Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 27 de desembre del 2012

Tirant de memòria


Aquest paraules que podeu llegir to seguit, van ser publicades en aquest mateix blog el dia 11 de desembre de 2008. Finalment la il·luminació nadalenca es va posar dies després.


Aquest anys sembla que no tindren els llums nadalencs que decoren els carrers del nostre poble, imagine que serà degut a la crisi, doncs baix la "capa" de crisi ara cap tot.

I l’enllumenat de Nadal?

A 11 de desembre i ni rastre de l’adornament nadalenc a Beniarrés

Aquest Nadal està començant d’una forma atípica al nostre poble. A data d’avuí ja fa molts anys que el poble s’engalanava de figures lluminoses nadalenques que el nostre ajuntament posava per diferents carrers del poble.Campanes, ciris, pares Noëls, reis mags, arbres de nadal, entre altres figures engalanaven els carrers de Beniarrés i ajudaven a crear eixe ambient nadalenc que juntament amb el so de la música, el fred i l’olor de les xemeneies es fan passar uns intensos dies de festa i celebracions.


Imatge d'una campana lluminosa a la Plaça de l'Església l'any passat

La despesa per instal•lar aquestes figures ronda més o menys els 1.200 € que pot semblar una xifra considerable, que ho es, però que si ho compares amb els més de 60.000 € gastats en festes patronals o amb els mes de 15.000 € gastats en convidades i detalls, sembla un xifra assumible per a una corporació que tenia un pressupost de més de 891.000 € per a tot l’any 2008.
No es pot estar tot l’any gastant “polvora de rei” i quan arribem les acaballes de l’any sortir la vena estalviadora, si és aquest el motiu, pel qual encara no s’han posat els adornaments nadalencs. A més a més, cal assenyalar que ja fa almenys dues o tres setmanes que el nou sortidor que han `posat a l’entrada del poble i que haurà costat un grapat d'euros ha deixat de funcionar per no dir els fanals de l’enllumenat públic doncs els que hi han a la placeta de davant dels jubilats fa mesos que no funcionen i els fanals de l’enllumenat públic dels carrers, que de bon matí hi han un bon grapat que no funcionen i els que funcionen ho fan d’aquella manera que deixa molt que dessitjar de prestar un servei en garanties.

L’ajuntament de Beniarrés disposa ja de més de 100 figures lluminoses nadalenques per penjar-les, per tant no cal que en compre més , sols cal llogar una empresa per a que les col•loquen. Sense anar més lluny l’ajuntament al seu pressupost per a l’any 2008 tenia pressupostats 3.000 € per aquests menesters. Aleshores perquè no les posen?, No hi han diners? No es vol pujar més la factura elèctrica?, O tal vegada encara es massa prompte per a posar-les? Sincerament no ho se però al poble pareix que no estigam en Nadal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

una pregunta Fede.
y si lo hubieran puesto????
que hubieras dicho????
perdona, dos preguntas.....

Beniarres al dia ha dit...

La il•luminació nadalenca que fa anys que es posa es propietat de l’Ajuntament de Beniarrés, per tant no cal llogar-la. El cost per a tots i totes sols seria la instal•lació que l’any passat passat va estar sobre els 800 €, si mal no recorde.

No caldria posar-ho tot, sols per el carrer de l’Alameda, que es per on arriben els Reis i per la plaça, si es que es vol reduir el seu cost d’instal•lació.

L’any 2011, es va tancar amb un dèficit de 254.000 €, cosa que a final d’any ja es sabia i si que es va posar la il•luminació nadalenca pels carrers del poble. Per tant ja estavem en crisi i no es va aplicar el criteri d’austeritat, que si és el motiu, ha fet que enguany no es posen.

I finalment, l’Ajuntament si que té diners i no vaig a dir que per a pagar-li 1.500 € de sou a l’alcalde al mes. Per exemple, les dues cassetes que es van posar en li fireta, per a l’Ajuntament i la Cooperativa al carrer Rosa Escrig, van costar 1.200 € ( per 3 dies), pagades per l’Ajuntament o s’han gastat més de 1.200 € en la compra de Trofeus per a diferents activitats esportives o el més de 3.000 € que ha costat la mascletà nocturna el dia dels fadrins en Festes. Per tant si que hi ha diners per algunes coses.

Per tant la meua opinió és que si al llarg de tot l’any s’aplica una política d’estalvi econòmic, veig bé que no es posen, però com pots llegir, t’he posat alguns exemples, i hi ha més, que demostren que no s’ha aplicat, per tant, crec que almenys en els llocs que t’he indicat i tal vegada altres, si que s’haguera tingut que posar la il•luminació nadalenca

Anònim ha dit...

Que pena de poble tot es per al sou de l'alcalde i el asesor.

Anònim ha dit...

LA PRIMERA VEZ EN MI VIDA CON 42 AÑOS Q VEO ESTO, ES UNA POCA VERGUENZA, DESPUES PARA CENAS E ISTORIAS DEL ALCALDE SI AY DINERO, PERO EN Q CABEZA CABE Q UN ALCALDE COBRE ESO EN UN PUEBLECITO DE 1000 Y POCO MAS HABITANTES, PERO BENIARRESINES Q ESPERAN PARA SOLUCIONARLO? QUEREIS SEGUIR PAGANDO UN JORNAL DE LO QUE VOSOTROS COBRAIS DE SUBSIDIO DEL PARO? POR FAVOR PONER LAS COSAS EN SU SITIO YA

Anònim ha dit...

Sincerament no veig uns bons arguments els teus, ja que tot es basa en el sou de l'alcalde, està clar que probablement siga excesiu però quin sou et posaries si tingueres dedicació completa? i una familia?. L'adornament nadalenc és totalment eliminable, no és necessari, de fet crec que molta gent ni es preocupa ni es calfa el cap per aquest motiu. En cavnci com has donat exemple, les casetes de la fireta crec que són necessàries per a fomentar el nostre poble, ja la cooperativa és un sector de gran importància. Així mateix no crec que la mascletada costara 3000 € i si els ha costat, tu també quan vas ser fester t'haguera agradat tindre una mascletada com als xicots que feien enguany la festa. Així que malegraria molt saber que no posar l'enllumenament de nadal siga l'inici d'un estalvi en tots els nivells, i crec que on proposes tu retallades no les veig correctes.

Mªjesús Navarro ha dit...

De veritat algú creu que estos fomenten el nostre Poble???? fomenten l'intercanvi de cromos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...