Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 29 de març del 2008

Ajuda a l’adequació de xicotets camins al terme municipal de Beniarrés

Serà una de les mocions que presentarà el grup municipal socialista per al proper ple del 2 d’abril

El grup municipal socialista ha presentat per a la seua deliberació i posterior aprovació al ple extraordinari del 2 d’abril a celebrar a l’Ajuntament de Beniarrés una moció per a que es destine una partida pressupostaria per ajudar als llauradors acondicionar els xicotets camins que donen entrada a les seues propietats.

Creguem que es una bona proposta, entre altres que aportarem, per a que es vote favorablement i s’incloga dintre dels pressupost de l’any 2008, ja que no ens deixat participar en la seu configuració.

La moció diu el següent:


MOCIÓ


Beniarrés és un poble eminentment agrícola amb una gran quantitat xicotetes parcel·les i una agricultura bassada en minifundis. La nostra geografia accidentada amb grans desnivells fa que aquesta mena de bancal siguen els qui predominen al llarg del nostre terme.

L’accés a aquests bancals es realitza habitualment per camins estrets i costeruts fora de les principals línies de comunicació agrícola que poc a poc van sent asfaltades i adequades pels diferents organismes oficials quedant-se fora d’aquestes línies d’actuació els xicotets camins.

Creguem que es imprescindible, com ja es realitzava abans l’adequació d’aquests camins per a facilitar el conreu dels bancals, garantir una seguretat dels propietaris quan accedeixen a les seues propietats i garantir el futur del nostre ecosistema agrícola, doncs els erms cada vegada son més al nostre terme.

Per tot açò sol·licita:


1.- Que l’ajuntament cree una linia de subvencions directes (pagament de material, lloguer de maquinaria, ma d’obra, etc) per adequar els xicotets camins del nostre terme amb ajudes directes a la seua adequació amb una partida inicial de 10.000 € anuals.

2.- Que aquestes ajudes siguen valorades per l’arquitecte que té l’ajuntament de Beniarrés amb els paràmetres que es creguen més oportuns ( llargària del camí, propietaris beneficiats, desnivell del cami entre altres).

3.- Que les sol·licituds i els ajuts siguen atorgats i aprovats per el Ple d’aquest ajuntament.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia soc Almogàver.
espere que quant digueu acondicionar camins menuts no digueu en esfaltar-los per que aixó seria una aberració.
Ho podeu aclarir? Voleu un poble en tots els camins esfaltats?
Jo també tinc bancals en camins menuts i grans i els vull arreglats però no esfaltats.

Beniarres al dia ha dit...

Amb aquesta moció el que es pretén és ajudar als propietaris a adequar els accessos als seus bancals, tant tirant terra, com tirant formigó, posant tubs per a passar l’aigua, fent-se un pontet, etc, qualsevol cosa que els propietari o agrupació de propietaris consideren més oportú per accedir a les seues propietats.

Evidentment crec que ningú s’asfaltarà un cami xicotet per accedir als seus bancals, ja per motius econòmics , ja per impossibilitat d’accedir les màquines. Aquesta moció està enfocada sols a ajudar a l’accés a bancals no a asfaltar-te el camí per anar a la caseta.

Espere que et valga l’explicació

Anònim ha dit...

aixo de asfaltar camins soles passava en mvc, ara ja no passa aixo estate tranquil almogaver encara que jo soc de l´idea de que s´asfalten

Beniarres al dia ha dit...

No si seràs de Beniarrés però s’han asfaltat camins en totes les legislatures i amb alcaldes de tots els colors. Sense anar més lluny aquest anys hi ha 80.000 € al pressupost de l’any 2008 per asfaltar camins.
El que nosaltres proposem son ajudes als propietaris per adesentar-se els camins d’entrada als seus bancals que queden fora dels grans camins i que tinguen una seguretat quan entren a conrear-los.

Beniarres al dia ha dit...

A l'anònim que té por que s'asfalten camins. Pot estar tranquil doncs encara que la moció li va agradar al PP, tot depen de que sobren diners de l'any 2007 si no no es farà re i en cas de que sobren de segur que abans hi han altres preferències. així que trànquil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...