Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 18 de setembre del 2009

Enveja sana

El proper cap de setmana l’Alqueria d’Asnar celebra tot un seguit d’actes que estan inclosos dintre de les seues festes patronals del proper cap de setmana. Les actuacions i representacions que es faran els dies 18, 19 i 20 de setembre van baix el nom de “Festa dels Joves” i constarà de la següent programació:

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE
20h. A la Casa de Cultura La Fabriqueta cançó d'autor amb HUGO MAS
22:30h. A la Plaça País Valencià FAULA TEATRE presenta LA HISTÒRIA D'UN BES APASSIONAT.
DISSABTE 19 DE SETEMBRE
19h. A La Fabriqueta, DANI MIQUEL cantacançons.
21h. CORREFOCS dels DIMONIS RAFOLINS.
00h: CONCERTS a la Plaça País Valencià amb SVA-TERS, LILIT I DIONÍS i ARTHUR CARAVAN
DIUMENGE 20 DE SETEMBRE
20h. A la Plaça País Valencià LA DEPENDENT amb VA DE BO

Sincerament u quan veu aquesta programació el primer que li ve al cos és enveja, enveja sana de com un poble 3 vegades més xicotet que Beniarrés organitza tot aquest cap de setmana d’activitats, representacions musicals i mostres culturals tant diverses i al mateix temps tant nostres, tant valencianes, tant de la nostra terra i li ve al cap la setmana cultural que hem tingut a Beniarrés abans de festes, on no ha hagut una sola obra de teatre, ni música en la nostra llengua ni cantautors, ni res relacionat en la nostra cultura com a poble ( a exceptuar la processó de fanalets). I es que aquesta “Festa dels Joves” l’organitzen els jovents de l’Alqueria amb la col·laboració de l’Ajuntament i no al revés..

I es que igual que als jovents i a la societat de l’Alqueria li se dona participació, a la societat beniarresina no li se dona participació per a fer una programació cultural i per participar de l’organització d’esdeveniments culturals. El PP es va negar ja en la passada legislatura a crear una Consell Local de Cultura que fora l’òrgan encarregat de gestionar els esdeveniments culturals al nostre poble però no sols en les Festes Patronals, sinó al llarg de tot l’any. Seria l’òrgan encarregat de crear una programació cultural al nostre poble per a tot l’any. Seria l’òrgan encarregat de donar-li vida al Centre Cultural “Joan Fuster” i dotar-lo d’una programació cultural per a tots els gustos i per a tot l'any. Serien activitats culturals que naixerien de la societat beniarresina, es a dir, del poble i per tant l’acceptació, la col·laboració, la participació estarien més que garantides.

La Cultura la deu parir el poble amb la col·laboració de l’Ajuntament i no al revés. No es pot fer cultura de talonari i bitlletera com s’ha fet al llarg dels darrers anys perquè passa el que ha passat, s’han acabat els diners, s’ha acabat al cultura institucional a Beniarrés.
Sempre ens queden associacions i entitats culturals de Beniarrés que amb els seus esforços, temps i diners ens omplin el poble de mostres culturals que fan que el poble estiga viu.

13 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

Les festes de qualsevol localitat haurien de ser una exteriorització d'allò que el poble porta dins. Quan este mateix poble té inquietuds de la classe que siguen, les exterioritzarà en ocasions propícies, i les festes locals en són. Les autoritats locals farien bé en recollir totes les inquietuds i ser l'agent encarregat de posar-les de manifest. Mai hauria de ser qui dictara què és el que cal fer i posar els actes al seu gust. Hauria d'anar detectant tot allò que les diferents associacions locals porten endavant i arribat el moment de les festes locals, i previ consens, muntar els diferents actes amb criteri i procurant acontentar a tots. En resum: els ajuntaments no deurien ser els programadors de la festa, sinó l'organisme que aglutine les inquietuds que cada organització o associació local desitge que es realitze. Si no es fa així, estem davant un despotisme il.lustrat, ja sabem: "tot per al poble, però sense el poble"

Anònim ha dit...

Aixo si que es una regidora de cultura, enorobona tere

SAJOLIDA ha dit...

