Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 6 de setembre del 2009

Els catalans defenen la “Cultura del Foc”, que fem els valencians?

Més de set mil manifestants a Barcelona perquè la cultura del foc no desaparegui

Demana al govern espanyol que aprovi les consideracions sobre l'esborrany de l'adaptació de la directiva europea

'Farem les Festes amb Foc, peti qui peti' és el lema de la manifestació unitària que es va fer ahir a Barcelona per defensar la cultura tradicional del foc i com a mesura de pressió per impulsar les consideracions de l'esborrany de transposició de la directiva europea (pdf) presentada per l'estat espanyol. Era organitzada per les principals entitats de la festa del foc del Principat i amb el suport de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

El president de la coordinadora de colles de diables i bestiari de Barcelona, Nacho Darrau, va fer una crida perquè s'escolti el col·lectiu 'per salvar la cultura del foc'. Darrau va recordar que es manifesten contra una directiva que no s'adapta a la realitat de les festes. El president de la coordinadora va posar dos exemples. El primer, que 'les places i carrers fan impossible que hi hagi 15 metres de distància entre els diables i el públic'. El segon, que la directiva impedeix que els menors de 12 anys hi participin.

La marxa va acabar a la plaça de Sant Jaume on, des del balcó de l’Ajuntament, el músic Pep Sala va llegir un manifest reivindicatiu en nom dels organitzadors de la manifestació i de totes les entitats participants. Representants de la Generalitat i de l’Ajuntament també van intervenir en l'acte que es va tancar amb una tabalada conjunta de totes les colles de bestiari i de diables presents a la manifestació.


El futur de la cultura del foc depèn del govern espanyol

Les consideracions, que es van presentar al ministeri d'Indústria espanyol el passat agost, han estat consensuades entre les entitats organitzadores de la marxa, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Coordinadora de Diables i Bèsties de Foc de Barcelona i l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, altres entitats del País Valencià i les Illes, i els governs de Catalunya i les Illes. Els negociadors amb el govern espanyol es mostren optimistes i creuen que l'executiu acceptarà les seves consideracions. A més, creuen que el resultat de les converses serà definitiu pel futur de la cultura del foc al nostre país. 'Si les negociacions amb el govern espanyol van bé, no hem de patir pels correfocs ni per la Patum', va dir a VilaWeb Ramon Fontdevila, director general del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. I és que, segons Fontdevila, 'Europa aprovarà allò que presenti el govern espanyol'.
Noticia apareguda a Vilaweb

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Els catalans, com sempre, ens prenen la iniciativa

Anònim ha dit...

Algú entés en el tema. Perilla al País Valencià els correfocs? i la cordà a Beniarrés?

Anònim ha dit...

Un altre bou per ferida de bou i no prohibixen res, ara si per quatre cremedes que ens fem a les cordaes ens la volen prohibir.
Volem cordaes, traques i correfoc a les nostres festes!

Anònim ha dit...

perdonad pero hay un monton de estamentos que hasta incluso han hecho proyeccion de nuestras cordas
en el parlamento europeo, asi que los catalanes van por detras. aunque en este sentido preferiria que fueramos todos a una, como la gente de los toros, que a su vez trabajan como españoles.

Anònim ha dit...

viimos en una democracia super guay, nos quieren quitar las tradiciones y ni podemos fumar en ningun stio,eso ni con Franco ocurria no te jode!
ZAPATERO VAYASE YA POR FAVOR!

Anònim ha dit...

pròximament a Beniarrés xerrades informatives sobre la directiva del foc!

Anònim ha dit...

cuando seran las charlas.
quien las imparte?

Anònim ha dit...

Algú barreja la directiva europea del foc amb la prohibició de fumar i la presidència de Zapatero.
El que et vullguen prohibir a tu el fumar en espais públics està defensant la salut del veí que no vol fumar. Si tu ho vols fer, buscat un lloc on no molestes l'altre i et fumes el que vullgues, des de caliquenys fins a pallocs de dacsa passant per l'american tobacco.
Respecte a Zapatero, váyase,li ho haurem de dir entre tots el dia de les eleccions, no et sembla?

Beniarres al dia ha dit...

Ja fareu arribar el dia de la xerrada per fer-ho públic donar-li difussió.

* El de l'oli * ha dit...

Jo no he parat d'escoltar que si, que aquest any és l'ultim de la cordà.
Però porte escoltant-ho tants anys que ja no se que creure'm.
De totes maneres, espere que no ens pille el bou i sàpigam resoldre-ho.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...