Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 3 de març del 2011

Beniarrés perdrà, novament, una unitat escolar

La Conselleria d’Educació, presidida per Alejandro Font de Mora, ho ha confirmat, el col·legi públic “Perputxent” de Beniarrés tindrà una unitat de primària menys per al proper curs 2011-2012. El tancament ve motivat per la falta d’alumnat per mantenir les actuals unitats escolars i aquesta mesura tindrà també com a conseqüència que el col·legi perdrà de 2 a 3 mestres.

La política que està fent la Conselleria d’Educació, és pot comparar al peix que es menja la cua. Si van tancant-se unitats escolars a les poblacions menudes, difícilment la gent jove, voldrà quedar-se a viure als pobles menuts i per tant, la natalitat disminueix, i es van tancant unitats escolars, fins arribar a lo inevitable, al tancament del col·legi, com va passar l’any passat a la veïna població de Balones.

Als pobles com els nostres, l’educació es una servei bàsic per a que les famílies més jovents es queden a viure i no emigren a poblacions veïnes més grans. No es pot mirar en termes de rendibilitat econòmica el tindre una escola oberta a una població menuda. És el ser o no ser en el futur dels nostres pobles. La Conselleria no deu veure el tindre una escola oberta en termes empresarials, si no en termes de prestació de serveis mínims comparables fins i tot a tindre aigua potable.

El tancament d’escoles o la supressió d’unitats, va condemnant a un envelliment progressiu de la població, doncs les famílies jovents van abandonant pobles com els nostres. Desconeixc quins motius porten a la Conselleria d’Educació a suprimir aquestes unitats si realment volen que tingam un territori equilibrat i no concentrat en grans poblacions. Si forà el motiu econòmic, pot començar per la supressió de tota la gent que tant la Generalitat Valenciana com la Diputació han col·locat a dit. A la nostra comarca en tenim un bon grapat d’exemples com l’alcaldessa de Benimarfull, l’alcaldessa de Balones, l’alcalde de Tollos o l’alcalde de Beniarrés entre altres, quan tots ells cobren més de 35.000 € com de sou a l’any, menys del que cobra un mestre.

Després de les escoles es passarà a llevar el metge tots els dies i eliminar el servei de pediatria o altres serveis bàsics per a fer d’un poble com el nostre, Beniarrés, un poble que no siga atractiu per a quedar-se a viure. En les nostres mans està aquesta decisió. Tu tries.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

10 vivendes conte desde fa 20 anys a ara,sense contar les de darrere del Fleming. No es aixo un gran motiu per a que moltisims matrimonis joves sen anaren a MURO!!?????
Es una desgracia que vajen llevan serveis pero el problema de que la gent sen va del poble no es nou...

Anònim ha dit...

Beniarrés té ara menys habitans que en 1900 (1317 en 2010 i 1375 en 1900). Però ara hi han quasi 200 llars més que en 1900. Això por donar-mos una idea de com s'està morint poc a poc un poble.

Anònim ha dit...

si teniu rao sesta morint el poble, que algu faja algo,jo soc jove i magradaria quedarme a viure al meu poble, aspere que mane qui mane despres de les proximes eleccions dedique un poc mes al pla urbanistic, ara tambe dic que sa fet mes desde que esta Luis que tots els anys que a estat la senyora Maria Vicenta.

Beniarres al dia ha dit...

M'alegre que la teua intenció siga el voler viure al poble. Al mateix el convide a participar en les seues decisions i per tant en el seu futur.

Una cosa volia preguntar-te, en que et bases per a dir que al llarg del mandat de Luis s'ha fet mes que durant el mandat de Mª Vicenta? Et donaré una dada, en aquests 7 anys, la població de Beniarrés s'ha reduit en més de 100 persones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...