Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 10 de juliol del 2010

VI Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola

Dissabte 10 de juliol de 2010 a Gaianes amb la presència de l'Associació Cultural l'Esportí





El dissabte dia 10 de juliol se celebrarà a Gaianes l'Aplec de les danses del Pobles de la Mariola que anualment ve celebrant-se des de fa 6 anys en diferents poblacions al voltant de la Serra Mariola. Enguany li ha tocat la tanda a Gaianes que acollirà balladors i músics en representació d'Alcoi, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes, Beneixama, Onil, Bocairent, Biar i Beniarrés.


La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'ambit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la propia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col.lectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats civiques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.

HORARIS I PROGRAMACIÓ

- 18.30h. s'obrirà el Centre Cultural JÚLIA PÉREZ situat al C/ L'Hort, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.

- 19.30h. es donarà la benvinguda a tots els pobles participants i eixirem tots des del Centre Cultural, en cercavila, seguits per l'Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés, amb els seus Nanos i Gegants, pels diferents carrers del poble (c. L'hort, plaça Major, c. Calvari, sant Francesc, placeta Font Nova i Mare de Déu de la Llum) fins arribar enfront de la piscina Municipal. Cada poble anirà amb la seua pancarta, i l'ordre serà el següent: Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes.

- 20.00h. des de l'inici del carrer Mare de Déu de la Llum, començarà el “VI Aplec de les danses dels pobles de la Mariola”, amb l'ordre següent: Associació l'Esportí de Beniarrés, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes. Les comitives recorreran tot el carrer de la Mare de Déu de la Llum i el carrer Carmen fins arribar a la plaça Major.

- Quan tots els pobles hi arriben i en organitzar-se tots els grups al seu lloc indicat, el poble de Gaianes ballarà la seua dansà, tocada per la banda de música. Acte seguit es col·locaran tots els grups i es ballaran les últimes coples de la dansà de Gaianes.

- Al finalitzar, l'Ajuntament i el poble de Gaianes agrairà la presencia dels pobles assistents.- Aprox. sobre les 22.00 h., després de canviar-se de roba qui ho desitge, a la pista Poliesportiva hi haurà un soparet (cal portar tiquet).

- A continuació, hi haurà un Sarau on tocarem, cantarem, ballarem i farem festa, mentre hi haja ganes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...