia. Successos posteriors com la cremà de la ciutat de Xàtiva, van distanciar encara més al poble dels territoris de la Corona d'Aragó dels borbóns i els seus partidaris amb lluites a ciutats com Alcoi, Dénia o Alacant.

dimecres, 23 d’abril del 2008

Las obras del circuito de Fórmula 1 de València superan ya los 82 millones, más del doble de lo previsto

Mientras, el conseller Alenjandro Font de Mora reconoce que se adeuda 891 millones a las universidades

El milagro del "coste cero" de la Fórmula 1 se vuelve cada día más complicado. Hasta ahora se han adjudicado obras del circuito urbano por valor de 82.279.575 euros (13.690 millones de las antiguas pesetas) que, por ahora, costea la Generalitat Valenciana, a través del ente Gestor de Transportes y Puertos (GTP), la Autoridad Portuaria de Valencia e Circuit Formula 1 ValènciaIberdrola.

La cifra de 82 millones no incluye la construcción de los Paddock, aparcamientos e instalaciones complementarias, licitadas por 3,1 millones de euros en noviembre y que aún está pendiente de adjudicar. Tampoco se ha incluido el túnel bajo las vías del ferrocarril Valencia-Castelló que, finalmente, se optó por dejar pendiente ya que era materialmente imposible llegar a tiempo. También se desconoce, por ahora, el coste que tendrá instalar las lonas con las que la alcaldesa quiere embellecer el entorno del circuito para tapar las zonas degradadas. Los 82 millones de euros están muy lejos de los 37 millones que se aseguró, inicialmente, que costaría el circuito. Respecto a la cifra total, la Fórmula 1 costará a las arcas de la Autoridad Portuaria de Valencia unos 13.290.266 euros ya que el puerto costea el traslado del puente diseñado por el ingeniero Julio Martínez Calzón que debe ser la infraestructura más cara y desplazada de la historia. En seis años desde que se inauguró en 2002 ha pasado de ser levadizo a fijo y, ahora, giratorio con un coste total de 33 millones de euros (que incluye la última adjudicación para convertirlo en giratorio y permitir que los monoplazas crucen el nuevo canal construido para la Copa del América).

El resto de la inversión, 68,9 millones de euros, será costeado por el Gestor de Transportes y Puertos (GTP) a quien la Conselleria de Economía autorizó la concesión de avales para poder endeudarse y pagar las obras del circuito por valor de 60 millones de euros, según un decreto firmado el 29 de febrero.

En esta cantidad se incluye los 3,4 millones que cuesta soterrar las líneas de alta y media tensión afectadas por el trazado y la modificación de la subestación del Grao que, inicialmente, también pagará Infraestructuras, según Iberdrola. (Noticia aparecida en el diario Levante-EMV)

Por otro lado el conseller Font de Mora reconoce que se les adeuda 891 millones de eruos a las universidades (Levante- EMV).

Este es el país de Alicia en el país de las Maravillas en el que nos hacen creer que vivimos el gobierno de Franciso Camps y el Partido Popular

dimarts, 22 d’abril del 2008

Pressupost de despeses de l’Ajuntament de Beniarrés any 2008 (II)

El capítol d'inversions sofreix un davallada del 63% respecte l'any 2007

Desglossat el capítol d’ingressos del pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008, cal ara, desglossar les despeses o “gastos” d’aquest mateix pressupost. Com el tema de les despeses o “gastos” es molt més interessant i apreciable per la població, el dividiré en dos escrits.

La primera part del pressupost la podeu veure ací.

En aquesta segona part estan els diners que paga l’ajuntament en concepte d' interessos dels préstecs que té concedits, les transferències a mancomunitats i institucions, el capítol d’inversions ( el que més canvia d’un any a l’altre), les transferències a l'església i diputacions i finalment les amortitzacions dels préstecs que a l’ajuntament li s’han concedit.

El Capítol III puja a 11.850 € i son els interessos que l’ajuntament de Beniarrés té que pagar dels préstecs que té concedits. L’any passat pujava a 7.451 € tinguent una pujada del 38 % com a conseqüència del préstec que es va demanar l’any passat de 196.300 € per a fer front al pagament de l’obra “Acondicionament i millora des espais exteriors de Beniarrés”, es a dir, els fanals que hi ha a la carretera, la millora de l’abeurador i el sortidor de l’entrada entre altres.

