Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 30 de maig del 2010

L'espectacle de l'aigua


El pantà de Beniarrés arriba a el segon millor nivell en deu anys mentre el Barranc de l'Encantà llueix un aspecte immillorable

Les generoses pluges i nevades de l'hivern han contribuït a recuperar els aqüífers i que els rius discórreguen vigorosos pels barrancs de la comarca. Una evidència d'això és el pantà de Beniarrés, que ha arribat a el segon millor nivell de l'última dècada al situar-se a quasi un 90% de la seua capacitat, sense contar les precipitacions dels últim dos dies. A escassa distància, el Barranc de l'Encantà llueix un aspecte immillorable amb espectaculars salts d'aigua, la qual cosa s'ha convertit en un pol d'atracció per als excursionistes.

La recuperació dels aqüífers es va posar en evidència fa escassos dies, quan la deu del Molinar, del que s'abasteix a Alcoi, va tornar a aflorar a la superfície, brindant als caminants l'espectacle de les cascades seques des de fa tres lustres.


Amb tot, aquest fenomen és extensible al conjunt de la comarca. Una evidència d'això ho constitueix el pantà de Beniarrés, que està pràcticament a vessar. Segons les dades facilitades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), l'embassament es troba al 88,84% de la seua capacitat, el que suposa 23,99 hectómetres cúbics. Açò implica la segona millor cota del mes de maig en els últims deu anys, només superada per la de 2008, quan el pantà se situava al 90,87% de la seua capacitat. De fet, els últims tres anys han estat molt positius per a l'embassament, atès que en 2009 el nivell també va ser alt.

En el costat contrari se situen els primers anys de la dècada. En 2000 el pantà es trobava en el mes de maig a només un 43% de la seua capacitat i en 2001 a un 53%. En els exercicis posteriors s'ha estat movent al voltant del 70%, fins a arribar a 2008, quan va saltar al citat 90.87%. L'aigua d'aquest embassament és aprofitada bàsicament per a regar les hortes de la comarca valenciana de la Safor, per on discorre el Serpis.

Però aquesta generositat fluvial no es limita només a les fredes estadístiques i als aprofitaments hidràulics. A escassa distància del pantà, el Barranc de l'Encantà, situat entre els termes municipals de Planes i Beniarrés, llueix en l'actualitat la seua millor imatge. Els salts d'aigua i el vigorós aspecte del riu fan les delícies dels excursionistes, que sobretot durant els caps de setmana s'acosten a la zona per a gaudir de l'espectacular paisatge.

Noticia apareguda al diari INFORMACION.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si fora el Facebook..., marcaria allò de "M'agrada"

Anònim ha dit...

el seu segon millor nivell de merda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...