Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 29 de maig del 2009

Mirem cap endavant

El divendres dia 15 de maig, vaig ser citat a declarar davant la Comissió d’Investigació que el PP m’ha muntat per a aclarir “dubtes” sobre la meu gestió al capdavant de la regidoria d’Esports en el període 1999- 2003 perquè segons un comentari publicat en aquest mateix blog, ara l’alcalde ja tenia indicis suficients per investigar els dubtes que tenia sobre la meua gestió com a regidor d’Esports entre els anys 1999 – 2003 i perquè hi ha molta gent (segons les seues paraules) que li havia demanat que això no podia quedar així i que investigara aquest presumpte “delicte”.

El que primer que em sorprèn realment és la veracitat que li dona l’alcalde a les paraules escrites al blog Beniarrés al dia, el que vol dir que la resta d’articles i comentaris que es publiquen també els deu donar la mateixa veracitat i validesa.

No vaig a parlar de com està desenvolupant-se la comissió ni en el que en ella es diu fins que no finalitze i es done compte al ple de l’Ajuntament. Fins aleshores guardaré silenci després ja donaré compte del que en ella s’ha dit, de les seus conclusions així com les meues opinions i apreciacions.

Una vegada feta aquesta introducció sobre els motius de la creació de la Comissió d’investigació, vull fer una reflexió per a tractar per a quines coses, problemes, afers hi ha temps i diners i per a quines altres no hi ha.

El PSPV-PSOE ha demanat un munt de vegades que es realitze una Comissió d’Urbanisme per a promoure les diferents àrees de repartiment, l’atorgament de llicències d’obra i el seu seguiment, la promoció de carrers i construcció d’habitatges, l’ampliació del polígon, la reforma del Pla General d’Ordenació Urbana, entre altres coses. La resposta del PP sempre ha sigut NO perquè segons ells no valen per a res, es perdre el temps, val diners i per portar endavant aquests temes ja hi ha un regidor d’urbanisme entre altres contestacions. Aquesta comissió que si que miraria cap el futur es negada per el PP i en canvi si que hi ha temps i diners per mirar cap el darrere amb la creació d’una comissió d’investigació sobre gestions ocorregudes fa 10 anys.

El polígon industrial una vegada fet i venut està com està, sols cal pegar-se una volta per veure les males herbes en llocs on deurien haver naus industrials que crearen llocs de treball per a Beniarrés. El PP està callat, ja té el que volia que son els diners de la venda de les parcel·les, lo de construir naus industrials quan puga ser, sense pressa encara que al plec de condicions posava un termini per posar en marxa el projecte empresarial per part dels compradors o les parcel·les tornaven a l’Ajuntament. Els socialistes creguem que per a revitalitzar el polígon industrial es deu crear una comissió per tal de que tots es posarem a treballar per a crear llocs de treball al poble. Ja l’hem proposada en la passada legislatura i tornem a obrir la ma per a que si l’alcalde ho considera oportú es cree.

Com es pot apreciar en aquests dos exemples de peticions de creació de comissions, son dues formes de mirar al nostre poble, mentre el PP està mirant en el passat, els socialistes estem mirant cap al futur.

Evidentment, també podem mirar un mica enrere. No de fa 5 ni 6 ni 10 anys si no de fa 2 anys i que l’alcalde de Beniarrés i tot el seu equip de govern al llarg de l'any 2007, ens donen explicacions als veïns i veïnes de Beniarrés respecte al mercat dels diumenges. Recordar que l'any 2007 va ser any electoral i fins a maig l'equip degovern del nostre poble estava format per el Partido Popular, Alternativa per Beniarrés i la Llista de Perputxent i que arran del resultat de les eleccions , el Partido Popular va obtindre la majoria absoluta governant en solitari.

Sols vaig a deixar unes qüestions en l’aire: L’empresa adjudicatària de la gestió i realització del mercat dels diumenges va tindre contracte per realitzar aquest mercat durant l’any 2006, amb el pagament de 600 € al mes per a l'Ajuntament. El contracte signat era d'un any renovable any rere any. L’any 2007 aquest mateixa empresa va seguir realitzant aquest mercat al llarg de tot l'any sense contracte i sense pagar els 600 mensuals, el que vol dir que va deixar de pagar al poble de Beniarres 7.200 € si s’haguera fet el mateix que l’any 2006.

Algú ens podria explicar perquè l’any 2007 no es va fer un contracte i gual que l’any 2006?, perquè van deixar de pagar aquesta important quantitat de 7200 € al poble de Beniarrés al llarg de l’any 2007 en concepte d'autorització per a la realització del mercat dels diumenges si aquesta empresa si que cobrava als venedors per deixar-los vendre?, perquè es va deixar que aquesta empresa guanyara diners i no pagaré res al poble de Beniarrés?, qui va deixar que açò passara i mirar cap un altre lloc envers de defendre el interessos del poble de Beniarrés?, A canvi de que?. El poble de Beniarrés es mereix una explicació.

Pense que es moment de mirar cap endavant per tal de que totes les nostres forces estiguen encaminades en crear treball, habitatges de qualitat i econòmics, una bona educació per als nostres fills, un medi ambient sa i respectuós, una educació de qualitat, un agricultura forta i productiva i destinar tots els nostres esforços per a fer el millor Beniarrés possible. La ma dels socialistes està oberta.

El Partido Popular novament diu no a la TV3

El PP refusa a les corts la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9

El PP ha refusat a la comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de les corts valencianes una proposició no de llei de Compromís que reclamava la 'recepció normalitzada i estable dels canals de TV3 i Canal 33' al País Valencià. La iniciativa incloïa la reclamació al govern espanyol perquè concedeixi el múltiplex necessari per a l'emissió de TV3 i Canal 33 al País Valencià. El PP no ha explicat els motius de la seva negativa.

Els parlamentaris del PP no n'han explicat els motius perquè van decidir no respondre les qüestions de Compromís durant els debats com a protesta per les declaracions de Mònica Oltra, qui va dir que els avantpassats ideològics del PP torturaven.

PSPV i Compromís han dit que la negativa del PP no tenia sentit, ja que el senat espanyol havia aprovat per unanimitat, al febrer, una iniciativa per a la reciprocitat. De fet, l'endemà que el senat aprovés la moció de CiU per garantir la reciprocitat, el congrés espanyol va aprovar-ne una altra, presentada per Esquerra, amb la mateixa finalitat.

Per garantir aquesta reciprocitat, cal que el Ministeri d'Indústria permeti la instal·lació d'un tercer múltiplex al País Valencià. Per la seva banda, però, la Generalitat valenciana opta per tancar els repetidors d'Acció Cultural.

Justament, aquesta qüestió va ser el motiu de la manifestació del 9 de maig a València, on unes trenta mil persones van protestar contra el tancament de repetidors de TVC sota el lema 'Junts Podem! Televisió sense fronteres'.

Noticia apareguda a Vilaweb
A petició d'un comentarista anònim, posaré uns videos del programa Polonia que s'emet a la TV3









dimecres, 27 de maig del 2009

27 de maig: 2 anys de majoria absoluta del Partido Popular

El diumenge 27 de maig de 2007 es van celebrar les darreres eleccions locals

Aquest més es compleixen 2 anys des de que el Partido Popular governa l’Ajuntament de Beniarrés amb majoria absoluta. Recordar que del resultat de les urnes del passat 27 de maig de 2007, la nova corporació local quedava formada per 5 membres dels Partido Popular, 3 del PSPV-PSOE i 1 del BLOC. Tant Alternativa per Beniarrés com la Llista de Perputxent van quedar fora de l’ajuntament, quan la legislatura d’abans tenien un regidor cadascun d’ells i formaven govern amb el Partido Popular.

Al llarg d’aquest dos anys els menyspreu cap a les alternatives o mocions presentades per l’oposició i en especial per els regidors del PSPV-PSOE ha sigut el pa nostre de cada dia. Propostes com que els llibres siguen debades per a tots els xiquets i xiquetes que estudien al col·legi Perputxent de Beniarrés, o la compra de la casa de nº47 del carrer Cova Santa per tombar-la i obrir un carrer que unixca Sant Francesc i Cova Santa, o que les obres menors deixen de pagar l’impost de construcció (ICIO) i que les majors paguen sols l’1% mentre dure aquesta crisi, o que el que paguem d’IBI siga el 0’4 % pel que respecte a la part de l’ajuntament i no el 0’52 % i moltes altres propostes fetes per els i les socialistes, han sigut desestimades amb el vot del Partido Popular.

Passats aquests dos anys de govern del Partido Popular amb el seu alcalde Luis Miguel Tomás Lopez al capdavant del consistori, es moment de fer un balanç on el PP ha tingut la majoria suficient per a governar lliurement aplicant el seu programa electoral i la seua política. Tot el que s’ha fet al llarg d’aquest dos anys i tot el que s’ha deixat de fer ha sigut la voluntat del Partido Popular perquè tenen la majoria absoluta al consistori beniarresí.