El Capítol IV puja 50.289 € i son les transferències a mancomunitats, bombers, banda de musica i filaes. L’any passat aquest capítol tenia un pressupost de 48.650 € amb un increment de 1.500 € en aquest any. Cal dir que aquest capítol son faves contades, ja que es sap el que s’ha de pagar al principi de l’any.

Transferències a mancomunitats de Xarpolar i Mariola 38.784 €

Transferències a entitats locals: consorcis amb 4.301 € Ací està el que paguem al consorci de residus i als bombers entre altres.

Conveni amb la banda de música amb 5.104 €. Ací realment sorprèn la davallada respecte l’any passat que hi havia 7.777 €, quan el conveni és un document signat per les dues parts i que a data d’avuí el ple de l’ajuntament no l'ha modificat.

Altres transferències a famílies i institucions sens lucre amb 2.100 €. Ací novament sorprèn la davallada respecte l’any passat que pujava a 3.724 €. D’aquest apartat es paguen el que es pagava al les monges per el local llogat (s’ha deixat de pagar), els 1.500 € a cadascuna de les filaes que es dona per la venda de llibres de festes i la subvenció als Amics dels Reis Mags, entre altres. Ja vorem com es paga la subvenció o si es redueix aquest any.

El Capítol VI puja a 211.190 € i son els diners que l’ajuntament de Beniarrés preveu gastar-se en inversions noves. La davallada respecte l’any passat es espectacular amb més 372.000 € menys que l’any 2007.

Les inversions es divideixen de la següent forma:

Camins rurals amb 79.103 € . Correspon a una petició feta a Conselleria per l’asfaltat de diferents camins.

Xarxa d’aigua al barranc del port i il·luminació nadalenca amb 6.500 €.

Mobiliari amb 5.000 € es per a l’equipament de la guarderia municipal

Mercat municipal amb 76.107 €

Despeses en inversions de caràcter immaterial (revisió PGOU) amb 30.000 €

Adquisició de terrenys i bens naturals amb 14.480 €. Ací estan els 9.480 € per a la compra de terrenys per a l’ampliació del polígon industrial ( sols a 6 € m2 es poden comprar amb aquests diners 1.580 m2) i 5.000 € per a terrenys per a zona d’esbarjo o esparciment.

Com podeu veure en inversions està “xarxa d’aigua ala barranc del port” i “mercat municipal”, al meu parèixer és una errata doncs aquestes inversions ja estan fetes però he copiat exactament la documentació que hi ha disponible. Evidentment la desídia alhora de “copiar i pegar” d’un pressupost d’un any a l’altre fan que apareguen aquests tipus d’errades motivades per la falta d’interès i les preses en la redacció d’aquest document tant important per part del qui l’ha redactat.

Capítol VII amb 6.537 €. Aquest capítol estan inclosos els diners que l’Ajuntament de Beniarrés te que pagar per la part no subvencionada per a l’any 2008 per a construir una nova piscina municipal en el Dr. Orero amb 5.537 € i després hi ha 1.000 € per a transferències a l’església, supose que per al muntat ge l’orgue. Ací cal dir que en aquest mateix concepte ja hi ha factures per valor de 6.000 € en concepte de muntatge de l’orgue.

Capítol IX amb 10.481. Aquest capítol son els diners que l’ajuntament paga en concepte de la devolució dels préstecs que l’ajuntament de Beniarrés va fer per a pagar la part no subvencionada del Centre Cultural “Joan Fuster”.

En aquest mateix capítol hi ha uns quants dubtes doncs l’ajuntament de Beniarrés l’any passat va demanar un préstec de 196.300 € i que a partir d’aquest any començava el període de la seua devolució.

Bé, aquest és el pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008 pel que fa al capítol de despeses. Com es pot comprovar els diners per a comprar terrenys per ampliar el polígon son una misèria, no hi ha cap euro per posar en funcionament el nou pou d’aigua ni la construcció d’un nou dipòsit. Tampoc hi ha cap euro per construir el Centre Social tantes vegades pregonat.

