Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 12 de desembre del 2011

Comença el judici a Francisco Camps pel 'cas Gürtel'

L'expresident de la Generalitat valenciana és jutjat amb tribunal popular juntament amb l'exsecretari d'organització del PP valencià, Ricardo Costa · Estan acusats d'haver acceptat suborns a canvi d'afavorir adjudicacions d'obres a determinades empreses



L'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, seu al banc dels acusats en el judici que s'enceta aquest dilluns pel "cas Gürtel" en companyia de l'exsecretari d'organització del PP valencià, Ricardo Costa. Tots dos han de respondre de les acusacions de delicte de suborn impropi continuat per haver acceptat regals de membres de la trama "Gürtel" a canvi d'influir en adjudicacions de contractes, i ho faran en un judici amb jurat popular, tres setmanes després de les eleccions del 20-N. Els altres dos acusats pel "cas dels vestits", l'exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos i l'excap de l'equip de govern de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, es van declarar culpablesal seu dia i han estat condemnats a 9.600 euros de multa cadascun, la pena més alta que marcava el codi penal espanyol quan van cometre aquest delicte. Camps però va optar per negar les acusacions, presentar la seva dimissió al capdavant de la Generalitat i enfrontar-se al judici.

El procés que ha acabat amb aquesta imputació s'ha allargat dos anys i les ha vist de tots colors, des de l'obertura inicial del procediment judicial pel TSJ, fins al seu arxivament, passant per la reobertura del sumari per part del Tribunal Suprem espanyol.

El magistrat José Flors creu que hi ha molts indicis per encausar Camps, acusat de rebre com a regal 25 vestits per valor de més de 14.000 euros. Segons la Fiscalia Anticorrupció, Camps els va rebre eltre 2005 i 2008, en els que va cometre un delicte de suborn impropi continuat i demana per ell una multa de 41.250 euros. Tot amb tot el president Camps es beneficiarà del fet que la modificació del codi penal de 2010 no s'aplica als delictes anteriors, perquè des de fa un any la llei castiga aquest delicte amb 3 anys d'inhabilitació i fins a mig any de presó.

Segons la interlocutòria judicial en aquest període 2005-2008 es van adjudicar força contractes públics des de l'administració valenciana cap a empreses vinculades a la trama "Gúrtel", a canvi dels quals Camps i els altres acusats haurien rebut aquests regals amb la intenció de "guanyar-se el seu afecte o favor".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...