Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 9 de novembre del 2009

La Confederació Hidrogràfica del Xuquer draga el pantà de Beniarrés

Amb els llots i fangs es regenerarà una pedrera i es restauraran espais degradats al costat del llac

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) va a executar de forma immediata un projecte consistent en el dragatge per una banda del pantà de Beniarrés, situat en aquesta mateixa localitat del Comtat, el que permetrà incrementar lleugerament la capacitat de l'embassament.

El projecte, adjudicat a l'empresa Enginyeria i Construccions del Sud per un muntant de 759.600 euros, inclou la reparació del desguàs situat en el fons de la presa, així com l'acondicionament dels accessos a la mateixa.

La decisió d'extraure part dels llots del fons del llac s'ha adoptat després que els tècnics comprovaren que no contenen elements tòxics o perillosos, malgrat que durant dècades Beniarrés ha retingut les aigües residuals de desenes de municipis de l'Alcoià i el Comtat abocades a la llera del ric Serpis i als seus afluents.

Imatge aèria de l'Embassament de Beniarrés

La Generalitat ha donat el seu vistiplau a l'actuació, però ha sol·licitat a la CHX que tinga en compte l'existència del paratge protegit de Serpis, que discorre al llarg del riu, i que l'operació d’extracció i assecat dels llots tindrà lloc dins de l'àrea d'impacte del parc natural del Marjal de Pego-Oliva. Per aqueix motiu, l'empresa assecarà els llots del fons del pantà en espais degradats situats en els voltants del llac, i posteriorment s'aprofitarà el material per a portar a terme actuacions de regeneració ambiental. Així mateix, restaurarà una pedrera abandonada pròxima a l'embassament.

La CHX ha donat instruccions a l'empresa adjudicatària perquè tinga en compte que l'extracció de llots mitjançant la succió per bomba incrementarà la terbolesa de l'aigua embassada, de manera que caldrà adoptar mesures per a protegir la fauna fluvial, i fins i tot detenir l'actuació en època de criatura de les espècies.

Noticia apareguda al diari Levante-EMV

10 comentaris:

Anònim ha dit...

ay, ay ay, aixó de que els lods no son toxics i van de emplearlos per a restaurar un paratge no acaba de quadrarme. Ja vorem si la Confederació no ens clava en un bon embolic.

Anònim ha dit...

sabeu si fa falta gent?

Sant Antoni del Porquet ha dit...

La millor manera d'emprar eixos llots seria per a que els polítics de Generalitat l'empraren com a lubricant en les seves relacions sexuals. D'aquesta manera solucionariem dos problemes d'un cop. En primer lloc seria una manera prou ecològica (i lògica)de reciclar aquests residus "no tòxics", assegurant-nos així que no acaben com a part del paisatge, com a additiu alimentari o abonament al camp. I en segon lloc, ens asseguraríem que la immunda prole de la fauna política valenciana no proliferara i continuara escampant-se així pel territori.

Beniarres al dia ha dit...

Cal confiar amb els tècnics i els informes que redacten. No es pot dubtar de qualsevol informe que es faça i si es diu que els llots i fangs es poden reutilitzar per reomplir l’antiga pedrera, cal creure’s que son aptes. Cal dir que la gestió de tot el que envolta l’embassament de Beniarrés està delegada en la Conselleria de Medi Ambient i no dubte de que si no es pot abocar el fang fora de l’embasament, no es farà ja per el bé del territori com per que l’administració de la CHX pertany al govern central.

Pel que dius si farà falta gent, no ho se. L’empresa encarregada de fer aquesta obra és INGESUR, per tant, pots buscar al google aquesta empresa i mirar-ho o enviar el teu currículum. Sort

Al darrer comentari: Es ús molt imaginatiu el que li vols donar als usos dels fangs i llots que es trauran

Anònim ha dit...

Ai mare! Quanta bestiesa tenim que lligir! Almenys fa un poquet de gràcia.

Anònim ha dit...

Si feren cas a tota la fauna d'ecologistes nos es faria camp cosa d'aquest tipus mai. Volen el pantà net, però que la merda se l'emporten a un altre lloc. A més, que ens ompliguen el terme de serps i animals rapinyaires i prohibit matar-los.

Anònim ha dit...

Per a san Antoni del porquet. Que no siga nomes per als de Generalitat guardan per als de la altra Generalitat que esta pijor. la catalana i com de segur que ten sobra. Guardan per a tots els nacionals que tambe donen asco. sobre tot el patatero i tota la tribu de desatinos, la chacon i la momia, eixa eu gastaria com a cremes antiarrugues.

Sant Antoni del Porquet ha dit...

Tens raó, serps i animals rapinyaires ja en tenim prou al poble (disfressades de persones) com per a que damunt en solten més. Encara que a les que tu fas referència són prou més útils i necessàries en la gran majoria dels casos.

Quant al que dius al respecte de la merda, crec que al meu últim comentari done una solució prou bona, però per si de cas no es decanten per la meua proposta, altra solució seria DUR-LA A QUI LA TIRADA O HA PERMÉS QUE HO FEREN (empreses i polítics corruptes).

EL PI ha dit...

Pero realment cregeu k van a netejar el panta simplement van a llevar fangs i ilots per a que el pamtà tinga més capacitat no per a netejar-lo. ja que serà la mateixa aigua contaminada la que plenara altra vegada el pantà.

si la ciudadania no es menetga els polític no fan treball!!

* El de l'oli * ha dit...

Si utilitzen el llots per a tindre relacions sexuals, el poble haurà de cobrar un percentatge, no?

Politics fotuts hi ha per tot arreu. A les files dels nacionalistes de la pàtria i nacionalistes independentistes.

Això de que tindrem més capacitat però igual de contaminada em sembla una cafrada.

Esperem que una vegada net no el tornen a omplir de tòxics.

Encara que tal i com es fan les coses a este país, no se no se...

Per al que es clava amb els ecologistes, més rabia em donen a mi els "caçadors" (escopeteros en realitat) que van soltant plom (ni més ni menys que plom!) per les serralades. Encara que també hi ha gent concienciada que no dispara plom si no acer. O això m'han dit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...