Simplement recordar el resultat de les votacions: el PP 5 vots a favor , el PSPV-PSOE 3 vots en contra i el BLOC 1 vot en contra. Aprovat inicialment, ara està obert el periòde d’exposició pública per a presentar al·legacions al mateix.

dilluns, 21 d’abril del 2008

Balla el biri-biri

Comencen avuí les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi i de segur que aquest any el qui triomfa no serà ni el capità moro ni el capità cristià, serà la cançò del "Balla el biri - biri".
Aquesta es la lletra i el video. Bones Festes a tots els alcoians i alcoianes

Balla el Biri Biri

Mentira Mentira!
El Biri Biri mola mogolló,
eu ballen en la Glòria y també en la Processó
Dale Biri Biri a eixa marrasketa
que el Biri Biri la posa bufaeta
Eu balla José Sanus en la Zona Alta
en el cantó pinyó eu balla Peralta
En els Bequeteros, en els Alcodianos
en els Realistes eu balla Sedano
I el Biri Biri se baila así:
vint-i-UNO! el dia els músics
vint-i-DOS! el dia l'antrà
vint-i-TRES! el dia Sant Jordi
vint-i-QUATRE el dia els trons

Dale al Biri Biri, dale al Biri Biri
eu ballen los Chanos, tambien los Cides
En els mecherets, en les pegatines,
el Biri Biri el ballen també en les Tomasines
Esta entraeta costara un montó
però el capità diu "això ho pague jo!"
En el ansayo de una filà
van posar el Biri Biri i tot el mon es va fe' un plis-plai!
plis-plai! plis-plai!
I el Biri Biri se baila así:
vint-i-UNO! el dia els músics
vint-i-DOS! el dia l'antrà
vint-i-TRES! el dia Sant Jordi
vint-i-QUATRE el dia els trons
Perrea perrea!
Eu ballen en Fonèvol i en l'Associació
també en el Casal i en la Penya el Bon Humor
En els Ligeros , en els Asturianos
en els Realistes ho balla Sedano
I el Biri Biri se baila así:
vint-i-UNO! el dia els músics
vint-i-DOS! el dia l'antrà
vint-i-TRES! el dia Sant Jordi
vint-i-QUATRE el dia els trons
Viiscaa viiscaaaa!
Pots baixar-te la cançó a alcoidigital, a través d'aquest enllaç:
Dèscarregar Biri-Biri

dijous, 17 d’abril del 2008

Pressupost de despeses de l’Ajuntament de Beniarrés any 2008 (I)

Ja naix amb 70.000 € menys de factures impagades de l’any 2007

Desglossat el capítol d’ingressos del pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008, cal ara, desglossar les despeses o “gastos” d’aquest mateix pressupost. Com el tema de les despeses o “gastos” es molt més interessant i apreciable per la població, el dividiré en dos escrits.

Primerament dir, que de l’any 2007 s’han passat un munt de factures impagades al pressupost de l’any 2008 per valor de 70.000 €, com molts dels qui seguiu aquest blog ja coneixereu. Per tant el pressupost de despeses per a l’any 2008, que oficialment és de 891.764 € realment és de 821.764 € per aquesta transferència ja esmentada.

A l’ajuntament d’Alcoi ( PP) es reconeixement extrajudicial de crèdits puja a un milió d’euros i a Benidorm (PP) de quatre milions i mig d’euros. Això si, voreu com després l’Ajuntament de Beniarrés ix amb la cara ben alta i a plena veu dient que hi ha superàvit comptable en l’any 2007, es a dir, els han sobrat diners als comptes. Estratègies fiscals que mai abans s’havien emprat en la comptabilitat municipal de l’Ajuntament de Beniarrés.

A continuació intentaré desglossar i explicar es pressupost de despeses per capítols:

El Capitol I, és el capítol de personal, amb 247.403 €. Aquest capítol té un increment del 33 % respecte l’any passat (166.757 €) degut a que s’ha demanat la inclusió en el programa PAMER i que al setembre es pensa obrir la Guarderia Municipal.

Desapareix de l’oferta pública d’empleo, una plaça ofertada fa tres anys i que no han tingut temps de traure, per a la Biblioteca i la consergeria del Centre Cultural ( un treballador/a per a tot ).

Les dues places que calen per a portar la Guarderia Municipal estaran dintre del capítol “Altre personal”, es a dir no seran funcionaris. Està consignat el lloc de treball de personal de confiança de l’alcalde que va nomenar en el seu moment , el sou de 13.300 € de la dedicació exclusiva de Yolanda Calbo i una xifra molt considerable dintre del capítol “altre personal “ de 74.008 € no creant-se cap plaça de funcionari i preferint-se més la contractació directa.

El Capítol II, és el capítol destinat a les regidories, el manteniment d’edificis, la contractació d’empreses, les assegurances, les festes, etc, amb 354.014 €. Aquest capitol té un increment del 10 % respecte l’any 2007( 320.559 €) però amb l’agreujament de que tot el reconeixement extrajudicial de crèdits cau sobre aquest capítol, per tant realment els diners d’aquest capítol és de 284. 014 €.

