Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 20 de febrer del 2010

Crònica del Ple Extraordinari

El divendres dia 19 de febrer a les 20:30 hores es va celebrar sessió plenària de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés.

L’ordre del dia estava composat per 10 punts. Cal dir que era el segon ple amb del nou secretari Jesus Benlloch i que sols va assistir una persona com a públic. Lamentar que la gent no acudixca a veure de primera ma com es desenvolupa la política local, que afecta a tots els veïns i veïnes de Beniarrés i que es prefereix més parlar de la política local en bars i carrerons. L’equip de govern del PP s’hauria de plantejar els motius del desinterès de la gent per assistir a les sessions plenàries i recordar, que els socialistes, ja vam proposar que la gent assistent poguera fer preguntes a tots els regidors de l’ajuntament una vegada acabat el ple per incentivar la participació i recollir la realitat i la opinió de la gent, però aqueta proposat va ser desestimada per la majoria del Partido Popular.

El més destacat ,al meu parer, de la sessió celebrada son els següent punts:

Punt 2.- Aprovació del projecte tècnic de construcció d’un local per a ús esportiu i terapèutic , obra subvencionada per l’ajuda RURALTER-LEADER.

El PP ens va presentar un projecte per a fer un gimnàs ( el projecte es diu “Local per a us esportiu i terapèutic”) a la zona del Dr. Orero en una primera planta. A la planta de baix aniran els vestidors de la piscina. Aquesta obra té un cost de 95.000 € i està subvencionada en 85.000 €. Dels quals 25.000 € es rebran l’any 2009, 0 € enguany, 25.000 € l’any 2012 i 35.000 € l’any 2013. Per tant l’ajuntament tindrà que fer front amb recursos propis per tal d’anar pagant les certificacions.

Els vestidors de la planta baixa del gimnàs aniran licitats i adjudicats directament per la Diputació d’Alacant.

El que sorprèn d’aquesta obra és que al Centre Social que es pretén construir al llar dels jubilats i les Mestresses de Casa, al soterrani, hi ha projectat un altre gimnàs també per a ús terapèutic. Per tant a Beniarrés tindrem dos llocs per a fer gimnàstica quan aquests dos edificis estiguen fets, es a dir, novament dupliquem les instal·lacions, sense contar l’actual gimnàs, encara que l’alcalde ens va dir que el gimnàs del centre social, ja no serà un gimnàs serà un sala per a fer balls però al projecte posa el que posa, que és un gimnàs. Per tant i al nostre parer, estem duplicant serveis amb el cost que suposa de llum i manteniment dels edificis.

Per aquest motius el PSPV-PSOE i el BLOC es van abstenir i el PP va votar a favor.

Punt 4.- Aprovació d’expedient de contractació i iniciació de procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Local multiús en zona dotacional” inclòs al PIP (Pla Camps)

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, doncs era aprovar el plec de condicions, no l’obra que es vol realitzar, que cal recordar serà un bar per a la nova piscina. Ací caldria plantejar-se si cal fer un bar o no a la nova piscina quan a menys de 150 metres de la piscina podem trobar tres bars però aquest no era el tema a votar.

Dir que es realitzarà per negociat sense publicitat amb taula de contractació, es a dir, l’alcalde tria com a mínim 3 empreses per a que presenten les ofertes i després una taula de contractació formada per tècnics i representants dels partits polítics a l’ajuntament, elegint l’obra més avantatjosa per al consistori i que més millores ofereix.

Aquest edifici va damunt de l’actual eixida a la carretera de Castelló- L’Orxa i com el PAI del Dr. Orero encara no està desenvolupat i el futur carrer que done a la carretera no està fet, es procedirà a tallar l’accés a la carretera de forma permanent.

