Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 28 de febrer del 2010

La demagògia del PP en el rescat de l’AP-7

El rescat de la AP-7, el peatge de la qual va perllongar el PP, uneix a Morera i Camps

El portaveu de Compromís pel País Valencià, Enric Morera, va oferir ahir un inesperat baló d'oxigen a Francisco Camps al plantejar-li una pregunta sobre les gestions del Consell per al rescat del peatge de la AP-7. Una pregunta que va permetre al president anunciar que el PP durà a les Corts una proposta per a demanar al Govern central que l'autopista quede alliberada de pagament. Morera, que no va fer al·lusió alguna a l'incident protagonitzat la vespra pel vicepresident Juan Cotino quan va insultar a la diputada del seu grup Mònica Oltra (si que ho va fer, en canvi, el portaveu socialista, Ángel Lluna, que es va referir que alguns membres del Consell "perden els nervis" i va criticar l'opacitat de les empreses de la família del conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge), va apel·lar a la importància de la gratuïtat de l'autopista i va demanar que les Corts emplacen al Congrés dels Diputats a fer efectiu el fons de rescat estatal per a les autopistes de peatge.

Camps, que en la sessió de control de la setmana anterior va apallisar a Morera al predir-li que està esgotant el seu mandat en les Corts perquè desapareixerà del Parlament en les pròximes eleccions, va aprofitar per a fer un autoelogi de les inversions del Consell en autovies i va anunciar, fins i tot, una proposició perquè el Congrés faça una llei sobre l'alliberament del peatge de l'autopista. Va haver de ser la diputada de Compromís Mireia Mollà, en una de les rèpliques, qui recordara a Camps que va ser el seu predecessor Eduardo Zaplana qui va prorrogar el peatge de l'autopista AP-7. Mollà va posar en dubte que la paraula de Camps "valga una mica en aquesta Càmera".

La intervenció de Morera, el qual va anunciar la immediata presentació d'una proposició de llei per a "demanar a l'Estat el rescat dels 300 quilòmetres d'autopista de peatge que travessa de nord a sud el territori valencià", va alçar ampoles entre els socialistes.

El diputat del PSPV-PSOE Francesc Signes, coordinador d'Infraestructures i Transports, va recordar al terme de la sessió de control que en 1997, "amb Aznar en la presidència del Govern i Zaplana de la Generalitat, es va signar un acord entre l'Estat i l'empresa pel qual s'ajornava la concessió fins a 2019". Signes va afegir que la pròrroga del peatge es va fer en canvi de "5.000 milions de les antigues pessetes" en inversions i d'una rebaixa de les tarifes del 30%. Segons Signes, la inversió es va destinar a construir un nou accés de la AP-7 a Benidorm per a donar entrada al parc Terra Mítica, projecte estavella de Zaplana.

Noticia apareguda al diari El Pais

dissabte, 27 de febrer del 2010

Trobada d'Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos


Diumenge 28 de febrer a Turballos ( El Comtat)

Organitza:
Llavors d'Ací
Associació per a la Promoció i la Conservació de la Biodiversitat Agrària del País Valencià

Col·laboren:
- Comunitat de Turballos
- La Carrasca-Ecologistes en Acció
- Xarxa Agroecològica d'Alcoi

divendres, 26 de febrer del 2010

Recull de noticies breus

Recull de noticies breus publicades a la secció lateral d'aquest blog "Noticies breus de Beniarrés":

Els propers dies 18, 19 , 22 i 23 es realitzarà la revisió de la mamografia a les dones d’entre 40 a 65 anys de Beniarrés que han sigut citades. L’Ajuntament de Beniarrés posarà un servei d’autobús que eixirà a les 7:45 hores

S’ha constituït el Consorci del Via Verda del Xitxarra per tal de construir l’antic traçat del tren en una via verda. La tasca principal d’aquest consorci és buscar el finançament per portar aquest projecte endavant valorant en 10 milions d’euros ( 1.600 milions de pessetes)

El poble de Beniarrés tanca el mes de gener de 2010 amb 106 aturats, 7 més que al mes de desembre de 2009, del quals 62 son homes i 44 dones.

L'Ajuntament de Muro oferta un plaça d'auxiliar administratiu de caràcter temporal mitjançant concurs de mèrits. Mes informació en aquest enllaç.

L’Ajuntament de Beniarrés ha rebut el vist i plau del Consell Valencià de l’Esport per a reformar el Trinquet de Beniarrés un obra valorada en 158.000 € i dels quals l’Ajuntament tindrà que aportat 35.000 € i la resta a parts iguals la Diputació i la Generalitat

El grup de suport al CF Beniarrés les Brigadas Rayistas, ha organitzat un concurs de pancartes amb importants premis. Els interessats en participar-hi podeu llegir les bases en aquest enllaç.

Segons informació facilitada, l’Ajuntament de Beniarrés ja té factures presentades per a ser pagades en concepte de la torrada de la Festivitat de Sant Antoni per valor de 650 € ( 108.000 pessetes), sense haver cap ni de beguda, ni car ni embotit, ni música.

L’Ajuntament proposa la realització d’un curs de Photoshop. Els interessats han de passar per a inscriure’s fins al proper dia 12 de febrer. El curs es debades i es necessari portar un ordinador portàtil per fer el curs.

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del col·legi Públic Perputxent ha presentat les seus propostes per millorar el col·legi de Beniarrés per a que siguen incloses dintre del Pla Zapatero 2010.

L’embassament de Beniarrés va obrir les portes augmentant el cabdal del riu Serpis. Amb una capacitat de 27 hm3, va arribar al 80 % de la seua capacitat a
rran les darreres pluges.

Resultats de la prova per ocupar la plaça de forma interina de secretari – interventor de l’Ajuntament de Beniarrés.

Jesus Benlloch Pons serà el nou secretari – interventor a l’Ajuntament de Beniarrés amb caràcter interí segons proposta del tribunal qualificador. Ja vegeu en poc menys d’un setmana s’ha tret la plaça i s’ha adjudicat, en canvi les altres places aprovades per l’ajuntament tarden anys i anys en ser convocades.

Conselleria de Benestar Social: ORDRE de 30 desembre de 2009, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula i es convoca el programa per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents l’any 2010. [2010/582]. Mira-ho ací.

Relació d’aspirants admesos i exclosos per a ocupar la plaça de secretari – interventor de caràcter interí de l’Ajuntament de Beniarrés, així com la composició del tribunal. Hi ha que dir que s’han presentat quatre aspirants.

L’any passat es van recollir a Beniarrés ( més en concreta l’embassament de Beniarrés) 824, 40 l/m2, sent la mitjana de pluja recollida al llarg dels darrers anys de 757,90 l/m2. Per tant, l’any 2009, va ser una on es va recollir més pluja de la mitjana a Beniarrés.

Finalment l’Ajuntament de Beniarrés ha fet un calendari propi i amb imatges de Beniarrés ( no apareix l’empresa FCC tal com s’havia informat que seria l’encarregada de fer-los) i en valencià. Felicitats al consistori beniarresí per la iniciativa.

Al BOP nº 13 de data 21 de gener de 2010 ha eixit publicat definitivament el pressupost general de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2010, per tant a partir de hui entra en vigor.

En aquest enllaç podeu llegir l’acta de la sessió celebrada el passat 13 de novembre de 2009. Hi ha aprovacions de certificacions d’obra, modificacions de crèdits, informes d’alcaldia, etc. Recomanable llegir-la.

L’Ajuntament li ha cedit el cobrament de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), a SUMA, per tant, d’ara endavant cada vegada que es faça una obra, el pagament vindrà per SUMA i no directament d’una notificació de l’Ajuntament. ( mireu-ho ací pàgina 25)

L’Ajuntament de Beniarrés tindrà que pagar 1.818 € a la Societat General d’Autors i Editors per drets d’autor de les revetlles dels dies 14,15,17 i 18 d’agost, així com 2.200 € a una empresa gràfica per tríptics i cartells de diferents activitats.

