Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 14 de novembre del 2009

1.000 € per a les regidories de Medi Ambient, Turisme, Sanitat i Promoció del Valencià

El passat dia 13 de novembre a les 9:15 hores del mati ( un hora de lo més “normal” per a fer un ple), es va celebrar sessió ordinària a l’Ajuntament de Beniarrés. En breu faré una crònica d’aquesta sessió però no puc deixar de comentar el decret 167/09 ordenat per el nostre alcalde. Cal aclarir, que els decrets son actuacions que l’alcalde ordena i que al ple sols li se dona compte, sense poder demanar ninguna explicació ni poder presentar alternatives.

Doncs bé aquest decret era una generació de crèdits per ingressos i de transferència de crèdits. Un era transferir-li a la regidoria d’esports 1.000 € provinents d’una subvenció atorgada per la Diputació d’Alacant per a pagar la partida de raspall de festes de l’any 2009. I l’altra és una transferència de partides pressupostaries de 11.000 € per a la partida 4.221 de Subministres.

Fins ací, tot pot semblar de lo més normal però quan et pares a veure d’on venen els 11.000 €, es quan et poses les mans al cap de veure quina política social, econòmica i de promoció del nostre poble fa l’actual equip de govern.

Aquests 11.000 € es trauen de les següents partides:

- Atencions protocol·làries i representatives: 3.000 €.
Inicialment en tenia 9.000 € i es queda amb 6.000 €.
- Foment del valencià: 2000 €.
Inicialment en tenia 2.000 € i es queda en 0 €.
- Activitats medi ambientals i Turisme: 4.000 €.
Inicialment en tenia 5.000 € i es queda en 1.000 €.
- Sanitat: 2.000 €.
Inicialment en tenia 2.000 € i es queda en 0 €.

Per tant com es pot apreciar per a les regidores de Medi Ambient, Turisme, Foment del Valencià i Sanitat sols hi han pressupostats 1.000 €, que és la meitat del que l’Ajuntament de Beniarrés es gasta en un sols sopar o un dinar. També cal dir que d’aquests 1.000 € ja s’han gastat 800 € amb la recollida del contenidor de residus d’obres menors que hi ha a l’Ecoparc.

Amb aquestes xifres es demostra novament que la gestió de l’equip de govern és nul·la en promoció turística sense cap projecte ni a curt ni a llarg termini, amb un museu tancat pràcticament tot l’any, sense promocionar els notres productes ni la nostra gastronomia, sense fer cap campanya publicitària per a donar a conèixer el nostre poble, entre moltes altres coses. I per tant com no hi han idees ni projectes no fan falta diners però en canvi vegem com els caps de setmana els turistes passen de llarg per el nostre poble per anar a visitar poblacions veïnes.

En Medi Ambient passa pràcticament el mateix si exceptuem l’actuació que en breu ( estiu de l’any que ve) es farà a la zona del Barranc de l’Encantada, més en concret al Toll de Picotares o a la zona de l’antic Camp de Tir deixant-se per a altres anys el que coneixem com el Toll. Si exceptuen aquesta futura actuació en Medi Ambient poques coses més s’han fet al llarg de tot un any i això que tenim el paratge natural de la Solana del Benicadell i la zona de protecció del Serpis. Camp campanya divulgativa de la nostra fauna ni flora, s’ha deixat de recollir els cartutxos dels caçadors ( si no estic equivocat), cap estudi de la nostra flora, no es crea cap senda, no s’actua contra els cucs dels pins del patrimoni públic i moltes altres propostes.

Que dir de la nostra llengua. Ni un sols euro per a promocionar-la, per a difondre-la, per a editar publicacions. Res. De tots es coneguda l’estima dels dirigents del PP per la nostra llengua però per que ells no l’estimen ni la vullguen dependre no han de condemnar a la resta de veïns i veïnes de Beniarrés que si que l’estimen a marxar fora del poble si volen fer un curs sobre coneixements de valencià, a no subvencionar cap edició de llibres en valencià, a no ensenyar als immigrants la nostra llengua, a promocionar-la entre el comerç local i moltes altres coses.

I Sanitat. Evidentment que la gestió sanitària depèn de la Conselleria corresponent però un ajuntament també té una gran tasca que fer en aquest sentit amb campanyes d’educació alimentaria, campanyes gratuïtes de revisió de la vista, amb programes sanitaris per als més menuts, amb serveis domiciliaris per als nostres majors, amb convenis amb fundacions sense ànim de lucre que ofereixen revisions sanitàries a la població en general i moltes altres coses més, però passa com el Foment del Valencià i com en Turisme, com no hi han idees ni projectes no calen diners.

Hi han moltes coses per fer, i si l’equip de govern no té idees ni projectes que obriga els braços i les portes de l'Ajuntament i deixe participar a la resta dels partits polítics, a les associacions del poble, a la gent de Beniarrés presentant els projectes i les idees que als nostres dirigents els falten.
Aquests 1.000 € pressupostats per a les regidories de Medi Ambient, Turisme, Foment del Valencià i Sanitat, contrasten amb els 66.700 € desitnats a la regidoria de Festes, el que demostra la forma de governar del Partido Popular i les seues prioritats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

SENSE COMENTARIS A LA TRAMA DE BLAVERS ESPANYOLISTES QUE HI HA EN L´AJUNTAMENT

TANTA POLEMICA EN LA LLENGUA I ARA NO LA FOMENTEN SOU UNES BOQUES LLARGES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...