Aquests son al meu parer les coses ben fetes que ha fet el govern municipal del PP al llarg d’aquests 2 anys:

- La construcció d’un nou pou a la zona de la Pedrera encara que no està en funcionament.

- La senyalització viaria del poble de Beniarrés, especialment la rotonda de l’entrada de l’Albereda.

- El cobriment de la pista poliesportiva i la construcció del camp de futbol.

- La guarderia municipal

- La futura construcció de la piscina a la zona del Dr. Orero.


Aquestes son les coses que s’han fet malament o que no s’han fet al llarg d’aquests dos anys de govern del PP:

- La nul·la aplicació de les ordenances municipals de tinença d’animals i circulació, preferint l’alcalde tindre el poble ple de merdes i pixarrades d’animals per tot arreu i vehicles aparcats on ve en gana, abans que aplicar les ordenances per a no fer-se de mal de voler.

- La nefasta gestió econòmica de l’Ajuntament de Beniarrés on portem tant l’any 2007 com l’any 2008, tancant amb una liquidació negativa, el que vol dir que es gasta més que s’ingressa.

- El fer obres per fer-les com per exemple el museu de ca la mestra on s’han invertit més de 180.000 € per a tindre’l tancat.

- En dos anys encara no s’ha començat l’urbanització de l’àrea de repartiment del Dr. Orero i l’àrea de la zona del Teular està paralitzada.

- El polígon industrial està tot ple de males herbes quan les parcel·les estan venudes i deurien estar els projectes empresarials ja implantats, degut al silencia i la complicitat de l’equip de govern no fa complir als adjudicaris el plec de condicions i preferix mirar a un altre lloc.

- En dos anys el govern municipal no ha sigut capaç ni de començar els tràmits per ampliar el polígon industrial per a construir un segona fase.

- Després de col·locar-se l’alcalde en l’Oficina Gestora que la Diputació te a Cocentaina, el sou que ell cobrava per dedicació exclusiva al capdavant de l’alcaldia, va ser cedit a la tinent d’alcalde, quan aquests diners, al voltant dels 18.000 €, se’ls podria estalviar el poble de Beniarrés.

- La Fira de Beniarrés segueix celebrant-se quan més calor fa al nostre poble, gastant-se uns diners que de fer-se en una altra època de l’any, li se podria traure un major profit.

- La política cultural brilla per la seua absència, fent sols actuacions que estan subvencionades per la Diputació d’Alacant deixant a banda els artistes i la gent de Beniarrés interessada en demostrar el que sap fer.

- Hem deixat perdre 2 anys per promocionar el nostre poble per a fer-lo atractiu al Turisme rural, mentre altres pobles com l’Orxa estan recollint el turisme rural, passant de llarg per el nostre poble i no deixant ingressos als comerços locals.

- El que es pretenia fora un referent per al turisme i una zona d’acampada per al turista que visita el nostre poble com la zona de recreo de “La Parà”, s’ha quedat en un simple lloc per a la gent del poble per anar a fer una torrada quan s’han invertit al voltant dels 100.000 € i no s’ha posat un simple cartell a la carretera per assenyalar aquesta zona.

- La zona del Barranc de l’Encantada segueix igual després de gastar-se 9.000 € en la redacció de projectes i 3.000 € comprant terrenys. Ara s’està redactant un nou projecte que vorem quan és una realitat.

- L’Assistència sanitària domiciliaria segueix sense arribar al nostre poble perquè la Generalitat Valenciana no vol gastar-se diners i mentrestant, el govern local deixa passar el temps sense fer l’oportuna pressió als seus companys de partit a la Generalitat. El mateix es podria dir del transport públic d’autobusos que sembla tercermundista.

Imatge del polígon amb parcel·les plenes de males herbes on tindrien que haver naus industrials.

Aquestes son algunes de les actuacions que he vist positives i negatives o que no s'han fet al llarg d'aquests 2 anys de majoria absoluta del Partido Popular. Ara l'opinió es vostra.

També vos deixe aquest àudio de la Cadena SER – Radio Alcoi de març de 2007, es a dir, poc de temps abans de les darreres eleccion locals i com es pot apreciar, el Partido Popular ja estava en plena campanya. Luis Tomàs i Yolanda Calbo tracten temes molts variats sobre projectes realitzats i sobre futures actuacions però com a frase per al record està quan la periodista li pregunta per el polígon industrials de Beniarrés, i on el nostre alcalde li contesta “ .. pràcticament en 6 mesos està tot construït ...”. Aquesta frase es va dir a març de l’any 2007. Vos convide a pegar un volta per el polígon per a que ho vegeu vosaltres mateix.

Sols cal que premeu la tecla del "play" per escoltar-ho:



dimarts, 26 de maig del 2009

XXII Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià – Comtat – Foia de Castalla

Dissabte 30 de maig a Cocentaina, sota el lema: El valencià és teu

Enguany les Festes per la Llengua compleixen 24 anys. El lema de les Trobades 2009 vol transmetre un missatge ben clar: El VALENCIÀ ÉS TEU, és la força i la dolçor afectiva que ens uneix, és el vehicle de convivència que hem d'oferir a tots els valencians i valencianes de la nostra terra que volem neta i sostenible. Hem de continuar insistint en què el valencià ha de ser llengua d'acollida, d'integració, de solidaritat i d'esperança. El valencià és la llengua base d'aprenentatge per a una educació plurilingüe. La imatge de les Trobades ha estat dissenyat un any més per Xavier Mariscal.

Aquest any l'eix temàtic de les Trobades és la promoció de la lectura en valencià. Amb aquest objectiu i en col•laboració amb el Fòrum del Llibre les Trobades es repartiran 200.000 vals d'un euro de descompte per comprar llibres en valencià a l'Espai del Llibre de cada Trobada, on estaran presents editorials, llibreters, il•lustradors, bibliotecaris i escriptors.

Les Trobades 2009 també seran un dels punts de promoció de la campanya d'animació lectora, consistent en 200.000 punts de lectura i díptics amb 10 raons per llegir en valencià.

El col·legi Perputxent de Beniarrés també participarà en aquesta trobada al poble de Cocentaina amb nombroses activitats.



Programació de la XXII Trobada d’Escoles Valencianes a celebrar a Cocentaina:

10:00h Crida: “Plantadet” popular al parc Paquito el Xocolatero.

10:30h Cercavila a càrrec de grup de dolçaines i tabals Mal Passet .

11:30h Descoberta de la placa commemorativa dels 25 anys d’Ensenyament en Valencià a Cocentaina, al Teular Salutació de la Regidoria d’Educació Dansà popular.

12:00h Fireta: castells inflables, llits elàstics, gomes... Trenet turístic, zona milotxa,pilota valenciana.

17:30h Berenar popular ( 1h).

18:00h Passacarrer i tallers.

18:30h 1a sessió de contacontes .

19:30h 2a sessió de contacontes .

20:30h Lliurament de records, agraïments i salutacions Cançó de la Trobada Muixeranga.

22:00h Sopar.

22:30h Concert de rock en valencià.

24:00h Correfocs

ACTIVITATS SIMULTÀNIES

Exposicions: Paratges naturals Documents relacionats amb l’inici de l’Ensenyament en Valencià a Cocentaina (fotos, premsa...) Obres dels artistes locals Creacions dels artesans Escenari dels xiquets Visites culturals: Palau Comtal Centre d’Estudis Contestans.

diumenge, 24 de maig del 2009

Els diners tenen color?

Aprovades 4 obres corresponents al poble de Beniarrés dintre del Pla Camps

A la pàgina web de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Treball , eixen publicats els diferents projectes que la Generalitat Valenciana va aprovant dintre del Pla Especial de Recolçament a la Inversió Productiva en Municipis o més conegut com Pla Camps i on al nostre poble li pertoquen 268.304 €.

Els projectes ja aprovats son els següents:

-Millores funcionals en propietats públiques: Realització d’un mur de formigó en el camí les Foietes per a aturar les avingudes d’aigua, enreixat de l’Ecoparc fitant amb un privat per la part lateral i rehabilitació dels llavadors del Barranquet i de la Bassa Gran. Totes aquestes obres estan valorades en 22.138,60 €. (IVA inclòs).

-Millores en edificis culturals com la Biblioteca i l Museu municipal: En la Biblioteca pavimentació dels espais d’accés, renovació del paviment de les rampes d’accés i altres millores en l’accés, l’eliminació de les restes del mur de tancament que el separa del carrer Dr. Orero. L’obra del Museu consisteix en tombar l’entrada i afegir l’entrant al museu per a incorporar-lo al vestíbul. Aquesta obra està valorada en 44.050,77 € (IVA inclòs).