Alguns dels subcapitols son els següents:

Reparacions, manteniment i conservació de maquinaria, instal·lacions i utillatge (llum, vehicles, alarmes, etc) amb 12.000 €. Ací cal dir que amb el gastat fins a febrer i lo reconegut de l’any passat, ja hi han gastats més de 5.000 €

Subministres ( facturació elèctrica, gas-oil, etc) amb 60.000 €. Ací cal dir al igual que l’apartat anterior, que fins a febrer i lo reconegut de l’any passat, ja hi ha gastats més de 25.000 €. Sols de facturació elèctrica que no es va pagar l’any passat, pujava a 20.000 €.

Atencions protocol·làries i representatives ( convidades, dinars i regals) amb 11.000 €, un 63 % més que l’any 2007 (4000 €). Ací, novament cal dir que fins a febrer i el reconeixement extrajudicial, ja hi han gastats 7.700 €, per tant es impossible de complir les previsió tenint en conte com treballa l’equip de govern en aquests menesters.

Activitats Culturals i Joventut amb un pressupost de 19.000 €, 3000 més que l’any passat que ja estan gastats amb factures impagades de l’any 2007.

Festes Populars amb 60.000 € amb un 25 % d’increment respecte l’any passat. Ací cal dir, igual que en apartats anteriors, que més 18.000 € ja han sigut gastats en factures impagades de l’any 2006 i 2007.

Foment del valencià amb 10.558 € amb un increment respecte l’any passat del 2.100 %. Realment increïble el canvi que ha fet l’equip de govern del PP respecte al foment de la nostra llengua. Ho torne a dir increïble.

Activitats Esportives amb 17.000 €, 3000 € més que l’any passat.

Activitats medi ambientals i turisme amb 4.000 € el que suposa una davallada respecte l’any passat de 2000 €. Sembla ser que la tasca medi ambiental i el turisme està prou adelantada al nostre poble de Beniarrés no?

Sanitat amb 1.000 €, el mateix que l’any passat. Sense comentaris.

Despeses relacionades amb la infància i la dona amb 8.000 €, 1.000 € més que l’any passat. Una pujada molt xicoteta amb les coses que hi ha per a fer per aquests col·lectius.

Foment del comerç (Fira de Beniarrés) amb 15.000 € el que suposa una davallada de 3.000 € respecte l’any 2007. Ací cal dir que la Fira de Beniarrés l’any passat va costar més de 52.000 €.

Treballs fets per altres empreses amb 61.000 €. Ací cal dir que el gastat fins a febrer i lo que no es va pagar l’any passat, ja puja a 20.000 €. Sembla improbable el compliment d’aquesta previsió.

Altres indemnitzacions amb 5.100 €. Aquesta partida son els diners que cobren els regidors i l’alcalde per l’assistència a comissions i plens.

La resta fins arribar als 354.014 € està en estudis i treballs tècnics, serveis de recpatació, tributs, assegurances, etc.

Qualsevol veí o veïna de Beniarrés pot anar a consultar-lo a l’Ajuntament al llarg d’aquests dies fins el dia 31 de maig.

dimecres, 16 d’abril del 2008

La familia Velazquez està de doble enhorabona

Adrian Rubio Moncho, ha sigut el guanyador del concurs de Columbicultura que ha organitzat el Club de Columbicultura de Beniarrés. Aquest jove colombaire, ha sorprés als aficionats a aquest esport amb la seua victòria emportant-se un gran trofeu i una considerable quantitat econòmica.

Per altra banda el pintor Albert Martí Velazquez, ha sigut el guanyador del IV Concurs d’Art i Disseny sobre Llums i Sombres que ha organitzat la Diputació d’Alacant .Albert Martí, que és tècnic superior en Arts Plàstiques de Il·lustració ha guanyat el premi Llum amb la seua obra “Paso de Luz”. Al concurs es van presentar més de 210 obres i va ser organitzat per l’Institut de Cultura Juan Gil Albert. El premi a banda d’un gran reconeixement està dotat d’una considerable quantitat econòmica.

Enhorabona a tots dos.

dimarts, 15 d’abril del 2008

Quan no es conta la veritat sobre l’enviament d’aigua a Barcelona

Vull el mateix que els catalans, quan el meu govern actue igual que el català.

