Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 10 de juny del 2009

"Beniarrés al dia" compleix 2 anys

742 articles o “posts” i 91.000 visites

Aquesta setmana es compleixen 2 anys des de que vaig començar aquesta aventura de crear el blog “Beniarrés al dia”. Algunes hores m’he deixat davant de l’ordinador per escriure 742 articles, però la recompensa ha sigut més que satisfactòria amb 91.000 visites al llarg d’aquest 2 anys.

Aquest blog, vol ser una porta oberta a tota aquella gent que vol que li se publique un article, pretén informar de fets i esdeveniments que ocorren al nostre poble, així com informar del que passa portes a dins del nostre ajuntament, tant per les decisions preses per l’equip de govern com per la tasca d’oposició que porten endavant els components del grup municipal socialista. Al blog podeu llegir la crònica dels plenaris, les mocions que presenta el PSPV-PSOE, així com les propostes que presentem els socialistes a debat a les sessions plenàries.

El blog “Beniarrés al dia”, també ha valgut per molta gent, quasi sempre de forma anònima, comente els articles que es publiquen i exposen les seus opinions i interpretacions sobre en el que ell s’escriu. Gràcies a tots i totes per la vostra participació.

Aquest segon aniversari és un punt i seguit.

Ens vegem.

Per celebrar aquest aniversari, vos deixe amb un video d’U2, “Magnificent”



Aquest és un xicotet recull dels primers articles publicats en aquest blog, allà pel mes de juny de 2007.

Publicat el 5 de juny de 2007
Se espera cosecha record d'aceitunas en la comarca del Comtat

El Comtat espera una cosecha récord de aceitunas tras las lluvias de los últimos meses Las previsiones apuntan a una producción cercana a los 25 millones de kilos gracias a las condiciones climatológicas favorables

Los productores de aceitunas de la zona de El Comtat esperan lograr este año una cosecha récord, merced al comportamiento cíclico del cultivo y a las generosas lluvias registradas en los últimos meses. Las previsiones apuntan a un volumen de 25 millones de kilos, lo que supondría doblar la cantidad recogida el año pasado.

Las perspectivas que se manejan para la cosecha de aceitunas de este año no pueden ser más positivas. Las cooperativas ubicadas en Muro, Cocentaina, Beniarrés y Gaianes, que centran su área de actividad en El Comtat y en algunos puntos de l'Alcoià, esperan recoger en su conjunto alrededor de 25 millones de kilos, cantidad que supondría alcanzar un nuevo récord en la zona.

A la hora de concretar las razones de este generoso volumen, Alberto Lloréns, de la cooperativa Socapma de Muro, explicaba que las abundantes lluvias registradas en los últimos meses, y más en concreto durante el período primaveral, han propiciado una muy buena floración. «El terreno - apuntó - tiene mucha agua, y los árboles, por tanto, han podido ofrecer todo su rendimiento».

Este año, además, el comportamiento cíclico del cultivo es favorable, dado que en el cultivo del olivo, a un año de mala campaña le sigue otro de mayor rendimiento. En este sentido, cabe resaltar que la temporada pasada, por este mismo motivo, la cosecha fue bastante pobre en términos de cantidad, ya que apenas se alcanzaron los 11 millones de kilos.

Así pues, de confirmarse las excelentes previsiones actuales, además de lograrse una campaña récord, también se doblaría la cosecha del año pasado, con lo que ello supondrá para la actividad de las cooperativas de la zona, dedicadas a la producción de aceite.
En cualquier caso, Alberto Llorens quiso mostrarse cauto, «porque siempre puede pasar alguna cosa de aquí al inicio de la recolección. En la agricultura siempre estamos expuestos a las condiciones climáticas y a las adversidades meteorológicas».

Plantaciones

El cultivo del olivo, al contrario que otros, ha ido incrementando su superficie en los últimos tiempos en la comarca, lo que también está contribuyendo, lógicamente, al incremento de la producción. Las plantaciones, en cualquier caso, han sufrido una relantización, debido a que ya no están subvencionadas como ocurría hasta finales de la pasada década.

De cualquier forma, las cooperativas están apostando en los último tiempos por la producción de aceites con valor añadido y una mayor cotización en el mercado. Sin ir más lejos, la cooperativa Socapma de Muro lleva dos años produciendo aceite ecológico, al igual que también lo hace la de Millena. Las parcelas de las que se obtiene el producto no pueden recibir ningún tratamiento químico, y además deben superar un proceso de reconversión de cuatro años.

Publicat l’11 de juny de 2007

Darrer ple amb l'actual composició

El proper dimecres, 13 de juny, l’ajuntament de Beniarrés celebra el seu darrer plenari d’aquesta legislatura. Ës mer ple, en el qual sols hi ha un punt dintre de l’ordre del dia i que correspon a l’aprovació de l’acta de la sessió núm 8/07 celebrada per el ple de l’ajuntament el dia 25 de maig de 2007.

Serà últim plenari on estarà l’actual composició, recordar, 3 representants del Partido Popular, 1 representant de la Llista, 1 representant d’Alternativa per Beniarrés i 4 representats del Partit Socialista del País Valencià. Han sigut la legislatura de la moció de censura. Acte que no s’havia donat mai al nostre poble. També cal recordar que en cap moment s’ha sabut el pacte a que van arribar els dos partits independents i el Partido Popular per portar endavant la moció de censura i el posterior pacte de govern i el corró corresponent que ha sigut tota la legislatura.

Als dos partits independents la jugada de la moció de censura els ha costat molt, ja que han desaparegut de l’àmbit polític beniarresi, obtinguen entre tots dos sols 85 vots les passades eleccions.