-Millores en espasi públics: Realització de desguàs en el murs de contenió de l’Abeurador i del final del Dr. Orero, renovació d’un tram del mur de contenció al final del carrer Lepanto, acabar el mur ja iniciat en el Pla Zapatero a la zona del Dr. Orero i asfaltat del final de carrer Sant Miquel i alguns punts de C/ Dr. Orero i Rosa Escrig. Totes aquestes obres estan valorades en 19.101,49 € (IVA inclòs).

-Reparació de la xarxa d’aigua potable municipal: Substitució de l’actual xarxa d’aigua potable dels carrers Lepanto, La Creu i l’Orxa per material més modern. Aquesta obra està valorada en 48,373,46 € (IVA inclòs)

L’obra pendent d’aprovació i que és la que més diners té dintre dels projectes sol·licitats per el nostre poble és:

-Construcció de local en sol dotacional: Construcció d’un nou edifici que albergue un local amb uns mínims serveis, una sala gran i una altra reduïda en el terreny dotacional del Dr. Orero Tindrà una superfície de 150 m2 amb 12 m2 de de serveis, 40 m2 de sala xicoteta i 98 m2 de sala gran. Aquesta obra té un pressupost de 134.713,24 € (IVA inclòs)

Aquestes 4 obres seran adjudicades per l’Ajuntament de Beniarrés, per tant si aquestes obres s’han de licitar dintre d’aquest any, deu el consistori fer-ho el més aviat per tal de dinamitzar l’economia local i donar treball als vora 100 aturats que hi han a Beniarrés.

Silenci per al Pla Zapatero i publicitat per al Pla Camps

Sembla ser que els diners tenen color, i no em refereixc al color físic que si que en tenen, sinó al color polític. Mentre el Pla Zapatero va ser silenciat per part de l’Ajuntament de Beniarrés amb més de 238.000 € d’ajuda directa al nostre poble, no publicant-se en cap lloc i silenciant-se a la web oficial de l’Ajuntament de Beniarrés, els 268.000 € del Pla Camps eixen publicats a la web oficial de l’Ajuntament de Beniarrés en primera plana, donant-li la màxima publicitat possible a tots els visitants a la web oficial de l’Ajuntament de Beniarrés.

Els diners no poden tindre color, depenent de si me’ls dona un govern socialista o un govern popular. Els diners per a fer inversions i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Beniarrés, deuen ser ben rebuts d’igual manera, vinguen de l’administració que vinguen i no donar-lo a uns una publicitat i als altres amagar-los i silenciar-los.

Per a molts podrà semblar una xorrada aquest article, però el que ha fet l’ajuntament de Beniarrés publicitant el Pla Camps i callant el Pla Zapatero a la web oficial del nostre ajuntament, és el mateix que fa Canal 9 quan ens trauen sempre al president de tots els valencians “ El Tio Paco” (com el cridavan l’altre dia els gitanos a València), o al conseller Cotino o als membres del PP i silencien a la resta de formacions polítiques i noticies que no son favorables per als interessos del Partido Popular.

divendres, 22 de maig del 2009

Lluiset i Roberto en les semifinals de l’Autonòmic de Raspall

Han arribat els millors a la fase definitiva de l'Autonòmic de Raspall. En aquesta lligueta de semifinals, fórmula que ha agradat a tots, ens trobarem amb diversos duels apassionants. Juguen tots contra tots. Rafelbunyol, Bicorp, Alzira i El Genovés lluitaran a la recerca de les dues places de la final d'Ador. I segons sembla fins a la data no hi ha dubte que els afeccionats van a tenir ocasió de gaudirdel millor raspall.

L'Autonòmic Ruralcaixa de Raspall duu varis anys oferint tots els al·licients de lo millor d'una competició de clubs. Hem assistit a festes espectaculars a la Pobla del Duc, a Navarrés, al Genovés o Alcàntera de Xúquer amb centenars d'afeccionats que, amuntegats en voreres i balconades, han viscut de forma apassionada les finals del torneig.

El torneig conta amb la presència de primeres figures de l'especialitat que, a pesar d'haver viscut grans vesprades en l'àmbit professional reconeixen viure experiències úniques amb la conquesta dels títols de clubs. Exemple d'una passió és el de l'equip de Beniarrés, integrat per Lluïsset i Roberto, figures que han calat en l'ànima dels afeccionats. En la pista del trinquet o en l'asfalt dels carrers han transmès el millor del seu joc i han gaudit en cos i ànima de cadascun dels triomfs. Una mica semblant pot afirmar-se de Moro de Alcàntera, integrant del poderós equip de Rafelbunyol, que ha sabut acoblar-se en la vida diària del club, ensenyar el seu carisma a les noves generacions i treballar amb il·lusió pel triomf del club que ha sabut donar-li aquesta oportunitat.

En Bicorp, es manté una llegenda com Plàcido, amb el seu poderós servei, s'ha recuperat una figura local com Vicente Juan però també es dóna oportunitats a les noves figures sorgides del treball de la pedrera. Tanta és l'afició que allí han acabat per construir un magnífic trinquet.

Lluïset i Roberto, amb Edu, han aconseguit dinamitzar el club d'Alzira, convertit en un dels més actius del moment gràcies també a la labor de base que realitza un professional de prestigi com Balduíno. Completa el quartet de semifinalistes el club del Genovés, que, amb grans figures , com no podia ser d'altra forma, en poble amb tanta pedrera, aspira a inscriure el seu nom en el llistat de campions d'aquesta competició. Hi ha qualitat sobrada, amb les noves figures i amb unes altres ja consagrades com Terrilla, Vilare, Planto....... Tots preparats per a gaudir.

Noticia estreta de Superdeporte

dimecres, 20 de maig del 2009

Diputació d’Alacant , agència de col•locació?

El passat dia 18 de maig eixia publicat al BOP d’Alacant nº 91 una relació de nomenaments de personal eventual a càrrec de la Diputació d’Alacant, es a dir, personal que el president de la Diputació d’Alacant, Jose Joaquin Ripoll, contracta a dit per ocupar llocs en institucions públiques dependents d’aquesta institució i pagada amb diners públics, es a dir, els diners de tots. No cal passar cap prova selectiva, ni cal demostrar coneixements, ni estudis ni mèrits, l’únic requisit que cal és ser militant del Partido Popular del corrent zaplanista o ripollista. Ja està, no cal més, amb ser fidel al president de la Diputació d’Alacant tens els sou garantit des de la data de nomenament fins que dimiteixca el president o et canvies al campisme.

És lamentable i decebedor que una institució que està per a donar servei als ciutadans i per ser ajuntaments d’ajuntaments, es converteixca en una agència de col·locació per a gent que vol viure de la política i que moltes vegades no està ni capacitada per desenvolupar el càrrec que ostenta. Evidentment aquesta gent mai li farà la contra al president de la Diputació perquè perilla el seu sou, encara que la decisió del president vaja en contra del poble on ell es regidor o alcalde.

A la nostra comarca tenim l’Agència Gestora de la Muntanya amb seu a Cocentaina on la idea inicial era que aquesta agència fora una entitat destinada a recolzar i ajudar als pobles menuts de la comarca a desenvolupar projectes i demanar subvencions formada per tècnics independents que hagueren tingut que aprovar una oposició per poder treballar i realment s’ha convertit en una agència de col·locació del PP amb l’alcalde de Beniarrés, l’alcaldessa d’Alcosser i una regidora socialista transfuga que en la passada legislatura li va donar l’alcaldia al PP a Benilloba, l’alcalde de l'Orxa que fa poc ha abandonat el lloc per anar-se’n a SUMA que també depén de la Diputació i algún altre més que em deixe. Per a col·locar amics també està el Consorci Provincial de Bombers on treballa com assessor l’alcalde de Tollos i on fins fa poc (crec que ja l’han acomiadat) treballava com assessor l’home d’una regidora socialista transfuga que li va donar l’alcaldia de Benidorm a Eduardo Zaplana ( i d’això ja ha plogut). La llista es eterna i podeu veure tots els que s’han col·locat com assessor, coordinadors i deu sap quina feina en la web del BOP de la Diputació d’Alacant

Aquest son alguns dels dirigents populars col·locats per la Diputació d’Alacant i el seu sou (aquesta informació es pública i està a l’abast de tothom). El decret està en castellà doncs és còpia del publicat al BOP corresponent:


Regidora del PP a l’Ajuntament de Pego: número 38, de fecha 16 de enero de 2009, como Adjunto Coordinador de la Agencia Gestora de la Marina Alta, a doña Mª Teresa Ferrándiz Perelló, con una retribución anual de 36.738,74 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

Alcalde del l’Orxa ( Partido Popular): Decreto número 670/2009, de fecha 8 de abril, como Jefe del Gabinete de Estudios y Diversificación del Organismo Autónomo «Suma, Gestión Tributaria», a don Juan Guillermo Moratal Cloquell, con una retribución anual de 57.019,80 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

