Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 24 de gener del 2011

Las Lunas de Perputxent


Després de dos anys de silenciós caminar, es presenta Las lunas de Perputxent: la versió oberta del blog Las noches de Perputxent (diario de una leyenda). Durant tot aquest temps, el blog ha funcionat com a llibreta de camp d'un projecte literari en fase de documentació, on l’autor ha bolcat tota la informació arreplegada i experiències viscudes durant les seues incursions pels dominis del wazir al-Azraq. Las lunas de Perputxent arreplega el paisatge d'una vall que mitjan el segle XIII va ser terra de frontera, hostil, propensa a l’emboscada; un territori declarat en permanent rebel·lia on, molt sovint, el pacte i la treva derivaven en traïció, desterro i mort. Perputxent va ser terra de talaies, torres, alqueries i castells, i –encara hui– les seues ruïnes expel·leixen la memòria d'una època convulsa on feudals i andalusins van dirimir les seues disputes. Perputxent és terra agresta, espinosa en els alts, agraïda en els plans, terra de coves i barrancs, de mites, trobadors i llegendes. En aquest blog descobriràs els paisatges naturals de Perputxent, els seus més afectes poetes, el patrimoni arquitectònic que ens llegà al-Andalus, i coneixeràs una part dels esdeveniments històrics ocorreguts en les dècades centrals del segle XIII: anys de pactes trencats, de castells presos i lliurats per la força, de treves, capitulacions i enfrontaments entre les hosts de Jaume I i els partidaris del wazir al-Azraq, el Blau.


He cregut convenient –al menys– obrir la part del blog que parla de Perputxent per a que els actuals veïns de la vall pugen gaudir dels seus paisatges al ocàs, sota els núvols de la tronada, de la boira, de la neu, a la llum dels estels, de la lluna, quasi sempre en situacions meteorològiques singulars, adverses, inquietants. Las lunas de Perputxent comença a caminar amb 40 entrades a l’esquena; periòdicament s’aniran afegint d’altres que a bon segur ajudaran a conèixer millor els nostres paisatges i part de la nostra història a tots aquells que així ho desitgen. Pots consultar-lo ací:http://laslunasdeperputxent.blogspot.com/




No vull deixar passar l’ocasió d’agrair a Frederic Jordà la seua predisposició per donar-lo a conèixer a través del seu blog Beniarrés al dia, un gest que ajudarà a difondre els seus continguts entre el veïns del nostre poble i, tal vegada, de més enllà. Benvinguts sigau.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ondià, com has fet eixa foto dels circuls?

Just I. Sellés ha dit...

Gràcies, Fede

Anònim ha dit...

Girant la camera a tota ostia.
Delia , la reportera mas rixarraxera.

Just I. Sellés ha dit...

Els cercles, en realitat, són les trajectòries dels estels al voltant de la estrela polar (permaneix practicament fixa perque queda al eix de gir de la Terra)durant una exposició de 40 minuts. La foto queda prou impactant, però és molt avorrida de fer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...