Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 14 de maig del 2009

Francisco Camps i Ricardo Costa imputats pel cas Gürtel

Al final, l’operació Gürtel ha arrossegat al cap de l’Executiu valencià. El tribunal el cità ahir a declarar el proper dia 19. El polític reitera que “no té res a ocultar”

Sembla que s’ha acabat la impunitat per al cap de l’Executiuvalencià. El magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), José Flors, decidí ahir citar a declarar en qualitat d’imputat en el cas Gürtel el president de la Generalitat, Francisco Camps. S’haurà de presentar davant el jutge el pròxim 19 de maig. No és l’únic “afortunat”, perquè Flors ha remès la mateixa ordre per al portaveu del Partit Popular a les Corts, Ricardo Costa, i per al cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.



Amb tot, i seguint els “principis” bàsics del partit, la direcció estatal del PP dóna suport “plenament” a Camps. Segons fonts de la direcció del carrer de Génova, l’únic que s’aconsegueix és “posar fi a la indefensió” del mandatari autonòmic. El cap de la Generalitat, Francisco Camps, citat a declarar com a imputat per la seva relació amb la presumpta trama de corrupció del PP, explicarà davant un jutge que no hi ha “res de res” del presumpte delicte de suborn que se li atribueix. Camps assenyalà ahir a la Cambra autonòmica que tenia unes “ganes boges” de parlar i reiterà que no té “res a ocultar”.


Camps i Costa no han sol·licitat la suspensió de militància en cap moment (com sí que ho han fet altres membres del PP imputats, com ara Alfonso Bosch, Alberto López Viejo i Benjamín Martín Basco). I la formació conservadora els atorga plena confiança. Tothom content. Evidentment, aquests fets han “encès” les Corts. La coordinadora d’EUPV, Margarida Sanz, exigí la “dimissió immediata” del líder i del secretari general del PPCV, ara que se n’ha demostrat la imputació. També la portaveu del Compromís pel País València, Mònica Oltra, manifestà que el president “ha de convocar eleccions, perquè no vol donar explicacions ni dimitir”.


Sigui com vulgui, havien passat ja tres mesos des de les primeres informacions que relacionaven el polític amb la trama de corrupció encapçalada per Francisco Correa. Vestits, converses compromeses, contractes milionaris amb Orange Market... Tot un enfilall de càrrecs que finalment han tingut una certa resposta judicial. Veurem en què queda tot plegat.

Noticia apareguda a dBalears.cat

El PP no es pronuncia sobre la conveniència de suspendre de militància Camps

Els diputats de Madrid imputats en el cas 'Gürtel' ja han estat suspesos · El Tribunal Superior de Justícia valencià imputa Camps i Ricardo Costa, que declararan dimarts que ve· PSPV i EUPV demanen la 'dimissió immediata' dels imputats

La portaveu del PP al congrés espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat d'opinar sobre la conveniència de suspendre de militància el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, avui que el Tribunal Superior de Justícia l'ha imputat pel cas 'Gürtel'. En canvi, els tres diputats del PP imputats a Madrid pel mateix cas, Alfonso Bosch, Alberto López Viejo i Benjamín Martín Vasco, van demanar de ser suspesos de militància i així ho va fer el partit.

Aquests tres casos s'afegien als de càrrecs municipals madrilenys que també van ser suspesos de militància quan van ser imputats en la trama corruptiva.
Sáenz de Santamaría ha insistit que el PP confiava en la presumpció d'innocència i que el partit té un comitè de garanties que és l'òrgan que decideix si supsèn o no de militància els seus càrrecs públics. De moment, doncs, ni Camps ni Costa no han sol·licitat la suspensió de militància i tenen tot el suport del PP.

El jutge imputa Camps i Costa

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha imputat el president de la Generalitat, Francisco Camps; el portaveu del PP a les corts i número dos, Ricardo Costa; l'ex-conseller Víctor Campos; i l'ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, pel cas 'Gürtel'. Camps i Costa declararan davant del jutge dimarts que ve, i Campos i Betoret, dimecres. El magistrat considera que els imputats van rebre milers d'euros en roba de l'empresa Orange Market a canvi de contractes de la Generalitat, tot i que ells sempre ho han negat.

En un intent per frenar la imputació, la defensa de Francisco Camps va demanar la nul·litat d'actuacions però el TSJPV va desestimar-ne la petició a principi de mes.

