Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 23 d’octubre del 2009

Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés

Per al proper dimarts dia 27 d’octubre a les 13:00 hores hi ha convocada una sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés de caràcter extraordinari amb el següent ordre del dia:


ORDRE DEL DIA



1.- Ratificar decret d’alcaldia de data 13 d’octubre del 2009.

2.- Adhesió moció presentada per la Diputació d’Alacant realitva a la declaració institucional de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

3.- Elecció festes locals per a l’any 2010.

4.- Iniciació expedient d’expropiació forçosa pel procediment d’urgència

5.- Aprovació modificació ordenança fiscal reguladora de l’IBI (Impost sobre Bens i Immobles)

6.- Concessió llicències urbanístiques.

El que he pogut llegir és l’ordre del dia de la sessió extraordinària. El primer que sorprèn és l’hora, les 13:00 hores. És a dir una hora per a que la gent que està treballant i no siga polític alliberat, tinga de demanar permís en el seu respectiu lloc de treball, així també, posant-la a aquesta hora denota que serà un ple curt doncs es voldrà acabar prompte per anar a dinar, el que vol dir que el PP aplicarà novament el corró que li dona la seua majoria sense escoltar les propostes de l’oposició.

Es podria destacar d’aquesta sessió els següents punts

El primer punt i tal com es va acordar en la passada sessió ordinaria del dia 30 de setembre i on va ser retirat aquest mateix punt, es pretén ratificar les 3 darrers certificacions de l’obra “Centre de Divulgació Arttística” que s’està construint dintre del Pla E per a que el constructor cobres les certificacions.

En concret son la certificació nº3 amb 0 €, la nº 4 amb 0€ i la nº 5 amb 34.252,84 €.

El segon punt es novament o molt pareguda a la moció que va presentar el BLOC en el passat ple i que amb el vots del Partido Popular es va desestimar per que posava País Valencià. Imagine que aquesta vegada el PP votarà a favor. Surrealisme total.

El tercer punt son les eleccions dels dies de festes locals per a l’any 2010. Com a Beniarrés les nostres festes patronals cauen en agost, cada any es trien diferents dies intentant aconseguir el major nombre de dies de pont per als treballadors de Beniarrés i així ho proposarà novament els socialistes de Beniarrés.

El quart punt consisteix en iniciar el procediment per expropiar-li a una veïna de Beniarrés 1620 m2 al costat dels actuals dipòsits per a poder redactar el projecte per a construir un nou dipòsit municipal d’aigua potable. La proposta de l’ajuntament es pagar-li a 6 €/m2 pujant a 9.720 €.

L’alcalde ja ens explicarà la celeritat de fer l’expropiació forçosa per via d’urgència i per que s’aplica aquesta formula i no la compra venda del terreny com ve sent habitual.

El cinqué punt consisteix en rebaixar el coeficient que aplica l’ajuntament de Beniarrés en l’impost de l’IBI i que actualment és del 0’52% per a baixar-lo al 0’45 %.

Hi ha que dir que degut a la darrera revisió cadastral feta a Beniarrés l’any 2007 el valor del conjunt dels habitatges puja 3.500.000 € cada any, es a dir, que amb les mateixes cases construïdes el valor global de les cases s’incrementa en aquesta quantitat i per tant l’ajuntament cada vegada ingressa més diners. Un dada molt interessant: amb les mateixes cases que hi ha hui en dia construïdes a Beniarrés i aplicant el 0’45 % de coeficient sobre l’IBI que pretén aprovar el govern del PP, l’any 2010 l’ajuntament té la previsió de recaptar 85.500 €, l’any 2014 ,149.516 € i l’any 2017, últim any on encara es revaloritzen els nostres habitatges 197.528 €. Es adir en 7 anys l’ajuntament recaptarà més del doble amb l’impost de l’IBI havent les mateixes cases construïdes.

Si en un principi pareix bona la baixada de l’IBI, es deu demanar una major davallada i arribar fins al 0’40 % que és el mínim legal, doncs la valoració del nostres habitatges i solars es va realitzar dalt la cresta de l’especulació urbanística i hui en dia la mitja en el descens del valor dels nostres habitatges ronda el 30 % del seu valor o fins i tot més.

I ara sols queda, convidar-vos a assistir-ne. Sereu benvinguts i benvingudes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...