Regidor del PP a l’Ajuntament de Elda: Decreto número 674/2009 de fecha 8 de abril, como Coordinador de la Agencia Gestora del Vinalopó, a don Juan Antonio Vidal Francés, con una retribución anual de 36.783,74 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

Alcaldessa d’Alcosser de Planes (Partido Popular): Decreto número 768/2009, de fecha 20 de abril, como Coordinadora de la Agencia Gestora de la Montaña, a doña Sonsoles Lirios Silvestre Calatayud, con una retribución anual de 36.783,74 €, incluidas dos pagas extraordinarias

Regidora del PP a l’Ajuntament de Benidorm: Decreto número 826/2009, de fecha 28 de abril, como Directora General del Organismo Autónomo «Patronato Provincial de Turismo Costa Blanca», a doña Gema Amor Pérez, con una retribución anual de 64.493,78 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

Alcalde de Tollos del Partido Popular: Decreto número 2.041, de fecha 7 de septiembre de 2007, como adjunto al coordinador de la agencia gestora Montaña-Cocentaina, a don José Joaquín Nadal Seguí, con una retribución anual de 36.062,46 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

Alcalde de Ondara del Partido Popular: Decreto número 1.991, de fecha 30 de agosto de 2007, como coordinador de la agencia gestora Marina Alta-Dénia, a don José Joaquín Ferrando Soler, con una retribución anual de 36.062,46 euros, incluidas dos pagas extraordinarias.

Alcalde de Beniarrés del Partido Popular: Decreto número 2.770, de fecha 29 de noviembre de 2007, como Adjunto al Coordinador de la Agencia Gestora dela Montaña, a don Luis Miguel Tomás López, con unaretribución anual de 36.062,46 €, incluidas dos pagas extraordinarias.

En aquesta època dura de crisi, veus amb una major indignació i cabreig com tota aquesta gent té els seus sous sense saber si hi ha crisi o no, sense importar-los si l’empresa te problemes o no, dormint sense cap problema perquè tenen els sou garantit, sols cal guardar l’oportuna obediència al qui t’ha donat el càrrec que et dona que menjar, que no és altre que el president de la Diputació d’Alacant, Jose Joaquin Ripoll.

Aquesta prostitució de les institucions públiques i dels diners públics, fa mal bé a la gent que de forma desinteressada vol treballar per el seu poble tant del Partido Popular, del PSPV-PSOE, del BLOC o de la resta de partits polítics, doncs sempre posen a tots en el mateix sac i els que no intenten col·locar-se de la ma de la Diputació o de la Generalitat els criden de gilipolles, burros o ignorants.

El cobrament dels regidors i d’alcaldes deuria estar regulat per llei i anar a càrrec de pressupost general de l’estat espanyol, cobrant els alcaldes i regidors segons la seua població creant unes baremacions per a que la gent que realment té ganes de treballar per el seu poble o faça però a canvi que cobre un sou digne a càrrec de l’estat i d’eixar institucions com, per exemple, l’Agència Gestora de la Muntanya amb seu a Cocentaina, en mans de gent tècnica i capacitada i no com està fins ara, que està plena de polítics cobrant favors i guardant obediència al qui els ha posat.

dimarts, 19 de maig del 2009

Les Mestresses de Casa visiten les Corts Valencianes

Aquestes imatges corresponen a un viatge que van fer l’Associació de Mestresses de Casa de Beniarrés a les Corts Valencianes i com tots sabreu, tenim una diputada beniarresina del grup parlamentari socialista, Mª Vicenta Crespo Dominguez (per ampliar l'imatge clica damunt d'ella)

Organització, normativa i composició

Segons l'Estatut d'Autonomia del País Valencià, les Corts són la institució de la Generalitat Valenciana que representa el poble valencià, a través dels seus parlamentaris, elegits per mitjà de sufragi universal directe, lliure i secret.

La denominació de les Corts (abans Corts Valencianes) s'origina en la voluntat de la recuperació de la denominació històrica, però el sistema de representació, competències i funcionament no són similars a les de les Corts històriques, que representaven els tres braços -eclesiàstic, militar (noblesa) i reial- (Vegeu més avall la història de les corts).

L'Estatut d'Autonomia parla fonamentalment de les Corts al capítol II, títol II, encara que en també hi ha referències a altres articles. L'Estatut simplement indica la composició de les Corts, les seues funcions, els principis bàsics del sistema electoral, i fa un esbós general de l'Estatut dels Diputats. De les lleis que desenvolupen l'Estatut, el "Reglament de les Corts Valencianes" regula l'organització i el funcionament de les Corts. El primer Reglament de les Corts s'aprovà en l'etapa transitòria. Des d'eixe moment el reglament de la cambra s'ha modificat en diverses ocasions, sent la redacció actual aprovada el dia 30 de juny de 1994.

L'Estatut d'Autonomia estableix que les Corts es componen d'un nombre mínim de 99 diputats, sent la província la circumscripció electoral; els escons es distribueixen en 35 diputats per la circumscripció d'Alacant, 24 diputats per la de Castelló i 40 diputats per la de València. Per altra banda, la Llei Electoral Valenciana estableix que per a poder obtindre un escó, els candidats han de formar part d'una llista que supere, en nombre de vots, el 5% dels total d'emesos a tota la comunitat autònoma. Açò ha deixat fora de la cambra valenciana a algunes representacions polítiques que s'han quedat fregant aquest límit. Per a les llistes que superen el 5%, el sistema de que s'utilitza és la regla D'Hondt.

Història de les Corts Valencianes

Després de la conquesta i durant el regnat de Jaume I, les necessitats econòmiques i militars de la Corona motivaren algunes reunions del rei amb representants dels tres grups estamentals: la noblesa, el clergat i els grups urbans de les viles reials (controlat per la burgesia), per tal d'obtenir prestacions militars o econòmiques. Les necessitats econòmiques motivaven aquestes reunions, i a principi del segle XIV ja es pot parlar d'una constitució estable i definitiva de les Corts del regne de València.

No obstant això, de les del regnat de Jaume I, la més importants d'aquestes reunions fou la de l'any 1261 a València, en la qual el rei jurà i promulgà els Furs. Com a mostra de la importància econòmica per a la corona de les Corts, el rei va jurar els furs a canvi de 48.000 sous, que li van fer la ciutat de València, els llocs i viles de l'horta de València que pertanyien a clergues i nobles, i les viles de Castelló de la Plana, Vilafamés, Onda, Llíria, Corbera, Cullera i Gandia.

En aquestes Corts, el rei Jaume I instaurà als seus successors l'obligació de celebrar Cort general a València al principi de cada regnat, dins un mes d'haver arribat a la ciutat. Aquesta norma es va reiterar en unes altres Corts el 1271, celebrades també per Jaume I, i, més tard, pel seu fill, Pere el Gran, que va acotar la convocatòria de les corts al primer mes de cada regnat. Aquestes eren les úniques reunions preceptives, però el rei reunia les Corts en altres ocasions, quan tenia necessitat.

El 1302, Jaume II establí l'obligatorietat de la seua celebració cada tres anys. Més tard, Pere el Cerimoniós, a les Corts de València de 1336, va confirmar aquesta celebració triennal, precisant que s'havia de fer per Tots Sants (1 de novembre).

És durant el segle XIII i els principis del XIV quan s'hi van afegir la resta de viles i llocs del regne de València, fins les corts de 1329, on es va aconseguir una representativitat territorial completa, sent ja les corts de tot el regne.

A partir d'aquest moment, no sempre es reunien les ciutats i viles més importants, sino que es reunien unes o altres segons els temes tractats. No obstant, la representació era generalment gran. Per exemple, a les Corts de València, de l'any 1510: Ademús, Alacant, Alcoi, Alpont, Alzira, Biar, Bocairent, Borriana, Cabdet, Castelló de la Plana, Castielfabib, Cullera, Llíria, Morella, Ontinyent, Oriola, Penàguila, Peníscola, València, la Vila Joiosa, Vila-real, Xàtiva, Xèrica i Xixona.

Les Corts de València de l'any 1418 creen la Generalitat, amb una duració dels càrrecs de tres anys. És a mitan segle XV a on les institucions valencianes estaven plenament consolidades.Amb la unificació de les corones de Castella i d'Aragó, les Corts

dilluns, 18 de maig del 2009

Acaba la lliga per al CF Beniarrés

El passat diumenge, el CF Beniarrés va jugar el seu darrer partit en la 2ª regional grup XIII on jugava el nostre equip. Després de tant de temps sense jugar-se a futbol al nostre poble aquest any hem pogut gaudir d’aquest esport amb el suport de l’ajuntament de Beniarrés i de molta gent anònima i no tant anònima que s’ha deixat part del seu temps lliure per fer possible que els futbol es tornara a jugar al camp de La Parà després de 25 anys.


