Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 13 de novembre del 2010

Barna Brass Quintet

El quintet de metall del beniarresí Santiago Gozalbez Jordà

Barna Brass Quintet està integrat per cinc professors de la Banda Municipal de Barcelona. Aquest grup vol potenciar la música per a quintet de metall i donar a conèixer les seves àmplies possibilitats.La gran varietat d’estils és una de les característiques de les seves composicions, ja que es poden escoltar des de temes clàssics fins a la música avanguardista del segle XX.

Barna Brass Quintet pretén que l´espectador viatgi pel temps amb l´ajut de la riquesa sonora del metall d´una forma impactant i que experimenti les sensacions produïdes per les vibracions d´aquests instruments.La funció de Barna Brass Quintet en l´escenari és ben diversa. Ofereix concerts de repertori simfònic i d’altres amb un marcat interès pedagògic.


SANTIAGO GOZALBEZ JORDÀ (Trompetista)


Neix a Beniarrès, (Alacant) el 2 d’agost de 1980. Comença la carrera als set anys al conservatori de Música d’Alcoi. Va formar part de la seva Jove Orquestra com a trompeta solista. Té innombrables diplomes de cursets fets a Riba-Roja de Túria, Tortosa, Múrcia, Montserrat, Cullera i Cocentaina. El seu i permanent professor de trompetat, N’Alfonso Faus, ha estat el canalitzador de Santiago en la trompeta. Viatja freqüentment a Perpinyà. En el el conservatori d’aquesta ciutat francesa assisteix a classes del professor Maurice Benterfa. En els cursets en què ha participat intervenen els professors Alfonso Faus, Maurice Benterfa, Vicente Campos, José Ortiz, Eric Aubier i Rubén Marqués.


El director de l’orquestra Simfònica d’Alacant, Juan García Iborra, el va buscar en 1997 per realitzar dos concerts en el grup de metall i percussió. Aquell mateix any obté el primer premi en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets, organitzat a Xàtiva. L’abril de 1997, va ser admès en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya en la plaça de suplent i va actuar posteriorment en concerts a Àvila, Burgos, Sòria i Segòvia. El març de 1998, va ser admès en la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i després convocat a una gira de concerts fins 1999.

Com a membre convidat de la Banda La Artística de Bunyol, i dirigit per Henry Adams, al juliol de 1999 va participar en una gira de concerts per diversos països d’Europa, com ara França, Luxemburg, Holanda, Alemanya i Bèlgia.

Santiago Gozálbez aprova les oposicions a la plaça de trompeta-fliscorn de la Banda Municipal de Barcelona al desembre de 1999. Ara és trompeta solista, tot i que en més d’una ocasió ha actuat com a fliscorn solista. Des de llavors ha pres part en diversos concerts a Catalunya amb la Cobla Simfònica Nacional de Catalunya.




Actuació de la Barna Brass Quintet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...