Be també aquesta setmana es celebra una comissió d’Hisenda pels mateixos motius que el plenari.I ja sols queda esperar al proper dissabte dia 16 de juny on es conformarà el nou ajuntament de Beniarrés.

Publicat el 14 de juny de 2007

El concert de la Fira

El grup los Rebeldes actuaran en la Fira de BeniarrésEl grup musical Los Rebeldes serà l’encarregat aquest anys d’actuar en la Fira de Beniarrés el proper dia 30 de juny. Si l’any passat ja vam tenir l’actuació de Formula V (amb un cost de 20.000 €), aquest any seran Los Rebeldes els qui ens visitaran.Gran aposta del nou equip de govern que porta aquest grup al nostre poble esperant que el cost no siga massa elevat per a les arques municipals.

La informació de que ve aquest grup la podeu traure en:
http://www.losrebeldes.com/index.php?option=com_content&task=view&id=206&Itemid=31

10 comentaris:

Carles ha dit...

I al juliol d'eixe mateix any, vaig descobrir aquest blog. Anava pel buscador a la recerca de notícies, esdeveniments, o ell que fora, del meu poble, i vaig trobar aquest lloc que m'informava minuciosament de tot el que allí passa. Em vaig alegrar de veure que hi havia algú preocupat per difondre i donar a conéixer Beniarrés i des d'aleshores, és rar el dia que no hi he entrat per estar al dia de tot el que allí ocorre. Llig articles d'opinió, d'esdeveniments, de projectes realitzats o per realitzar, d'èxits alcançats per alguns paisans, notícies de premsa, informació d'altres blogs i, com no, comentaris crítics a algunes coses, cabrejos per algun post publicat i que no és del seu gust, però que ha tingut ací un una eina per poder expressar la seua opinió.
No és fàcil dur endavant un blog com aquest, no sols pels sentiments contraris que desperta en algú per raons òbvies, sinó també pel temps de dedicació que comporta. Necessites estar damunt d'ell tots els dies i et pot llevar hores del teu temps que podries dedicar a altres menesters.
No ens has de dona tu les gràcies a nosaltres per entrar en ell, som nosaltres els qui te les hem de donar a tu per mantenir-nos informats -alguns pensaran que mal informats- però aquests poden utilitzar-lo per matisar notícies o opinions, a més de crear un blog que diga les coses a través del seu prisma.
Gràcies i continua amb aquesta tasca

Beniarres al dia ha dit...

Carles, simplement gràcies per les teus paraules i sols una cosa, "Carrega a gust no pesa".

Salutacions

gabri ha dit...

Fede de part del teu germa, donar-te les gràcies per fer aquest blog i espere que dure molts anys mes . Per desgracia, jo visc fora del poble i l´unic mitja que tinc de enterar-me del que pasa en el poble es mitjançant aquest blog o quan puc anar els fins de setmana. Aquest blog el visite tots els dies(de vegades mes d´una volta) per a vore el que està pasant per alli. Jo sé que a aquest blog el meu germà li dedica molt de temps i esforç , moltes vegades criticat per alguns i algunes vegades felicitat per altres, crec que tots el que visitem aquest blog deuriem adonar-se de la tasca que porta realitzar un blog tan actualitzat com aquest, amb recollida d´informació,fotografies, dades,...

En poques paraules el que vullc dir es que cadascu es lliure de posar en el seu blog personal la seva opinió, siga del partit que siga o tinga la forma de pensar que tinga, i vullc desde Muro felicitar-lo per aquest dos anys de blog i que continue molts any mes.

Graciés Fede per tindremos informats de lo que pasa al nostre volgut poble.

Beniarres al dia ha dit...

Gabri, moltes gràcies per les teues paraules.

Ens vegem

Catarroja Descoberta ha dit...

Per molts anys Frederic, i si pot ser tan sols dos més en l'oposició i la resta governant.
El poble ens mereixem polítics que vetlen pels nostres interesos, i la dreta mai podrà escoltar-nos. La dreta es va crear com a antítesi del moviment social, del moviment de classe i amb les seves tècniques de marqueting han fet creure a la base, a la població, als currants que ells son l'esperança que ens ajudarà al futur.

Però, com en va dir un amic, no deixarem mai que la veritat siga silenciada.

Gràcies Frederic pels escrits que penjes al teu blog. Enhorabona

Anònim ha dit...

Enhorabona Fede! Fas un gran treball pel poble, t'ho reconec encara que no comulgues amb les meues idees. Per cert saps si enguany fan la fireta de Sant Pere?

Beniarres al dia ha dit...

Gràcies "Catarroja Descoberta" per les teues paraules i com bé dius, mai deixarem que la veritat siga silenciada,

Ànim amb el teu i blog i endavant.

Al darrer anònim: El diàleg i la informació es el millor remei per a la prepotència i la ignorància, i evidentment que no cal compartir idees per estar dialogar. Gràcies per les teues paraules.

Pel que dius de la Fireta de Sant Pere, segons la web de l'Ajuntament de Beniarrés si que es celebra, més en concret els dies 26,27 i 28 de juny però no hi ha res de la programació ni del participació d'entitats culturals.

Anònim ha dit...

Informació? Ya podries informar-mos que vas fer de la llibreta. O no eu saps? Ai, quin cap...

Beniarres al dia ha dit...

Xe, aquesta vegada no has nomenat lo de la música ni les vares. Ai, quin cap ....

T'anime a seguir llegint el blog. Gràcies

Anònim ha dit...

Jajaja, es de veres, com va lo de la música, ja la has pagat? I les vares: cuan penses tornarles, demà? Gràcies per recordarmeu, quin cap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...