11.832 € ha costat la carpa que ha adquirit l’ajuntament de Beniarrés. Aquesta actuació està subvencionada per la Diputació d’Alacant al 100% però, realment, per a que volem una carpa? No seria millor renunciar a aquesta ajuda i canviar-la per un altra?

dijous, 25 de febrer del 2010

Se recupera un pozo del siglo XVIII en la cima del Benicadell

La Brigada de Conservación y Mantenimiento de la Conselleria de Medio Ambiente ha recuperado el pozo de la cumbre del Paisaje Protegido del Benicadell. La infraestructura hídrica, uno de los elementos arquitectónicos más relevantes del paisaje protegido, todavía contiene agua. Además, se localiza junto al pico del Benicadell, al final de una de las sendas más transitadas del paraje, en el término municipal de Gaianes.

Las actuaciones desarrolladas por la Conselleria de Medio Ambiente han consistido en la limpieza del pozo, la implantación de un murete de protección y, en la parte alta de la construcción, una reja para evitar accidentes de los senderistas.
Éste es el primero de los trabajos de recuperación de pozos emprendida por la Brigada de Conservación y Mantenimiento del Paisaje Protegido del Benicadell. Próximamente, se rehabilitará también el Pouet de Cervera, en Gaianes.

El pozo viene referenciado por el Botánico valenciano Antonio Cavanilles, en su "Libro de Observaciones" escrito en el siglo XVIII. "Donde concurren las aguas de lluvia y nieve derretidas; tiene unos 20 palmos de profundidad y el agua dispara entonces de su boca a 14 palmos", escribe Cavanilles.

Noticia apareciDa en ARAMULTIMEDIA.COM

dimecres, 24 de febrer del 2010

La Senda del Lladres

Presentació del llibre de Manel Arcos i Martinez a Beniarrés


El divendres 26 de febrer a les 20:00 hores tindrà lloc al Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés (el Comtat) la presentació del llbre "La senda dels lladres. Bandolerisme als voltants de la serra de Mostallà (1806-1839)" de l'historiador Manel Arcos i Martinez. També tindrem la presencia de Rafael Aura Calbo, historiador local.

L'activitat organitzada per les organitzacions i col·lectius que formen l'Ateneu Popular Arrels també compta amb el suport de la Universitat de València. El llibre ja està a la venda a la llibreia l’Alameda de Beniarrés

Els enllaços d'algunes de les notícies publicades sobre La senda dels lladres.

http://www.portalmas.net/portal.php?seccion=El%20Verger

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008113000_39_525933__Cultura-Micalet-premia-estudio-sobre-bandolerismo-valenciano-senda-dels-lladres

Durant la presentació es podrà comprar el llibre.

dimarts, 23 de febrer del 2010

Vol l’ajuda econòmica d’un aturat president Francisco Camps?

El president valencià també comparteix un altre compte i un habitatge. Rita Barberá, de la seva banda, declara un patrimoni no immobiliari de gairebé 300.000 euros i un cotxe de 21 anys

El president de la Generalitat de València, Francisco Camps, assegura que només té 900 euros en el seu compte bancari i uns altres 1.389 en un compte compartit. Així ho ha declarat el propi polític del PP al Butlletí Oficial de les Corts Valencianes, obligat, com la resta de diputats valencians, a publicar els seus béns en virtut de l'acord per la transparència que va prendre la cambra valenciana. Aquests diners, un pla de pensions de 8.000 euros i un cotxe, model SAAB 900, de 15 anys d'antiguitat i que està valorat en uns 1.500 euros són els únics actius de naturalesa no immobiliària que declara el president de la Generalitat. Pel que fa a propietats immobiliàries només en declara una, de la qual participa al 50%, valorada en poc més de 110.000 euros.
En una situació financera més pròspera assegura trobar-se l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, qui declara tenir un patrimoni líquid d'uns 3.000 euros, un pla de pensions de gairebé 50.000 euros i una assegurança de vida de més de 150.000 euros, entre altres béns no immobiliaris. També declara un automòbil BMW de 53.000 euros. A més a més, Costa declara tres propietats immobiliàries amb un valor d'una mica més de 240.000 euros.
Pel que fa a Rita Barberá, l'alcaldessa de València ha afirmat que té un Lancia de 21 anys d'antiguitat. Entre títols de valors en diversos bancs, plans de pensions i diners en diversos comptes corrents, disposa d'un patrimoni no immobiliari de 295.000 euros. No obstant això, no té cap casa al seu nom. Finalment, el vicepresident tercer del Consell, Juan Cotino, té gairebé 2 milions d'euros. Cotino té interessos en societats com Pomafer s.l, Alqueria Dolores s.l o Inverseco s.l, a més d'accions en el Banc de València i un pla de pensions.

Noticia apareguda a “El diari Triangle”

Junta General Cooperativa “Virgen de la Cueva Santa”

El proper diumenge 28 de febrer de 2010, al Centre Cultural “Joan Fuster” a les 11:30 hores en primera convocatòria, i a les 12:00 hores en segona convocatòria, tindrà lloc la Junta General Ordinària, amb la fi de deliberar i prendre els acords sobre els següents punts:


ORDRE DEL DIA


1.- Nomenament de dos socis per a que aproven o no l’acta que s’alçarà d’aquesta assemblea.

2.- Examen i aprovació o censura de l’auditoria i dels Comptes anuals que comprenen des de l’ 1 d’octubre de 2008 al de setembre de 2009.

3.- Aprovació i distribució de resultats, així com de la gestió realitzada per la Junta Rectora.

4.- Sol·licitud de pagament únic de l’any 2010

5.- Resultats de la campanya oleícola 2009-2010.

6.- Retirada d’oli per els socis de la campanya 2009-2010.

7.- Suggeriments i preguntes al Consell Rector.


Els socis de l’entitat poden consultar la informació que forma part de l’ordre del dia a les oficines de la Coopertativa.

Enllaç de la Cooperativa “Virgen de la Cueva Santa” de Beniarrés

dissabte, 20 de febrer del 2010

Crònica del Ple Extraordinari

El divendres dia 19 de febrer a les 20:30 hores es va celebrar sessió plenària de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés.

L’ordre del dia estava composat per 10 punts. Cal dir que era el segon ple amb del nou secretari Jesus Benlloch i que sols va assistir una persona com a públic. Lamentar que la gent no acudixca a veure de primera ma com es desenvolupa la política local, que afecta a tots els veïns i veïnes de Beniarrés i que es prefereix més parlar de la política local en bars i carrerons. L’equip de govern del PP s’hauria de plantejar els motius del desinterès de la gent per assistir a les sessions plenàries i recordar, que els socialistes, ja vam proposar que la gent assistent poguera fer preguntes a tots els regidors de l’ajuntament una vegada acabat el ple per incentivar la participació i recollir la realitat i la opinió de la gent, però aqueta proposat va ser desestimada per la majoria del Partido Popular.

El més destacat ,al meu parer, de la sessió celebrada son els següent punts:

Punt 2.- Aprovació del projecte tècnic de construcció d’un local per a ús esportiu i terapèutic , obra subvencionada per l’ajuda RURALTER-LEADER.

El PP ens va presentar un projecte per a fer un gimnàs ( el projecte es diu “Local per a us esportiu i terapèutic”) a la zona del Dr. Orero en una primera planta. A la planta de baix aniran els vestidors de la piscina. Aquesta obra té un cost de 95.000 € i està subvencionada en 85.000 €. Dels quals 25.000 € es rebran l’any 2009, 0 € enguany, 25.000 € l’any 2012 i 35.000 € l’any 2013. Per tant l’ajuntament tindrà que fer front amb recursos propis per tal d’anar pagant les certificacions.

Els vestidors de la planta baixa del gimnàs aniran licitats i adjudicats directament per la Diputació d’Alacant.

