Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 14 de setembre del 2009

Un xicotet homenatge.

El passat diumenge 13 de setembre vaig gaudir d’un concert de la Unió Musical de Beniarrés al poble de l’Alqueria d’Asnar dintre de la campanya organitzada per la Diputació d’Alacant “Música als pobles”. L’actuació es va realitzar a “La Fabriqueta” per por a la pluja que ens està visitant en aquests dies de setembre i que pràcticament donen per acabat l’estiu.

El recinte estava de gom a gom, amb molta gent de l’Alqueria però em va parèixer que molta més de Beniarrés. L’actuació musical va estar composada per 11 peces quasi totes elles ( o tal vegada totes) de marxes mores i cristianes que solem escoltar pels carrers dels nostre pobles quans s’acosten les festes dels nostres pobles i els sons de la música envolten tots els racons de cadascuna de les nostres poblacions i també algun pasdoble. He de dir que no soc un gran coneixedor del món musical i sobretot del mon de les bandes musicals tant arrelades al nostre país però quan una composició musical m’agrada ho se reconèixer i les peces que van ser tocades a l’Alqueria em van agradar de debò.

Entre les peces que es van interpretar estava la marxa cristiana “Creu i Festa” composada per el jove compositor beniarresí Carles Crespo i Jordà. Una peça amb molta força i molta intensitat, peça que de segur escoltarem l’any vinent en molts pobles de la nostra comarca igual que aquest any ja han pogut escoltar a la població de Muro en les passades festes de Moros i Cristians.



"Creu i Festa" obra composada pel beniarresí Carles Crespo i Jordà



Però com he dit abans, soc un ignorant musical per això em vaig fixar, a més a més , d’escoltar les peces que es van interpretar, en la gent que forma la Unió Musical de Beniarrés. I no veia sols músics, veia fusters, jubilats, obrers, empresaris, Veia fontaners, dissenyadores, estudiants. Veia llauradors, treballadors de fàbrica, aturats entre molts altres oficis. Aquesta gent que dedica part del seu temps lliure a engalzar notes musicals per a que pogam escoltar eixes melodies, eixos pasdobles, eixes marxes mores i cristians, es a dir, en crear música. Aquesta gent que sap interpretar les notes musicals escrites a les partitures i on un ignorant en la matèria sols veuria símbols i ratlles. Aquesta gent que inculca al seus l’amor per la música, per la tradició musical en les seues famílies l’estima pels instruments i per les composicions musicals.

Aquestes son unes xicotetes paraules d’homenatge a la Unió Musical de Beniarrés i vos convide a veure quan escoltem a la nostra banda, a la Unió Musical de Beniarrés, no sols músics, sinó professors, estudiants, treballadors, empresaris, jubilats, entre molts altres oficis, de segur que sabrem apreciar molt més el que estem escoltant i el mèrit d’aquests beniarresins i beniarresines.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

es una llàstima que per a gaudir de la banda del nostre poble en concert tingam que anar a un altre poble, ja que en el nostre poble ja no fan concert.

Anònim ha dit...

Avore cuanta gent ve a vore el concert de Santa Cecilia, la mitja es de 20?18?? Pero clar este estiu ni han fet concert i cualsevol cosa es bona per fer politica...

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: Pràcticament hui en dia si volem veure a la banda de Beniarrés ha de ser en actes religiosos doncs els passacarrers, l’acompanyament dels reis mags i el concert d’estiu han desaparegut de les actuacions contractades per l’ajuntament. Altre compte son les actuacions que faça la Unió Musical a compte propi.

Al segon anònim: A Santa Cecicilia niarà la gent que tinga gust d’anar i segur que son moltes més de les que tu anomenes. I una sola cosa crec que la Unió Musical de Beniarrés a l’igual que el FC Beniarrés o el Club de Pilota son de tots. Deixem la política per a altres àmbits i no polititzem el que representa a tot el poble.

Anònim ha dit...

en Santa Cecilia no estic al poble i a lesglesia fa mol de fred eixos dies? en canvi al estiu estava ple i mol be. pareix que nomes vullgau cobrar i no fer espectacle per a que la gent eu pase be.

Anònim ha dit...

cuant un Ajuntament o entitat deixa de llogarte per fer una faena es que no esta interesada en que la realitzes no? ......

vull agrair a totes les persones del nostre poble que acompanya a la banda.

Anònim ha dit...

