Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 3 de gener del 2011

En venda l’edifici de “Les Monges” de Beniarrés

Navegant per la xarxa he vist que el col·legi de “Les Monges” de Beniarrés es troba en venda. L’anunci l’he vist a l’empresa Fotocasa.es. i sembla ser que ja porta algun més penjat.

Les dades que posa sobre l’edifici i el seu preu son els següents:

Preu: 700.000 €
Superfície: 1134 m2
Terreny: 893 m2
Habitacions: 14
Banys: 2
Estat:
Antiguitat: 70-100 anys
Planta n º: Baixos
Exteriors: Pati

Comentaris:


ANTIC CONVENT RECENT ABANDONAT PER L'ORDRE RELIGIOSA QUE L’HABITAVA. ESTAT BO. REUNEIX UNES CONDICIONS ÒPTIMES PER A HOTEL RURAL. ESTADES ÀMPLIES (ANTIGUES AULES) HABITACIONS MÚLTIPLES PATI INTERIOR AMPLI


Imatge de la façana de l'edifici


Imatge del pati interior de l'edifici


Com es pot veure a l’anunci, ja porta mesos en venda, fins i tot abans de començar-se a construir el nou centre social. Els seus propietaris sempre han tingut en ment la venda d’aquest edifici des de que va passar a les seues mans.

Si hi haguera hagut voluntat per part del l'alcalde i la resta de regidors del PP, perfectament, s’haguera pogut demanar un préstec per comprar aquest edifici que es troba en el centre del poble i forma part de la història de tots i totes i destinar els diners dels nou centre social per a reformar aquest edifici per a destinar-lo a diferents usos com un centre de dia, o un alberg, o per a les associacions del poble o altres coses que de segur entre tots li trobaríem. Al mateix temps, s’haguera seguit tinent l’edifici ara enderrocat on abans estava el Llar de Jubilats i Mestresses de Casa. Ara ja hem fet tard per aquesta proposta però no per a que aquest edifici siga del poble de Beniarrés.

Ja en el mes de març de 2010 es va celebrar un ple extraordinari a petició del grup municipal socialista per a que s’encetaren converses i gestions amb els propietaris d’aquest edifici per a que fora comprat per el poble de Beniarrés. La proposta socialista va ser votada per unanimitat de tots els grups, altra cosa son les gestions que es van fer després per a complir el que s’havia acordat entre tots els representants municipals, que com es pot veure no han donat fruit o no s’han portat endavant a vista dels resultats.


Al meu parer el preu sembla bastant elevat però sembla clar, que si u vol vendre i l’altre vol comprar sempre es pot arribar a un acord. Ara falta la voluntat de fer-ho i això depén de la voluntat del nostre alcalde i del seu equip de govern.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i si un vol vendre i laltre comprar , peruqè no vareu comprar el xalet del doctor orero despres de tan de temps i de negociar?

Beniarres al dia ha dit...

És molt típic dels dirigents del PP local el mirar enrere quan se’l presenta alguna proposta o reben alguna queixa. I no ho dic per dir-ho. La gent que acudeix a les sessions plenàries ho pot ratificar.

També és molt típic del dirigents del PP de Beniarrés que quan participen en aquest blog ho facen de forma anònima, sense donar la cara i , no ho dic per dir-ho, doncs personalment els ho he dit en persona.

Però vaig a respondre a la pregunta que planteja aquest “anònim”: El PSPV-PSOE quan governava Beniarrés va remodelar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), creant una zona industrial i destinant part del xalet d’Orero a terreny dotacional. També es va catalogar l’edifici de les Monges com a “Edifci Protegit”, el que vol dir que es pot remodelar el seu interior però mai es podrà tombar. Sempre s’haurà de respectar la seua façana. Evidentment amb el nou PGOU, es van crear zones per a construir habitatges i parcs. Açò era l’any 2000.

L’equip de govern socialista va optar per desenvolupar l’area industrial de forma directa , es a dir, que fos el mateix ajuntament el qui creara un polígon industrial on aleshores hi havia bancals. El cost econòmic va ser elevat i els diners van eixir de l’estalviat per els anteriors governs socialistes.

Al mateix temps, va eixir a la venda el xalet d’Orero. Li’l van oferir a l’Ajuntament i també es van interessar particulars en la seua adquisició. L’equip de govern va optar per destinar tots els recursos i en el seu cas, un hipotètic préstec, per a la construcció del polígon industrial.

A aigua passada, es més fàcil veure les coses i tal vegada haguerem d’haver sigut més valents i haver comprat el xalet del Dr. Orero però en eixos moments es va fer el que millor es pensava per al poble, el construir un polígon industrial per a crear llocs de treball i prosperitat al poble.

Ara el PP té una nova oportunitat, el comprar l’edifici de les Monges. Des de principis d’any que el grup municipal socialista ve presentant mocions, propostes i fent preguntes per a que l’edifici de les Monge siga de propietat municipal. La resposta la podeu veure tots: L’edifici est`en venda, l’Ajuntament de Beniarrés no el vol comprar.

Ara és el moment i no val a retraure com fa el PP que en el seu temps no es comprara el xalet del Dr. Orero. Va el PP amb la seua majoria a comprar l’edifici de les Monges? O es que no vol?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...