El que sorprèn d’aquesta obra és que al Centre Social que es pretén construir al llar dels jubilats i les Mestresses de Casa, al soterrani, hi ha projectat un altre gimnàs també per a ús terapèutic. Per tant a Beniarrés tindrem dos llocs per a fer gimnàstica quan aquests dos edificis estiguen fets, es a dir, novament dupliquem les instal·lacions, sense contar l’actual gimnàs, encara que l’alcalde ens va dir que el gimnàs del centre social, ja no serà un gimnàs serà un sala per a fer balls però al projecte posa el que posa, que és un gimnàs. Per tant i al nostre parer, estem duplicant serveis amb el cost que suposa de llum i manteniment dels edificis.

Per aquest motius el PSPV-PSOE i el BLOC es van abstenir i el PP va votar a favor.

Punt 4.- Aprovació d’expedient de contractació i iniciació de procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Local multiús en zona dotacional” inclòs al PIP (Pla Camps)

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, doncs era aprovar el plec de condicions, no l’obra que es vol realitzar, que cal recordar serà un bar per a la nova piscina. Ací caldria plantejar-se si cal fer un bar o no a la nova piscina quan a menys de 150 metres de la piscina podem trobar tres bars però aquest no era el tema a votar.

Dir que es realitzarà per negociat sense publicitat amb taula de contractació, es a dir, l’alcalde tria com a mínim 3 empreses per a que presenten les ofertes i després una taula de contractació formada per tècnics i representants dels partits polítics a l’ajuntament, elegint l’obra més avantatjosa per al consistori i que més millores ofereix.

Aquest edifici va damunt de l’actual eixida a la carretera de Castelló- L’Orxa i com el PAI del Dr. Orero encara no està desenvolupat i el futur carrer que done a la carretera no està fet, es procedirà a tallar l’accés a la carretera de forma permanent.

També cal dir que aquesta obra està inclosa dintre del Pla Confiança o Pla Camps de la Generalitat Valenciana i està valorada en 134.000 € amb el “perill” que això supòsa si tenim en compte que la Generalitat Valenciana ha tancat l’any 2009 amb vora 3.000 milions d’euros en factures pendents de pagament de certificacions i proveïdors. Per tant, tot ens fa pensar, que novament l’ajuntament tindrà que anar avançant les certificacions de les obres i tots sabem l’estat financer del consistori beniarresi.

Punt 6.- Aprovació d’expedient i inici del procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Reforma d’espais esportius tradicionals: Trinquet”

Finalment la Generalitat Valenciana ha donat el vist i plau a l’obra de reforma del trinquet. Una obra valorada en 171.000 € i dels quals 158.000 € son del projecte d’execució. L’obra va finançada al 40% per la Diputació, al 40 % per la Generalitat i al 20 % per l’Ajuntament de Beniarrés.

El projecte ja va temps que està aprovat i no contempla el fer uns vestidors conjunts per a la piscina i trinquet com s’haguera pogut estudiar i plantejar al projecte per tal de no duplicar instal·lacions i donar-li un major ús. Bàsicament es pretén fer el trinquet un metre mes ample a la llarga, fer unes grades, un nou ferm i una nova coberta.

Com he dit abans, en aquest punt del que es tractava era d’aprovar l’expedient de contractació i l’inici del procediment d’adjudicació, que va ser aprovat per unanimitat. L’adjudicació es realitzarà per el procediment negociat sense publicitat i amb taula de contractació, igual que amb el bar de la piscina.

Si que el socialistes vam proposar que un representant del Club de Pilota estiguera en permanent contacte amb l’arquitecte i director de l’obra que es Rafael Morera, l’arquitecte municipal, a la qual cosa ens va dir que el projecte s’ha redactat seguin els criteris dels membres del club de pilota i després de visitar altres trinquets.

Punt 7.- Aprovar, si procedeix, la denominació Trinquet

A proposta de l’alcaldia es va proposar que el trinquet de Beniarrés porte el nom de “Luiset” sent aprovada per unanimitat encara que des del BLOC i el PSPV-PSOE es va pensar que s’haguera tingut que obrir un termini de temps per a que la gent de Beniarrés haguera pogut participar amb possibles noms per la trinquet, encara que, i es opinió personal, finalment hauríem arribat al mateix termini però s’haguera donat participació a la societat beniarresina.

I ja per últim se’ns va comunicar diferents informes d’alcaldia com que s’ha començat a posar cauxú al par del camp de futbol, que s’han rebut 3000 euros per comprar cadires plegables, que s’està preparant el centre del clima que anirà a la part de dalt del museu, que es volen recollir fotos antigues i altres coses.

Ací voldria destacar del que no se’ns va informar i que pense que interessa molt més al poble de Beniarrés com:


-Com es troba el polígon industrial de Beniarrés i el compliment dels adjudicataris de les parcel·les.

-Quines mesures econòmiques ha pres l’ajuntament per a reduir la despesa pública.

-Si es pensa aportar o no una ajuda econòmica a Haiti com havíem sol·licitat el grup municipal socialista.

-Com es troba el tràmit d’adquisició dels terrenys de la Pedrera on es va fer el pou.

-Quines mesures pensa adoptar l’ajuntament per a crear llocs de treball al poble i revitalitzar el polígon industrial.

-Com estan les negociacion per a portar endavant la proposta socialista d’arreplegada de cartutxos buits.

-Quan comencen les obres del PAI del Dr. Orero.

-Situació econòmica de l’ajuntament i pagament de proveïdors.

-Que es pensa fer amb l’actual piscina municipal

I altres.

Doncs, més o menys, açò va ser el darrer ple celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés.

divendres, 19 de febrer del 2010

De nou el tren passa de llarg

El passat estiu, un projecte va irrompre en la vida tranqui-la de la gent de Beniarrés. Un projecte podia canviar el futur del nostre poble i crear llocs de treball. Un projecte podia revitalitzar l’economia local, oferint un nou model de viure per a molta gent lluny de les fàbriques i el camp.

Com molts ja haureu intuït, estic referint-me a la construcció d’un geriàtric al terme municipal de Beniarrés de gestió privada. Es van fer reunions amb el propietaris de la partida del Sequiot, després es van fer reunions amb els propietaris de bancals a la partida dels Racons, finalment es van fer negociacions amb propietaris de terrenys prop del segon barranquet, cara a l’Orxa. També l’equip de govern de l’ajuntament va recolzar aquesta iniciativa oferint-los el seu suport i informació. Tot indicava que la cosa marxava

Aquest projecte, segons m’ha informat la gent, tenia un pressupost de 17 milions d’euros, necessitava adquirir uns 80.000 m2 , tindria vora 200 places i crearia molts llocs de treball, així com, consumir productes que es feren a Beniarrés. Molta gent ja es va veure els diners a les mans i molts o comparaven a l’urbanització de la “Joya de Planes” que anava a canviar el poble.

Com a regidor de l’Ajuntament de Beniarrés mai se’ns ha informat, ni a mi ni als meus companys de grup de res. Ni com anaven les gestions, ni quines intencions tenien aquests compradors, ni com s’anava a construir aquest important geriàtric, ni se’ns ha demanat parer o que proposarem propostes per tal de que el Geriàtric es fera a Beniarrés. Sempre he rebut la informació de la gent de Beniarrés, doncs la darrera vegada que va ser preguntat l’alcalde al ple de desembre ens va contestar “No se res, jo sols se el mateix que tú”.

El que passa és que la voluntat de la gent de Beniarrés era més forta que la gent que hi havia darrere d’aquest projecte i les il·lusions de a la fi veure un projecte de futur per al nostre poble s’han dissolt com les tempestes de la primavera. Els motius pels quals no es va el Geriàtric a Beniarrés no els sé. Sols se que igual que van vindre han marxat.

Aquesta gent sembla que ha marxat cap altres terres amb el seu projecte baix del braç i novament el tren passa de llarg.

