Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 10 de maig del 2010

Fer un curs per anar a la cordà?

Hui eixia al diari Levante-EMV: “Els coeters tindran que fer un curs formatiu per a tirar petards” i a l’interior de la noticia es podien llegir aquesta paràgrafs: “Per a llençar coets en "cordaes", "despertaes" o qualsevol espectacle pirotècnic de magnitud en les "manifestacions religioses, culturals i tradicionals" de cada poble serà necessari passar per un curs de formació amb el qual aconseguir el certificat de Consumidor Reconegut com Expert (CRE) en focs artificials. Així es desprèn del nou reglament d'articles pirotècnics i de cartuxeria aprovat divendres passat pel consell de Ministres i que arreplega les principals reivindicacions del sector de la festa i de la indústria de la pólvora.

Abans, no obstant això, s'haurà d'aconseguir l'autorització per a convertir-se en una manifestació festiva. El reial decret atorga a l'administració autonòmica la facultat de donar aquest reconeixement. Així, la Generalitat haurà de declarar les festes "d'ofici o a instància dels ajuntaments mitjançant una disposició que haurà de publicar-se en el Diari Oficial i en la qual s'haurà d'especificar si en la manifestació festiva es permet la participació de menors d'edat". El Govern ja va avançar divendres passat que les autonomies tindrien la potestat per a permetre que els menors llençaren petards. Ara ha transcendit que farà falta una autorització paterna, que s'haurà de presentar en el consistori.

El decret preveu que la Comunitat Autònoma, bé directament o a través d'associacions d'empresaris, entitats culturals o grups de consumidors reconeguts com experts, organitzarà la impartición de la formació corresponent a les persones integrants de les entitats que participen en cada manifestació festiva.”

Pel que es pot deduir, és que per anar a la cordà i tirar coets, caldrà passar un curs, les cordaes caldrà que tinguen una autorització per convertir-se en una manifestació festiva, cosa que ha de fer la Generalitat Valenciana a instància de l’Ajuntament i que les entitats culturals, associacions o l’Ajuntament de Beniarrés deuran impartir aquests cursos per tal d’autoritzar a la gent a poder anar a la cordà.

Per tant, caldrà posar-se les piles i començar a informar-se per tal de tindre les oportunes autoritzacions per tal de poder celebrar la cordà i que la gent que li agraden la polvora i els coets, puguen guadir-ne d’ella.

Altra aspecte de la festas del foc a Beniarrés, que es bàsicament la cordà, és la recordà. Aquest acte éstà ocasionant moltes queixes per part de veïns i veïnes dels llocs on es celebra i l’Ajuntament de Beniarrés, que jo conega, no ha fet res fins a la data i deixa passar el temps sense afrontar el problema.

En aquest mateix blog ja es van proposar alternatives per a celebrar la recorda i molestar el menys possible als veïns i veïnes de Beniarrés. El que cal es buscar una solució on tots eixim guanyant.



4 comentaris:

Anònim ha dit...

ye Fede sempre estas diguen que el ajuntament tindria que buscar solucions per a tot (ni que tingueren que salvar el mon), pero en el casd e la recorda crec que tanganyes ja que la recorda com la conoixem a Beniarres, es totalment ilegal. Realment esperes que l'ajuntament ens proporcione un lloc a on poder disfrutar de un acte ilegal? no crec e no crec

Beniarres al dia ha dit...

Que per a que està un ajuntament sino es per buscar les solucions als problemes de la seua competència i que afecten a la població. Un ajuntament està per a fer complir la llei, donar el millor benestar possible als seu veïns i veïnes i buscar solucions als problemes que li se plantegen a la població.

Respecte a la recordà, tots sabem que és il·legal però ho ha de ser sempre? s'han de buscar les solucions, en el major concens possible, per tal de llevar la recordà de la il·legalitat en que es troba i això es cosa de tots, per ha d'haver voluntat i això en aquest cas falta.

* El de l'oli * ha dit...

Ja sabem, Fede, que l'ajuntament HAURIA de donar sol·lucions a problemes i proporcionar benestar.

Però, si l'ajuntament no ens ajuda a consolidar les nostres tradicions, ho farem sense ell.

I si no podem fer la recordà, doncs no la farem; però és una llàstima que la cordà es perda. És un signe de la nostra cultura i de la nostra ideosincràsia com a poble.

Fem per no perder la nostra identitat!

Beniarres al dia ha dit...

Et done tota la raó i crec que haurem de fer alguna cosa i si potser conjuntament amb altres poblacions del Comtat on es fan cordaes molt millor. Però caldrà espavilar-se doncs el temps passa molt de pressa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...