Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 21 de desembre del 2011

Perilla el menjador escolar

El dijous 21 de desembre finalitza el periode escolar d’aquest any 2011 per tornar-lo a encetar el proper 9 de gener de 2012.

Els pares i mares que portem als nostres fills al col·legi públic “Perputxent” de Beniarrés tanquem aquest any amb una molt mala noticia: “El menjador escolar actualment es troba en una situació extremadament deficitària. Es calcula que si es manté obert, amb els ingressos actuals, a final de curs hi haurà un dèficit aproximat de 5.000 €. Dèficit que cap administració sembla disposa a assumir.”

Aquesta noticia encapçala la darrera circular informativa del Consell Escolar que hui hem rebut els pares i mares. Com podeu llegir perilla el menjador escolar que al llarg dels darrers 40 anys ha donat de menjar a tots aquells que han optat per aquest servei que oferia el col·legi.

Els retalls considerables de les beques per part de la Conselleria d’Educació en les beques de menjador escolar, aixi com la disminució en el nombre de alumnes que es queden al menjador han fet que s’arribe a aquesta dramàtica situació.

A la circular se’ns exposa solucions i accions que es van a portar endavant per part de mantenir obert el menjador, tals com:

-Que cada família que crega necessari mantindre obert el menjador escolar pague per curs 50 €, quantitat que li donaria dret a 10 menús de menjador.

-Recollir donatius anònims depenent de la voluntat o poder adquisitiu de cadascú.

-Realitzar actes benèfics per recollir diners: Concerts, Festivals campionats esportius loteries, entre altres.

-Realitzar activitats complementàries en l’horari del menjador que comprometen a quedar-se a dinar.

Cal tindre molt en compte que el cost de menú és de 5 € diaris però que cal pagar-li el sou a una persona, tal com marca la llei, per a que estiga en les hores de menjador, amb el seu sou i seguretat social.

Com podeu veure la situació es crítica i si no hi ha resposta favorable per part dels pares i mares o no s’aporten solucions realistes, el consell escolar tancarà el menjador el proper trimestre després de quasi 40 anys de funcionament.

Ara cal que tots i totes es posem a treballar i aportar solucions, des dels pares i mares fins l’Ajuntament de Beniarrés que déu vetllar per a que en el nostre poble hi haja una bona educació pública i de qualitat, i que no faça que algunes famílies es plantegen el portar els seus fills fora del col·legi “Perputxent” de Beniarrés.

Ja en el curs 2009- 2010, a proposta del Grup Municipal Socialista, es va aprovar per unanimitat de tots els assistents, el que l’Ajuntament de Beniarrés es fera càrrec del dèficit del menjador escolar. Perfectament es podria fer càrrec de part d’aquest dèficit suprimint per exemple la mascletà nocturna que l’Ajuntament paga el dia dels Fadrins en les Festes Patronals i que té un cost de vora 3.000 €, o la Festivitat de Sant Antoni Abad que té un cost de més de 1.000 €. Aquests són dos exemples en el qual el nostre Ajuntament, que cal recordar és tot el poble de Beniarrés, podria ajudar a pal·liar el dèficit del menjador escolar.

Espere que entre tots trobem una solució per tal de no veure el menjador escolar tancat després de 40 anys oferint aquest servei. Entre tots podem, depèn de nosaltres, doncs per desgràcia no podem esperar més del que dóna la Conselleria d’Educació que deuria ser la garant d’oferir aquest servei en total garantia.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

la unica solucion que ha dado el colegio es que los padres asumamos la responsabilidad y pagar, simpre pagar y asi ellos se lavan las manos.
si se hubiese hecho una buena gestion desde el princio y tantos años que habeis estado al frente del ayuntamiento haber colaborado mas y ahora no les deis el marrón al otro.las cosas ya vienen de tiempoy si no se ha cerrado todavia ha sido porque los padres pusieron todo su empeño pero estan hartos de que les tomen el pelo.
personalmente me sabe muy mal que se tenga que cerrar pero como se suele decir SE COSECHA LO QUE SE SIEMBRA.

Beniarres al dia ha dit...

T'agrisc el teu comentari per escrius acusacions molt banals que crec que es mereixen un aclariment:

Qui són "ellos" quan dius "asi ellos se lavan las manos"?

