Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 21 de maig del 2010

Crònica de les sessions plenàries celebrades a l’Ajuntament de Beniarrés

El dijous 20 de maig, es van celebrar dues sessions plenàries a l’Ajuntament de Beniarrés per tractar temes i propostes d’interés general per a tots els beniarresins i beniarresines.

La primera sessió va començar a les 9:30 hores amb la presència de 8 dels 9 membres de la corporació local. Falta el portaveu del grup municipal socialista, Jose Vicente Sanjuan per motius laborals. I és que tots no tenen la sort de estar alliberats políticament o que el treball els permeta pillar-se el temps escaient per a representar als ciutadans que han dipositat el vot en la teua persona per a que els representes a l’Ajuntament de Beniarrés.

Com he dit abans la sessió va començar a les 9:30 hores amb 13 punts en l’ordre del dia, dels quals destacaré els següents:

El punt tercer, que era la dació de la Liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Beniarrés de l’exercici 2009 i que va donar un resultat negatiu de -18.030 €. Es a dir, que es van gastar més diners dels que es van ingressar en aquesta quantitat que tindrà que ser corregida en el pressupost de l’any 2011.

Aquest és un document molt extens i bastant complex, però sols donaré tres dades bastant significatives:

- Pel que fa a l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana i que el PP va prometre que llevaria si entrava a governar, dels 11.000 euros previstos inicialment que es pensaven recaptar, s¡han reconegut uns drets de cobrament sobre aquest impost de 49.566 euros, es a dir, més del 450 % més del previst.

- Dels 236.187 euros que l’Ajuntament tenia previst gastar de l’estat central per a fer inversions, s’han reconegut que es tenen dret a cobrar els 236.187 €.

- Del 1.002.603 euros que l’Ajuntament tenia previst gastar de la Generalitat Valenciana per a fer inversions, s’han reconegut que es tenen dret a cobrar 181.624 €.

Aquestes son tant sols tres dades, que considere significatives i que en un proper article detallaré amb una major amplitud sobre la liquidació del pressupost de l’any 2009.

Assenyalar que en aquest punt sols era la dació de la liquidació i que per tant, no es va poder demanar cap explicació ni fer cap pregunta.

El punt seté era l’aprovació de la modificació de crèdit, en la seua modalitat de crèdit extraordinari. Degut a una errada es va quedar sense pressupostar el que l’Ajuntament de Beniarrés deu pagar a SUMA per fer la tasca de recaptar els impostos que en ella hi ha delegats i que puja a 13.000 €. Per tant, es va procedir a retallar d’altres partides per generar aquesta quanitat. El retall es va produir en: Festes menys 3000 euros, Fira menys 3000 euros, Reparacions menys 2000 euros i subministres menys 5000 euros.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat de tots els assistents, degut a que va ser una errada totalment involutaria en l’aprovació del pressupost i que, evidentment, SUMA deu cobrar per fer el seu treball i gual que la resta d’empreses que treballen per a l’Ajuntament de Beniarrés.

El punt dotzè que corresponia a informes d’alcaldia i on l’alcalde ens informa del que considera més convenient, sense poder fer-li cap pregunta. Alguna de les informacions facilitades són:

- Es va a demanar una Escola Taller en la Mancomunitat el Xarpolar
- La Generalitat Valenciana ha concedit diferents plans de foment del treball que permetran contractar durant uns mesos a 11 persones inscrites a les llistes del SERVEF.
- S’han cobrat els 65.000 € del primer Pla E que faltaven per cobrar i que encara no s’havien ingressat degut a que l’Ajuntament encara no havia pagat les certificacions a l’empresa constructora.
- La Generalitat Valenciana ha pagat un obra del Pla Confiança executada l’any passat i encara ens deu diners de les obres realitzades.
- L’alcalde ha sol·licitat un préstec al Banc de Santander per a fer front a despeses corrents. Segons les mateixes paraules, aquest préstec es tornarà prompte amb els diners ingressats del Pla E i Pla Confiança.
- La Fireta de Beniarrés serà els dies 26, 27 i 28 de juny.

El punt tretzè que correspon a l’aprovació de la primera certificació de l’obra del Bar de la Piscina que s’està construint dintre del Pla Confiança i que puja a 28.144 €.

Va ser aprovada per unanimitat de tots els assistent, doncs l’empresa deu cobrar el més aviat possible però si vegem que a data 20 de maig de 2010 encara la Generalitat deu diners de les obres executades dintre del mateix Pla Confiança acabades a l’octubre de 2009, caldrà tindre una mica o bastant paciència per a que l’ajuntament ingresse els diners.

