Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 15 de juny del 2009

El Museu de Beniarrés acull des del dilluns l'exposició itinerant de Jaume I

El Museu de Beniarrés (Alacant) acollirà des de demà, dilluns, i fins al pròxim 11 de juliol, l'exposició itinerant "Jaume I, rei Conqueridor", que serà inaugurada a les 20.30 hores pel comissari del Any Jaume I, Eduard Mira, i per membres de la corporació municipal de Beniarrés. Així mateix, durant la inauguració, l'historiador i responsable de l'exposició, Evarist Caselles, realitzarà una visita guiada de la mostra.

Es tracta de l'exposició didàctica itinerant que va ser organitzada per la Conselleria de Cultura, dins de les activitats del Any Jaume I. Durant 2008, la mostra va recórrer més de 50 poblacions de la Comunitat Valenciana. A causa de la demanda de municipis per acollir aquesta mostra, la conselleria de Cultura va decidir continuar la seua itinerança durant 2009, segons va informar la Generalitat en un comunicat.

Amb un sentit didàctic, aquesta mostra dóna a conèixer al públic en general la figura del rei Jaume I. Està estructurada en cinc blocs que desglossen les principals fites de la vida del monarca, el context històric en el qual es va desenvolupar el seu regnat i les etapes que van marcar les seues conquestes.

A més, l'exposició contempla les relacions que va mantenir amb nobles i monarques del seu temps, així com l'innovador sistema legislatiu que va ser capaç d'impulsar i que està considerat com el germen de la monarquia parlamentària.

Per a facilitar la comprensió al visitant, la mostra conta amb objectes i recursos audiovisuals --vídeos i simulacions en tres dimensions-- que expliquen aspectes històrics i militars de La Conquesta.

9 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

Aquest article que heu llegit va apareixer a molts mitjans de comunicació. Es d’agrair que exposicions d’aquest nivell arriben al nostre poble. També és de lamentar que si no son exposicions ja programada i muntades, l’equip de govern del Partido Popular, és incapaç de organitzar-ne una.

L’ajuntament de Beniarrés, per al PP, sembla que son els regidors del PP, doncs en inauguracions d’exposicions com aquesta, ni se’ns ha convidat a assistir-ne a la resta de membres que formem l’Ajuntament de Beniarrés ( no se si el representant del BLOC va ser convidat però en sembla que tampoc).

L’ajuntament de Beniarrés gasta més de 5.000 € a l’any en factures telefòniques. Tant costava telefonar als portaveus dels partits a l’oposició per convidar-los aquesta inauguració?

I es que el que diu la noticia de l’exposició serà inaugurada per “membres de la corporació” era cert, per que per el contrari, haguera tingut que posar “ per la corporació”. Sembla ser que no es una errada o un oblit i que ha sigut una actuació premeditada el no convidar a l’oposició.

SAJOLIDA ha dit...

L'estil de govern del PP de la CV arriba a tots els Ajuntaments.
No s'extranyeu, doncs, de la forma autoritària, dèspota i fins i tot mafiosa dels polítics del PP. Observeu les sessions al Congrés dels Diputats de valència.

L'assistència dels "membres de l'Ajuntament" (del PP, està clar) a la inauguració de l'exposició al museu n'és una mostra. ("Yo me lo guiso, yo me lo como", ja deia Juan Palomo)
Però, què hem de fer, si quan hi ha eleccions guanyen?
Estarem tots cecs? espere que alguns no.

Anònim ha dit...

Pot ser la gent vota al PP pel candidat que presentem els socialistes. Tal vegada hi han cegos a dues bandes.

Beniarres al dia ha dit...

Primerament cal respectar la voluntat i la decisió de cadascun dels votants. Després ja entren altres factors com la manipulació informativa o el control dels mitjans de comunicació, que al País Valencià, es més que evident que succeeix, especialment als mitjans de comunicació públics.


Al darrer anònim: En l’àmbit polític valencià hi ha més partits que PP i socialista, el que passa, al meu parèixer, és que tots els parits no juguen amb les mateixes cartes la partida i alguns com el PP ixen de cama amb l’as i les quaranta. Aleshores, molt malament on han de fer per a perdre la cama.

Anònim ha dit...

Perdona Frede, hem referia al candidat socialista que tenim al poble. Molta gent d'esquerres no el votem perqué no ens mereix confiança. Menys mal que ens queda el Bloc, perqué del contrari hem veia votant al PP. I som uns quans els que estem a la mateixa situació.

Anònim ha dit...

Ara té gent l'Anjuntament per obrir més el museu. Que possen al cacahuero de porter.

Beniarres al dia ha dit...

Al penúltim anònim: Cadascú és lliure de votar a la persona que considere més idònia per estar al capdavant de l’ajuntament del seu poble. No se si has estat o estàs en alguna formació política, però la gent que dona la cara per ser candidat, ja és mereix tot el respecte i consideració, doncs no tots estan disposats.

El candidat del PSPV-PSOE era el millor candidat que l’agrupació local va presentar per a portar endavant el projecte socialista al nostre poble. Els urnes no van voler que fora el nostre alcalde, però sincerament, jo he treballat i treballe amb ell en la política local i es una persona molt preparada, que no busca ni buscava altres interessos que treballar per la prosperitat i el futur de Beniarrés.

Per lo demés, cadascú és lliure de votar el que crega però em sembla molt sorprenent que no votes al candidat socialista, acabes votant el BLOC i fins i tot et planteges votar al PP. No ho entenc.

Al darrer anònim: Deixant la feina que té que fer el cacahuero a banda, es mereix tot el respecte com a treballador i com es pot despendre de les teues paraules iròniques, tots sabem que no es la persona capacitada per obrir aquesta exposició.

Però si que hi ha altres persones que cobren un sou de l’ajuntament que perfectament podrien obrir-la. Per cert no he pogut anar a veure-la però desconeixc l’horari d’obertura. Algú el sap?

Anònim ha dit...

El que jo no entenc com una exposició sobre Jaume I ha sigut realitzada tota i al 100% en castellà, és una cosa indignant.

Anònim ha dit...

¿Perque dius que no es la persona adecuada per a la esposicio? ¿tens algo contra ell? ¿o es que vols que ell lloguen a tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...