Aquestes són les primeres citacions que acorda el magistrat José Flors, que instrueix la causa, des que el 21 d'abril va acceptar la competència plantejada per l'Audiència espanyola, que va apreciar indicis de delicte en dos aforats del Partit Popular valencià. El Superior de Justícia va acordar d'obrir diligències prèvies per un possible delicte de suborn, per a determinar la naturalesa dels fets i la possible participació de les persones implicades.

PSPV i EUPV en demanen la dimissió

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha demanat la 'dimissió immediata' del president de la Generalitat, ja que considera que Camps ha fet del País Valencià 'i les institucions un element de vergonya que l'invalida per a governar els valencians'. De la mateixa manera s'ha pronunciat la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, qui ha demanat la 'dimissió urgent' de Camps i del secretari general del PP valencià i portaveu del grup a les corts, Ricardo Costa. Sanz diu que la imputació de Camps 'obliga, encara més, a començar un acte de neteja democràtica que hauria d'haver-se fet fa mesos'.

Camps: 'No tinc res a amagar'

Justament avui, Camps ha dit a la sessió de control de les corts que no tenia 'res a amagar' i ha lloat l'honorabilitat del govern que presideix, en resposta al portaveu del PSPV, Ángel Luna, que li ha preguntat avui per l'accés dels diputats als expedients de contractació del sector públic. Compromís li ha demanat per les llicències de TDT concedides a Ulibarri, imputat pel cas Gürtel.

El portaveu socialista ha dit que no pararien fins que Camps posés fi 'a l'opacitat que ha imposat el seu govern davant la càmera' i 'assumeixi les seves responsabilitats polítiques.' Li ha demanat, també, que deixi de 'regalar els diners dels valencians als seus amics'. Camps, per la seva banda, ha reiterat que estava 'tranquil'.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, darrere d'ells vas tú. Ves en compte que la comissió d'investigació ja està en marxa. Això el pasa per tocar-li els ous a l'Alcalde amb aquest blog. De totes formes estan molt ben tocats. Ja contaràs com anat la declaració i si hem de dur-te tabaco a la pressò. TRAJES PARA TODOS.

Beniarres al dia ha dit...

Per sort no fume però unes cervesetes si que t'ho agraïria.

Quan la comissió tinga un dictament ja la contaré. Ara marxe cap a l'Ajuntament per a declarar. DE moment sols han citat a declarar a mí.

Gràcies pels ànims

Anònim ha dit...

frederic dimissio ja

Anònim ha dit...

Esta gort , aixo es la bona vida, tanta gen estudiant i fent oposicions per-ha que entre un politicucho i visca de puta mare, enchufismo! aço es Espanya!

Beniarres al dia ha dit...

Per quins motius?

Novament desviant l'atenció sobre l'imputació del president de la Generalitat Valenciana. Penses que Camps deu dimitir si està imputat?

Anònim ha dit...

de tots els politics del pais el unic que esta net es el alcalde de L´alqueria Blanca . i es actor, els demes esteu tots hasta el collet.

Torna la LLibreta del Futbet, les vares del ajuntament i paga ya la musica, home que ya es hora.

Beniarres al dia ha dit...

Amagaets darrere de l'anonimat per que no em coneguen i no em puguen dir res, perquè darrere l'anonimat tots son impunes i poden acusar sense que els puga esgitar. Tal vegada em veus després al carrer i no eres capaç de dir-me-ho a la cara, i fins i tot, em fas un somriure.

Perquè no contestes a les questions que t'he fet abans? Ah, no. Es millor mirar cap un altre costat a veure si la gent no s'adona de que el president de tots els valencians està imputat per un jutje.

Anònim ha dit...

frederic eres mes corrupte que paco el patillas, si l´alcalde socialista de Alcaucin
tens una llibreta de conte corrent, les vares del ajuntament, tens que pagar la musica dels festers de sant roc i moltes cosses mes que millor no enterarse, per menos van tirar a joan ignasi pla
perdona tinc que escriure baix l´anonimat perque soc massa popular

Anònim ha dit...

Si dubtaves en que no eres popular, ara ja t'has fet. Amb aquest comentari ho has aconseguit.
I lo de "popular" no crec que tinga res a veure en el Partido Popular, ¿O sí?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...