Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 19 de juliol del 2010

Si vols formació musical, te l'hauràs de pagar

El Consell ofega ara els conservatoris de música dels pobles amb retallades del 60%



Després de les escoletes, ara el torn ha sigut per als 21 conservatoris professionals de música repartits pel territori valencià. En estos centres, que són una font inesgotable de futurs músics, els retalls del Consell arriben al 60% i obigaran als ajuntaments que puguen a fer un esforç sobrehumà per a mantindre's vius o com ja eix de veus d'algun membre de la Generalitat a ser cofinançat pels pares. És a dir, a pagar més diners, dels que ja s'abonen, per a l'educació musical dels seus fills. Una tradició típicament valenciana i que es pot perdre en els propers anys.


Així, conservatoris professionals com el d'Oriola passen de rebre una ajuda per al funcionament i les despeses de professorat de 156.577 euros de 2009 als 77.110 que rebran enguany. Llíria, la Ciutat de la Música, que rebia la major inversió i que dona cobertura a centenars de joves passarà de rebre 234.317 euros a obtindre només 91.209, fins a un 62% menys. Com no a Benicarló es passa de 168.680 a 67.441.


En el cas del Conservatori Municipal del municipi edetà, la disminució de 143.108,41 euros respecte de l’any 2009 suposa una reducció de prop de 500 euros d’ajuda per matricula, quantitat que de no assumir el consistori tindran que fer front els pares i mares dels alumnes. Açò suposa passar de tindre abonat el 23% del cost total del centre a quedar-se per sota del 9%, generant un desajust econòmic greu per a la comptabilitat de l’entitat i de moltes famílies que s'hauran de pensar la continutïat al món de la música dels seus fills.



Però estos no són només que tres exemples de les comarques valencianes. Els conservatoris d'Alcoi, Almoradí, Altea, Benidorm, Novelda, Pilar de la Horadada, Sant Vicent del Raspeig, Torrevella, Villena, Xàbia,Segorbe, Albaida, Buñol, Carlet, Chella, Meliana i Montcada també perden la majoria dels recursos que rebien de la Generalitat. D'esta manera, els conservatoris que preparen als alumnes per al Grau Superior de la carrera de Música veuen com esta manca de recursos es ferix de mort.


Pobles amb dos bandes de prestigi internacional com Buñol passaran d'obtindre 168.000 euros a poc més de 63.000.Un cas flagrant en un municipi de pocs habitants que dona cobertura a la comarca de la Foia de Buñol. Un cas semblant als de Segorbe, que de 132.646 que van obtindre en 2009 passaran a 51.133. Un dels principals atractius d'estos municipis d'interior que no paren de perdre població està en perill de desaparició.


Això sí, La FSMCV ja prepara per al proper 17 d'octubre mobilitzacions pel que consideren com una sentència de mort a l'educació musical pública a territori valencià. El sector pretén traure al carrer a més de 20.000 persones per a defendre el que ha la Comunitat s'ha convertit en un valor afegit i en una eixida per a centenars de joves que copen la majoria de bandes i orquestres de l'Estat espanyol i d'arreu del món.


Per al portaveu d’Iniciativa i regidor de Llíria, Paco García, el PP "té paralitzat el País Valencià i ara, vol paralitzar la vida musical de les escoles de música de les societats valencianes amb grans retallades que posen en perill la continuïtat de moltes d’elles".


Segons García, el PP ha incomplit tots els acords que mantenia amb la FSMCV per al manteniment de les Escoles de Música i a més, ha començat a deixar en l’estacada a molts ajuntaments que suporten econòmicament conservatoris de música. "El Conseller Font de Mora ha donat instruccions de restringir totes les ajudes y ahir la setmana passada va publicar l’ordre on es fa palès esta dràstica disminució", va denunciar.


Des del PSPV i EUPV van denunciar durament que el Consell estiga pensant en el copagaments de l'educació musical, com si ja no s'estiguera fent. Am estos retalls, la majoria dels diners els hauran de posar els pares i els ajuntaments, molts dels quals estan en una situació econòmica complicadíssima.Ambdós partits creues que es destruirà una professionalització del món de la música que ha costat molts diners.


Noticia apareguda a l'Informatiu

3 comentaris:

Anònim ha dit...

es veritat que el PSOE va presentar una moció per apoyar les bandes de música i el PP la va rebutjar amb els seus vots?

Beniarres al dia ha dit...

Si així va ser. Els arguments donats per el PP van ser que ja se'ls ajudava prou

Anònim ha dit...

fede es veritat que el estat li ha recurtat moltissims diners a la generalitat per a cultura entre altres coses ? i ara no utilitzes la demagogia per a contestar per que si dius que la generalitat te diners per al que vol, l'estat també , tan sols digues si es deveres o no?i si vols un altre dia obrim un debat al respecte.
es veritat que l'ajuntament ofería 3000 euros per a la escola comarcal tan sols a canvi de que portara el nom de l'ajuntament de beniarres sense clavarse en la gestió? saps eixa quantitat el que li haguera suposat als pares dels xiquets?i es veritat que els musics cobraven 8000 euros i van passar a demanar-ne casi 18000 en un any ? un altra pregunta es veritat que l'ajuntament ha passat de pagar 8000 euros a 15000 incloent els acompanyaments de carrer per a que ningu pague musica en el poble i es mantinga la festa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...