Al anònim que no esta al poble a Santa Cecila, sols dirli que es la data més adecuada per a fer un concert ja que es el dia de la patrona dels Musics i a més de concert fem passacarrer (de bades..), anem a misa en honor a la verge amb 2 festers en representació i li dediquem el concert.. a part d'aixo sapies que els actes que s'han llevat del contrat no son els que els musics no vullgam fer, son els que el ajuntament creu més innecesaris, es a dir, no es necesari fer passacarrers per als xiquets, no es necesari fer un concert de festes (el cual ja teniem preparat i assajat..) per a les dates que més ple está el nostre poble i no es necesari esperar als reis i donar il.lusió al xiquets....es més necesari acompanyarlos l'ajuntament a misa tots els dies de festes i moltes altres coses que es disfruten ells.. Feu el favor de no parlar del que no sabeu.

Anònim ha dit...

Ara resulta que la banda de Beniarres nomes vol que tocar! I eres fester, o t'anjuntes en els kintos i anomenes algo i lo primer q fan es pasarte la nota per a cobrar!!! Si fora per mi ja estarien fora dels baixos de la biblioteca i el local nou que estan fen a l'escola ja seu pagarien ells!! Tinc entes que en la comarca els locals de les musiques es dels musics i no del poble! Per a que despres et demanen 400 ebros per un soparet... que seu paguen ells!!!!

i.mengual ha dit...

Hola fede en primer lloc vull donarte la enorobona per al article que crec que es una gran realitat, els menbres de la banda son la majoria amater, tambe, per donar a coneixer que entre nosaltres tenim un chaval que comença a fer els seus pinets dins de la composicio i com no cal dir la gran juventut que tenim actualment en la banda, tot aixo es perque la banda esta invertin en la educacio musical del nostres xiquets(directors, mestres material,instruments, etc...),vull donar les gracies a totes les persones que acompanyent a la banda alli on va, per a nosaltres es molt importan el seu recolçament, el proxim concert en el auditori del Pinos el 31 de octubre "sigue a tu Banda" hi ha autobus.

Beniarres al dia ha dit...

Gràcies a tú Ignaci.

Feia temps que aquesta apreciació que he exposat a l'article em rondava pel cap. Aquest blog està obert per a qualsevol activitat o cuminicat que vullgau.

Ànim i endavant, esteu fent una gran tasca musical i educadora.

Beniarres al dia ha dit...

A un anònim: Has enviat be les dues vegades el teu comentari i les dues vegades ha sigut rebutjat pel moderador del blog.

Si vols insultar a alguna enitat o persona ho hauràs de fer amb noms i cognoms no de forma anònima

Anònim ha dit...

totalment de acord amb el dels 400€, no tenim perque pagar res entre tots que seu paguen ells. Si no tingueren gent que no els pagara podrien fer mes coses . eee Fede?

Anònim ha dit...

I.mengual podria explicar en aquest blog com ha segut el acord entre la banda i el Ayuntament. Aixina sabriem per que no han fet el concert de festes i no faran el acompañament dels reixos.

Anònim ha dit...

al dels 400€... que poc informat estas, resulta que la banda paga un arrendament del local dels baixos de la biblioteca i encara el te en vigor per uns cuants anys més... recalque que millor no parlar si no estas ben informat.
Qui vullga festa que la pague...o tu treballes de bades??els músics de la banda la majoria treballem en altres coses i cuan més festa es més obligacions tenim.. o creus que no tenim families i altres coses que atendre?avui en dia ningu fa res per amor al arte!!que despres els nostres estudis musicals i tots els materials necesaris no hens els regala ningu...

Anònim ha dit...

No sabiem que la banda pagaba un arrendament per el local. ¿A qui lil paga al Ayuntament? ¿quants diners li paga?
Es bo que informeu sobre estes coses i aixina la gent podra saber mes de tot aso

i.mengual ha dit...

estimats anonims ja esta be de escriures anonins que no duen a cap lloc, jo crec que la cosa no es tant mal de compendre, en tots els convenis ,contrats etcc.. la rintervenen dos parts la contratant(Ajuntament, fila ,festrers ...) i la contrata ( la Musica)la contratant diu els actes que vol i la contrata lo que pot costar a partir de ahi comença la negocacio, sempre la part contratant es la que asigna el actes que creuen de mes importancia ,la contrata pot disscrepar de lo que trien pero al final la contratant es la que prem la decisio. El qui vulga mes informacio el convide que vinga personalment i jo l'informe tranquilament, normalment estic el divendres i els diumenges en l'assaig, vos espere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...