Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 16 d’octubre del 2009

Preguntes al passat Ple Ordinari

El passat dia 30 de setembre de 2009 va tindre lloc la sessió plenària de caràcter ordinari que es celebra a l’Ajuntament de Beniarrés cada 3 mesos. En aquesta sessió, al tindre caràcter ordinari es podien fer preguntes per part de l’oposició a l’equip de govern per a controlar i fiscalitzar la seua gestió.

En un altre article en aquest mateix blog ja vaig fer una crònica del que al meu parèixer, he considerat més important sobre la sessió ordinaria celebrada. Ara faré un recull de les preguntes fetes pel grup municipal socialista i les contestacions donades per part de l’equip de govern que bàsicament son fetes per el nostre alcalde.

1.- Quin va a ser el destí final de l’obra inclosa dintre del Pla E valorada en més de 219.000 € i que s’està construint actualment al costat del col·legi públic Perputxent?

L’alcalde ens va contestar que la part de baix serà destinada a magatzem municipal i per a un gimnàs. La part de dalt que segons el projecte presentat anava destinat a les diferents bandes que hi ha a Beniarrés (Unió Musical i Banjub) , ara queda en l’aire depenent de les noves negociacions entre l'Ajuntament i la Unió Musical i la resposta d’aquests últims davant futures negociacions amb el conveni que té la Unió Musical amb l’Ajuntament.

2.- Quin es el destí i ús que li se pensa donar a l’actual piscina municipal quan estiga construïda la nova?

La resposta va ser que de moment no li se pensa donar cap ús. Que hi ha algunes idees per a donar-li un ús però que val diners i no se’n disposen en aquests moments.

3.- S’ha cobrat alguna certificació per part de la Generalitat de les obres incloses dintre del Pla Camps?

A aquesta pregunta l’alcalde va dir que s’havien enviat les certificacions a les diferents conselleries però que no s’havien cobrat ninguna a la data de la celebració del ple, encara que les empreses que havien fet l’obra les havien cobrat (aproximadament uns 105.000 €).
Cadascú que es pense d'on ha tret l'Ajuntament de Beniarrés aquesta important quantitat de diners per a fer front al pagament de les certificacions de les obres incloses dintre del Pla Camps però tenint en compte com es troben les arques municipals, em dona que pensar que l'ajuntament es pot posar en un lio ben grós si no acaben venint els diners promesos per Camps.

4.- Quan es pensen traure les dues places de treball públic que l’Ajuntament de Beniarrés te pressupostades i consignades per a l’actual exercici ( recordar 1 d’auxiliar administratiu i 1 de peó de serveis múltiples)?

La resposta novament de l’alcalde va ser més que surrealista i ratllant el despreci al regidor que li va fer la pregunta. La resposta per part de l’alcalde va ser que “Prompte”. Tornat a ser preguntat sobre que significa “prompte” ( quants mesos), la resposta novament de l’alcalde va ser “ que lo contrari que tard”. Vosaltres mateix poder opinar el que considereu oportú.

5.- No sembla excesiu i a més a més , si tenim en compte l’actual situació de crisi, el gastar-se 26.850 € en les revetlles dels dies 14, 15, 17 i 18 d’agost?

La resposta per part del regidor de festes va ser que no i que cal donar gràcies d’aquests preus per que en aquestes dates els grups musicals valen molts diners. Sols cal recordar que aquestes 4 actuacions musicals eixen a una mitja de més de 6.500 € cadascuna i si fem una mica de memòria podem recordar la qualitat d’alguns dels grups.

6.- Quin ha sigut el cost final del mur de maçoneria construït per a separar el xalet del Dr. Orero i l’actual parcel·la que ha adquirit l’Ajuntament per a ús esportiu?

La resposta va ser que no es sabia que el proper ple contestaria a la pregunta.

La resposta era tant fàcil com sumar els 19.000 € del Pla Zapatero per a fer una meitat del mur i sumar els 18.000 € del Pla Camps per a fer l’altra meitat. En total 27.000 € ( 4.500.000 pessetes). Sincerament, aquesta data no es coneixia en el moment de fer la pregunta o és que no és volia contestar?

7.- Es pensa baixar per a l’any 2010 el coeficient que aplica l’ajuntament en l’impost de l’IBI?

La resposta va ser que si.

Esperarem que siga una realitat lo dit per l’alcalde, doncs les valoracions cadastrals que es van fer dels nostres habitatges l’any 2007 es van fer quan el boom immobiliari estava en el seu màxim exponent i com de tots es sabut , les nostres cases no tenen actualment el valor de l’any 2007, doncs la baixada del valor de les nostres cases a data d’avui ronda el 30% del valor que tenien l’any 2007 quan es va fer l’actual valoració cadastral.

8.- Pensa suprimir l'equip de govern l’impost sobre els Bens de Naturalesa Urbana tal com posava al seu programa electoral?

La resposta va ser no. Sense donar cap explicació.

Cal recordar que el PP té majoria absoluta i que al seu programa electoral en que es van presentar a les eleccions de l’any 2003 deia :” I per últim aproximadament un any ens van imposar un nou impost que abans no existia que ésel Impuesto Sobre Bienes De Natualeza Urbana amb un 2%. Per contrarrestar aquesta càrrega impositiva el Partit Popular proposa una serie de medides començant per una millor gestió i un major control pressupostari, l’eliminació d’aquest nou impost i la modificació d’alguns.” (còpia literal amb errades ortogràfiques incloses).

Doncs bé, ara que el PP té majoria absoluta no pensa llevar aquest impost que si que prometia llevar si arribava al govern municipal. El motiu pel qual no el vol llevar sembla ser ben clar dels 1.500 €que es van recaptar el primer any d’estar aquest import en vigor s’ha passat a cobrar 18.000 € a l’any. Per tant mai ha hagut voluntat de llevar aquest impost però si que es va usar per a enganyar al poble de Beniarrés dient que anava a llevar-se. Ara no hi ha cap partit que l’impedisca llevar-lo, per que no es compleix lo promés?

Aquest és un recull d’algunes de les preguntes fetes pel grup municipal socialista en la passada sessió ordinària celebrada el passat dia 30 a l’Ajuntament de Beniarrés.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

voldria fer una aclaracio per a la gent que no te clar que unio musical i banjub es el mateix per a que el tingau clar la banjub (banda Juvenil de la unio musical) es va crear per donar un pas als educandos a formarse en la finalitat de ser part de la Unio Musical o Banda gran no es tant dificil espere que no feu demagogia e intenteu partir la banda gracies

Beniarres al dia ha dit...

Això pensavem tots els regidors que estem a l'oposició en el consistori beniarresi (tant BLOC com PSV-PSOE) però l'alcalde va recalcar i ho va deixar molt clar que aquestes dos entitats musicals eren les destinaries de la nova obra dient que eren dos entitats diferents i així ho posa en la memòria presentada per a fer l'obra.

La meua opinió és que tant la Unioó Musical com la Banjub son una mateixa enitat que es complementen l'una amb l'altra.

Anònim ha dit...

Si l'Alcalde va dir que la Unió Musical i la Banjub són dues entitas musicals, i a més, en la memòria o projecte figuren les dues per separat, és que ho són.
Els de la Banda haureu d'aclarir això.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...