El president de tots els valencians (això diu l’Estatut d’Autonomia), Francisco Camps, ha eixit als mitjans de comunicació, no a aclarir el que es pensa fer amb la ciutat i l’àrea metropolitana de Barcelona (que no es Catalunya, doncs eixa aigua no arribarà a les terres seques de Lleida), sino a contar novament el seu discurs victimista amb acusacions i frases com que José Luis Rodríguez Zapatero vol «humiliar a la Comunitat» per denegar-li el que ara autoritza a Catalunya i anuncia la convocatòria de manifestacions «a l'escala que faça falta». És el mateix que venim escoltant al llarg dels darrers quatre anys.

Al meu parèixer deuria explicar que es pretén fer per a Barcelona i que volia fer el PP amb el transvasament de l’Ebre. Ho intentaré fer d’un manera resumida perquè alguns pugueu defensar-vos en l'ardor de la batalla, per a negar que estiguem parlant d'una captació extra de l'Ebre o d'una obra faraònica com la que va projectar Aznar en l'anterior Pla Hidrològic Nacional.

El govern per a enviar cabals d’aigua a Barcelona, en una situació d’extremada gravetat per la sequera pretén comprar drets d’aigua als regants i portar-los amb una conducció fins a Barcelona l’aigua per a ús domèstic.

L'aigua per a abastir Barcelona procedirà finalment de l'Ebre, encara que mitjançant una fórmula que ja està prevista. El Consorci d'Aigües de Tarragona compra cada any als regants de l'Ebre 120 hectòmetres cúbics que ells tenen en concessió per a reg. Amb els ingressos de la venda, els regants han depurat els seus sistemes de manera que poden estalviar tota aquesta aigua. Però Tarragona, encara que paga per 120 hectòmetres, només consumeix 80 d'ells. Els 40 restants són els quals el Govern central adquirirà perquè beguen els 5,5 milions de catalans que viuen a Barcelona i la seua àrea d'influència. És un aigua que Tarragona compra als regants de l'Ebre; la qual sobra, la qual no utilitza Tarragona, la hi vendran a Barcelona. No es capten cabals nous, no es trau aigua addicional a l'Ebre. Simplement es compren els excendets dels regants que no s'utilitzen.

Més clar. És la mateixa solució que va aplicar l'Executiu central fa un any amb els regants del Tajo, comprant els drets dels regants de Madrid per a abastir d'aigua, a través del canal Tajo-Segura, a les ciutats alacantines en una situació d'emergència.

Més. El Govern central va actuar de la mateixa manera a la Comunitat Valenciana, comprant als regants de Castella-la Manxa aigua del Xúquer que passa a través del canal Xúquer-Turia, per a abastir a la ciutat de València. No es pot comparar un transvasament temporal d'aigua comprada als agricultors, en total uns 40 hm/m3 per solament un any (2008) amb un transvasament de l'Ebre de 1050 hm/m3 per una durada mínima de 30 anys. No és el mateix. Però...

A mi m’agradaria que el govern de la meu terra, es a dir, el govern valencià ferà el mateix que el català fa i està fent en cas de que patirem una forta sequera que perillara l’abastiment humà:

·Un decret per a racionalitzar l’ús de l’aigua amb fortes multes per a els qui l’incomplixquen en cas de sequera (com la que estan patint)

·Ajudar al govern central a construir dessaladores que garantixquen l’aigua per sempre.

·Una aportació d’aigua provisional fins que les dessaladors estiguen en marxa i amb un nul impacte ambiental en la conducció del transvasament.

El govern valencià no pot impedir i torpedejar la instal·lació dessaladores a les nostres costes com està fent-ho. No pot impedir un transvasament del Xuquer al Vinalopo com ha estat fent-ho. El govern valencià no pot deixar que es gaste l’aigua a la gana sense regular-la en cas de sequera amb decrets i sancions i sobretot el govern valencià no pot manipular i crispar a una societat amb falses informacions i oferint una informació manipulada pel simple fet d’agarrar-se al poder.

No tinc cap dubte de que si la sequera que s’està patint a l’àrea metropolitana de Barcelona la patira qualsevol ciutat valenciana el govern socialista actuaria de la mateixa forma com ja ha fet

dilluns, 14 d’abril del 2008

Pressupost d’ingressos de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008

El pressupost d’ingressos al igual que el de despeses puja a 891.764 €.

Ara que el pressupost de l’ajuntament de Beniarrés s’hi troba exposat per a fer reclamacions i impugnacions es moment de donar-lo a coneixer de forma més detallada.