El resultat és el que menys. Amb un començament bastant fluix, com era d’esperar, l’equip ha anat consolidant-se partit rere partit, acabant amb un bon nivell, que fa que per a la propera temporada 2009 – 2010, siguen altres els ànims tant dels jugadors com dels aficionats i perquè no, dels objectius de l’equip.

Escut del CF Beniarrés

Jugadors de l’equip del CF Beniarrés m’han fet arribar que faça extensiu l’agraïment dels jugadors i de la junta directiva a tot el poble de Beniarrés per el suport que han tingut allà on han jugat i en especial a las Brigadas Rayistas que s’han deixat la pell darrer de l’equip.

Informar que el proper dissabte 23 de maig a les 18:00 hores al camp de La Parà tindrà lloc un partit de futbol entre el CF Beniarrés i un equip format per membres de les Brigadas Rayistas, acabant tot com deu d’acabar, amb un sopar a la filà dels Moros dels Benicadell.

diumenge, 17 de maig del 2009

El Pla Camps es posa en marxa

Dues son les obres aprovades per la Generalitat Valenciana de les sol·licitades per L’Ajuntament de Beniarrés

A la pàgina web de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Treball, ixen publicades els diferents projectes que la Generalitat Valenciana va aprovant dintre del Pla Especial de Recolçament a la Inversió Productiva en Municipis o més conegut com Pla Camps i on al nostre poble li pertoquen 268.304 €.

Els projectes ja aprovats son els següents:

-Millores funcionals en propietats públiques: Realització d’un mur de formigó en el camí les Foietes per a aturar les avingudes d’aigua, enreixat de l’Ecoparc fitant amb un privat per la part lateral i rehabilitació dels llavadors del Barranquet i de la Bassa Gran. Totes aquestes obres estan valorades en 22.138,60 €. (IVA inclòs)

-Millores en edificis culturals com la Biblioteca i el Museu municipal: En la Biblioteca pavimentació dels espais d’accés, renovació del paviment de les rampes d’accés i altres millores en l’accés, l’eliminació de les restes del mur de tancament que el separa del carrer Dr. Orero. L’obra del Museu consisteix en tombar l’entrada i afegir l’entrant al museu per a incorporar-lo al vestíbul. Aquesta obra està valorada en 44.050,77 € (IVA inclòs)

I segons la web de la Conselleria serà l’Ajuntament de Beniarrés qui adjudique aquestes dues obres

Les altres obres sol·licitades i de les quals encara no hi ha resol·lució son:

-Construcció de local en sol dotacional: Construcció d’un nou edifici que albergue un local amb uns mínims serveis, una sala gran i una altra reduïda en el terreny dotacional del Dr. Orero Tindrà una superfície de 150 m2 amb 12 m2 de de serveis, 40 m2 de sala xicoteta i 98 m2 de sala gran. Aquesta obra té un pressupost de 134.713,24 € (IVA inclòs)

-Reparació de la xarxa d’aigua potable municipal: Substitució de l’actual xarxa d’aigua potable dels carrers Lepanto, La Creu i l’Orxa per material més modern. Aquesta obra està valorada en 48,373,46 € (IVA inclòs)

-Millores en espasi públics: Realització de desguàs en el murs de contenió de l’Abeurador i del final del Dr. Orero, renovació d’un tram del mur de contenció al final del carrer Lepanto, acabar el mur ja iniciat en el Pla Zapatero a la zona del Dr. Orero i asfaltat del final de carrer Sant Miquel i alguns punts de C/ Dr. Orero i Rosa Escrig. Totes aquestes obres estan valorades en 19.101,49 € (IVA inclòs).

Ara cal que l’Ajuntament sols tinga l’autorització de la Conselleria corresponent, adjudique l’obra per a generar treball i sobretot que quan les certificacions de les obres es realitzen per part de l’empresa constructora siguen pagades el més aviat per part de l’Ajuntament que és l’empresa adjudicatària de l’obra, doncs de no ser així, aquestes empreses que solen ser petites al nostre poble es poden veure en problemes econòmics.

divendres, 15 de maig del 2009

Crònica del darrer plenari celebrat a Beniarrés

La liquidació del pressupost de l’any 2008 dona una xifra negativa de 27.299 €.

El passat dimecres 13 de maig a les 17:00 hores, va tindre lloc una sessió plenària de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. Vaja per davant que no va assistir ningú com a públic i tal vegada siga comprensible doncs l’hora que es va celebrar la sessió van ser les 5 de la vesprada.

La sessió, va ser curta i no va arribar als 25 minuts tenint en compte que van tindre que esperar l’arribada del regidor del BLOC, Pep Jordà, doncs s’havia equivocat en l’hora de la celebració de la sessió.

El més interessant que es va acordar va ser el següent:

El punt segon era donar compte de la liquidació del pressupost de l’any 2008, que ha donat un saldo negatiu de 27.299 € ( l’any 2007 ja va tancar amb un saldo negatiu de 4.000 € aproximadament). Extrapolant aquesta dada a una casa vol dir que entre el que he guanyat al llarg de l’any i el que m’he gastat, em queden a pagar 27.999 € que son aproximadament 4.300.000 pessetes.

A aquesta dada, cal sumar-li més de 50.000 € (8 milions de pessetes) en factures que han sigut passades de l’any 2008 per a que siguen pagades a càrrec del pressupost de l’any 2009, el que vol dir que l’any 2008 ha tancat amb menys 77.299 €. Aquests diners ara s'han de llevar del pressupost per a l'any 2009 de les partides que crega oportunes l'equip de govern.

En propers articles explicaré algunes dades força interessant sobre la liquidació de l’any 2008 com d’on provenen molts ingressos, que es recapta en taxes, en que s’han gastat els diners l’equip de govern i altres dades que pense, poden interessar als beniarresins i beniarresines.

El punt tercer en la modificació de les taxes de prestació de serveis en la piscina municipal i instal·lacions esportives i escoles esportives municipals. El que es pretenia en aquest punt era modificar, especialment la taxa per jugar les XXIV hores de Frontennis, passant a pagar ara 50 € per parella front als 30 € d’abans. El regidor d’esports argumentà aquesta pujada dient que li se vols donar un major premi en metal·lic als guanyadors i que en altres poblacions es paga més diners i la gent ho paga sense cap problema.

Els socialistes vam votar en contra d’aquesta pujada de la taxa per que pensem que si li se vol donar un major premien metàl·lic, aquest diners poden eixir de de la partida de la Regidoria d’Esports i no tenen que eixir de la butxaca de la gent que hi participa. El PP va votar a favor de la pujada i el BLOC es va abstindre, per tant es va aprovar amb els vots del PP.

El quart punt consistia en aprovar un conveni amb la Diputació per posar cautxú( castellà: caucho) en els parcs de Beniarrés per valor de 20.277 €. La sorpresa al nostre entendre va vindre quan li se va preguntar a l’alcalde que en quins parcs anava aquesta actuació , responent que s’anava a posar en el parc que hi ha al camp de futbol perquè segons paraules de l’alcalde, era l’únic que recollia els requisits per pòder posar el cautxú segons els tècnics de la Diputació que van visitar els diferents parcs de Beniarrés.

Senzillament, no entenc perquè no es posen en parcs com el del Fleming o el dels pisos, on son molts els menuts que van a jugar tots els dies i que li podrien donar un major ús i donar-los a d’ells un major seguretat. Si s'ha de fer alguna xicoteta modificació en aquests dos parcs es fa però el cautxú deuria anar als parcs on la gent va i creguem que aquell parc no té molt afluència d'usuaris.
Resulta bastant incomprensible que ara tindrem el parc millor dotat al camp de futbol sent un incentiu per als xiquets i xiquetes quan el PP no para de dir que tota aquella zona esportiva és un perill perquè els xiquets i xiquetes per anar allí van per el costat de la carretera.

El conveni va ser aprovat per unanimitat. El vot socialista va ser afirmatiu perquè son diners que vene al poble encara que creguem que en altre parc hegueren sigut millor aprofitats.

El cinqué punt va ser l’elecció de president i vocals ( i suplents) que han de formar les meses electorals per a les properes eleccions europees del 7 de juny. L’elecció es fa mitjançant un ordinador i podeu veure el nom de les persones seleccionades a la porta de l’Ajuntament.

dijous, 14 de maig del 2009

Francisco Camps i Ricardo Costa imputats pel cas Gürtel

Al final, l’operació Gürtel ha arrossegat al cap de l’Executiu valencià. El tribunal el cità ahir a declarar el proper dia 19. El polític reitera que “no té res a ocultar”

Sembla que s’ha acabat la impunitat per al cap de l’Executiuvalencià. El magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), José Flors, decidí ahir citar a declarar en qualitat d’imputat en el cas Gürtel el president de la Generalitat, Francisco Camps. S’haurà de presentar davant el jutge el pròxim 19 de maig. No és l’únic “afortunat”, perquè Flors ha remès la mateixa ordre per al portaveu del Partit Popular a les Corts, Ricardo Costa, i per al cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.



