Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 10 de gener del 2013

El beniarresí, Domènec Bargalló, presenta la campanya" Voluntariat pel valencià"


El proper mes de febrer començarà a Alcoi una nova edició del Voluntariat pel Valencià. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament d'Alcoi en col·laboració amb Escola Valenciana i amb la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, que pretén apropar la nostra llengua als nouvinguts o a aquelles persones que encara no la dominen a nivell oral.

Es tracta de la sisena edició que es celebra a Alcoi, que en la seua última campanya va aconseguir reunir a un total de 20 parelles lingüístiques. I és que aquesta iniciativa posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb altres, ja coneixedores de la llengua, que voluntàriament es presten a ensenyar-lo. Mitjançant aquestes denominades "parelles lingüístiques" i una conversa informal els 'nous alcoians' podran arribar a entendre i parlar la nostra llengua.

Com apuntava el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo l'objectiu del Voluntariat és "fomentar l'ús quotidià de la llengua a través de la conversa". És un programa gratuït i els interessats només hauran de fer una inscripció prèvia, bé assistint al Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament, al telèfon 96 553 71 21 o emplenant un formulari disponible a la web.


Domènec ( a l'esquerra) presenta la campanya del Voluntariat pel valencià

Ensenyant i aprenent seran els qui fixaran els horaris de les sessions i el lloc, però com a mínim s'hauran de completar unes 10 sessions d'un hora. La matrícula ja està oberta i el període per formalitzar-la s'estendrà al llarg de dues setmanes, tot i que una vegada iniciat el programa encara es podrà demanar formar-ne part.

Tere Cortés i Domènec Bargalló, de la Coordinadora pel Valencià, ha volgut animar així a totes aquelles persones que acaben d'arribar al nostre poble, o bé a tots aquells estudiants que estan preparant les proves orals del grau elemental de la Junta Qualificadora. A més asseguren que les activitats que es poden oferir des del Voluntariat són moltes més que aniran coneixent a mesura que avancen els propers mesos.

Per la seua banda Ximo Victoriano, com a tècnic de l'Ajuntament, ha informat que el proper 30-31 de gener es celebrarà una reunió oberta per confeccionar les parelles, que es tracta d'un primer encontre totalment obert també pels qui encara no s'hagen decidit a iniciar-se en el Voluntariat pel Valencià, bé com a aprenents o ensenyants.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

1 comentari:

JUAN ha dit...

ESTE Q DIU Q VEN??? PER QUE DINERS NO NIAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...