El pressupost d’ingressos es divideix en set capítols que a continuació intentaré detallar:

Capítol I: Es el capítol on estan els ingressos per impostos que pensa recaptar l’Ajuntament de Beniarrés que puja a 158.000 € dividit en els següents conceptes:

Impost sobre Bens Immobles (IBI) 88.000 €, 11.000 € més que l’any passat, un 12 % més que l’any passat encara que l’alcalde diu que ha baixat l’impost.

Impost de vehicles de tracció mecànica 57.000 €, el que paguem per circular amb els nostres vehicles.

Impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana 8.000 €, aquest impost té un increment en les previsions de recaptació del 125 % respecte l’any 2007, encara que el PP deia no fa ni quatre anys “ ens van imposar un nou impost que abans no existia que es el impuesto sobre bienes de naturaleza urbana amb un 2%. Per contrarestar aquesta càrrega impositiva el Partido Popular proposa una sèrie de mesures començant per una millor gestió i un major control pressupostari, l’eliminació d’aquest nou impost i la modificació d’alguns” (copiat literlament del programa electoral del PP de l’any 2003).

Impost d’Activitats Econòmiques 5.000 €

Capítol II: És el capítol destinat al que es pensa recaptar per l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres que puja aquest any a 20.000 € front als 25.000 € de l’any 2007.

Capítol III: És el capítol on es comptabilitzen el que s’ingressa per taxes, multes, preus públics per diferents activitats i altres ingressos diversos que puja a 128.150 €.

Taxa per prestació del servei d’aigua potable 38.000 €
Taxa per prestació de recollida de la brossa 27.800 €
Taxa per la prestació de mercat 4600 €,
sofreix una baixada respecte l’any passat del 90%.
Taxa per prestació dels servei de piscina i instal·lacions esportives, 14.270 €

I així fins arribat a l’esmetada xifra. Assenyalar els 10 € que es pesen recaptar de multes, o els 100 en concepte de llicències d’obertura d’establiments.

Capítol IV: Es el capítol on es comptabilitzen els ingressos efectuats per les diferents administracions que puja a 384.577 € dividits en entre els següents conceptes:

Participacions en tributs de l’Estat: Son els diners que ingressa el govern de l’Estat espanyol per mantenir i ajudar a les administracions locals amb un quantitat de 225.000 €.

Transferències de l’Administració General de la Comunidad Autónoma: son els diners que es pretén ingressar de subvencions de la Generalitat (subvencions no confirmades) amb una quantitat de 118.009 €

I després està les transferències d’Entitats Locals i transferències de famílies i institucions sense lucre que fan arribar a la quantitat prevista.

Capítol V: Son els interessos de depòsits que pretén ingressar l’ajuntament amb un quantitat de 1500 €, es a dir, els ingressos pelsd ienrs que l’ajuntament té en diferents contes bancaris.

Capitol VI: Ingressos per venda de solars amb un quantitat de 38.237 €. Son els diners que es pensen ingressar per la venda de parcel·les del polígon industrial. Es un 95 % inferior a l’any 2007 pel mateix concepte.

Capitol VII: Son els ingressos que es pensen rebre de subvencions de la Generalitat i la Diputació d’Alacant amb un quantitat de 161.300 €. L’any passat en aquest mateix concepte hi havia pressupostats un 305.857 €, el que ve a ser un 90 % inferior al de l’any 2007. Es divideix en els següents conceptes:

Subvencions de la Generalitat Valenciana, 92.665 €. Un gran part d’aquest diners no estan confirmats encara i son per asfaltar uns camins que s'han demanat.

Subvencions de la Diputació d’Alacant 68.635 €. Aquests diners seran per a l’ampliació del Museu de Casa la Mestra.

Aquest pressupost és un 22 % inferior al de l’any passat i ja parteix amb dos reconeixements extrajudicials de crèdits per valor de 70.000 € , el que vol dir que 70.000 € dels que estan previstos ingressar l’any 2006 ja estan gastats amb factures de l’any 2007.

Aquest és el pressupost que ha aprovat el Partido Popular amb el seus vots a favor i els vots en contra del PSPV-PSOE i BLOC

Publicat al BOP el pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008

El pressupost té un import de 891.764 €

El Ayuntamiento Pleno en la sesión ordinaria celebrada el día 2 de abril de 2008, ha aprobado inicialmente el presupuesto general para 2008, y se expone al público, junto con toda la documentación que lo integra, por el plazo de 15 días hábiles, durante los cuales los interesados, podrán examinarlo y presentar reclamaciones ante el pleno, todo boletín oficial de la provincia - alicante, 14 abril 2008 - n.º 70 14 butlletí oficial de la província - alacant, 14 abril 2008 - n.º 70 ello, en cumplimiento de lo dispuesto en el artículo 169 del real decreto legislativo 2/2004, de 5 de marzo por el que se aprueba el texto refundido de la ley reguladora de las haciendas locales.

