Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 9 de setembre del 2009

Aprovada la darrera obra del Pla Camps per a Beniarrés

Els 134.713 € es destinaran a la construcció d’un nou bar per a la futura piscina municipal

La Conselleria d’Economia, Hisenda i Treball, ha publicat a la seua pàgina web l’aprovació del darrer projecte que l’Ajuntament de Beniarrés havia presentat dintre del Pla Camps i que resultava ser el més costós de tots els presentats amb un pressupost de 134.713,24 € ( 22 milions de pessetes aproximadament), es a dir, la meitat de tots els diners que el Pla Camps ha destinat al nostre poble. Aquesta obra serà licitada i adjudicada per l’Ajuntament de Beniarrés. El que no diu la web és el periode d’execució, es a dir, si l’obra es farà aquest mateix any o serà per a l’any 2010. Incomprensiblement a la web de l’Ajuntament aquesta important subvenció que ha rebut el nostre consistori es totalment silenciada.

El PP amb els seus vots a favor, l’abstenció del PSPV-PSOE i el vot en contra del BLOC va voler destinar aquesta important quantitat de diners a la Construcció de local en sol dotacional: Construcció d’un nou edifici amb uns mínims serveis, una sala gran i una altra reduïda en el terreny dotacional del Dr. Orero Tindrà una superfície de 150 m2 amb 12 m2 de de serveis, 40 m2 de sala xicoteta i 98 m2 de sala gran. Aquesta obra té un pressupost de 134.713,24 € (IVA inclòs). En paraules de l’alcalde de Beniarrés, aquest edifici anirà destinat a ser un bar per a la nova piscina municipal que en breu es construirà.

El grup municipal socialista es va abstenir en l’aprovació d’aquest projecte en el seu moment per els següents motius entre altres més:

1.- En cap moment se’ns ha demanat parèixer ni demanat propostes al nostre grup.


2.- El finançament de les obres, és a dir, el pagar les obres, no està gens clar. Si el Pla de Zapatero deia que els ajuntaments rebrien el 70 % dels diners sols adjudicar l’obra i el 30 % restant en acabar-la, en el Pla Camps no es sap com s’ha de pagar ni d’on tenen que vindre els diners (al decret del pla no diu res de res) i sabent com està la Generalitat Valenciana amb més de 12.000 milions d’euros de deutes, ens fa pensar que els diners constaran que apareguen i novament seran els ajuntaments, en aquest cas el de Beniarrés, qui hauran de avançar els diners i en el cas del nostre no hi han per fer front aquests futurs pagaments.


3.- Els socialistes proposàvem altres projectes molts més ambiciosos i que sols es poden realitzar quan tens grans subvencions com la creació d’una xarxa de recollida d’aigües pluvials per a tot el poble, la construcció de la conducció d’aigua del nou pou de la Pedrera fins els dipòsits municipals, la construcció de centrals d’energia solar als edificis públics per a rebaixar considerablement les factures d’energia elèctrica per part de l’Ajuntament ( al voltant dels 50.000 € anuals) i així destinar aquests diners a altres menesters, construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable i molts altres projectes que haguérem pogut aportar damunt la taula.

A Beniarrés la situació de l’hostaleria ha canviat en poc temps i ara ja gaudim d'altres ofertes hostaleres on poder anar a dinar i fer-se un picada amb els nostres i on el visitant pot quedar-se a gaudir dels nostres plats sense cap problema. El que proposàvem els socialistes era que, o be el nou local que s’està construint per a la música o bé el local que actualment ocupa la música i que abandonaran si marxen al nou local que s’està construint, es destinara a fer un restaurant i que generarà ingressos a l’Ajuntament am el seu lloguer. En canvi la proposta del PP és destinar 134.713 € a la construcció d’un bar. Es a dir la proposta dels socialistes no suposava cap inversió nova i aquest 134.713 € podrien anar destinats a altres obres per a millorar la qualitat de vida dels beniarresins i beniarresines.

Amb aquests 134.713 € es podrien fer moltes altres obres com les abans esmentades i al mateix temps tindre un bar a la nova piscina municipal. Per exemple algunes possibles obres serien renovar part de la xarxa d’aigua potable dins del casc urbà doncs hi ha zones de Beniarrés que la xarxa d’aigua està en un estat lamentable, s’haguera pogut construir un magatzem municipal al polígon per deixar tot el material que té l’ajuntament en les parcel·les on no hi ha res construït i que l'ajuntament les pot reclamr com a seues o en aquestes mateixes parcel·les construir una nau niu per a llogar-la a futures persones emprenedores que volen muntar un empresa però que no disposen de suficient capital, comprar terrenys per ampliar el polígon industrial de Beniarrés entre moltes altres coses i com no, totes aquestes obres donarien i crearien treball.

Com es pot apreciar, hi ha diferents formes de gastar els diners públics, el que es menester és que almenys les empreses que estan fent les obres incloses dintre del Pla Camps vagen cobrant les certificacions de les obres que estan realitzant doncs aquesta gent son treballadors i no polítics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

CREC QUE TENS RAÓ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...