BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

dimarts, 8 de març de 2011

Mal Educats

Divendres Escola Valenciana féu a Alcoi l'acte de lliurament dels seus premis anuals. Un acte notable. Havien premiat, alhora, Babaclub de Canal 9 i el Club Super3 de TV3 per una labor de qualitat, llarga i sostinguda, en pro els xiquets, des de la televisió pública. Sorprenentment, pocs minuts abans de començar l'acte els representants de Canal 9 van anunciar que no acudirien a l'acte i que, en conseqüència, no aplegarien el premi. Adduïren motius personals, però no se'ls cregué ningú.


Podien haver dit que no volien el premi, quan els ho varen comunicar, feia uns quants dies. Seria difícil d'entendre, però legítim. Podien haver dit que no volien compartir un premi amb TV3, en sabent que el premi era compartit. Però van optar per la pitjor manera: acceptar-lo per no presentar-se a l'acte.


Ho hauríem d'entendre com una provocació? Segurament. Una part del públic va xiular, sense entusiasme, quan ens van explicar què passava. Volien provocar un incident per poder manipular l'escàndol? O no arriba la cosa ni a això, i simplement era una mostra, una més, de mala educació, de la prepotència de la Generalitat Valenciana?


Em tem que més aviat era això. Fa temps que el govern valencià ha perdut el respecte als ciutadans que hauria de governar. I això en seria una mostra més. En un país normal el govern sap que guanyar les eleccions li dóna el dret de governar, però no el de fer qualsevol cosa que li passe pel cap. En un país normal. En el dels valencians, no.


Carta de Vicent Partal publicada a Vilaweb

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com se'els ocorreix donar-los un primi a canal 9? quina diferència en tv3..... no se com algú la pot veure...

Jordi ha dit...

Quina llàstima, un instrument tant potent com són els mitjans de comunicació ens hauria vingut molt bé per a millorar la situació de normalització lingüística de la nostra llengua.
Tanmateix, obten per una emissió en castellà i en un valencià pobre.
Perquè no podem vore pel·lícules en valencià en una cadena que es fa anaomenar "Televisió Valenciana"? Perquè els anuncis no es fan en la nostra llengua?
Una llàstima que Canal 9 siga d'un nivell lingüístic tan pobre, la competència lingüística dels valencians milloraria moltíssim.
Canal 9 no es mereix cap premi d'Escola Valenciana.

* El de l'oli * ha dit...

El premi no era per a C9, era per al Babaclub.

Em dóna pensar... acceptar el premi hauria perjudicat el seu lloc de treball, probablement.
Esdevindria una mica més... inestable. Precari, anem a deixar-ho en precari.
Tal i com està de polititzat C9 seria d'insensats recollir-lo. Les amistats i amb qui t'ajuntes és crucial en eixe món.
O potser siguin realment uns prototips de blaveros (faran examens ideològics a C9?) i està fet en mala idea.

Com no els conec, no em decante per cap de les dues.

Ara, el que feren a l'acte em sembla lleig, molt lleig.

Estic d'acord en que "Fa temps que el govern valencià ha perdut el respecte als ciutadans que hauria de governar."

I per acabar, Jordi, hauries d'escriure més a sovint a aquest blog, exposes les teues idees amb una claretat cristalina. Segur que C9 no et contrataria! Jaja
Ara en serio, tots sabem que C9 no està per la normalitzció lingüística. Si per ells fora, la diglòssia tornaria a guanyar terreny.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...