Doncs bé, aquest ha sigut la crònica que he fet del passat plenari celebrat el dia 20 de maig a les 9:30 hores. Per un altre article deixe el que vam fer aquest mateix dia a les 12:00 hores i que va se molt interessant.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Grasies Fede, per tindremos ben informats sobre els plenaris del poble, ia quesfá a unes horetes, que qualquiera pot anar

Anònim ha dit...

FEDERICO, LE PREGUNTASTEIS AL ALCALDE PORQUE HA SOLICITADO EL PRESTAMO EN EL BANCO DE SANTANDER, QUE SE SEPA DICHO BANCO CERRO LA OFICINA

Anònim ha dit...

Jose Vicente seria el unic dia que treballaria,ell tambe es alliberat y te prou temps lliure

Anònim ha dit...

fer fer per a res que manera de gastar-se diners i menys fomentar associacionismes invertir en juventut treballar per un transport public que manerra a si tene la meva proposta que tots el del partit popular no cobren ningun plenari i que aquests diners que els doner a l´ajuntament ja que si en son 5 per cada pelnari 500euros pronte o tene pagat i no que pagem nosaltres les seves errades

Anònim ha dit...

Crec que Jose Vicent és un alliberat sindical. És a dir, un treballador.
Qualsevol treballador d'una empresa seria, pot ser-ho.
No és el mateix tipus d'alliberament que el de l'alcalde ¿no cregueu?

Beniarres al dia ha dit...

Gràcies a vosaltres per gastar part del vostre temps llegint el que escric. És els menys que vos puc desitjar.
El punt de l’ordre del dia en que ens va dir lo dels prèstec que havia sol•licitat l’Ajuntament era el d’informes d’alcaldia i en aquest punt, sols es pot escoltar el que diu l’alcalde i anortar-te-ho en un full, doncs no es pot fer cap pregunta. La informació era que es va fer al Banca de Santander i aquest banc va tancar la seua oficina a Beniarrés, però, evidentment, hi han altres oficines en altres poblacions al costat de Beniarrés. Desconeixc perquè s’ha elegit aquesta entitat financera i no un altra. Ja ho preguntarem així com el cost al poble de fer i tornar-lo.
L’únic que puc pensar és que estàs enamorat o enamorada d’ell o que el persegueixes per saber la seua vida. Una cosa és una alliberat polític com és el cas dels regidors del PP que hi han a l’Ajuntament de Beniarrés ( un per la Diputació i l’altre per l’Ajuntament) que poden fer i desfer el que es ve en gana doncs ells son els seus propis jefes i l’altra l’alliberament de Jose Vicente que té un treball que complir, un règim de visites que complir, uns expedients que complir i un treball que fer.
El PP de Beniarrés posa l’horari de les sessions plenàries quan els ve be a d’ells, no quan els vé bé ni als regidors que estem a l’oposició ni al poble per a que puga vindre a les sessions plenàries. I clar que té temps lliure però no quan vol, com qualsevol treballador o a cas penses que no volia assistir-ne? Tots no som iguals.

El cobrament de les sessions està regulat per decret d’alcaldia. La única que no cobra és Yolanda per estar alliberada per l’Ajuntament, la resta cobren el mateix per cada sessió plenària, 50 euros. Per el que dius, l’ajuntament té suficients diners per a fer tot el que dius però em sembla que falta el més important i que no es fa amb diners, voluntat de fer-ho, i això per molts diners que hi hagen no es farà mai perquè no es vol fer.

Anònim ha dit...

Els ajuntaments no poden demanar credits ara si!Ha segut una errada! I todo bien!
Estas d'acord en tota la politica del PSOE???.Pareix que facen politica i solucions sobre la marxa conforme va la cosa,no hi ha una politica clara, una politica de futur cada semana va en mesuretes i proyectets. Els plan E i C q????Pan para hoy...
Prou de PSOE prou de PP,son el mateix gos...A tirarse els trastos uns a atres el temps va pasan i les seus butxaques inflan-sei lo que realment importa que som la gent miran...Per cert tu Fede fas be eixa tasca de anar traent bobaes del govern del ajuntament que la gent llegeix i mentres no es para a pensar en lo demes,i pasen els dies...Ningu feu res,foc als politics,foc als bancs...

Anònim ha dit...

A l'anònim del "foc als polítics i als bancs".
Podries muntar un partit per millorar la societat. Ara, no podria ser polític, perquè vols cremar-los. Què seria, si no un partit polític?.
Com anomenaries al teu partit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...