Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 13 de juny del 2009

A la recerca dels avantpassats

Aquesta setmana he rebut un correu on Ximo i Anna, buscaven els seus avantpassats i pensaven que podien trobar-los a Beniarrés.


Aquest ésel correu rebut per si algú te més informació i els puga ajudar:


Bona vesprada,

En primer lloc felicitar-te pels blogs tan interessants que portes endavant.

Estem realitzant el nostre arbre genealògic i tenim una branca que fa el camí Beniarrés-l'Orxa-Xeraco. Un avantpassat d'Anna, la meva muller, que li deien Juan Tomàs, fill de Juan Bautista i Maria Benita Moncho, va nàixer a Beniarrés el 28-2-1780 i hem pogut retrocedir fins l'expulsió dels moriscos.

Podrieu confirmar-nos l'exactitud d'aquesta nota que crec que vaig copiar fa uns 15 anys de l'arxiu parroquial:

"27-01-1667 Partido de las Montañas
Beniarrés es de doña Maria de Borja hija de Fernando de Borja del hábito de Montesa y de San Jorge de Alfama.
50 casas, 190 personas de confesión, 120 de comunión."

Hi ha algún estudi realitzat sobre els cognoms de Beniarrés?

Al web de l'ajuntament, a la pàgina
http://www.beniarres.org/index.php?pag=63&idioma=2 , el text que signa J. VICENTE MONCHO GRAU diu textualment:

"Tot just 100 anys després de la primera carta de poblament de 1275, ja no quedaven cristians a Beniarrés i tots els seus habitants eren moriscs que van continuar conreant els camps i cuidant dels seus bestiars fins a la seva expulsió en 1609. A partir d'aquest moment es repobla, no sense dificultat, amb famílies vingudes de l'Horta d'Alacant, de les Valls d'Albaida, Ontinyent, El Castell de Guadalest i dels llocs veïns."

Se sap exactament el nom i el lloc d'origen de cadascún dels pobladors a 1609?
Es conserva la carta pobla?
Hi han cristians nous o conversos que es queden?

A
http://ximoesjoaquim.blogspot.com/ teniu una transcripció textual d'elaboració pròpia del cens de Beniarrés de 1667. En negreta estan les persones o cognoms que trobem a l'arbre.

Moltes gràcies de bestreta i diculpeu les molèsties.

Anna Maria Alemany i Martí
Joaquim Cebolla i Roman


Si algú te informació sobre el que estan buscant Ximo i Anna, que'ls la facen arribar a: ximocr@yahoo.es


Sort amb la vostra tasca i la vostra recerca.

5 comentaris:

Joaquim ha dit...

Hola Frederic,

Beniarrés està d'actualitat als grups de genealogia.

He pogut llegir un extracte de l'article "Procedència dels cognoms de Beniarrés" de Vicent Moncho Grau, per a la revista local Fent Poble núm. 7 de gener de 2002, que pertany a l'Associació Cultural l'Esportí.

Com al teu blog "Beniarrés, viatge al llarg dels temps" http://benafarrez.blogspot.com inclous articles d'aquesta temàtica, m'atreveisc a demanarte per favor que si t'és possible inclogues la versió completa de l'esmentat article i d'aquest:

Els Cognoms al Poble de Beniarrés. Article de José Vicente Sanjuan Camps per a la Revista de festes Patronals de Beniarrés 1995.

Moltes gràcies de bestreta.

Salut i visca internet!

Anònim ha dit...

Ale, Frede, ja tens faena...

Beniarres al dia ha dit...

Ximo, el més aviat, posaré l'article que demanes.

Al darrer anònim que tu si pugueres no ajudaries a Ximo i Anna?

Anònim ha dit...

Si puguera, clar que si. El que pasa es que jo faig faena.

Joaquim ha dit...

Hola Frederic,
L'anunci a Beniarrés al dia ha causat efecte i el senyor Vicent Moncho Grau ens ha enviat un email detallant tots els articles que té publicats i oferint-nos algunes llistes.
En són set entre la revista de festes i “Fent Poble” aplegant alguns d’ells a la vintena de pàgines. Açò és una gran tasca que mereix un llibre. Et retire la sol•licitud per a que ho passes al blog i t’agraïsc enormement la bona disposició.
Quina sort té el poble de Beniarrés de comptar amb erudits que han fet uns treballs tan valuosos històricament i amb associacions i particulars que dediquen el seu temps a difondre’ls. Tant de bo tots els pobles valencians pugueren estar igual.
Voldria saber si vos queden revistes de festes dels anys 2001 i del 2003 al 2007 i exemplars de “Fent Poble” números 7, 12, 13 i 25, el seu preu i lloc i manera de comprar-les.
Si no ne quedaren imagine que conservaran els originals del processador de text o a, una mala, jo podria acudir a la vostra biblioteca municipal i fotocopiar o fotografiar les pàgines que m’interessen.
La meua aportació fins ara ha estat la transcripció del cens de 1667 que sembla estar inèdita i que quan vulgues, si ho creus convenient, pots incloure a Benafarrez, al llibre de festes o al lloc que estimes oportú.
Al senyor Anònim no el moleste que no té temps lliure, pobre.

Moltes gràcies per tot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...