BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat:MEDI AMBIENT: Prohibit fer foc del 13 d'abril fins passat Sant vicent

dijous, 10 de gener de 2013

El beniarresí, Domènec Bargalló, presenta la campanya" Voluntariat pel valencià"


El proper mes de febrer començarà a Alcoi una nova edició del Voluntariat pel Valencià. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament d'Alcoi en col·laboració amb Escola Valenciana i amb la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, que pretén apropar la nostra llengua als nouvinguts o a aquelles persones que encara no la dominen a nivell oral.

Es tracta de la sisena edició que es celebra a Alcoi, que en la seua última campanya va aconseguir reunir a un total de 20 parelles lingüístiques. I és que aquesta iniciativa posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb altres, ja coneixedores de la llengua, que voluntàriament es presten a ensenyar-lo. Mitjançant aquestes denominades "parelles lingüístiques" i una conversa informal els 'nous alcoians' podran arribar a entendre i parlar la nostra llengua.

Com apuntava el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo l'objectiu del Voluntariat és "fomentar l'ús quotidià de la llengua a través de la conversa". És un programa gratuït i els interessats només hauran de fer una inscripció prèvia, bé assistint al Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament, al telèfon 96 553 71 21 o emplenant un formulari disponible a la web.


Domènec ( a l'esquerra) presenta la campanya del Voluntariat pel valencià

Ensenyant i aprenent seran els qui fixaran els horaris de les sessions i el lloc, però com a mínim s'hauran de completar unes 10 sessions d'un hora. La matrícula ja està oberta i el període per formalitzar-la s'estendrà al llarg de dues setmanes, tot i que una vegada iniciat el programa encara es podrà demanar formar-ne part.

Tere Cortés i Domènec Bargalló, de la Coordinadora pel Valencià, ha volgut animar així a totes aquelles persones que acaben d'arribar al nostre poble, o bé a tots aquells estudiants que estan preparant les proves orals del grau elemental de la Junta Qualificadora. A més asseguren que les activitats que es poden oferir des del Voluntariat són moltes més que aniran coneixent a mesura que avancen els propers mesos.

Per la seua banda Ximo Victoriano, com a tècnic de l'Ajuntament, ha informat que el proper 30-31 de gener es celebrarà una reunió oberta per confeccionar les parelles, que es tracta d'un primer encontre totalment obert també pels qui encara no s'hagen decidit a iniciar-se en el Voluntariat pel Valencià, bé com a aprenents o ensenyants.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

1 comentari:

JUAN ha dit...

ESTE Q DIU Q VEN??? PER QUE DINERS NO NIAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...