Seria un bon moment per a fer un geriàtric públic o un centre de dia a l’edifici de les Monges, que cuidarà de la nostra gent major que tant ha fet per nosaltres i al mateix temps donar temps a la gent que hui en dia els cuida a les seues cases per anar a treballar tranquil·lament o per a descansar , que crearà llocs de treball, que dinamitzarà l’economia de Beniarrés.

Si aquest primer tren ha passat, no deixem passar aquest segon tren.

dimecres, 17 de febrer del 2010

Quan el temps t'ofega


L’estar a l’atur és una de les coses que més poden afectar a una persona. No sols per els efectes econòmics que poden produir a l’unitat familiar o a la persona que es troba aturada, és el temps, eixe temps que pareix que no passa i que quan estàs treballant el busques, per tal de poder esplaiar-te o per estar amb els teus.

Aquest temps que el voldries per a dedicar-lo als teus “hobbys”, a estar amb els teus, a escriure unes lletres front a l’ordinador i moltes altres activitats, no el trobes en cap lloc pel simple fet de que no tens ganes de fer res, per que el cap no té idees, per que mai trobes el moment de fer-ho.

Pots aprofitar el temps per formar-te però no hi han cursos per formar-te que siguen gratuïts, pots anar als bancals però la renda no val un gallet, pots estudiar per estudiar però moltes vegades et preguntes per a que?

Per sort sempre estan els teus al costat.

El que molta gent voldria comprar amb diners, temps, en tinc de sobra.

Ja m’he esplait amb els meus sentiments.

Sempre ve bé fer-los públics i contar-los.

Sincerament em trobe millor.

Demà un altre dia.

dimarts, 16 de febrer del 2010

Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

S’ha convocat ple de caràcter extraordinari per al proper divendres 19 de febrer de 2010 a les 20:30 hores amb el següent ordre del dia:

1.- Dació d’actes de les següents sessions plenàries:

- 16 de desembre de 2009
- 30 de desembre de 2009
- 13 de gener de 2010
- 2 de febrer de 2010

2.- Aprovació del projecte tècnic de construcció d’un local per a ús esportiu i terapèutic , obra subvencionada per l’ajuda RURALTER-LEADER.

3.- Dació de compte de resolució d’alcaldia nº 8/2010 de delegació de competències a la primer tinent d’alcalde, Na Yolanda Calbo Moncho el dia 28 de novembre.

4.- Aprovació d’expedient de contractació i iniciació de procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Local multiús en zona dotacional” inclòs al PIP (Pla Camps)

5.- Modificació i inclusió de criteris de valoració d’ofertes al plec de condicions de per a la contractació de les obres Reforma d’Espais Esportius Tradicionals: Trinquet, inclòs en el PID
6.- Aprovació d’expedient i inici del procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Reforma d’espais esportius tradicionals: Trinquet”

7.- Aprovar, si procedeix, la denominació Trinquet

8.- Acord de delegació de la gestió del servei de recollida de vidre en la Mancomunitat “Xarpolar”

9.- Informes d’alcaldia als grups municipals

10.- Concessió, en el seu cas, de llicències urbanístiques

Primerament, destacar l’hora del ple, divendres a les 20:30 hores. Un hora dintre de la normalitat democràtica que deu imperar a un ajuntaments i no sabem si serà fruit del nou secretari, després d’haver passat pels desgavells horaris anteriors de 8 del mati, 9 i quart del mati, 10 del mati, 2 del mig dia i altres.

Sense haver vist la documentació, es pot dir, que serà un plenari tècnic, amb aprovacions de projectes i contractacions.

Destacar que es vol aprovar el projecte per al pla RURALTER- LEADER per a fer un nou gimnàs valorat en 100.000 €, així com licitar la contractació del nou bar per a la piscina que s’està construint amb un valor de 134.000 € inclosa dintre del Pla Camps i l’expedient per a licitar l’obra de reforma del Trinquet amb un valor de 158.000 €( sinó ha canviat doncs el projecte ja te uns quants anys).

Per tant en breu temps eixiran a licitació 3 obres valorades en vora 400.000 € i que esperem queden en empreses locals. Això si, una gran part es subvencionat per diferents organismes, entre ells, la Generalitat Valenciana i tots sabem l’estat financer en que es troba, per tant, com les obres les licita l’Ajuntament de Beniarrés, les certificacions van a càrrec de l’Ajuntament i no en cap en cap, com anirà pagant les certificacions si els diners de les subvencions no van arribant, doncs l’estat financer del consistori beniarresi és més que fluix i ho puc dir en pròpia carn, doncs encara ens deuen als regidors ( almenys als meus companys de grup) l’assistència als plens de novembre i desembre de l’any passat.

Simplement em queda convidar-vos a assistir-ne.

dilluns, 15 de febrer del 2010

Mig Any Solidari amb Haiti

L’Ajuntament de Beniarrés juntament amb Assocacions de Beniarrés ha organitzat diferents actes per ajudar al poble d’Haiti, fent-los coincidir en la data del mig any fester a Beniarrés.

A més a més de posar vidrioles pels diferents comerços i botigues del poble, es realitzarà una carrera el proper dia 20 de febrer per recaptar diners per aquesta causa. Al mateix temps també s’arreplegaran aliments no peribles com arròs, llegums, pastes i altres.




l'Associació Cultural l'Esportí participa en el mig any solidari amb un taller de manualitats per als menuts i amb la venda de imans i gots, els beneficis de la venda seran destinats a Haiti.
Interessant iniciativa solidaria que surt de l’ajuntament de Beniarrés i de les associacions del poble que deuen anar a complementar la petició feta per el grup municipal socialista de destinar una quantitat econòmica per part del consistori beniarresí als afectats pel terratrèmol d’Haiti però mai a substituir aquestes activitats per la petició feta doncs un ajuntament com el de Beniarrés amb un pressupost de 1.837.000 e de despeses, es pot permetre el “luxe” d’ajudar als més necessitats.
Sigam Solidaris.

diumenge, 14 de febrer del 2010

Retall del 35% de les ajudes a les escoles de música

La falta de liquiditat de la Generalitat motiva el retall en els diners per a la formació musical i el retall afecta a l’Escola Comarcal “ El Comtat” on està Beniarrés

Les escoles de música de les nostres comarques rebran un 35% menys d'ajudes per part de la Generalitat. La mesura afecta, només en Ontinyent, a més de 700 alumnes, 100 professors i 3 escoles. En alguns casos, aquesta retallada de les inversions suposarà el tancament de l'escola de música per falta de recursos per a pagar el professorat. La Conselleria de Font de Mora torna a ser el centre de totes les crítiques.

Aquesta reducció de la partida pressupostària per a 2010, que afecta les escoles de música, se suma a la reducció del 20% de les ajudes a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Cal recordar, que en la majoria de poblacions on hi ha una banda de música, és la pròpia banda la que s'encarrega de la formació musical. En aquest sentit, la reducció pressupostària d'un 35% a les escoles de música ve a sumar-se a una situació prèvia de desencontre entre les societats musicals i la Conselleria de Font de Mora. La mesura s'aprovava en les Corts, en contra de les mocions presentades pels altres grups polítics.

La mesura suposarà haver de restringir gran part de la formació en totes les escoles i, en els casos de les escoles d'agrupacions musicals menudes, podria suposar el seu tancament. Només a l'Alcoià, el Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera, la mesura de la Conselleria afectarà a les escoles de música de: Otos, Adzeneta, Palomar, Montaverner, Fontanars, Salem, Beniatjar, Motitxelvo, Quatretonda, Ontinyent, Canals, Llocnou d'En Fenollet, Vallada, Llosa de Ranes, Moixent, El Genovés, Sellent, Xàtiva, Agres, Alcoi, Benilloba, Penàguila, Cocentaina, Beniarrés, Gorga i Planes. En alguns casos el professorat ha acceptat reduir els seus ingressos parcialment a fi de mantindre la docència en actiu.