També cal dir que aquesta obra està inclosa dintre del Pla Confiança o Pla Camps de la Generalitat Valenciana i està valorada en 134.000 € amb el “perill” que això supòsa si tenim en compte que la Generalitat Valenciana ha tancat l’any 2009 amb vora 3.000 milions d’euros en factures pendents de pagament de certificacions i proveïdors. Per tant, tot ens fa pensar, que novament l’ajuntament tindrà que anar avançant les certificacions de les obres i tots sabem l’estat financer del consistori beniarresi.

Punt 6.- Aprovació d’expedient i inici del procediment d’adjudicació del contracte d’obres “Reforma d’espais esportius tradicionals: Trinquet”

Finalment la Generalitat Valenciana ha donat el vist i plau a l’obra de reforma del trinquet. Una obra valorada en 171.000 € i dels quals 158.000 € son del projecte d’execució. L’obra va finançada al 40% per la Diputació, al 40 % per la Generalitat i al 20 % per l’Ajuntament de Beniarrés.

El projecte ja va temps que està aprovat i no contempla el fer uns vestidors conjunts per a la piscina i trinquet com s’haguera pogut estudiar i plantejar al projecte per tal de no duplicar instal·lacions i donar-li un major ús. Bàsicament es pretén fer el trinquet un metre mes ample a la llarga, fer unes grades, un nou ferm i una nova coberta.

Com he dit abans, en aquest punt del que es tractava era d’aprovar l’expedient de contractació i l’inici del procediment d’adjudicació, que va ser aprovat per unanimitat. L’adjudicació es realitzarà per el procediment negociat sense publicitat i amb taula de contractació, igual que amb el bar de la piscina.

Si que el socialistes vam proposar que un representant del Club de Pilota estiguera en permanent contacte amb l’arquitecte i director de l’obra que es Rafael Morera, l’arquitecte municipal, a la qual cosa ens va dir que el projecte s’ha redactat seguin els criteris dels membres del club de pilota i després de visitar altres trinquets.

Punt 7.- Aprovar, si procedeix, la denominació Trinquet

A proposta de l’alcaldia es va proposar que el trinquet de Beniarrés porte el nom de “Luiset” sent aprovada per unanimitat encara que des del BLOC i el PSPV-PSOE es va pensar que s’haguera tingut que obrir un termini de temps per a que la gent de Beniarrés haguera pogut participar amb possibles noms per la trinquet, encara que, i es opinió personal, finalment hauríem arribat al mateix termini però s’haguera donat participació a la societat beniarresina.

I ja per últim se’ns va comunicar diferents informes d’alcaldia com que s’ha començat a posar cauxú al par del camp de futbol, que s’han rebut 3000 euros per comprar cadires plegables, que s’està preparant el centre del clima que anirà a la part de dalt del museu, que es volen recollir fotos antigues i altres coses.

Ací voldria destacar del que no se’ns va informar i que pense que interessa molt més al poble de Beniarrés com:


-Com es troba el polígon industrial de Beniarrés i el compliment dels adjudicataris de les parcel·les.

-Quines mesures econòmiques ha pres l’ajuntament per a reduir la despesa pública.

-Si es pensa aportar o no una ajuda econòmica a Haiti com havíem sol·licitat el grup municipal socialista.

-Com es troba el tràmit d’adquisició dels terrenys de la Pedrera on es va fer el pou.

-Quines mesures pensa adoptar l’ajuntament per a crear llocs de treball al poble i revitalitzar el polígon industrial.

-Com estan les negociacion per a portar endavant la proposta socialista d’arreplegada de cartutxos buits.

-Quan comencen les obres del PAI del Dr. Orero.

-Situació econòmica de l’ajuntament i pagament de proveïdors.

-Que es pensa fer amb l’actual piscina municipal

I altres.

Doncs, més o menys, açò va ser el darrer ple celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que faltava. Tallaran el carrer que ix a la carretera perquè l'amic de l'Alcalde no fa encara el PAI del Dr. Orero. Si te un compromís firmat, que li'l façen complir. Menys amiguismes i més responsabilitat, Sr. Alcalde. Deixa de governar per als teus amics i mira més el bé de tothom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...