Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 15 de novembre del 2011

El PP pujarà l’aigua i la recollida de fem

La taxa de la recollida de la brossa tindrà una pujada del 50 %.

Ahir, dilluns 14 de novembre a les 19:30 hores, es va celebrar sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés. Hi vaig assistir com a públic doncs pense que cal estar assabentats en que es gasten els nostres diners, quines inversions hi ha previstes i com es troba el dia a dia el nostre Ajuntament, casa que és de tots i ens representa a tots, afectant-nos tot el que allí s’aprova.

Ni a la web de l’Ajuntament ni a la megafonia municipal es va donar difusió de la celebració de la sessió plenària. Tal vegada per massa càrrega de treball o tal vegada per voluntat pròpia de no fer-ho, doncs si que va haver temps i ganes per anunciar per la megafonia municipal la celebració de l’acte electoral que el Partido Popular de Beniarrés va celebrar al Centre Cultural “Joan Fuster”. Ja es veu hi han preferències.

A la sessió plenària es van aprovar diferents acords. Els més significatius varen ser:

Pujada de la taxa de la recollida de brossa: Amb els vots a favor del PP, l’abstenció del BLOC i els vots en contra es va aprovar pujar el que paguem per l’arreplegada de brossa a Beniarrés, passant de 36 € anuals a 54 €, es a dir, una pujada del 50%.

Els motius de la pujada ara de la taxa és que resulta deficitària, cosa que ja fa molts anys que passa, i que si no es va fer l’any passat va ser perquè era any electoral (segons va informar l’alcalde). L’abstenció del BLOC ve fonamentada en que la pujada la veuen insuficient, es a dir, calia haver-la pujat més. I el vot en contra del PSPV-PSOE venia fonamentat en que abans de pujar cal presentar unes mesures d’estalvi per part de l’Ajuntament així com si ho s’hagueren desbalafiat tant els diners abans ara hi haurien diners per a fer front a aquest desajust, al mateix temps que ara que les famílies tenen menys ingressos degut a la crisi és el moment més idoni per pujar aquesta taxa.

Pujada de la taxa de l’aigua: La pujada no la puc concretar doncs ni el mateix alcalde la va saber concretar degut a la complexitat de regulació de la taxa. El resultat de la votació va ser el PP a favor, l’abstenció del BLOC i el vot en contra del PSPV-PSOE.

Els motius per pujar-la són els mateixos que abans, que resulta deficitària, va anunciar l’alcalde. El representant del BLOC va justificar la seua abstenció en que calia invertir més en millorar la xarxa i en el seu control, encara que si que estava a favor de la pujada. I el grup socialista va justificar el seu vot en contra en és un moment molt difícil per a moltes famílies i que abans de pujar el preu de l’aigua cal presentar unes mesures d’estalvi i de reducció de les despeses de l’Ajuntament.

Un altre punt va ser aprovar una nova taxa per utilitzar les instal·lacions del gimnàs. Quan s’aprove aquesta taxa els usuaris de les instal·lacions tindran que pagar 5 € al mes.

Un altre punt va ser aprovar el nomenament de Jutge de Pau i suplement, sent nomenat jutge de Pau l’actual jutge suplent, Ismael, antic regidor del PP a l’Ajuntament de Beniarrés. Personalment considere que la figura del Jutge de Pau no tindria que tindre cap relació amb cap partit polític doncs les seues decisions han de ser totalment imparcials, vagen a favor o en contra de l’equip de govern.

I per últim, es va acordar amb els únics vots a favor del PP demanar un préstec de quasi 40.000 € per tal de fer front al pagament de factures a proveïdors i subministradors que se’ls deu diners.

L’alcalde justifica aquest préstec dient que tant la Diputació d’Alacant com la Generalitat Valenciana deuen diners a l’Ajuntament però ben cert és si es fera cas al que diu el seu “jefe” Mariano Rajoy : “ Hay que gastar lo que se tiene, ni un euro más ni un euro menos”, no caldria haver demanat aquest préstec i el pagament dels seus interessos.