Les crítiques a la política de la Generalitat comencen a ser sorolloses. Les escoles de música són una de les víctimes més de la falta de liquiditat del Consell. Aquesta setmana, el Secretari local del Bloc d'Ontinyent, Josep Antoni Francés, exposava que es tracta de prioritats per a destinar els impostos, i en aquest sentit el Consell "prefereix pagar 4,5 milions d'euros a Lorin Maazel i treure-li dos milions d'euros a les escoles de música". Des del PSOE han recordat que aquestes decisions es fan sense respectar els diferents convenis que des de l'any 2005 s'han signat. (imatges estrestes de Google)

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA.com

divendres, 12 de febrer del 2010

Carnestoltes 2010 a Beniarrés

Aquest és un recull d’imatges del Carnestoltes celebrat a Beniarrés aquest divendres 12 de febrer a càrrec dels xiquets i xiquetes del col·legi públic Perputxent i de la Guarderia Municipal.

Ha sigut un acte ple de color i soroll, on gran part del poble ha eixit a acompanyar la desfilada que s’ha realitzat per diferents carrers de la població amb eixida i arribada al col·legi.











dijous, 11 de febrer del 2010

En aquest blog si que es pot opinar


El passat 3 de febrer rebia aquest comentari anònim a l’article Crònica del Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés i que deia el següent: “http://ppbeniarres.com/index%202.htm ............ y mut”. El que vaig fer va ser anar a l’enllaç i llegir-lo. Aquest enllaç en portava a la web del Partido Popular de Beniarrés i on es podia llegir un extens article.

Vos deixe la part final de l’article per a que pugeu opinar sobre el mateix doncs a la web del PP passa el que diu el comentari” lleig l’article ........... y mut”:

ALEGACIONES CONTESTADAS QUE EN REALIDAD SON ENMIENDAS AL PRESUPUESTO ………..que esto son enmiendas lo saben hasta los niños

- Existeix un partida pressupostaria de despeses, la 9.143 amb el titol “Altre Personal” amb una dotació pressupostaria de 83.194 € i on no està justificada aquesta important quantitat de diners ni el nombre de gent que es pensa contractar. Per la qual cosa proposem que es detalle el nombre de treballadors a contractar així com el corresponent sou.
El alcalde contesta


Esta partida esta basada en unos programas de empleo que saca la generalitat .Para vuestra información os diré una vez más que es una previsión , que la Consellería ahora solicita que la gente que se pretende contratar debe de estar prevista en los presupuestos , y si está previsto facilita mucho la subvención y en consecuencia la posibilidad de contratar gente , y como la experiencia así lo demuestra así lo hacemos ,es decir preveer unos puestos de trabajo y lo hacemos por encima del año anterior por que es nuestro objetivo.

A continuación el alcalde hace una reflexión en voz alta y les dice: Aquí la pregunta es ¿Acaso el PSOE de Beniarrés no quiere que se contrate a la gente alegando contra esto?

Y acaba diciendo: La verdad es que ustedes los socialistas cuando gobernaban ya no solicitaban este tipo de ayudas …¿sería porque no les preocupaba el empleo de la gente de Beniarrés?
Aquí cabe decir que en su replica no dijeron nada , con lo cual el que calla otorga.

Aclariment fet per Fede Jordà: Senyors del PP pregunteu quanta gent ha treballat a Beniarrés en programes PAMER quan governaven els socialistes i quantes vegades la Generalitat ha desestimat les peticions fetes per l’ajuntament per a entrar dintre d’aquests plans. I perquè no ens expliquen com a altres pobles de la nostra comarca gent que està per exemple treballant en el mateix programa d’empleo, posem per exemple el PAMER, cobren més de 300 € més que els mateixos treballadors a Beniarrés?

-Proposem rescatar com a treball públic la concessió administrativa a l’empresa encarregada de la neteja d’edificis públics i que li costa a l’Ajuntament 27.400 € a l’any, per la qual cosa, proposem que es creen tres places de neteja pública a temps parcial amb els diners que li se paguem a l’empresa adjudicatària.

El alcalde contesta: Respecte a la neteja dir que considerem està bé així ,però com vostés deuen saber les treballaores tenen un tipus de jornada , si entra un altra persona que volen vostés es tindrem que reduir les hores al meu entendre i una vegada mes el colmo de la desfachatez i ara es pregunta el alcalde – perquè no ho vareu fer quan estaveu governan , si vareu tiendre l’oportunitat?

Aclariment fet per Fede Jordà: El que proposem és que si l’ajuntament li paga 2.300 € al mes a l’empresa que s’adjudica el contracte de la neteja, és perque amb aquest diners l’empresa guanya diners. Doncs amb els diners li se paga a l’empresa es poden contractar a més persones i que depenguen directament de l’Ajuntament, aixì com rebre subvencions per aquests contractes i així crear llocs de treball estables.

El motiu perquè no es va fer abans era perque la neteja dels edificis públics que pertanyen a l’ajuntament no costaven ni 2/3 parts del que costa ara, doncs, cal dir que en els darrers anys aquesta despesa s’ha disparat.

-El nostre grup municipal considera que amb l’alliberament de l’alcalde de Beniarrés per part de la Diputació d’Alacant, l’ajuntament de Beniarrés pot estar ben atés pel que respecta a representants polítics, per tant, no es necessari tindre una regidora alliberada que li costa al consistori 18.000 € aproximadament, per la qual cosa proposem l’eliminació de l’alliberament de la tinent d’alcalde, Yolanda Calbo Moncho.

En primer lloc aclarir la retribució de Yolanda perquè vostés manipulen molt bé els números i sempre diexen vore com si cobrara molt més

El sou son 12278 euros i no 18000 que sempre estant venent , una cosa es lo que cobra i l’altra la seguretat social ,que per eixa regla de 3 tots els treballaors també estan igual –esta aclaració era necessària perquè el sou net son 877 euros al mes i a continuació l’ alcalde li va fer una comparativa sobre lo que ell cobrava quan era alcalde . dir que no li agrada molt que li ho recorden .

Bé quan vosté va esser alcalde es va posar una dedicació exclusiva parcial de un 25% de la jornada , que per cert li ho vam aprovar des del pp . Bé vosté tenia una nòmina en l’ajuntament de 450,80 euros , que dividit per hores treballades dona una quantitat de 11’27 euros per hora que equival al doble i un poquet mes de lo que cobra Yolanda per hora es adir 5,48 .
Per lo tant vosté cobrava el doble per hora treballada i li pregunta :

Que passa: que les seues hores valen més? O es que es mes efectiu?

Quan va dir l'alcalde lo del doble ,els concejals del PSOE es reien i el alcalde tot serio va dir que passa que 11,27 no es el doble de 5,48 .

Després el portaveu del PSOE va dir que tant sols va cobrar un mes , i es va quedar tan ample , clar que va cobrar un mes , bueno un mes i mig ,peró açí es trata del sou que es va posar i els números no enganyen. I argumentaba que eixe sou era el 25% que deixaba de cobrar on treballava i açi está la diferencia que ell no deixava de guanyar un duro ,peró no reconeix que el sou de Yolanda es mes baixet que on estava treballant i una volta més es veu la catadura d’ algunes persones , ells els socialistas si que poden cobrar i no pedre ni un euro i nosaltres els populars no ,QUE FORT

Dividim i vorem: 877 EUROS ENTRE 160 HORES.=5.48

SI AL MES SON 160 HORES(es a dir quaranta a la semana) HO DIVIDIM ENTRE LA CUARTA PART ( es a dir el 25% de la jornada) I DONA 40 QUE SON LES HORES QUE JOSE VICENTE FEIA
Per lo tant dividim 450,8 entre 40 hores = 11,27 es a dir li eixía a 90 euros el dia nets . SEMPRE PARLA QUI TE QUE CALLAR……

Aclariment fet per Fede Jordà: Ací no es manipula res. El cost de la regidora alliberada per al poble de Beniarrés es de vora 18.000 €i sempre hem dit que ací està inclòs el sou i la despesa de la seguretat social. Però el curiós del tema, es que no entra a contestar l’al·legació, doncs al nostre pareixer amb l’alliberament de l’alcalde per part de la Diputació li pot dedicar temps més que suficient per a portar l’ajuntament endavant i per tant aquests 18.000 € se’ls pot estalviar el poble de Beniarres o dedicar-lo a altres menesters. Ens contesta a aquesta proposta o ix novament en banalitats?