Que vols dir quan "si se hubiese hecho una buena gestion"?, Que s'ha fet malament al teu parer?

Estàs tirant la culpa de la crisi que està patint el menjador als anteriors governs muncipals socialistes de fa 8 anys?

En que se'ls ha prés el pel als pares quan dius "pero estan hartos de que se les tomen el pelo"? Quan i com?

I finalment que vols dir quan escrius "se cosecha lo que se siembra"? A qui et refereixes?

Espere que contestes als interrogants que em planteja el teu comentari.

Anònim ha dit...

El primer comentari es la gilipolla mes regran que es pot lletgir , macho aclarat les idees i torna a escriure.
Et donem una segona oportunitat que ni els del PP estan amb tu.

Anònim ha dit...

Tantos años , que tens 24 fills.

Anònim ha dit...

jo proposaria que els mestres pagaren el deficit.ja que ells tambe menjen y prou mes que els nens

Anònim ha dit...

Un pare d'alumne de l'escola de Beniarrés:

Davant l’anònim que acaba amb “SE COSECHA LO QUE SE SIEMBRA”, m’atrevisc a escriure per aclarir-li un poc com funciona un menjador escolar.
- L’autor/a de l’anònim ha de ser un pare o mare d’algun alumne del centre, ja que diu “…es que los padres asumamos la responsabilidad..”.
- Si és un pare o una mare, com pense, deuria saber que en un centre públic totes les gestions importants es tracten i s’aproven en el consell escolar. En ell tenen representació els pares/mares, els mestres i Ajuntament.
- Dóna a entendre no s’ha interessat per participar en aquesta representació al consell escolar. Li recorde que van haver eleccions el passat 28 de novembre.
- Caldria que aclarira a qui es refereix quan diu “ellos se lavan las manos”. Entenc que si no es refereix als pares, serà als mestres o al representant de l’Ajuntament.
- Quina edat té l’autor de l’anònim que diu que “…si se hubiese hecho una buena gestion desde el princio…”. Quan creu l’autor de l’anònim que ha sigut el principi?, 5, 10, 30… anys?
- Quan afirma “…tantos años que habeis estado al frente del ayuntamiento haber colaborado mas…”. A quina etapa es refereix, perquè la situació deficitària comença el curs 2010-2011, és a dir, el curs passat.
- I per acabar: a l’afirmar “los padres pusieron todo su empeño pero estan hartos de que les tomen el pelo”. No entenc a quin empeny es refereix. A l’hora de demanar la beca de menjador, és l’escola (els mestres) qui recorda amb insistència a les famílies que deuen demanar-la i aquestes accions es fan pensant en el bé de l’economia del menjador.
Pense que amb aquesta actitud tan negativa no s’arriba enlloc. Ahí hi ha un problema que afecta al poble, en general, i potser a ell/ella també.
La situació és ben senzilla d’entendre:
1. continuar amb el menjador arrimant el muscle entre tots (continuem amb el problema, però amb el desig de poder-lo sortejar: actitud positiva).
2. tancar-lo (problema solucionat: actitud negativa).
Tu tries.

Anònim ha dit...

Es clar que si a una persona li demanes diners de pronte , es tire enrrere per aguantar el menjador per que el primer que fa es contar els anys que li queden per seu fill/a estar en el cole e intenta no pagar i si es tanca li dona igual, crec que el problema no acaba pagan el 50€ (no vull dir que es pague mes) lo que si que vull es que es plantegen formes per a que el comedor siga un servici mes be aprofitat, fede a doant unes bones idees tal volta deuriem pensar en posarles damunt la taula. Una idea es ,perque no es fa el servici comedor tambe per persones major?
podriem gestionar el comedor en una empresa local?
desde açi vull donar anim a les persones que estan en el AMPA i que anim quun problema es el inici de una solucio

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
* El de l'oli * ha dit...

Bona idea la de preparar menjar per a persones majors. A persones amb poc de temps per fer-se el dinar també els aniria bé. Algú haurà de crear eixa empresa.

Però si no hi ha diners per a beques, tots sabem on van a parar la majoria dels diners de les subvencions(a l'escola privada i concertada) què podem fer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...