Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 21 de setembre del 2009

Gigantes y cabezudos de cinco comunidades reúnen a 4.000 espectadores


Abarán vibró ayer con sus calles y plazas llenas de gente con motivo del X encuentro nacional de Gigantes y Cabezudos que congregó a unas cuatro mil personas. La entidad organizadora, la asociación El Tío Pajero, que estrenó dos nuevos gigantes llamados Rey y Reina y que desfilaron por primera vez con trajes tejidos por el grupo Mucho por vivir, se vio desbordada y batió el récord de participación con treinta y ocho gigantes y más de un centenar de cabezudos procedentes de cinco comunidades autónomas que llevaron la alegría, la ilusión y la música por las principales vías del pueblo.

Gigantes y cabezudos de Barbera del Vallés, Leganés, Calatayud, Caravaca, Abarán, Murcia, Beniarrés, Petrer, Pinoso, Alcoy, Alicante, Monovar, Novelda y Campello se convirtieron en los auténticos protagonistas de la fiesta por excelencia de los niños.


Noticia apareguda a "La Verdad" de Murcia


EL ORGULLO DEL 'TÍO PAJERO' Si José Antonio Gómez, apodado en Abarán el 'Tío Pajero', levantara la cabeza, sus ojos no darían crédito a la multitudinaria fiesta que concregó ayer a miles de personas que no quisieron perderse el Encuentro de Gigantes y Cabezudos, una festividad que el 'Tío Pajero' ideó en 1950 para darle utilidad a dos muñecos de cartón con los que unos frailes madrileños, que carecían de dinero, le pagaron la fruta que el abaranero les llevó durante varios años a un convento de la capital.



"El Tio Pajero" i altres gegants d'Abaran (Murcia)



Unos 50 gigantes y más de 100 cabezudos de Barbera del Vallés, Novelda, Alcoy, Alicante, Beniarrés, Leganés, Pinoso, Monóvar, Calatayud, Campello, Petrel, Caravaca, Murcia y Abarán despertaron las risas y el asombro de los asistentes. Este año, la organización otorgó el título de Gigantero de Honor a Javier Crespo, rector del Seminario de San Fulgencio de Murcia, que sustituyó en el cargo a Miguel Ángel Cámara.


Gegants de l'Associació Cultural "L'Esportí" ahir a Abaran (Murcia)

Noticia apareguda a "La opinion de Murcia"

12 comentaris:

Anònim ha dit...

És un orgull passetjar el nóm del nostre poble i els nostres cabuts i gegants per tot arreu. També ens coneixen per el Draco. Ja ens tornarán les visites.

SAJOLIDA ha dit...

Després de la Banda de Música, l'Esportí és l'associació de Beniarrés que més exporta el nom del nostre poble.
Enhorabona i continueu així.

Carles Tomàs ha dit...

No em puc resistir a comentar i ampliar una mica el comentari de SAJOLIDA. És veritat. Jo no visc a Beniarrés, però m'arriben les actuacions que fa l'Esportí. Algú des d'aquest blog els qualifica de "rojos" i jo no sé si això vol dir alguna cosa despectiva. Almenys, per a mi, els colors no desqualifiquen ningú. I sense que ningú m'interprete malament, en aquest país nostre, la cultura ha estat sempre promoguda des d'un sector de la població al qual qualifiquen d'esquerres, sent molt poca cosa la que es produeix en l'altre sector. És la realitat que es pot palpar i que sempre ha estat així. Repetisc: que ningú es done per ofés. Tan sols estic expressant la meua opinió i, com opinió, es pot rebatre perfectament. Acceptaré si algú em diu el contrari raonant, no insultant. I si el meu amic anònim creu que estic donant lliçons, no es així. Estic donant la meua opinió amb nom i cognom.

Anònim ha dit...

Tots es del esportí no som " rojos " jo mes bé en considere blavet.

Anònim ha dit...

Karles, per que no et presentes per a alcalde pel PSOE. Jo et votaria no més que per a vorer que series capaç de fer.

Beniarres al dia ha dit...

Realment l’Esportí porta el nom del nostre poble allà on va i quan et pregunten d’on eres, amb molt d’orgull dius que de Beniarrés, prop d’Alcoi.

