Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Presentada la marca "Oli d'Alacant"

El MARQ serveix per presentar la marca Olis d'Alacant


La corporació provincial ha impulsat aquest projecte amb el qual pretén millorar la difusió, la comercialització i la promoció dels olis de qualitat elaborats en aquesta demarcació. El Museu Arqueològic (MARQ) ha estat l'espai que ha servit per a presentar aquesta marca i la publicació «El olivo, el aceite y las almazaras de la provincia de Alicante», una activitat socioeconòmica a la qual es dediquen 33.000 hectàrees. A més a més, 59 almàsseres, embotelladores i cooperatives elaboren olis de qualitat. José Joaquín Ripoll ha presidit l'acte, en el qual també ha participat el secretari general de l'Associació Espanyola de Municipis de l'Oli (AEMO), Salvador Cuberto. El president de la Diputació ha assenyalat que amb la marca Olis d'Alacant es pretén identificar la qualitat i innovar el procés que «comença en l'arbre i finalitza amb l'oli en la taula del consumidor».

El símbol de la marca està representat per una gota de colors que van des dels verds de l'oliva fins als daurats de l'oli. El Centre de Recursos de l'Oli en la demarcació d'Alacant (CRRO-A) serà l'encarregat de la gestió. El CRRO-A serà un òrgan independent dins de l'AEMO, en la qual, a més a més de la Diputació d'Alacant, participen 21 municipis de la província: Agres, Alfafara, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Gaianes, Gorga, (el Comtat), Alcalalí, Parcent, Castells de Castells, la Vall d'Alcalà, la Vall de Gallinera (la Marina Alta), Beniardà, Benifato i Tàrbena (la Marina Baixa), Benifallim i Castalla (l'Alcoià), Beneixama, el Camp de Mirra, la Canyada i Villena (Alt Vinalopó).

Els objectius d'aquest òrgan seran promocionar el sector olivarer de la demarcació d'Alacant i promocionar accions de difusió. Estarà integrat per les corporacions locals, la direcció territorial de la Conselleria d'Agricultura, les almàsseres, cooperatives, envasadores i embotelladores, la Cambra de Comerç, la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández, la patronal Coepa, els sindicats agraris i les denominacions d'origen de la Comunitat Valenciana.
Noticia apareguda a Pàgina 26

12 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

Em sembla una bona iniciativa en la seua concepció però espere que no acabe en un nou lloc burocràtic més i en un lloc per a posar culs sense seients ni sous.

El nostre oli es mereix iniciatives com aquestes, deixar-se de fer polítiques de campanar i anar tots junts amb un producte i una marca en un mercat cada vegada més globalitzat.

EL PI ha dit...

des de fan anys l’oli va dona rendiment econòmic en la conseqüència que els bancals tant característic del nostre poble es veuen abandonats que passarà quan tots els avis falten s’acabarà l’agricultura en Beniarrés
l’única cosa viable per a l’agricultura en aquests temps és una agricultura ecològica
apostem per un futur ecològic o la mort de l’agricultura en Beniarrés

oli de qualitat oli 100%ecologic

Anònim ha dit...

"el pi" t´has fumat la pinoxa????
tu no saps ni lo que dius, tu dius les cosses i "ahi queda eso".
si la l´agricultura convencional no es rentable imaginat l´ecologic
ves a plantar pins i deixamos en pau

Anònim ha dit...

el oli d Beniarres ho ha perdut tot! No val res es transparen, antes era verdos i feia un olor que donaba gust! Si volem fer marques sense preocuparse de la cualitat anem anan, en pegarse l'ostia en tots els morros prou!

Anònim ha dit...

L'últim anònim no té ni puta idea del que diu. Deu ser un deixos ecologistes 'sabiondos' que pensen que tot el que siga natural i antic es millor. No tindries l'oli pudent i per això feia tanta olor?.

El PI ha dit...

Al anonim, madura tio mira al voltant que no ten adones que l´oliva sols dona benefisis quan no hi ha en adalusia. Tenim de donar un producte nou, que no depengi d´altres explotacions que no ens posin ells els preu.
Hiu en dia els producxtes ecològics tenen una gran acollida en el mercat.
tio és l´única eixida obri els ulls

Anònim ha dit...

como puede ser que a nosotros no nos salga rentable y los italianos compran nuestro aceite para mezclarlo con el suyo.
solo una conjetura, les gusta perder dinero!,no.
tambien vendemos aceituna a lleida, tarragona que tiene denominacion de borges.
la utilizan para mezclarla y sacar otros aromas.
lo mismo, estan perdiendo el tiempo y dinero.(deben ser tontos y no saben de economia)
o quien son los tontos, mejor dicho?