Beniarrés, 3 de abril de 2008.

El Alcalde, Luis Tomás López.

Ara com be diu l’edicte s’obri un període de 15 dies hàbils per a que qualsevol veí o veïna de Beniarrés, examine el pressupost i presente les al·legacions que crega oportunes.

Pots llegir més noticies relacionades amb el pressupost ací:

10 motius /entre altres) per a votar en contra dels pressupostos de l’Ajuntament de Beniarrés

divendres, 11 d’abril del 2008

El socialista Jose Luis Rodriguez Zapatero, nou president del govern espanyol

Zapatero ha eixit elegit presidient amb 169 vots a favor, 158 en contra i 23 abstencions en segon votació.




Activitat Cultural a Beniarrés: Presentació d'un llibre

Este diumenge, 13 d'abril a les 18h a Beniarrés tindrà lloc la presentació del llibre Entestat en la indepèndencia: raons de la meva militància a la CUP (Ed. Amsterdam-Ara, 2008) en la que comptarem amb la presència del seu autor Francesc Ribera “Titot” convidat per l'Ateneu Popular Arrels, el lloc està per determinar, però serà la sala del Centre Cultural Joana Fuster o l'Ateneu popular Arrels.

En aquest llibre i després de 21 anys de militància a l''Esquerra Independentista, Francesc Ribera “Titot” ens explica per què s'ha decidit a creure i participar en el projecte polític de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP). Però, qui són aquests de la CUP? Quin és el seu espai polític? Què volen? Com pot ser que hagen aconseguit tants regidors si no els coneix ningú? A Entestat en la independència trobareu totes les respostes d'un moviment polític sorprenent: “No hi pot haver espera que no consisteixi en el treball constant per aconseguir una societat doblement lliure, lliure del tot, nacionalment i socialment. I això és el que fem a la CUP, això i res més”.

Francesc Ribera "Titot" és cantant dels grups Aramateix i Mesclat. Anteriorment havia cantat a Brams i Dijous Paella. Ha traduït, cantat i editat tota l'obra de Guillem de Berguedà. Entre aquests i altres projectes, ha editat 23 discs des de 1992. Va escriure, juntament amb Jordi Creus, Història de Catalunya al revés i ha participat en muntatges teatrals del Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. En "Titot" es declara independentista i d'esquerres.

dijous, 10 d’abril del 2008

10 motius (entre altres) per a votar en contra dels pressupostos de l’Ajuntament de Beniarrés

El passat dia 2 d’abril es va celebrar el ple ordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. Entre els 13 punts de l’ordre del dia, estava l’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2008.

El resultat de la votació en aquest punt va ser l’esperat i el PP amb la la seua majoria va traure endavant aquesta votació amb els vots en contra del PSPV-PSOE i del BLOC.

Per a pillar una determinació alhora de votar , cal tindre arguments. El nostre vot en contra dels pressupost de l’any 2008 es basa, entre altres més arguments, en aquests 10:

1.-El pressupost preveu augmentar la recpatació en l’impost del IBI en un 12% respecte l’any passat. La qual cosa denota que els beniarresins i beniarresines tindran que traure més diners de la seua butxaca encara que l’alcalde diu que ha baixat l’impost.

2.- Els ingressos que s’esperen rebre per part de la Generalitat i la Diputació d’Alacant es veuen reduïts en un 95 % respecte l’any 2007, el que denota que obres com el Centre Social (al Llar dels Jubilats), o un nou dipòsit d’aigua no es preveuen fer.

3.- Es crea llocs de treball eventual o més be precaris, deixant a banda una de les principals obligacions dels ajuntaments que es crear llocs de treball estables. Un plaça que hi havia d’auxiliar administratiu i ja convocada es suprimeix. Es segueix pagant una dedicació exclusiva que creguem innecessària.

4.- No es crea cap lloc de treball per a gestionar el Centre Cultural ni el Museu Local.

5.- Es destinen 60.000 € per a festes patronals front als 1000 € de sanitat o els 4000 € per a Medi Ambient i Turisme. En Sanitat es podríem fer convenis amb fundacions o pagar la vacuna PREVENAR, que no està inclosa en el Servei Valencià de Salut.