Al dinar que vam tindre a Abaràn cantavem cançons en castellà i en valencià. La dolçaina i el tabal ens unia a tots en un ambient de festa i celebració. Realment aquest mont dels nanos i gegants està molt agermanat sense importar la cultura de cadascú, doncs ens uneixen l’estima pels nanos i gegants.

Al darrer anònim. Personalment coneixc a Carles i crec que no em cremaria les mans si et dic que al PSOE l’ha votat una o ninguna vegada per tant ho tens difícil. Perquè no et presentes tu per Coalició Valenciana o per el Partido Popular?

Carles Tomàs ha dit...

Sembla que per algú, opinar donant la cara, vol dir tenir aspiracions polítiques d'algun color determinat. Res més lluny de la realitat. Opinar vol dir que cadascú diu el que pensa, opinar és exposar idees perquè es puguen fer coses, opinar és participar en la vida pública. Si a tot aquell que no té inconvenient en dir el que pensa de la vida, de les coses, de la convivència se'l tatxa de donar lliçons, de voler tindre protagonisme, serà millor estar callat i que siga el que Déu vullga.
Una altra cosa que no veig correcta i que denota una gran covardia i baixesa moral, és anar criticant sense trellat, anar comentant despectivament el que opinen els altres, anar de vegades ratllant l'insult i la desqualificació, i tot plegat, amagat darrere un anonimat que fa encara més despreciable el comentari.
M'agradaria conéixer personalment aquest personatge que no s'ho pensa dues vegades a l'hora de manifestar-se en contra meua. Ja sé que ideològicament estarem a les antípodes, però açò no és obstacle per poder mantenir una conversació amigable, plena de sentit i de la que se'n puga extraure alguna cosa positiva. De vegades les persones estem més prop del que pensem.
Sr. Anònim -perquè deu ser el mateix sempre- i si no, Srs Anònims, si no teniu inconvenient em podeu enviar algun correu en el que m'exposus de manera raonada tot el que teniu en contra de les meues opinions. Si esteu disposats, gustosament us enviaré la meua adreça. Deixem de discutir a base d'anònims perquè fa la impressió que estic escrivint a fantasmes, és a dir, a persones invisibles, a persones sense rostre, no aneu a interpretar-me malament.
Una salutació

Anònim ha dit...

Fede cualquier que es un poc critic en el PSOE del poble ja te de ser de Coalicion Valenciana o del PP??? No has pensat que el o els cadidats no agraden??

Anònim ha dit...

Aixó, aixó, que renoven les cares.

Beniarres al dia ha dit...

Simplement em quede bocabadat com un article que parla de l’Esporti i de nanos i gegants acaba tractant aquests temes però així és la llibertat d’expressió.

Com podeu apreciar Carles Tomàs té un llenguatge exquisit i una classe contestant digna d’admirar per molts. Ja sabeu vos ofereix la ma per a que puga parlar amb ell sense el “burka” de l’anonimat.

Al penúltim anònim. Aquestes paruales teues (supose): “Karles, per que no et presentes per a alcalde pel PSOE. Jo et votaria no més que per a vorer que series capaç de fer.” No les considere crítiques amb el PSOE, res més lluny. Crec que amb el comentari que he fet anteriorment ja t’he contestat, jo solament et faig una proposta per a que et presentes per algun dels dos partits que t’he exposat per a veure com ho fas igual que li ho demanes a Carles i si no pots presentar-te per algun altre però d’aquesta forma et podrien jutjar igual que demanes jutjar tu la gestió de Carles.

Els candidats del PSPV-PSOE els trien els militants per tant si vols participar de l’elecció ja saps que fer. Crec que tots els partits intenten posar la persona més valida entre les seues files i que estiga disposta a sacrificar 4 anys de la seua vida per el seu poble. Les properes eleccions ja voras les cares que es presenten i espere que t’agraden per a que diposites la teua confiança en elles.

Anònim ha dit...

vinga primaries al PSOE de Beniarres! i als altres grups tampoc estaria mal, ja que de vegades pareix que trieu a proposit per a no eixir endavant. MV i JV dimisio ja!

Anònim ha dit...

bé,bé.q es conega el poble.recordeu q els ciclistes de Beniarrés porten el nom per tot l,estat.salut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...