Anònim ha dit...

Mentre al principat o Andalucia ja fa molts anys que esdu a terme la agricultura ecologica , la agricultura al Pais valencia es cada vegada mes tragica el llaurador Valencia no esta unit com pugues ser la unio de pagesos.
Em ve a la ment les carregues policials que vaig veure fa tansols uns dies, mentre el llaurador no ixca al carrer i plante cara seran tractats com pelagatos, amb promeses i aspiracions i manipulacions de PHN
Unimse i ixcam al carrer i defengam allo que ens pertoca , la unio fa la forsa. VISCA LA TERRA.

Anònim ha dit...

al ultimo anonimo.
eres un dran politico, dedicate a la politica. tienes futuro.

* El de l'oli * ha dit...

Com és evident, sóc recollidor d'olives. Espere la temporà de recolecta amb ansia ja que és una excusa per passar uns díes amb la familia i fer-nos una torrada de bona carn, poder menjar tomaques seques i saborejar olives trencades.

El problema és que, com tots sabem, durant la resta de l'any els bancals han de tractar-se per a obtindre una producció òptima i que la collita ens coste el mínim esforç possible. I això ens furta temps, temps que no es pot recuperar i que necessitem per treballar i guanyar-nos el pa, pagar la casa, la llum, la hipoteca... Tot el món amb qui parle diu que perd diners recollint les olives, però així i tot cada any repetim.

En quant al tema de les males herbes i les plagues de les oliveres és complicat, si llancem verí ens carregauem el sòl i poc a poc enverinem els aqüífers. Però si no ho fem, els bitxos i demés plagues ens deixen sense olives. Algú té una sol·lució eficaç?

L'agricultura ecològica aposta per no emprar química als bancals i això va en contra dels interessos de les 4 grans empreses de fitosanitaris. Podem lluitar contra aquestes grans empreses? La batalla de les llavors no sembla perduda del tot, però podrem desfer-nos de l'acte aberrant d'enverinar la terra tots els anys?

A El Pi: em sembla que tens molt de trellat i que dius veritat, els productes amb la marca "ecològic" donen més confiança a la gent. Així que cal aprofitar la "moda". Però per a poder aconseguir-ho cal una reforma gran de l'agricultura del poble. I crec que la idea ha de partir de nosaltres, treballadors, mitjançant la cooperativa.

Anònim ha dit...

tu flipes
en 200 any no aconseguirem lo que dius, deixa de dir bobaes i mes val que lliges les fulles tecniques dels productes herbicides i fitosanitaris ahi t´expliquen les dosis que poden ser dolentes per al medi ambient o no, sense saber les cosses no les poden fer.tots els productes tenen un plaç de seguretat per tal de que no puga afectar a les persones
i l´agricultura ecologica passe de perdre el temps informat be i despres en dius si es rentable o no, jo poc dirte que no, vendre baix el segell d´agricultura ecologica val una pasta gansa
en conter de viure en beniarres penseu que viviu en Walden 2 o en l´aldea de arce

* El de l'oli * ha dit...

Potser tardem 200 anys, però sino canviem de mentalitat... dubte que la humanitat tinga eixos dos segles per a averiguar-ho. De debò.

Repecte als fulls (que no fulles) informatius del productes fitosanitaris, et creus tot el que hi ha escrit? Potser en 50 anys un producte segur ja no ho siga. O és que no ha passat mao això? Recordem els CFCs i la capa d'ozó.

Pre cert, no entenc del tot el teu comentari; concretament:

" sense saber les cosses no les poden fer.tots els productes tenen un plaç de seguretat per tal de que no puga afectar a les persones
i l´agricultura ecologica passe de perdre el temps informat be i despres en dius si es rentable o no, jo poc dirte que no, vendre baix el segell d´agricultura ecologica val una pasta gansa "
Podries concretar-ho un poc més?

I ja per finalitzar, tan mal et sembla el projecte Skinner?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...