L'Alqueria sempre ha destacat pel moviment obrer en altres temps (Papereres) i la implicació dels veïns en la participació ciutadana.
Això sumat a la gestió del seu alcalde, dona aquests fruits. Prengam nota.
Enhorabona als alquerians.

Pettylux ha dit...

Es nota el interés de l'ajuntament en afavorir allò que la gent vol i proposa, no el que a ells els puguera agradar portar... si l'ajuntament fora del PP no hauria festa de joventut, sinò Norma Duval per als iaios...
Salut i enveja des de Castalla!
Rafa

Anònim ha dit...

Demagògia barata...

Anònim ha dit...

Pero el Carles Tomas ki collons es? Si tan eres del poble pq mai estas en el poble?? No tens ni idea de lo que es estar dia a dia en el poble i sempre vas donan lliçons per asi. Vine a Beniarres a viure en la seua gent i mira,escolta,paseja fes poble i despres parla! No eres ni pa saludar a la gent i que vas diguent!!
Salut Beniarresi FORASTER!!!

Anònim ha dit...

Menos flors a "l'alcalde d'Sprigfield" que és un populista de molt de cuidao.

Anònim ha dit...

L'alcalde de l'Alqueria (¿és ell el de Sprigfield?) serà com serà, però no podeu deixar de vore que permet participar als veïns del seu poble en l'organització de les festes que estem comentant.
Jo crec que ell no és massa nacionalista i no obstant, aquest tipus d'actes festius si ho són.

Carles Tomàs ha dit...

Jo pensava que quan faig un comentari en aquest blog tan sols estava expressant la meua opinió, però es veu que no, que el que faig és donar lliçons segons algú -mai millor dit "algú", doncs el que em critica darrere d'un anonimat és, en el millor dels cassos, "algú"- He de dir-li a eixe "algú", que jo no intente donar lliçons a ningú, i si ell pensa que sí que ho faig, ho lamente i li demane disculpes.
En quant a què no tinc ni idea del que és estar dia a dia al poble, segons dius, et done tota la raó i per això no opine del que es fa al poble. Jo he expressat la meua opinió sobre com haurien de ser les festes d'un poble, no com són les festes del teu poble, que també és el meu, encara que per circumstàncies de la vida n'estiga absent. Així és que no et dones per ofés, que jo no he criticat l'actuació de les teues autoritats locals.
Referent a les salutacions a la gent, m'agradaria conéixer't per poder fer-ho. No sé si és prudent saludar "anònims", no fos que em prengueren per boig per allò d'anar saludant "ningú".
Ara sí que et vull donar un consell, no una lliçó: abans d'arremetre com un bou que ix dels corrals, lliges bé allò que escric i analitzes bé si realment el que jo dic és el que tu penses que dic. I és que quan s'escriu escudat per un anonimat es poden dir autèntiques burrades i crec que deus ser el mateix que ja em va enviar un altre "recadet" en una altra ocasió interpretant-me de manera errònia. Si no ho eres, perdona, però us sembleu en la manera d'expressar-se
Per últim, dir-te que el Carles Tomàs es això: Carles Tomàs, amb nom i cognom. I aplicant la teua expressió, "qui collons" és aquest Anònim tan irascible que no sap llegir el que escric?
Malgrat tot, t'envie les millors salutacions.

Anònim ha dit...

Què fàcil i covard és contestar amb mala educació amagat baix l'anonimat.
Felicitats pel teus escrits, Carles Tomàs; ens omplin d'il·lusió i esperança.

Carles Tomàs ha dit...

Meny mal que no tot és palla en aquests comentaris i sempre hi ha algú que entén el que escrius.
Gràcies a l'últim anònim.

Anònim ha dit...

Gracies a tu, Carles, i perdona, sok el mateix que et posava a parir. Es que tinc doble personalitat, saps.

Beniarres al dia ha dit...

Baix el paraigües de la llibert d’expressió molts comentaristes d’aquest blog ,i sempre de forma anònima, es valen per menysprear i insultar a gent que exposa els seus comentaris i, a més a més, posa el nom i fins i tot la fotografia.

Lamentablement aquest gent és incapaç de dir-te el mateix que es capaç d’escriure de forma anònim a la cara quan et veu pel carrer però tot siga per la llibertat d’expressió.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...