I si sumar i dividir sabem tots però hi ha que partir de dades verídiques. Jose Viccent Sanjuan va estar aproximadament 8 mesos com alcalde, del quals sols va cobrar un mes i mig, la resta no va cobra un sols euro, cosa que l’anterior i es va alliberar als pocs dies de prendre possessió del càrrec, amb un sou de poc més de 1000 euros al mes. Per tant el company Jose Vicente, sols va deixar de cobrar el temps que no cobrava en el seu treball i el dedicava a l’ajuntament de Beniarrés, aquest temps era pagat per el consistori beniarresí.

I clar, si partim de dades falsejades és molt fàcil el d’anar de victimes i sols vaig a fer un aclariment. Segons aquest escrit la regidora alliberada fa 40 hores a la setmana, es a dir 8 hores al dia. Estan dient que fa un horari de 7:00 del mati a 15:00 de la vesprada de dilluns a divendres tots els dies de l’any? És això el que estan volent dir?, Perquè eixe horari no el fa.

La proposta socialista era ben clara, amb el temps que li sobra a l’alcalde de l’alliberament per part de la Diputació es pot portar perfectament l’Ajuntament de Beniarrés i per tant, creguem que els 18.000 € que li costa al poble se’ls podrien estalviar o dedicar-se a altres menesters. Perquè no contesten realment al que es pregunta?

-Dotar dels personal necessari per traure-li el màxim rendiment a la Sala d’interpretació de la “cova de l’Or” i del Centre Cultural “Joan Fuster”, doncs al nostre parer, aquestes dues infraestructures estan sent infrautilitzades.

El alcalde contesta: Respecte al centre cultural dir que està infrautilitzat es desconeixer la realitat de Beniarres , s’utilitza prácticament tots els dies de la setmana

Escola de pintura, classes de yoga , gimnastica per a majors , música , balls de saló, reunions , es fan xarles, actuacions de xiquets, música, esportí,festival de teatre i altres actuacions Així com alguna expossició , crec que per a Beniarrés está bastant bé però a lo millor vostés si governen fan teatre tots els díes –Es va dir en tó irònic.

i respecte a la sala d’interpretaciò ja ho explicat més d’una vegada, però els recorde que una vegada més vostés no van votar a favor d'aquest projecte .- quan es recorda l’alcalde està volen dir que no es pot votar en contra d’alguna cosa i desprès voler donar lliçons i ho diu sobre tot perquè si per ells fora no ho tindriem i al menys tenim una sala on es recull part de la nostra història i de la nostra cultura i això no ho pot discutir ningú , i si no s’obri mès es perquè creguem que hi ha que acabar tot el projecte per a poder oferir algo mès , que per cert ja està el projecte en marxa . De totes formes dir que hi ha en la web de l’ajuntament un telèfon per si algú vol visitar . però el que aceptem son lliçons dels que han tingut 21 ANYS PER FER ALGO PAREGUT , AL MENYS NOSALTRES ESTEM POSAN GRANETS POQUET A POQUET I ALGUN DIA ES VEURAN ELS RESULTATS.

Aclariment fet per Fede Jordà: El centre cultural està sent infrautlitzat i no ho diguem nosaltres, ho diu una gran majoria del poble de Beniarrés. Va ser el PP el qui es va negar a crear un Consell de Cultura que li donara vida a aquest important edifici, vida que eixira de la societat beniarresina i no de la voluntat de l’equip de govern.

Respecte al museu. Sols vos convide que recordeu la darrera vegada que el vau veure obert després d’invertir-se més de 160.000 €. I no ho diguem ara, m’agradaria que el PP posarà les actes dels plens on es va votar aquest projecte i el motiu pels quals els socialistes vam votar en contra. El que vam dir s’ha complit al peu de la ratlla.

Antes de pasar al segundo capítulo nos gustaría aclarar algo y se trata de cómo estos señores engañan a la población diciendo que el equipo de gobierno hace un informe en 6 horas:

Primero aclarar que los informes los hace la secretaria , que es la que realmente da el visto bueno a los presupuestos, aclaramos esto porque según ellos parece ser que los informes los hace el alcalde o los concejales , con lo cual una vez más o desconocen el funcionamiento de un ayuntamiento o una vez mas mienten.

Y segundo decir mira si se lo ponen fácil a funcionario que con 6 horas le basta para informar y desestimar , la oposición sabe que el alcalde dio la orden a intervención de que en el momento que alegaran algo por alegar , los funcionarios se lo dejarían todo y se dedicarían a desbloquear cualquier situación .

HASTA EL PRÓXIMO CAPITULO

Aclariment fet per Fede: Com no he pogut contestar a la seua pàgina web he considerat oportú publicar-ho en aquest blog i al mateix temps, m’alegre que el PP de Beniarrés monstre la seua cara i no s’amague darrere d’altres com en temps passats.
Per últim dir que les imatges d'aquest article s'han estret de la pàgina de Google.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Percepcions

Sempre diuen que quatre ulls veuen més que dos. I es per això que vull fer pública la meu percepció per si algú pensa el mateix i al mateix temps donar-ho a coneixer per si hi ha gent que ho desconeix o estic equivocat en aquest parer.

L’ajuntament de Beniarrés mitjançant el Pla Provincial d’Obres i Serveis està procedint a la construcció d’una nova piscina municipal als terrenys dotacional del Dr. Orero al carrer que té aquest mateix nom. També amb el Pla Confiança o Pla Camps ( jo diria Pla Desconfiança), es va a procedir a construir un nou bar valorat en 134.000 €, així com un nou gimnàs amb l’ajuda del Ruralter valorat en 100.000 € i uns vestidors per a la piscina amb una ajuda de la Diputació valorats en 90.000 €, així com renovar el Trinquet Municipal per una valor de 156.000 €, dels quals 35.000 € els aporta l’ajuntament de Beniarrés i la resta la Diputació i la Generalitat a parts iguals.

No vaig a entrar en la necessitat de construir aquests edificis, de que si és el millor per a Beniarrés invertir aquestes importants quantitats de diners en aquests 4 edificis o en altres coses més necessàries pel simple fet de que el Partido Popular ja ho ha aprovat així i com bé ens diu l’alcalde en les sessions plenàries : “ tinc igual que voteu a favor com que no”.

El motiu d’aquest article és,com he dit abans, l’exposar una percepció que tinc en ment quan en vaig adonar d’aquestes obres doncs estan totes incloses al capítol d’inversions del pressupost de l’any 2010 i per tant, és te la intenció de fer-les aquest mateix any.

L’obra del trinquet serà un reforma bastant profunda, fent-lo més ample, canviant l’anfilat que el cobreix i fer un nous vestidors entre altres coses. A menys de 100 metres, es preveu construir uns vestidors, especialment, per a la piscina, per tant tindrem dos vestidors separats per no més de 100 metres. La piscina obri no arriba a 3 mesos a l’any i, normalment, a pilota es juga bàsicament a l’hivern, jugant-se molt poques partides quan arriba la calor. Per tant la qüestió és: no seria mes lògic, idoni i barat per al poble el fer uns vestidors conjunts per a totes les instal·lacions esportives trinquet, piscina i gimnàs? No es podrien destinar aquesta important subvenció de 90.000 € a començar a cobrir la pista poliesportiva per a convertir-la en una pavelló, per exemple? Tal vegada sols caldria reformar una mica el projecte del Trinquet, però es això un problema si encara no han començat les obres?