6.- Es destinen 15.000 € per a la Fira de Beniarrés, quan l’any passat aquesta fira va costar més de 52.000 €. En canvi no hi un euro per a pagar els llibres dels xiquets i xiquetes que estudien al col·legi públic “Perputxent” com s’havia demanat en una moció per part del nostre grup.

7.- No hi cap euro per adquirir la casa situada al carrer Cova Santa nº 47 que uneix el carrers Cova Santa i Sant Francesc i que els propietaris estarien dispostos a permutar per un altra casa dintre del poble (alguna casa hi ha en venda a Beniarrés, no?). El Ple, per unanimitat, va aprovar una moció socialista per a intentar obrir un carrer que unixca aquests dos carrers.

8.- No hi ha cap inversió per a instal·lar energia solar en edificis públics tal com tots els partits polítics amb representació a l’ajuntament de Beniarrés portàvem als programes electorals. El nostre grup va presentar una moció per adequar l’entrada als xicotets bancals, quedant damunt la taula a l’espera que sobren diners de l’any 2007.

9.- Es pretén gastar 11.000 € en atencions protocol·làries i representatives ( convidades i regals), quan ja de l’any 2007 s’han passat més de 9000 € per aquest capítol, quedant 2.000 € per a tot l’any 2008 ( impossible de complir).

10.- El capítol VI d’inversions sofreix un espectacular davallada passant de 584.259 € l’any 2007 a 211.190 € per a l’any 2008

Entre altres més ...............................

dimecres, 9 d’abril del 2008

Cosas extrañas que pasan en la política del País Valenciano

Los ediles del PP de Albalat consuman la moción de censura a su propio alcalde

El de ayer era un día atípico en la política de la Comunitat Valenciana. El pleno de Albalat dels Sorells debatía la moción de censura presentada por seis concejales del PP contra su alcalde, Vicente Almenar.

La moción prosperó y el también popular José Rafael Tamarit fue elegio nuevo alcalde del municipio con seis votos a favor, cuatro abstenciones y un voto en contra. El duelo fratricida se reflejó en los discursos de Almenar y Tamarit, y en el público que apoyó a ambos. La tradicional tensión que acompaña a las mociones de censura fue en Albalat dels Sorells un reparto de aplausos para los intervinientes, y el respeto cuando intervenía el "contrincante".

La secretaria leyó el orden del día y constituyó la mesa de edad, formada por el popular José Vicente Català y el portavoz del Bloc Nicolau Claramunt. Se leyó la moción de censura y el candidato que los seis ediles del PP proponían como alcalde, José Rafael Tamarit, intervino. El ahora alcalde aseguró que el de ayer era un día que "nunca jamás" hubieran "deseado que tuviera que llegar". Pero el deterioro de la "situación política" del grupo municipal y de las relaciones personales no dejaron otra alternativa para "garantizar la gobernabilidad" de Albalat dels Sorells que reestructurar el equipo de gobierno y a su alcalde. Tamarit aseguró que confiaron en Almenar tras las elecciones pero que no ocurrió lo mismo con el reparto de concejalías y el diálogo con el grupo.

Defendió que Albalat dels Sorells necesita un gobierno "cohesionado, unido y compacto" y un grupo que dialogue. Personas en las que lo importante no es "su vertiente individual" sino "integradas en un colectivo".

Almenar seguirá de concejal

Tomó el testigo Almenar quién repasó los resultados de las elecciones, las noticias sobre la crisis del grupo municipal y la posible moción de censura. Recordó las negociaciones con al dirección del PP y la contraoferta que realizó para alcanzar "una transición tranquila". No ha habido transición y ha perdido la alcaldía aunque ayer anunció que seguirá "siendo concejal" del PP.

El portavoz socialista, Carles Garcés, acusó también a los populares de anteponer los intereses de su partido a los del municipio lo que tachó de "falta de honor y honradez". Aseguró que la crisis popular ha derivado en la "ingobernabilidad del municipio". Indicó a Almenar que "la ceguera de poder" le ha conducido a esta situación pero afirmó que "ellos no son mejores". Cerró las intervenciones el portavoz popular, Tamarit, quien aclaró a Almenar que la moción no se ha presentado "por una cuestión personal" y le recordó sus intentos por reconducir la situación. Recogió el guante lanzado por el ex alcalde para explicar que esperaba que permaneciera dentro del grupo popular y que lo hiciera "sin personalismos, desde la unidad".

Noticia aparecida en el diario Levante-EMV
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...