Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 8 de febrer del 2010

Quan l’ajuda no arriba

184 persones dependents de la comarca han mort sense rebre les ajudes

Les dades sobre l'aplicació de la Llei de Dependència en les comarques de l'Alcoià i El Comtat segueixen mostrant un greu bloqueig en el desenvolupament d'aquesta normativa. D'un total de 3.465 peticions de subvenció, només se'n han concedit un centenar. A més, 184 persones dependents han mort abans de rebre les ajudes.


La Plataforma en Defensa de les Persones amb Dependència de l'Alcoià i El Comtat va fer públiques aquestes xifres després de celebrar diumenge un acte reivindicatiu i cultural a Ibi. Aquest col·lectiu, que desenvolupa una intensa labor de conscienciació i denúncia, va celebrar en el Centre Cultural de la vila juguetera la segona edició de l'acte Dependents a escena, reunint a més de 600 persones. Es va projectar un documental i posteriorment, va actuar el grup Faula Teatre, que va posar en escena un musical sobre el tema de la dependència, escrit pel compositor José Rafael Pascual. L'actuació de còmic alcoià Xavi Castillo li va posar punt i final a l'acte. Cal destacar la col·laboració de quinze entitats cíviques d'Ibi, que van organitzar una fireta i tallers per a nens. A més, també van assistir representants de plataformes de dependència d'altres punts de la província.


La plataforma comarcal anuncia que continuarà organitzant diferents actes, amb la finalitat de donar a conèixer a l'opinió pública la situació que viu el col·lectiu de persones dependents i la ralentització en l'aplicació dels plans d'ajuda. Les dades corresponents a aquest mes de febrer reflecteixen que tot just un centenar de persones ha rebut les subvencions, després de completar el procés administratiu. Així mateix, la plataforma critica a l'Ajuntament d'Alcoi per no haver-li proporcionat dades sobre el grau d'aplicació de la Llei. Per a obtenir xifres, el col·lectiu ha de recórrer a preguntes en ple i en comissió per part dels partits de l'oposició.

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA.com

4 comentaris:

Sant Antoni del Porquet ha dit...

Vergonyós i denigrant! I segur que a les pròximes eleccions tornen a aconseguir la majoria absoluta... . Tanta America's Cul, Ciutats de les artes i les merdes, circuïts de fòrmula 1, etc... i no hi han diners per al que realment fa falta.
TOTS A L'INFERN DE CAP!!!!!!

Beniarres al dia ha dit...

Sols em ve al cap ( i per no posar altres coses més greus) el títol del darrer treball del grup Al Tall: " Vergonya cavallers, vergonya!!!!

JOSELITO ha dit...

La llei de la dependència és més que préstecs econòmics a familiars de dependents. Al naixement d´aquesta llei és va crear una família laboral formada amb el nom de serveix a la comunitat uns cicles formatius específics CFM Atenció Sociosanitaria, CFS Llenguatge de signes, Integració Social, Animació Sociocultural i Animació infantil. Com li expliques a tots i totes les joves que hem estudiat aquesta especialització que no el serveix de res, que el govern autonòmic no reconeix aquests cicles formatius i en altres comunitats autònomes com el Principat tinguen llocs de treball i a demés el respecte ja que es sap la funció que realitzen i ací els tens d’explicar a tots i a totes les persones....

* El de l'oli * ha dit...

Si que es mereixen l'infern, si.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...