Doncs aquestes qüestions les vull exposar públicament per a veure si algú més pensa el mateix o estic equivocat en aquest percepció i per als qui tenen l'oportunitat de portar-ho endavant, si cap la possibilitat, ho vulguen fer, doncs ja sabem el que pensa el Partido Popular de l’opinió del regidors socialistes: “ Tinc igual que voteu a favor com que no” i com no se’ns dona parer ni se’ns demana opinió, les expresse en aquest blog.

Tots no son iguals

El Govern socialista prorroga els 420 euros per sis mesos als aturats sense ingressos


L'ajuda arribarà a 200.000 persones més i la rebran mig milió de beneficiaris

El Govern aprovarà divendres ampliar per sis mesos més la prestació de 420 euros per als desocupats sense cobertura.

Aquesta pròrroga ajudarà 200.000 persones més i arribarà així al mig milió de beneficiaris, segons ha anunciat avui José Luis Rodríguez Zapatero.


Esforç de cohesió


El president del Govern també ha assenyalat que "val la pena fer aquest esforç de cohesió social" perquè en el camí de la sortida de la crisi aquesta cohesió no es pot alterar i les polítiques socials no en poden sortir "menyscabades".

La crisi, ha afirmat Zapatero, fa necessaris "seriosos sacrificis de tots", però també s'ha de treballar perquè els que tenen més dificultats "siguin els que menys sacrificis hagin de fer".

Podeu llegir més informació sobre aquest noticia en aquesta adreça

dilluns, 8 de febrer del 2010

Quan l’ajuda no arriba

184 persones dependents de la comarca han mort sense rebre les ajudes

Les dades sobre l'aplicació de la Llei de Dependència en les comarques de l'Alcoià i El Comtat segueixen mostrant un greu bloqueig en el desenvolupament d'aquesta normativa. D'un total de 3.465 peticions de subvenció, només se'n han concedit un centenar. A més, 184 persones dependents han mort abans de rebre les ajudes.


La Plataforma en Defensa de les Persones amb Dependència de l'Alcoià i El Comtat va fer públiques aquestes xifres després de celebrar diumenge un acte reivindicatiu i cultural a Ibi. Aquest col·lectiu, que desenvolupa una intensa labor de conscienciació i denúncia, va celebrar en el Centre Cultural de la vila juguetera la segona edició de l'acte Dependents a escena, reunint a més de 600 persones. Es va projectar un documental i posteriorment, va actuar el grup Faula Teatre, que va posar en escena un musical sobre el tema de la dependència, escrit pel compositor José Rafael Pascual. L'actuació de còmic alcoià Xavi Castillo li va posar punt i final a l'acte. Cal destacar la col·laboració de quinze entitats cíviques d'Ibi, que van organitzar una fireta i tallers per a nens. A més, també van assistir representants de plataformes de dependència d'altres punts de la província.


La plataforma comarcal anuncia que continuarà organitzant diferents actes, amb la finalitat de donar a conèixer a l'opinió pública la situació que viu el col·lectiu de persones dependents i la ralentització en l'aplicació dels plans d'ajuda. Les dades corresponents a aquest mes de febrer reflecteixen que tot just un centenar de persones ha rebut les subvencions, després de completar el procés administratiu. Així mateix, la plataforma critica a l'Ajuntament d'Alcoi per no haver-li proporcionat dades sobre el grau d'aplicació de la Llei. Per a obtenir xifres, el col·lectiu ha de recórrer a preguntes en ple i en comissió per part dels partits de l'oposició.

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA.com

Carnestoltes a Muro


El pròxim 13 de febrer de 2010 se celebraran els Carnestoltes a Muro. Volem comunicar que enguany se celebrarà el V Concurs de Carnestoltes que estarà compost d’un primer premi dotat amb 500 euros i dos accèssits de 250 euros cadascun.


L’eixida serà des de l’avinguda d’Alcoi/carrer de la Bola a les 19.00 h, i acabarà a la plaça del Matzem, on acte seguit es lliuraran els premis.


Tots aquells que vulguen participar en el passacarrer dels Carnestoltes amb carrosses o altres elements hauran de comunicar-ho en l’Oficina de Turisme, abans del 8 de febrer, per tal de que hi haja una millor organització. És obligatori comunicar aquest fet, ja que si no ho fan, no tindran permís per a desfilar-hi.


Mes informació en http://www.vilademuro.net

dijous, 4 de febrer del 2010

"Beniarrés en imatges, un repàs per la història" nou blog sobre el nostre poble

Després d'haver muntat al Facebook un grup per rescatar fotografies antigues de Beniarrés, de la seua gent, de les seues festes, tradicions i costums, i veure com comença a animar-se la participació, hem pensat d'obrir aquest blog amb la mateixa finalitat tot pensant que, ací, les fotos i els seus comentaris tindran un millor tractament. Pensem que mitjantçant aquest mitjà, es podrà tindre un millor accés i una difusió més oberta i, conseqüentment, més participació. Tan de bo siga així i puguem comptar amb gran nombre de fotografies que vagen donat-nos informació de l'aspecte que el poble tenia en dècades passades i recordar, els que ja anem complint anys, escenes viscudes i escenaris recorreguts que, si no els refresquem de manera gràfica, a poc a poc aniran esvaint-se i perdent-se amb el temps.Ànim i aneu penjat totes les fotos que sigueu capaços de rescatar.

Adreça del blog http://imatgesbeniarres.blogspot.com/

Si voleu podeu enviar les vostres fotografies amb un xicotet comentari del que en ella es pot apreciar a beniarresimatges@gmail.com

Vos donem les gràcies d'avantmà els seus autors Carles i Fede
Blog
Qui no té a casa un àlbum de fotos? Tots en tenim i ens agrada veure-les de tant en tant per recordar altres temps, altres situacions, esdeveniments familiars i també els nostres avantpassats. Els pobles són com les persones i també tenen documents gràfics que no poden quedar amagats, plens de pols i oblidats al fons dels calaixos de casa l'àvia. Han d'eixir a la llum pública perquè tots puguem veure com era el lloc on hem nascut i/o vivim, en què s'entretenia la gent, com celebraven les festes i els esdeveniments, com vestien, com treballaven, ... En fi, com era la vida d'aleshores.
Ara, la tecnologia digital i la informàtica ens brinden la oportunitat de recuperar eixes imatges que a tots ens agrada veure perquè són part de la nostra història i la història pròpia no ha de quedar en l'oblit ja que seria com no ser res. Des d'aquest blog, se'ns brinda l'ocasió per anar fent viva la nostra història gràfica i així muntar un àlbum en el que tots ens vegem reflectits en com erem i en com era el nostre hàbitat.

dimarts, 2 de febrer del 2010

Crònica del Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

El Partido Popular ni vol ni pensa escoltar.

Aquest migdia a les 12:00 hores, hem tingut sessió plenària de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. A destacar que la presència del nou secretari, Jesus Benlloch Pons i l’assistència de representants d e l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del col·legi “Perputxent” del nostre poble per veure en que quedava la seua petició per a que foren incloses diferents obres dintre del Pla Zapatero 2010.

L’ordre del dia ha sigut el següent:

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior de 4 de desembre de 2009

2.- Dació de nomenament com a secretari- interventor del Sr. Salvador Perez Mayo i informes del Sr. Alcalde

3.- Aprovació de la memòria valorada d’ampliació de Centre de Divulgació Artística i Musical per a la sol·licitud i inclusió en Fons Estatal per a l’Ocupació/Ús i Sostensibilitat Local

4.- Aprovació de la sol·licitud de la inclusió de l’obra en el Fons Estatal per a l’Ocupació/Ús i Sostenibilitat Local

5.- Aprovació de projecte d’execució de local en sol dotacional, inclosa en el Pla Especial de Suport a la inversió en Municipis de la Comunitat Valenciana.