Amb tot, i seguint els “principis” bàsics del partit, la direcció estatal del PP dóna suport “plenament” a Camps. Segons fonts de la direcció del carrer de Génova, l’únic que s’aconsegueix és “posar fi a la indefensió” del mandatari autonòmic. El cap de la Generalitat, Francisco Camps, citat a declarar com a imputat per la seva relació amb la presumpta trama de corrupció del PP, explicarà davant un jutge que no hi ha “res de res” del presumpte delicte de suborn que se li atribueix. Camps assenyalà ahir a la Cambra autonòmica que tenia unes “ganes boges” de parlar i reiterà que no té “res a ocultar”.


Camps i Costa no han sol·licitat la suspensió de militància en cap moment (com sí que ho han fet altres membres del PP imputats, com ara Alfonso Bosch, Alberto López Viejo i Benjamín Martín Basco). I la formació conservadora els atorga plena confiança. Tothom content. Evidentment, aquests fets han “encès” les Corts. La coordinadora d’EUPV, Margarida Sanz, exigí la “dimissió immediata” del líder i del secretari general del PPCV, ara que se n’ha demostrat la imputació. També la portaveu del Compromís pel País València, Mònica Oltra, manifestà que el president “ha de convocar eleccions, perquè no vol donar explicacions ni dimitir”.


Sigui com vulgui, havien passat ja tres mesos des de les primeres informacions que relacionaven el polític amb la trama de corrupció encapçalada per Francisco Correa. Vestits, converses compromeses, contractes milionaris amb Orange Market... Tot un enfilall de càrrecs que finalment han tingut una certa resposta judicial. Veurem en què queda tot plegat.

Noticia apareguda a dBalears.cat

El PP no es pronuncia sobre la conveniència de suspendre de militància Camps

Els diputats de Madrid imputats en el cas 'Gürtel' ja han estat suspesos · El Tribunal Superior de Justícia valencià imputa Camps i Ricardo Costa, que declararan dimarts que ve· PSPV i EUPV demanen la 'dimissió immediata' dels imputats

La portaveu del PP al congrés espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat d'opinar sobre la conveniència de suspendre de militància el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, avui que el Tribunal Superior de Justícia l'ha imputat pel cas 'Gürtel'. En canvi, els tres diputats del PP imputats a Madrid pel mateix cas, Alfonso Bosch, Alberto López Viejo i Benjamín Martín Vasco, van demanar de ser suspesos de militància i així ho va fer el partit.

Aquests tres casos s'afegien als de càrrecs municipals madrilenys que també van ser suspesos de militància quan van ser imputats en la trama corruptiva.
Sáenz de Santamaría ha insistit que el PP confiava en la presumpció d'innocència i que el partit té un comitè de garanties que és l'òrgan que decideix si supsèn o no de militància els seus càrrecs públics. De moment, doncs, ni Camps ni Costa no han sol·licitat la suspensió de militància i tenen tot el suport del PP.

El jutge imputa Camps i Costa

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha imputat el president de la Generalitat, Francisco Camps; el portaveu del PP a les corts i número dos, Ricardo Costa; l'ex-conseller Víctor Campos; i l'ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, pel cas 'Gürtel'. Camps i Costa declararan davant del jutge dimarts que ve, i Campos i Betoret, dimecres. El magistrat considera que els imputats van rebre milers d'euros en roba de l'empresa Orange Market a canvi de contractes de la Generalitat, tot i que ells sempre ho han negat.

En un intent per frenar la imputació, la defensa de Francisco Camps va demanar la nul·litat d'actuacions però el TSJPV va desestimar-ne la petició a principi de mes.

Aquestes són les primeres citacions que acorda el magistrat José Flors, que instrueix la causa, des que el 21 d'abril va acceptar la competència plantejada per l'Audiència espanyola, que va apreciar indicis de delicte en dos aforats del Partit Popular valencià. El Superior de Justícia va acordar d'obrir diligències prèvies per un possible delicte de suborn, per a determinar la naturalesa dels fets i la possible participació de les persones implicades.

PSPV i EUPV en demanen la dimissió

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha demanat la 'dimissió immediata' del president de la Generalitat, ja que considera que Camps ha fet del País Valencià 'i les institucions un element de vergonya que l'invalida per a governar els valencians'. De la mateixa manera s'ha pronunciat la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, qui ha demanat la 'dimissió urgent' de Camps i del secretari general del PP valencià i portaveu del grup a les corts, Ricardo Costa. Sanz diu que la imputació de Camps 'obliga, encara més, a començar un acte de neteja democràtica que hauria d'haver-se fet fa mesos'.

Camps: 'No tinc res a amagar'

Justament avui, Camps ha dit a la sessió de control de les corts que no tenia 'res a amagar' i ha lloat l'honorabilitat del govern que presideix, en resposta al portaveu del PSPV, Ángel Luna, que li ha preguntat avui per l'accés dels diputats als expedients de contractació del sector públic. Compromís li ha demanat per les llicències de TDT concedides a Ulibarri, imputat pel cas Gürtel.

El portaveu socialista ha dit que no pararien fins que Camps posés fi 'a l'opacitat que ha imposat el seu govern davant la càmera' i 'assumeixi les seves responsabilitats polítiques.' Li ha demanat, també, que deixi de 'regalar els diners dels valencians als seus amics'. Camps, per la seva banda, ha reiterat que estava 'tranquil'.

dimarts, 12 de maig del 2009

Oferta de treball a Beniarrés

L'oficina bancaria que CREDIT VALENCIA CAJA RURAL té a Beniarrés està buscant un Director d'Oficina per a Beniarres.



Podeu rebre més i informar-se de les condicions i requisits clicant ací

Les persones interessades poden remetre el Curriculum Vitae amb fotografia recent a l'adreça de correu o al e-mail :

Avda. De la Consitució ,162
46009 València
Telf: 902 222 238 Fax: 96 365 31 31
e-mail: rrhh@auren.es
www. auren.es

Pla per a dinamitzar l’economia

La Conselleria de Medi ambient presenta un pla per a dinamitzar l'economia en 10 municipis

El conseller de Medi ambient, José Ramón García Antón, presenta avui en L´Orxa un pla per a rellançar l'economia en deu municipis de la Muntanya, amb una extensió de 21.000 quilòmetres i amb prop de deu milions de visitants durant tot l'any, pese que la població censada no supera els 10.000 habitants. El pla, el document del qual es redactarà en col·laboració amb els ajuntaments de Gaianes, Alcosser de Planes, Benimarfull, Benillup, Almudaina, Beniarrés, Planes, L'Orxa, Vilallonga, Absubia, La Vall de Gallinera i Vall d`Alcalá, fixarà els limites al desenvolupament urbanístic i les bases per a la protecció del paisatge. La iniciativa forma part del pla estratègic del Consell.


Conseller Ramon Garcia Anton


Acció territorial

El Pla d'Acció Territorial de La Vall del Serpis i La Vall de Gallinera delimitarà àmbits supramunicipals d'intervenció paisatgística, tals com recorreguts escènics, zones d'afecció visual des de les vies de comunicació o nuclis urbans i conques hidrogràfiques. A més, i segons van apuntar ahir fonts del Consell, catalogarà els espais d'interès rellevant o extraordinari i identificarà els paisatges de rellevància local i supramunicipal. D'aquesta manera, la Conselleria de Medi ambient anirà de la mà amb els ajuntaments en la creació del document definitiu i de la seua aplicació. De fet, s'està redactant de manera conjunta amb els agents implicats: associacions, universitat, empresaris i municipis. L'objectiu és que el pla marque les directrius i actuacions de posada en valor dels recursos paisatgístics i asseurà les bases per a la reserva de la infraestructura verda. A més, impulsarà l'elaboració de plans sectorials.

Noticia apareguda al diari INFORMACION

Primerament no se d’on han tret la dada de “con cerca de diez millones de visitantes durante todo el año” .Crec que deu ser una errada, simplement o una dada faraònica del Consell, doncs eixim a 1.000 visitants per cadascun dels habitants que vivim a la zona, el que suposaria que el nostre poble ha sigut visitat per 1.300.000 persones aproximadament si atenem a les dades presentades i les repartim de forma proporcional.

La iniciativa sembla encertada però novament fa olor a macro urbanitzacions amb paraules com “fijará los limites al desarrollo urbanístico y las bases para la protección del paisaje” i sobretot estem parlant de molts diners que a la fi és el que realment fa falta per portar aquests plans endavant, mentrestant, entre pla i pla, van tancat escoles com les de Gorga o llevant unitats escolars com al col·legi públic Perputxent de Beniarrés.

Malauradament com a regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Beniarrés en cap moment se’ns ha donat participació per presentar les nostres idees, i que no per estar a l’oposició deixem de tindren.