Doncs bé, aquests son els temes que considere més importants es van tractar ahir en la sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Beniarrés

6 comentaris:

JAVI ha dit...

ENTRE EL PP Y EL PSOE ESTAMOS APAÑAOS, FEDE SI GANAR EL PSOE NO SUBIRIA EL AGUA Y LA BASURA?, MMM NO SE NO SE

Anònim ha dit...

així pagarem els milions de deutes del poble? en quants anys??? 20,30? de la basura, aigua , contribució ....
per cert el sr.alcalde sha baixat el sou o per a ell no hi ha crisis????

Miquelet ha dit...

Sembla ser que no escoltares les mesures que el meu company i portaveu va exposar o proposar per reduir les quantitats de brossa orgànica i així les despeses del servei de recollida abans de abstenir-se a la votació, servei com el de l’aigua que, malgrat s’aplique la pujada, continua sent deficitari. Els serveix els hem de pagar entre tots, gaudim d’un luxe de recollida domiciliaria de la brossa i som el poble amb la taxa més baixa de la comarca. Hem de ser sabedors, els diners que s’apliquen per cobrir els serveix deficitaris no els poden invertir en altres menesters. Dir solament: L’abstenció del BLOC ve fonamentada en que la pujada la veuen insuficient, es a dir, calia haver-la pujat més. Em sembla despectiu i totalment partidista, també podríem dir que el psoe va votar en contra per què la solució al problema del dèficit podria solucionar-se, no sé “ fent treballar a Pixirín de manera gratuïta?” vinga va, siguem sincers, no sé a quin dels dos partits què representem ens pot perjudicar més el meu comentari d’ara o el teu d’abans, però el que tinc ben clar és, que aquests tipus de comentaris sols beneficia a un partit i no és cap dels nostres.

Anònim ha dit...

Que no han tingut huit anys per a pujar les taxes? Pujada insuficient ara?. El "plumero" cada vegada és mes gran!!!!!!!

Anònim ha dit...

Es un " Luxe la recollida domiciliaria" o es tercermundiste aquest sistema a Beiarres fent olor les aceres y deixan la bossa on un vol plena de mosques, l'higiene per damunt de tot i no cregues tu que en altres poblacions es paga molt mes que açi. En tots els llocs estan enterrant els contenidors baix terra i açi encara n'hi han arribat jajajaja

Beniarres al dia ha dit...

Javi: El poble no ha volgut que gestionem l’Ajuntament de Beniarrés però et puc dir que l’Ajuntament és com una casa, abans estalvia i després si et fan falta tires ma dels diners estalviats per a traure les castanyes del foc.

Ara és un moment molt difícil per a moltes famílies i no és el moment de que el malbaratament dels diners públics que s’han fet al llarg de temps de bonança ho paguen els contribuents, per tant ja et puc dir que els socialistes no haguerem pujat la brossa i l’aigua sense abans haver reduït considerablement certes despeses innecessàries en aquestes moments i que poden estalviar molts diners.

Miquelet: Primer que tot dir-te que qui treballa per a l’Ajuntament de Beniarrés deu cobrar i quant més prompte millor, no com està passant a Beniarrés en els darrers anys.
Aquest article no vol beneficiar ni perjudicar a ningú sols vol donar a conèixer, el que segons el que jo vaig escoltar i veure, va passar a la sessió plenària, resumint els fets. Els socialistes van proposar que abans que es pujen les taxes es reduixquen despeses que perfectament es suprimir si hi ha voluntat política, i això imagine que tú també ho vas escoltar, no fent cap referència en el teu comentari.

Si no estàs d’acord amb la interpretació de la sessió plenària et convide a que en la propera sessió plenària faces una crònica dels fets ocorreguts encara que seria millor per a tots que fora el mateix ajuntament, es a dir el PP, el que penjara les actes de les sessions plenàries a la web de l’Ajuntament, cosa que per desgràcia no ocorre, doncs a la web de l’Ajuntament no hi ha ni una sola acta penjada de l’any 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...