6.- Concessió llicències urbanístiques.

A destacar de la sessió plenària els següents punts:

El punt tercer on es debatia l’aprovació o no de les obres(en aquest cas l’obra) que es demanava per a ser inclosa dintre del Pla Zapatero 2010 i on al nostre poble li corresponen 143.026 €.

El Partido Popular ha presentat el seu projecte que no es altre que l’ampliació (encara no està inaugurada la primera fase) del Centre Musical que s’està construint al costat de les escoles. Els 143.026 € aniran integrament a aquesta ampliació.

Recordar que amb els 219.000 € gastats en la primera fase i els 143.000 € d’aquesta segona aquest edifici costarà ( sense contar el seu equipament en mobiliari) 362.000 € ( més de 60 milions de pessetes) i sense contar la propietat del terreny on s’ha fet l’obra. Amb un bon ús i una bona gestió, no es podria destinar el centre cultural “Joan Fuster” a aquests menesters i haver invertir aquesta important quantitat de diners en altres projectes?, el centre cultural “Joan Fuster” va costar 485.000 € ( sense contar el mobiliari), com pot costar un edifici la meitat de gran que el “Joan Fuster” tants diners?.

El BLOC ha presentat les seues propostes que han sigut desestimades o passades en raons com que “ja ho farem en un altra subvenció”.

El PSPV-PSOE també ha presentat les seues propostes ( el passat dia 16 de desembre de 2009) i també han sigut desestimades, doncs en cap moment s’ha volgut ha entrar a estudiar ni debatre cap proposta dels grups de l’oposició, doncs el Partido Popular ja tenia en ment l’ampliació d’aquest edifici, del qual s’haurà de tombar part del sostre del edifici ,que encara està per inaugurar, per a fer aquesta segona fase.

I també la proposta de l’AMPA del col·legi “Perputxent” que ha presentat unes actuacions per millorar i subsanar deficiències del col·legi i que també han sigut desestimades. Segons paraules de l’alcalde, aquesta associació ja rebrà per escrit contestació a les seues peticions.

Si que voldria destacar com u o vol fer-se l’ignorant o es que realment no compren les coses degut a que no hi ha diàleg per part de l’equip de govern del Partido Popular i dels grups de l’oposició, doncs no hi ha comissions de treball, ni grups de treball per tal d’entre tots, apostar pels millors projectes per a Beniarrés per la manca de voluntat del PP. Com exemple està la proposta socialista d’invertir aquests 143.000 € en restaurar i condicionar l’actual edifici del llar de jubilats i mestresses de casa i destinar els vora 600.000 € que pretén invertir el govern popular en un nou centre social, en invertir-los en la construcció d’un Centre de Dia o Respir per a que els nostres majors estiguen el millor atesos possible i els seus familiars puguen treballar i descansar. Doncs el PP a aquesta proposta ix en interrogants, en banalitats i amb alçades de muscles que no saps si realment o no ho entenen o no ho volen entendre.

I destacar l’altre punt important de l’ordre del dia, el punt cinqué, que era aprovar el projecte de construcció d’un nou bar per a la piscina municipal a incloure dintre del Pla Camps i valorat en més de 134.000 €.

No vaig a entrar de com es pensa cobrar aquesta subvenció però si que cal dir que ajuntaments governats per el Partido Popular com el d’Ontinyent, ha renunciat a ser l’ajuntament el licitador de l’obra per que no saben com ni quan van a cobrar les certificacions d’obra i han optat per delegar l’adjudicació d’aquesta obra a la Generalitat, així quan l’adjudicatari de l’obra vullga cobrar les certificacions, s’encarà a la Generalitat i no a l’Ajuntament. En el cas de Beniarrés, el govern del PP, licitarà ell l’obra i es farà càrrec de pagar les certificacions preferint callar i no enfrontar-se a la Generalitat que defendre els interessos del poble. Sinó temps al temps.

Pel que respecte a l’obra. El PP vol fer un bar a la nova piscina però no sap que vol fer ni amb l’actual piscina ni amb el bar de la piscina, i mentrestant, va invertint en les dues zones esportives doncs ben aviat també es pretén construir un vestidor per a la piscina. En el lloc actual on s’està constuint la nova psicina, a menys de 100 metres hi ha 3 bars: Bar Carebbean, Bar Crespo i Bar l’Oliva, per tant, hi haurà que plantejar-se si realment cal fer un nou bar a la piscina havent-ne tres be a prop. Un altre aspecte és que si la Unió Musical marxa al nou edifici que s’està construint a les escoles, l’actual sala que utilitza la Unió Musica quedarà buida, per tant, seria un excel·lent lloc per a fer un bar i amb molt pocs diners, si es considerarà oportú construir-ne un.

Com podeu imaginar el PP ha aplicat el seu corro i com be ens ha dit l’alcalde “tinc igual si voteu a favor que si no ho feu”, aprovant-se aquest projecte amb el vots del Partido Popular, l’abstenció del BLOC i el vot en contra del PSPV-PSOE

dilluns, 1 de febrer del 2010

Naix ARAMULTIMEDIA.COM

Ja veu la llum el primer diari digital intercomarcal valencià

Després de mesos de preparació, quasi anys, ens llancem per fi a la xarxa per a tractar d'acomplir un propòsit força complicat i ambiciós: cobrir de forma professional l'actualitat informativa a l'interior d'Alacant i València. Així és com naix ARAMULTIMÈDIA, amb la voluntat de presentar un producte periodístic digital de qualitat, fent servir el valencià, i que no es limite a oferir continguts informatius a internet. Volem informar sí, però també crear estats d'opinió i donar les màximes oportunitats de participar als nostres usuaris. I estar a l'última, pel que fa a innovació tecnològica.

ARAMULTIMÈDIA naix per fi a la xarxa com un mitjà digital d´àmbit intercomarcal, amb les comarques valencianes de la Costera i la Vall d´Albaida i les alacantines de l´Alcoià-Foia de Castalla, el Comtat i l´Alacantí (els pobles de Xixona i la Torre de les Maçanes) en el punt de mira. Tenim doncs un diari intercomarcal, que vol parar atenció especial a un territori d´interior, necessitat d´informacions i de referents tecnològics com el que volem ser.

Tan important és per nosaltres el territori com la llengua i la cultura, pel que apostem pel valencià de forma decidida. Però volem fer-ho des de la normalitat i no des de la confrontació, sense victimisme i amb moltes ganes de ser acceptats i absorbits per la nostra societat. Una societat plural i diversa la qual no podem obviar, pel que ni de bon tros descartem al diari els continguts en castellà. Això seria una errada, com també no plantejar la necessitat d´oferir algun text en una llengua tan important com l´anglesa. Però això ja vindrà.

Sobre els continguts, és important subratllar que naixem amb les seccions bàsiques informatives, com també amb una càrrega important de textos d´opinió i amb un projecte ambiciós pel que fa als aspectes de multimèdia (fotos, vídeos, música i àudio...) i la participació dels lectors (encontres digitals, comentaris, notícies i fotos...). Tot això organitzat en dos àmbits principals: VLC per a les comarques valencianes) i ALC (per a les alacantines representades).

Finalment, també interessa saber que l´accés a ARAMULTIMÈDIA es planteja gratuït per a tots els lectors que ho desitgen, tot i que convidem als nostres usuaris a conèixer més sobre el programa de subscripcions, que estarà plenament operatiu durant aquest mes. En resum però, aquest demana la implicació econòmica (48 € anuals) del lector per al bon funcionament del diari i a canvi ofereix prestacions importants. La més destacada: oferim una quota de poder personal en la implementació de la graella de continguts (què publiquem i què no).

Ens acompanyes?

Més informacióFes clic i visualitza el vídeo de presentació d´AM.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...