La visita conclourà amb un dinar privat en un bar de Beniarrés.

dilluns, 11 de maig del 2009

Orquestres per a Festes de Beniarrés 2009

L’Ajuntament de Beniarrés trau a concurs totes les orquestres de l’any per 28.702 €

L’ajuntament de Beniarrés ha publicat a la web oficial del nostre poble i dintre de l’apartat del “Perfil del Contractant” el plec de condicions per a que les empreses que estiguen interessades puguen participar en l’adjudicació del contracte dels grups municipals que actuaran en les festes patronals ( agost, Corpus i Sant Pere). El preu de l’adjudicació és de 28.072 € dels quals 3.872 € son per a pagar l’IVA.

Novament el procés d’adjudicació serà un negociat sense publicitat, el mateix emprat en l’adjudicació del Bar de la Piscina i on l’ajuntament busca a 3 empreses i els ofereix el plec de condicions per a que presenten ofertes valorant-se el preu i “prestacions de servicios adicionales”.

L’any 2008 l’Ajuntament es va gastar en aquestes mateixes actuacions 39.860 €, costant 4.872 € el grup que va vindre a Corpus, 6.960 € el grup que va vindre a Sant Pere i 27.028 € els 5 grups que van actuar el Festes d’Agost i l’actuació de la nit de les Paelles amb Karina, que segons paraules de l’alcalde" va ser un regal del contractista" que es va quedar els grups de festes i per tant, no li va costar un euro al poble ( opine que una vegada ens regalen una actuació hagueren pogut triar alguna cosa millor). Doncs be, per aquest any 2009, es preten fer totes aquestes actuacions amb 28.072 €.

Evidentment no cal ser maça espavilat per adonar-se de que ningú “dona duros a quatre pessetes” i en algun lloc té que estar la gràcia per a tindre 7 actuacions amb 28.702 € quan l’any d’abans ens va costar 39.860 € i això es pot veure al plec de condicions.

Les actuacions que hi ha al plec de condicions i que sol·licita l’Ajuntament son les següents:

Dissabte 13 de juny – Corpus --------------- Disco mòbil

Dissabte 27 de juny – Sant Pere ------------ Orquestra

Divendres 14 d’agost - Vespra --------------- Orquestra
Dissabte 15 d’agost – Dia les dones --------- Orquestra
Diumenge 16 d’agost – Dia dels Fadrins ------ Disco mòbil
Dilluns 17 d’agots – Dia del Crist --------- Orquestra
Dimarts 18 d’agots – Dia de la Cova Santa -- Orquestra

Com es pot apreciar hi han 2 disco mòbils i 5 orquestres i evidentment, dintre de les orquestres pot haver de tot. El dia 19 d’agost ho sabrem. També cal dir que al plec de condicions diu que cada actuació com a mínim tindrà una durada de 5 hores inclosos els descans dels grups. Per tant si comencen a la 1 de la matinada com a mínim deuen acabar a les 6 de la matinada. També cal fer-se ressò de que tot sembla indicar que l’entaulat on van a fer-se totes les actuacions anirà col·locat dintre de la placeta de l’Ajuntament mirant cap al llar dels jubilats, després de que l’Ajuntament tallara 3 arbres situats en el parc per facilitar el ball.

La partida destinada per a tot el capítol de Festes Populars per a tot l’any 2009 és de 60.000 € ( 10 milions de pessetes), dels quals ja es porten gastats a 31 de març 20.500 € en factures que no van ser pagades l’any passat i que han passat a càrrec del pressupost de l’any 2009. Per tant encara que pareixca que amb aquest licitació de les orquestres per 28.072 € siga una davallada i una presa de consciència de l’equip de govern del Partido Popular per la fotuda situació econòmica que estem patint al nostre poble i la resta de territoris, amb més de 100 demandants de treball sols al nostre poble inscrits al SERVEF, no ho és tant doncs es pretenen gastar al llarg de tot l’any 60.000 € en Festes Populars els mateixos que l’any 2008 i quan en moltes cases de Beniarrés no hi ha res que festejar per la dura crisi econòmica.

El plec de condicions el podeu llegir sencer clicant ací i alguns dels punts que formen el plec de condicions són aquests:

CLÀUSULA PRIMERA. Objecte i qualificació

L'objecte del contracte és la prestació de serveis d'un representant d'espectacles, per a la contractació de l'orquestra o orquestres que actuaran amb motiu de la Celebració de Corpus Cristi i la Fireta els dies 13 i 27 de juny respectivament amb les peculiaritats que s'assenyalen en aquest plec, i els dies 14, 15, 16, 17 i 18 d'agost amb motiu de la celebració de les festes patronals de BENIARRÉS conformement a la següent programació:

DIA FESTEIG

13 DE JUNY DISC MÒBIL
27 DE JUNY ORQUESTRA
14 D'AGOST ORQUESTRA
15 D'AGOST ORQUESTRA
16 D'AGOST DISC MÒBIL
17 D'AGOST ORQUESTRA
18 D'AGOST ORQUESTRA


La seua actuació tindrà una durada mínima de cinc d'hores, amb un descans de mitja hora. Durant el període de descans haurà d'amenitzar-se la vetllada amb una música que es posarà en els equips de so de la pròpia orquestra o a través d'una disc mòbil que facilitarà la mateixa

El contracte definit té la qualificació de contracte administratiu de serveis, tal com estableix l'article 10 de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre de Contractes del Sector Públic.

CLÀUSULA SEGONA. Procediment de Selecció i Adjudicació

La forma d'adjudicació del contracte del servei de representant d'espectacles serà el procediment negociat sense publicitat, en el qual l'adjudicació recaurà en el candidat justificadament triat per l'òrgan de contractació, després d'efectuar consultes amb diversos candidats i negociar les condicions del contracte amb un o varis d'ells, d'acord amb l'article 153.1 de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic No serà necessari donar publicitat al procediment, assegurant-se la concurrència,és a dir, serà necessari sol·licitar ofertes, almenys, a tres empresaris capacitats per a la realització de l'objecte del contracte, sempre que això siga possible.

CLÀUSULA QUARTA. Preu del Contracte

El preu del present contracte ascendeix a la quantia de 28.072 euros; El preu cert anterior queda desglossat en un valor benvolgut de 24.200 euros i en l'Impost sobre el Valor Afegit de 3.872 euros. El preu s'abonarà a càrrec de la partida 4.226.07 del vigent Pressupost Municipal; existint crèdit suficient fins a l'import aprovat per l'Ajuntament,

diumenge, 10 de maig del 2009

Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

L’alcalde- president de l’Ajuntament de Beniarrés ha convocat sessió extraordinària per al proper dimecres dia 13 d maig a les 17:00 hores amb el següent punts:
ORDRE DEL DIA


1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior la 7/09 de 23 d’abril.

2.- Donar compte del decret 73/09 pel que s’aprova la liquidació del pressupost de l’exercici 2008

En aquest punt el que s’informa és de com ha quedat el balanç econòmic de l’any 2008, es a dir, es resten els ingressos de les despeses i si ix positiu hi haurà superàvit i si ix negatiu hi hauran perdudes. Cal recordar que més de 50.000 € en factures de l’any 2008, s’han passat al pressupost de l’any 2009 mitjançant un reconeixement de crèdit aprovat amb els vots del Partido Popular. L’any 2007 es va tancar amb un dèficit de 4.000 € i es van reconeixements extrajudicials de crèdits per valor de 70.000 € que van ser pagats a càrrec del pressupost del 2008.

3.- Modificació ordenança fiscal prestació de serveis en la piscina municipal, instal·lacions esportives i escoles esportives municipals.

En aquest punt el que es votarà serà la modificació d’aquesta ordenança, be baixant el que es paga per algun d’aquestes prestacions, be pujant-les o be regular el pagament per alguna activitat nova.

4.- Aprovació del projecte de Conveni de Cooperació entre l’Excm Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Beniarrés per a executar les obres d’instal·lació de sòl protector da cautxú en parcs públics del municipi.

5.- Realització de sorteig públic per a la formació de les meses electorals que s’han de constituir el dia 7 de juny del 2009 amb motiu d’Eleccions al Parlament Europeu.

Ací cal recordar que el dia 7 de juny son les comunions a Beniarrés i degut al gran nombre de xiquets i xiquetes que prenen la Primera Comunió és fàcil que algun familiar directe d’aquests ixca elegit a les taules ( s’elegisen 18 persones però sols 6 deuen estar al llarg de tota la jornada electoral). Animar a la gent a que vaja a votar

dissabte, 9 de maig del 2009

Atemptat al dret a l'educació

Esquerra Unida qualifica “d’atemptat al dret a l’educació” el tancament de l’escola de Gorga i les reduccions a la de Beniarrés

Lluís Torró, diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, ha anunciat que realitzarà una sèrie de preguntes orals al conseller Font de Mora sobre aquesta qüestió. “La resposta per escrit que ens ha adreçat sobre el tema de Beniarrés és un insult flagrant a la intel·ligència i una mostra de menyspreu a la institució parlamentària”.

