Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 12 de maig del 2009

Pla per a dinamitzar l’economia

La Conselleria de Medi ambient presenta un pla per a dinamitzar l'economia en 10 municipis

El conseller de Medi ambient, José Ramón García Antón, presenta avui en L´Orxa un pla per a rellançar l'economia en deu municipis de la Muntanya, amb una extensió de 21.000 quilòmetres i amb prop de deu milions de visitants durant tot l'any, pese que la població censada no supera els 10.000 habitants. El pla, el document del qual es redactarà en col·laboració amb els ajuntaments de Gaianes, Alcosser de Planes, Benimarfull, Benillup, Almudaina, Beniarrés, Planes, L'Orxa, Vilallonga, Absubia, La Vall de Gallinera i Vall d`Alcalá, fixarà els limites al desenvolupament urbanístic i les bases per a la protecció del paisatge. La iniciativa forma part del pla estratègic del Consell.


Conseller Ramon Garcia Anton


Acció territorial

El Pla d'Acció Territorial de La Vall del Serpis i La Vall de Gallinera delimitarà àmbits supramunicipals d'intervenció paisatgística, tals com recorreguts escènics, zones d'afecció visual des de les vies de comunicació o nuclis urbans i conques hidrogràfiques. A més, i segons van apuntar ahir fonts del Consell, catalogarà els espais d'interès rellevant o extraordinari i identificarà els paisatges de rellevància local i supramunicipal. D'aquesta manera, la Conselleria de Medi ambient anirà de la mà amb els ajuntaments en la creació del document definitiu i de la seua aplicació. De fet, s'està redactant de manera conjunta amb els agents implicats: associacions, universitat, empresaris i municipis. L'objectiu és que el pla marque les directrius i actuacions de posada en valor dels recursos paisatgístics i asseurà les bases per a la reserva de la infraestructura verda. A més, impulsarà l'elaboració de plans sectorials.

Noticia apareguda al diari INFORMACION

Primerament no se d’on han tret la dada de “con cerca de diez millones de visitantes durante todo el año” .Crec que deu ser una errada, simplement o una dada faraònica del Consell, doncs eixim a 1.000 visitants per cadascun dels habitants que vivim a la zona, el que suposaria que el nostre poble ha sigut visitat per 1.300.000 persones aproximadament si atenem a les dades presentades i les repartim de forma proporcional.

La iniciativa sembla encertada però novament fa olor a macro urbanitzacions amb paraules com “fijará los limites al desarrollo urbanístico y las bases para la protección del paisaje” i sobretot estem parlant de molts diners que a la fi és el que realment fa falta per portar aquests plans endavant, mentrestant, entre pla i pla, van tancat escoles com les de Gorga o llevant unitats escolars com al col·legi públic Perputxent de Beniarrés.

Malauradament com a regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Beniarrés en cap moment se’ns ha donat participació per presentar les nostres idees, i que no per estar a l’oposició deixem de tindren.

La visita conclourà amb un dinar privat en un bar de Beniarrés.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

El millor l'últim: Dinar privat en un bar de Beniarrés. Quin? L'impressió que van a dur-se serà lamentable.

Anònim ha dit...

Ja veureu com si a la fi fan algo es farà en L'Orxa. Guillermo pesa molt i agrana tot cap al seu poble. Luis espabila que el teu cap s'emporta tot.

Beniarres al dia ha dit...

El bar (pub) on s’ha fet és el “Frances”. Es que u viu d’enfront i s’adona de les coses que passen al carrer. Espers que al dir “bar” a l’article, no haja portat cap malentés.

Sincerament crec que no hi ha res que “agranar”, doncs tot sembla ser una altre pla més per a la nostra comarca. En compte de fer tant de pla que a la fi no es materialitza en quasi res, més val que no tanquen tantes escoles (Gorga, Balones, Alcoletja) ni suprimeixquen unitats escolar com al col•legi de Beniarrés i ens donen inversions per millor la qualitat de vida als nostre pobles com l’arriba de l’hospitalització domiciliaria o l’aplicació de la llei de la dependència per als nostres necessitats.

Anònim ha dit...

El dimecres per la vespra hem tingut el privilegi de recibir en el nostre poble la visita de l’anterior regidor de Medi Ambient, Justo Selles visitan al nostre alcalde i es que es deuen molts favors i pareix que l’amistat es forta i duraora. Estaria be saber si ha anat a vore als seus amics que anaven en la seua llista que li va donar la concejalia

Beniarres al dia ha dit...

Cadascú és lliure de visitar a qui vullga. Respecte al que dius de “favors”, si és així, ells s’ho sabran

Anònim ha dit...

Els amics están de moda ultimament, El Bigotes, Correa, Justo, i de ben naiscuts es ser ben agraïts.

Anònim ha dit...

També s´ha comentat que era un dinar privat, aleshores que feien treballadors municipals en el Bar Frances?.

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: Aquesta dada que dius de ser així ja seria un altre compte però mentre no es demostre tot queda tapat baix la manta del dubte i per tal no cal fer més apreciacions.

Respecte al lloc, cadaascú fa amb els seus negocis el que crega, siga de qui siga.

Vull aclarir que en cap moment es vol posar pel mig al germa de l'alcalde i amic meu, pel fet de que aquest dinar s'haja fet en un pub que ell regenta.Molt més lluny de la finalitat d'aquest article, doncs els qui estem voluntariament a política ja aguantem prou per tots els nostres.

Anònim ha dit...

menos mal que no vos van convidar ni a tú ni a Jose.

Anònim ha dit...

Quina cara fà l'Alcalde en la foto. Qui és a la que mira amb tant d'interés?

Beniarres al dia ha dit...

NO ho se, sincerament no la coneixc. Tal vegada siga Sonsoles la nova alcadessa d'Alcosser de Planes i, pel que m'han dit, jefa de Luis a l'Oficina Gestora que té la Diputació d'Alacant a Cocentaina, arran de la renuncia de Guillermo l'acalde de l'Orxa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...