Torró explica que el conseller d’Educació ha oferit una resposta “absolutament inacceptable” a la pregunta que Esquerra Unida formulà sobre les raons que, segons la conselleria, justificaven la reducció de dues aules d’infantil i una de primària a l’escola de Beniarrés (El Comtat). “Així mateix, preguntàvem si aquesta reducció era temporal o definitiva. La resposta es limita a indicar, literalment, que la Conselleria d’Educació ha pres les mesures pertinents atenent al que establixen les disposicions legals vigents. Per al diputat d’esquerres es tracta d’una “no-resposta, fet que resulta habitual en la pràctica parlamentària del govern valencià”.

El resultat del tancament suposa que mentre que al curs 2008-09 els 93 escolars de Beniarrés comptaven amb 14 professors, el curs vinent 90 alumnes disposaran sols de 10 professors. Per a Torró, aquesta situació “és una veritable barbaritat que no pot justificar-se exclusivament referint-se a reglaments i disposicions legals”. Per aquesta raó el diputat tornarà a preguntar sobre la qüestió exigint la resposta oral del conseller a la Comissió d’Educació de les Corts. Així mateix, anuncia tota una altra sèrie d’iniciatives parlamentàries en forma de compareixences i proposicions no de llei, tant sobre aquest cas local com de caràcter més general sobre la qüestió.

EU manifesta el seu rebuig frontal a la política que la conselleria manté envers l’escola rural pública, “l’única que no podrà ser substituïda mai per la iniciativa privada”, en paraules de Torró. Per al diputat fets com el de Beniarrés o el recent tancament de l’escola de Gorga (El Comtat) “mostren a les clares el menyspreu de Font de Mora per l’ensenyament públic, l’abandó al que sotmet el PP a les zones rurals condemnades al despoblament per manca dels serveis imprescindibles i, finalment la precària situació financera del Consell”.

dijous, 7 de maig del 2009

Lloguer del Bar de la Piscina

L’Ajuntament adjudicarà el Bar de la Piscina per 800 € a l’any.


Segons s’informa a la web de l’Ajuntament de Beniarrés, el consistori ha publicat el perfil del contractant i el plec de lloguer de la piscina municipal, es a dir, els diners que s’han de pagar per el lloguer del bar, com s’adjudicarà, quines condicions han de requerir els participants, el període de temps del lloguer, entre moltes altres coses que podreu veure si clique damunt dels enllaços de dalt.

En el perfil del contractant es pot veure que el tipus de procediment d’adjudicació serà el negociat sense publicitat, am un preu de contracte de 3.200 € i 512 € d’IVA, amb una duració de 2 anys prorrogable amb 2 anys més fins un màxim de 4 anys.

En el plec de clàusules administratives es pot llegir el següent:

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS

CLÀUSULA PRIMERA. Objecte del Contracte

L'objecte del contracte és l'arrendament de l'immoble, propietat d'aquest Ajuntament i qualificat com bé patrimonial, situat en la Piscina Municipal partida la Parada, d'aquest Municipi, per a destinar-lo a Bar.

Descripció d'immoble: Bar Piscina Municipal i magatzem adossat

El pressupost de valoració de l'immoble aportat pel tècnic ascendeix a 28.838,46 euros, pel que el preu de l'arrendament ascendeix a 3.200 euros, distribuïts en quatre anualitats de 800 euros que és el termini màxim de durada del contracte

El contracte definit té la qualificació de contracte privat, tal com estableix l'article 4.1.p) de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic.

CLÀUSULA SEGONA. Procediment de Selecció i Adjudicació

La forma d'adjudicació del contracte de l'arrendament del bé patrimonial serà el procediment negociat sense publicitat, en el qual l'adjudicació recaurà en el candidat justificadament triat per l'òrgan de contractació, després d'efectuar consultes amb diversos candidats i negociar les condicions del contracte amb un o varis d'ells, d'acord amb l'article 153.1 de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic.

No serà necessari donar publicitat al procediment, assegurant-se la concurrència, és a dir, serà necessari sol·licitar ofertes, almenys, a tres empresaris capacitats per a la realització de l'objecte del contracte, sempre que això siga possible. Entenent per empresari capacitat les persones naturals o jurídiques, espanyoles o estrangeres que tinguen capacitat d'obrar i acrediten la seua solvència econòmica, financera i tècnica o professional.

CLÀUSULA TERCERA. El Perfil de contractant

Amb la finalitat d'assegurar la transparència i l'accés públic a la informació relativa a la seua activitat contractual, i sense perjudici de la utilització d'altres mitjans de publicitat, aquest Ajuntament conta amb el Perfil de contractant al que tindrà accés segons les especificacions que es regulen en la pàgina web següent: http://www.beniarres.org/

CLÀUSULA QUARTA. Tipus de Licitació

S'estableix un tipus mínim de licitació de 3.200 euros per quatre anys de durada que podrà ser millorat a l'alça pels seus candidats. La renda s'actualitzarà cada any de vigència del contracte, aplicant a l'anualitat anterior la variació percentual experimentada per l'Índex General Nacional del Sistema d'Índexs de Preus de Consum en un període de dotze mesos immediatament anteriors a la data de cada actualització.

CLÀUSULA CINQUENA. Òrgan de Contractació

A la vista de l'import del contracte que ascendeix a 3.200 euros, que correspon al cànon anual de 800 euros pels quatre anys de durada com a màxim del contracte, l'òrgan competent per a efectuar la present contractació i tramitar l'expedient, de conformitat amb la Disposició Addicional Segona de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic, serà el Ple, ja que la quantia del contracte no excedeix del 10 per cent dels recursos ordinaris del Pressupost, ni excedeix la seua durada de quatre anys.

CLÀUSULA SISENA. Durada del Contracte
La durada del contracte d'arrendament es fixa en 2 anys, de caràcter prorrogable.
.............................................................................

CLÀUSULA ONZENA. Aspectes Objecte de Negociació

Per a la valoració de les proposicions i la determinació de l'oferta econòmicament més avantatjosa s'atendrà a diversos criteris d'adjudicació que es puntuaran en ordre decreixent:

a) Cànon anual oferit: Fins a 2 punts
b) Per compromisos de millores en el bé que es va a arrendar: Fins a 3 punts

Entenent per millores:
-Obres de reforma i instal·lació en les instal·lacions necessàries per a la prestació del servei de bar
-Millores en la prestació serveis adjacents tals com manteniment del poliesportiu, manteniment de la piscina,.....

Podeu llegir tot el plec de condicions clicant ací

Be, he pogut llegir el plec de condicions per a quedar-se el bar de la Piscina Municipal de Beniarrés.

Respecte aquest plec voldria fer algunes aclaracions o informar de dubtes que tinc:

- Al PSPV-PSOE en cap moment se’ns ha informat ni se'ns ha oferit a participar en la redacció d’aquest plec de condicions de lloguer del Bar de la Piscina, per tant les bases han sigut redactates en la seua totalitat per el PP.

- Pel que es pot despendre del plec, el lloguer és anual i per tant, el bar no podrà ser utilitzar per el CF Beniarrés els dies que organitza partits al camp de La Parà.

- El Bar a dia d’avui no està en condicions de ser obert i per tant, abans d’adjudicar la seua gestió s’hauria de sometre a nombroses reformes.

- Sorprèn i molt que ara es faça pagar per el seu lloguer i altres anys s’ha adjudicat mitjançant decret de l’alcaldia i sense pagar un sols euro de lloguer.

- L’estiu que ve la Piscina municipal del Dr. Orero ja estarà en ús minvant l’afluència estival a aquest bar i a més a més, el PP vol destinar 134.000 € del Pla Camps per a construir un nou Bar en la zona de la nova Piscina (segons informacions de l’alcalde).

- Com diu la clàusula segona “No serà necessari donar publicitat al procediment, assegurant-se la concurrència, és a dir, serà necessari sol·licitar ofertes, almenys, a tres empresaris capacitats per a la realització de l'objecte del contracte, sempre que això siga possible”. Crec que s’hauria de donar publicitat i la millor oferta que guanye com per exemple s’ha fet en Gaianes on s’han presentat empresari de Beniarrés, sinó qui serà la persona encarregada de buscar aquests 3 empresaris?

Espere que aquest article valga per a difondre aquesta licitació de bens públics doncs no he vist cap cartell informant d’aquesta licitació al nostre poble i tampoc he escoltat cap ban informant-ne ( si l’han fe no l’escoltat) perquè crec que alguns veïns i veïnes del nostre poble els pot interessar aquesta adjudicació en aquests temps de poca treball i li se deu donar la màxima publicitat per a que tots pugam eixir beneficiats.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...